Copii plangaciosi la gradinita
Raspunsuri - Pagina 2
ingridnen spune:
Fetelor, si noi santem in a 3-a zi de gradi si azi ne-a stiut toata strada cand am plecat de acasa...ce urlete, ce tipete, ca nu vrea la gradi, ca vrea sa stea singur acasa ! ieri a fost mai binisor, s-a luat cu jucarii, dar azi l-am lasat plangand acolo si sant numai cu gandul la el si nu sant buna de nimic la servici. La ora 13 il ia bona. Din ceilalti copilasi din grupa doar o fetita plangea, restul erau cumintei si se jucau.
Cat o dura oare perioada asta, ca tare mi-e mila de el 
Si culmea esta ca Cristi nici nu e prea mamos, e indraznet si "infipt" de felul lui si acum... nu ma asteptam la atata plans...
Ingrid si Cristi 3 ani si 6 luni
OrbuGabi spune:
Am uitat sa va spun ce mi-a povestit ieri fata ,ca pe copiii plangaciosi ii baca in camara cu jucarii sa stea acolo.Oare sunt inventii de ale ei .Eu azi dimineata am vorbit cu doamna si chiar mi-a aratat camara,ea spune ca au o fetita care urla intruna
dupa tati si sta numai acolo cica nici sa manance nu a vrut a trebuit sa ii dea ingrijitoarea acolo,iar dupa ce a mancat a vomat tot .Cred ca si de asta nu mai vrea .
Gabriela
mamica de printesa
Alice-Cristiana(20.12.2002)
si nazdravan
Martin-Tudor(22.09.2005)
Poze si filmulete:
http://www.dropshots.com/OrbuGabi
cgaby spune:
hehehe..nu vreau sa va descurajez...dar am un exemplar...a plans tot anul trecut...plange si acum. dar plange 5 min dimineata cand il las...asa de intimidare. n-am reusit sa-l fac sa nu mai bazaie....
asa ca...rabdare multa! sper sa nu aveti si voi "norocul" meu!
![]()
pupici si spor la gradi!
dana_ene spune:
Of, Doamne !
Sa va povestesc si eu experienta noastra de pana azi.
VINERI - am fost pana la gradi asa... ca sa ne facem o idee de cum e sala de clasa, cum e doamna, cum sunt copiii. Si a fost bine.
LUNI - am lasat-o plangand, dar un plans fara lacrimi care a incetat dupa vreo 5-10 minute. Cand am luat-o era vesela si multumita.
MARTI - Tragedie ! Am lasat-o urland, lacrimi de crocodil, urlete ca vrea acasa, agatat de pantalonii mei de-a trebuit s-o desprind eu ca sa pot pleca. Cand am luat-o era tot bine, vesela si vorbareata.
MIERCURI - dupa ce aseara si azi-dimineata mi-a spus ca nu mai vrea la camin, surprinzator a fost sa vad ca a acceptat tot ce i-am explicat si am lasat-o fara plansete. Am dus-o pana la masuta, am asezat-o pe scaunel, i-am spus ca ma intorc sa o iau ca si in celelalte zile si mi-a facut cu mana spunandu-mi "pa, mami".
Sunt curioasa cum o gasesc acum.
Sper sa se acomodeze. Doamne ajuta !
Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)
www.dropshots.com/danae" target="_blank">FILMULETE
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">BEBELUSI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
OrbuGabi spune:
Azi se pare ca a fost o zi
foarte buna se pare ca desi a plans dimineata, apoi s-a linistit si nu a mai plans deloc, pana am ajuns eu si ea abia se trezea din somn.Dar a fost un pas inainte ,acum nu mai plange ca nu mai vrea la gradinita.Deci totul o sa fie bine.
Acum mergem sa facem 
Gabriela
mamica de printesa
si nazdravan
Martin-Tudor(22.09.2005)
Poze si filmulete:
tatiantudor spune:
Salutare,
Robert (3 ani si 2 luni) a inceput gradinita pe 18 sept.
Prima zi ...o fericire. Tobogan, jucarii, multi copii. Am stat o ora langa el, ca sa ii fac poze. Imi placea si mie, ca el era fericit.Am iesit dupa 1 ora din camera si a inceput dezastrul. Am aflat asta la ora 13 cand m-am dus sa-l iau. O educatoare mi-a comunicat in gluma ca i se spune "Robert teroristul". Se catarase pe ambele educatoare si dupa ce le-a calcat bine pe picioare si le-a rupt ciorapii, strigand "mami, mami" s-a potolit dupa 2 ore de urlat. Cand m-am dus sa-l iau, plangea si era foarte obosit. Acasa, noaptea, se trezeste si plange in somn si striga "nu vreau".
A doua zi la gradi, de abia am reusit sa il smulg de pe mine. Se prinsese cu ambele maini si nu mai imi dadea drumul. La 13 m-am dus sa-l iau cu toate emotiile care ma incercau. Culmea, educatoarea mi-a comunicat ca e mai bine sa il las sa doarma cu copii, pt. ca acum nu mai plange si vrea sa vada daca poate sa il culce. L-am lasat si m-am intos la 16.00. Mi s-a spus ca a dormit o ora si a mancat jumatate din mancare. Cand am intrat pe usa sa-l iau, era catarat in bratele unui alt parinte care mai avea o fetita in brate. Vroia tare mult sa il ia si pe el cineva. Incerc sa ii explic si sa inteleaga, ca mami il iubeste si ca intotdeauna o sa vina sa il ia, numai ca in continuu spune "nu vreau".
