Copii plangaciosi la gradinita
Raspunsuri - Pagina 3
dana_ene spune:
La noi a fost bine si ieri si azi.
N-a mai plans deloc, stie ca dupa ce vine mami si o ia urmeaza sa e dea in leagane, balansoare, tobogan, etc. si ii place rutina asa.
Sper sa-i placa din ce in ce mai mult.
Azi mi-a povestit ca au desenat, ca s-a jucat cu copiii si ca a mancat TOT.
Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)
www.dropshots.com/danae" target="_blank">FILMULETE
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">BEBELUSI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
OrbuGabi spune:
Esti o mamica fericita dana_ene al meu pui inca plange ,in special cand este vorba de somn.Ieri nici nu a vrut sa doarma ca ii este dor de mami.Speram sa trecem cat mai repede peste asta
.Azi o iau mai devrema de la gradi(ora 3)ca este ziua celui mic Martin
si avem petrecere mare.
Gabriela
mamica de printesa
Alice-Cristiana(20.12.2002)
si nazdravan
Martin-Tudor(22.09.2005)
Poze si filmulete:
http://www.dropshots.com/OrbuGabi
geniest spune:
Parerea mea este ca intre 3 si 4 ani copiii care n-au mers la cresa nu sunt pregatiti pentru ceea ce inseamna gradinita. STRICT PAREREA MEA !!!
Am observat regula ca rezista 1-2-3 zile, cand dau impresia ca le-ar placea acolo, dupa care incep sa refuze sa mai mearga.
Daca ei plang si , clar, sufera, nu dorm cum trebuie, n-au acelasi chef de mancare nu risca sa contacteze mult mai usor virusi si alte belele de acolo ???
ingridnen spune:
Ura !!Prima zi fara plansete la gradi !
(noi am inceput de luni, 18.9.).
S-a vaicarit putin dimineata, dar nu a plans. Si cand s-a dus bona sa-l ia la ora 13, era vesel si topaia prin sala!
Sper sa-l tina entuziasmul si mai departe !
Ingrid si Cristi 3 ani si 6 luni
Adina spune:
hop si noi!
ce sa spun, e jale! tudor va implini 4 ani pe 31 oct. nu a mai fost pina acum la gradinita. e un copil foarte sociabil, se imprieteneste foarte usor cu copiii si cu adultii, in 5 minute e in elementul lui.....dar la camin se schimba lucrurile.
vineri a mers prima zi, nu prea a mincat, s-a jucat singurel, nu a dormit dar a stat in patut vorbind in soapta cu doamna cit au dormit ceilalti copii. lui ii place foarte tare somnul de prinz, doarme 2-3 ore daca e acasa , dar la camin nu poate......alte mamici care l-au vazut pe acolo au spus ca e foarte trist, ofteaza si e botos. se joaca plictisit cu cite o jucarie si din cind in cind plinge incetisor.
era vesel cind l-am luat desi cind ne-a vazut pe mami si tati in pragul usii i s-au inecat ochii in lacrimi.
luni a fost cam la fel, desi dimineata nu vroia sa mearga:(
marti deja avea febra si-l durea gitul. a stat acasa pina vineri cind am mai facut o incercare. nu a vrut deloc, l-am tot amagit pina am intrat in clasa. atunci s-a agatat cu miinile si picioarele de mine si nu a mai fost chip sa-l dau jos. am stat asa cu el la sala de mese, la o grupa mai mare, pe hol, la d-na secretara, la d-na directoare.....nu l-am putut lua de pe mine. plingea incetisor, nu urla, spunea ca e urit acolo si vrea acasa.
el are aproape 4 ani, e in grupa mica unde sint copilasi care inca nu au implinit nici 3 anisori. majoritatea nici nu vorbesc prea bine, permanent plinge cite unul cel putin....ma gindesc ca nici nu are ce sa-i placa, lui nu-i place cu copii mai mici. poate ar fi mai bine sa-l mut la o alta grupa mai mare?
vine si flamind, si trist si nedormit. noaptea e agitat si plinge, el care nu a plins nici bebelus:((( ce sa fac? cit sa-l mai las sa plinga?
Adina spune:
tot eu sint! ma tot gindesc la doamnele de la grupa. mie nu mi-au placut deloc! cum sa-i placa atunci copilului meu? intii de toate nu ne-au spus nimic noua , parintilor. nimic din ce au de gind sa faca acolo cu copilasii nostri. eu am vorbit si ele m-au ascultat.
le-am spus in citeva cuvinte cum e copilul meu, ca e destul de greu de stapinit, ca trebuie sa i se dea mereu ceva de facut, ca se plictiseste usor, ca e foarte vorbaret si vrea mereu sa se joace :)si ca ii plac animalele. ( nu am vazut nici o jucarie animal pe acolo, numai pe hol, la vitrina o ferma ..dar acolo nu e voie!)
de la doamne nu am "primit" nimic. nici un mesaj. una nu vorbeste deloc, e la inceput de cariera nu a vorbit absolut deloc, numai a zimbit. cealalta e pensionata, dat suplineste si le spune copiilor: nu mai plinge, vine mami sa te ia, iti aduce ciocolata sau vine azi mai devreme ca e zi scurta!!???( era vineri)sau: am sa ma supar pe voi, de ce puneti jucariile pe jos!?
tudor a invatat ceva deja: TACEREA E DE AUR!!
betiana spune:
Doamne, am citit toate mesajele.Si mi-am adus aminte de jalea care punea stapanire pe fetita mea si pe mine cand o duceam la gradi.Ce este foarte important pentru un pui de om :
1. sa i se spuna ca de acum este mare si ca este normal sa invete sa se descurce singur si ca tocmai acest lucru invata la gradi
2.ca a merge la gradinita = a merge la servici
3.intotdeauna copilul trebuie sa aiba la el un obiect sau o fotografie, ceva la care tine extrem de mult
4.Cand va duceti sa il luati de la gradinita rugati-l sa va arate cu ce s-a jucat,care sunt copiii care ii plac, cu cine ar vrea sa fie prieten
5.intrebati copiii nu numai daca au mancat, ci si ce au invatat, ce le-a placut cel mai mult din activitatile facute
6.este foarte importanta comunicarea cu educatoarea; nu uitati ca ea va tine locul timp de cateva ore si ca poate sa va spuna cu obiectivitate niste date despre copilasul vostru
7.copilul trebuie sa aiba un program ordonat de viata, deci rugati-va copiii sa doarma la pranz spunandi-le ca asa nu-i vor deranja pe ceilalti, iar ei vor creste voinici si sanatosi
Adina spune:
betiana, ce frumos le-ai pus tu pe puncte! chiar sa stii ca instinctiv le-am respectat si eu pe toate. numai la capitolul comunicare din partea educatoarelor stam mai prost:). oricum tudor a fost numai trei zile, sper sa treaca jalea asta mare cit mai repede. multumesc pentru "rezumat" mi-ai confirmat ca nu prea am gresit eu abordarea...problema e in alta parte. ramine sa o identific. poate tot postind pe aici ma lamuresc si eu si alte mamici si alti copilasi....si alte doamne educatoare:).sa auzim de bine!
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by Adina
nu am vazut nici o jucarie animal pe acolo, numai pe hol, la vitrina o ferma ..dar acolo nu e voie!
Va propun un experiment inedit. Faceti o vizita inoportuna la gradinita EXACT in mijlocul unei lectii deschise cand vreo educatoare isi da definitivatul sau gradul.
Vati vedea cum prin minune animalele din vitrina se muta in bratele copiilor, ba chiar veti descoperi jucarii minunate (legouri, puzzleuri, mecanouri, etc) nemaivazute la gradi de la precedenta lectie deschisa. Copiii ce sa mai inteleaga din toate astea daca nici parintii nu prea inteleg.
Nu-i un exercitiu de imaginatie! Se intamla aproape zilnic in una din sutele de gradinite de stat.
Capcaunul din vitrina
liliac1 spune:
Noi cred ca am identificat problema plansului de dimineata: trezitul prea devreme!! Daca in "vacanta" copilul nostru se trezea pe la 10-11, ei programul asta o da usor peste cap. Este miorlaita pentru ca de fapt nu si-a "implinit" somnicul. Si din acest motiv, il asociaza cu mersul la gradinita. I-am lasat si noi o jucarie preferata, dar Doamna, ne-a rugat sa incercam sa nu ii mai dam de-acasa nimic, pentru ca se creeaza discordie intre ei. E firesc pe undeva...asa ca intra cu jucaria...si imediat se gaseste o modalitate de "stangere" a jucariei, pe care o recuperam cand plecam acasa.
Azi dimineata iar am avut un spectacol, dar acasa!!! Tot imi spunea ca ea nu vrea la gradi...asa ca am luat-o si i-am zis ca as vrea si eu sa merg la "serviciul ei" si sa stau sa ma joc, sa-mi arate cu ce si cum sa o fac...si daca o sa ma lase Doamna, atunci o sa ne jucam impreuna. A fost tare incantata, asa ca nu au mai fost nici urlete, nici nimic, nici jucaria n-a vrut-o. Cum a intrat in clasa, Doamna a luat-o in brate si-a pupat-o iar in secunda urmatoare stateam si priveam eu in gol, ca al meu copil n-a catadicsit sa imi arunce nici macar o privire. Azi am plecat oarecum linistita spre casa. Dar, abia acum cand pot sa zic si eu hop, au inceput mucii, asa ca probabil ca maine o voi tine acasa
si mi-e sa nu se duca naibii toata munca de lamurire.
Despre ce-au invatat la gradi...deja me canta un cantecel si face din manute!!! Si ne-a spus si ca Doamna le-a zis povestea cu ariciul si cica sa nu puna manuta pe el "ca face bubita si curge sange". Deci, ceva-ceva se intampla la gradi.
Sa auzim de bine!!!! Si sa speram intr-o acomodare cat mai rapida...
Liliana&
Andra-Maria
Andra - Mai 2006