A treia zi de gradi.....plange de acasa. Dar nu rau, mai mult maraie. Cand ajungem in fata camerei, se agata de clanta, se agata de mine, se tranteste pe jos...orice numai sa nu intre in camera. Ma duc la 13, educatoarea imi spune si azi ca vrea sa il culce pentru ca a mancat toata masa la pranz si sigur o sa adoarma. Revin la 15.30 si ma astepta in camera. Nu plangea, doar maraia si zicea...."vine mami, vine mami". Cum m-a vazut, m-a luat de mana si direct pe poarta gradinitei m-a scos. De abia am apucat sa ii schimb adidasii.
Acasa in schimb e tare trist. Nu mai e asa vesel ca inainte. Sta linistit in pat si este ganditor. Inainte daca statea 5 minute eram tare fericita. Acum mi se pare suspect sa stea asa linistit. L-am intrebat daca il doare ceva. Spune ca "nu". Oricum, deja acest cuvant a ajuns preferatul lui. Intotdeaua ia ceva cu el la gradinita; ceva de care sa se simta aproape si intotdeauna aduce jucaria inapoi. Imi povesteste ca s-a jucat cu copii, ca a mancat tot, ca a dormit...si apoi iar se intristeaza si spune "mami, nu vreau".
Este in general un copil, timid, rusinos, calm si care iubeste copii. Cand merg in parc, ii ia pe toti in brate si cu toate ca il resping, nu se supara pe ei si niciodata nu ii loveste. Acum la gradi, am senzatia ca s-a metamorfozat.
Imi dau seama ca dupa 3 zile nu pot spune ca s-a adaptat, numai ca la fel de bine imi dau seama ca si eu sunt inadaptata la noua situatie in care ma aflu.
Tot ceea ce imi doresc sa aflu este: unde este limita asta de adaptare. N-as vrea sa ii fac rau copilului meu si sa nu-mi dau seama de asta. As vrea sa stiu, sa simt...daca cumva la un moment dat, e timpul sa ma opresc ...sa mai incerc sa il ajut sa se adapteze.
Daca stie cineva, care a mai trecut prin aceasta experienta, care sunt cateva din semnele care ma ajuta sa inteleg cand si daca s-a adaptat, m-ati ajuta enorm.
Va multumesc!
Liana
RaluD spune:
Si noi ne lovim de o problema, Liana.
Emi nu urla dupa mami (inca, probabil), dar nu vrea sa stea sa doarma la gradi.
Am scris despre asta intr-un subiect separat.
O sa urmaresc cu interes si raspunsurile pe care le primesti tu, sper ca ne vor fi si noua de folos.
Daca gasesti intre timp solutia miraculoasa, o incercam si noi. 
Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina
Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
www.point.ro/andrei/" target="_blank">http://www.point.ro/andrei/
ingridnen spune:
Draga Liana,
tot o mamica cu probleme sant si eu
. Dar puiul meu nu doarme acolo, il ia bona la ora 13, dupa masa de pranz. In primele 2 zile l-am luat eu impreuna cu bona, acum se duce doar ea.
Santem in a 4-a zi de gradi.. primele 2 au fost cu plansete in cursul zilei, ieri a urlat pe tot drumul... azi s-a smiorcait, cel putin nu mai plangea si nu mai tipa.
Cand se trezeste noaptea din somn sau dimineata, primele cuvinte sant ca nu vrea sa mearga la gradi. Doamna educatoare e tare finutza, nu sant copii multi in grupa, au jucarii, ieri i-a scos la nisip.
Si mie imi este teama de perioada aceasta de adaptare, Cristi e tare dinamic (acolo surprinzator e cumintel si linistit....ceea ce nu-i sta in fire) si totusi e sensibil si timid cu persoane straine.
Sper sa fie totul OK ..cred ca noua ne este mai greu decat lor
Ingrid si Cristi 3 ani si 6 luni
monjum06 spune:
buna
si noi am inceput luni gradi. am mers doar primele 2 zile pt ca dupa aceea am racit si am ramas acasa. maine as vrea sa o duc.
si eu sunt curioasa ce raspunsuri o sa primiti. la noi problema nu e (deocamdata)plansul. plecam linistite dimineata, acolo abia asteapta sao schimb sa intre. o las ok, ma pupa imi spune pa. la pranz nu vrea acasa, vrea sa doarma cu copiii. toate bune, dar la 4 cand ma duc sa o iau, e trista, cu o privire in gol parca nu ne mai cunoaste, nu bucurie, dar nici plans....
marti a luat-o soacra mea si a inceput sa planga dupa mine ca nu am venit sa o iau.
am vrut sa mergem apoi in parc, dar imi spune ca o doare burtica si vrea acasa.
iar acasa se urca in pat si sta, cu multa greutate reusesc sa o mai dau jos de acolo.
si e mai trista. abia dupa un timp isi revine e iar copilul vesel care canta si vorbeste intr-una.
sa fie de vina faptul ca ii scoala si ii dau repede jos din pat?
si eu vreau ce e cel mai bine pentru puiul meu. si nu as vrea sa o fac serioasa si trista.
va pup,
monica mama lu' gabi
OrbuGabi spune:
Azi mia spus tati ca a plans din nou dar mai putin si nu mai spunea nimic, ca nu mai vrea la gradinita.Eu cred ca ei se simt parasiti, ei cred ca ii ducem acolo sa scapam de ei,si din cauza asta sunt tristi dar o sa le treaca.E drept ca ne este mai greu noua decat lor,pt. ca ei sunt copii ,uita repede.
Gabriela
mamica de printesa
si nazdravan
Martin-Tudor(22.09.2005)
Poze si filmulete: