Copii plangaciosi la gradinita

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

rorosu: si la noi a durat o luna acomodarea, cu seri in care din clipa in care il luam de la gradi nu stia sa spuna decat: "mami, nu mai vreau la gradinita", pana cand ne culcam. Si plangea de ti se rupea sufletul cand il lasam acolo, de ne intrebam daca nu cumva i s-a intamplat ceva. Si imi parea asa de rau ca nu ii place si ma intrebam daca nu cumva am gresit dandu-l de la 3 ani. Am renuntat sa il duc eu si, de cand il duce taica-su, s-a schimbat treaba, nu mai e stresat la gandul ca dimineata pleaca la "munca", asa cum spune el. Chiar l-am mai dus si eu intr-o dimineata si nu a plans. Dar iti spun, asta a durat o luna,in care am crezut ca baiatul meu nu o sa vrea niciodata acolo. Si, mai mult, era singurul dintre toti care plangea si clar m-am gandit ca are o problema, dar totul a trecut cu bine.
Va doresc si voua acomodare grabnica si, parerea mea, sa nu renuntati asa usor.

Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OrbuGabi spune:

Noi avem vacanta acum pentru o saptamana,dar bineinteles ca daca vrem o putem duce,si daca mai sunt si alti copii care merg,Alice ar vrea sa mearga dar am zis sa o tinem acasa,mai scutim niste bani.

Gabriela mamica de printesaAlice-Cristiana(20.12.2002)
si nazdravanMartin-Tudor(22.09.2005)
www.dropshots.com/OrbuGabi" target="_blank">pozesi filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ROROSU spune:

Draga Magda,

Multumesc pentru incurajari si as dori sa te intreb, dintr-o curiozitate nascuta de mesajul tau, daca acea o luna a fost in cazul vostru, 4 saptamani consecutive, zi de zi ... Si noi avem aceasta vechime, doar ca a fost intrerupta de perioade de pauza (fie din cauza unei raceli, fie zilele francofoniei, ...)
Aproape am inceput sa cred ca e prea "in varsta" pentru adaptare, Andreiuta avand 3 ani si 9 luni ...

Cu drag, Rorosu

Mergi la inceput

rorosu: o luna a insemnat mai mult de 4 saptamani, pentru ca noi am inceput pe 4 sept. si ne-am adaptat dupa 4 octombrie. Si da , zi de zi ma batea la cap ca nu mai vrea la gradinita. Chiar si in weekend-uri ma verifica sa vada daca nu cumva il pacalesc.
Nu stiu daca e o varsta fixa pentru adaptare si daca micuta ta e prea "in varsta" pentru asemenea figuri pe care le fac ei, atata timp cand si la 7 ani sunt copilasi care incep clasa I si plang in primele zile.
Te inteleg prin ce treci si nu pot spune decat sa fi consecventa si sa nu faceti intreruperi decat daca e neaparat nevoie(raceli etc), pt ca doar asa se va obisnui.

Magda si Alex(3 ani)
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Marina s-a intors de joi la gradinita dupa aproape 4 saptamani de absenta cu laringita si stomatita. Se pare insa ca se saturase de atata stat acasa si a fost chiar fericita sa se intoarca la copii. Mai ales ca si-a dat drumul muuult mai bine la vorba in ultima luna. Acum cred ca reuseste deja sa se inteleaga cat de cat cu copii (de abia a implinit 2 ani).

Noi am ratat dusul tortului la gradinita pentru ca era bolnava atunci. Important e ca nu mai plange si pare chiar sa ii placa!

Incep deja sa ma intreb ce ar putea invata pentru serbarea de mos Craciun!

Am vorbit acum vreo luna cu o cunostinta psiholog de copii care ne spunea ca fetele se adapteaza mai greu la schimbari de loc dar mai usor la schimbari de persoane, iar baietii se adapteaza mai greu la schimbari de persoane dar mai usor la schimbari de loc. Poate ca ar trebui tinut cont si de putina psihologie la adaptarea copiilor in colectivitate, lucru care nu prea se face .

Sanziana & Marina (03/10/2004) Cand s-a nascut Marina...

"We can do no great things - only small things with great love."
("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")

Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Buna,

Ne-am obisnuit acasa in weekend si din nou am plecat cu lacrimi la gradi. E adevarat, nu asa multe ca saptamana trecuta(noi mergem, chiar daca e vacanta, pentru ca Dnele educatoare lucreaza si nu vrem sa pierdem "antrenamentul").
Pe 9 noiembrie am face o luna de la inceputul gradinitei asa ca nu ne pierdem inca speranta ca va veni si dimineata in care sa ceara singur la gradinita - de parca eu cer in vreo dimineata sa merg la servici, dar ma mai intreaba cineva?!.
ROROSU, trebuie sa fii tare si sa ai rabdare, macar 2 luni. Eu cred ca daca dupa 2 luni daca mai apar simptome de genul aparute acum, poti vorbi de usoara inadaptabilitate. Pe de alta parte, ma gandesc ca sunt sute de copii(printre care si Stefi) care nu au cu cine sa stea acasa si a caror parinti nici nu au cum sa-si puna problema inadaptabilitatii copiilor in colectivitate. Doar ca intr-adevar unii se adapteaza mai usor si altii mai greu iar aici o contributie covarsitoare o are caracterul copilului precum si mediul in care a crescut pana la inceperea gradinitei.

Eu, vis-a-vis de Stefi, incerc sa il privesc ca pe un omulet cu mai putina experienta de viata, dar un omulet cu sentimente si dorinte. De cate ori nu m-am simtit si eu singura, sau greu de adaptat intr-o situatie data, desi,as putea cu usurinta caracterizata usor adaptabila, in multe din situatii. Doar ca la maturitate, ai alte metode a-ti exprima frustarea si cel putin din afara pari mai usor de inteles de cei din anturaj.

Sunt convinsa, acum, stand de vorba cu voi si regasind-ul pe Stefi in multe din situatiile povestite, ca toti piticii plangaciosi se vor adapta, mai devreme sau mai tarziu!

Curaj si multa rabdare! Pupici de la,
Carmen si Stefi

http://community.webshots.com/user/carmena092003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ROROSU spune:

Magda: Saptamana asta, de vacanta, a fost dementiala; nu stiu cum se descurca un educator cu 30 de copii, caci mie mi-e foarte greu si cu doi ... e drept ca au varste diferite, baiatul cel mic are 6 luni +1/2 si cel mare - Andrei - 3 ani +8luni. El, Andrei, s-a intrecut pe el, in fiecare zi - si-a rascolit toate cartile, si-a etalat toate jucariile, prin toata casa, de cel putin 3 ori pe zi ...
Eu, abia astept ziua de luni sa ma pot bucura de cateva ore de singuratate in 2 ... si sper sa-mi mentin decizia si puterea, indiferent de reactiile alergice ale fiului meu fata de mersul la gradinita ...

Carmen: E adevarat ca daca ar fi sa judec dupa mostenirea materna as putea spune ca Andrei imi seamana; nici mie nu mi-a placut sa merg la gradi, insa la scoala am mers cu placere ...
Intrebarea e - il "inregimentezi" si nu tii seama de dorinta lui (desigur, daca ai posibilitatea), stiind ca toata viata va fi la program si ca nu-l va mai intreba nimeni, niciodata, daca vrea sau nu ... ? Sau merita sa-l asculti acum, la varsta lui ?
Desigur, si pentru mine mersul la gradi ar fi o binecuvantare (ii explicam Magdei mai sus), dar nu ma pot impiedica sa nu ma intreb daca asta e calea ...

Succese tuturor, Rorosu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OrbuGabi spune:

quote:
Originally posted by ROROSU

Magda: Saptamana asta, de vacanta, a fost dementiala; nu stiu cum se descurca un educator cu 30 de copii, caci mie mi-e foarte greu si cu doi ... e drept ca au varste diferite, baiatul cel mic are 6 luni +1/2 si cel mare - Andrei - 3 ani +8luni. El, Andrei, s-a intrecut pe el, in fiecare zi - si-a rascolit toate cartile, si-a etalat toate jucariile, prin toata casa, de cel putin 3 ori pe zi ...
Eu, abia astept ziua de luni sa ma pot bucura de cateva ore de singuratate in 2 ... si sper sa-mi mentin decizia si puterea, indiferent de reactiile alergice ale fiului meu fata de mersul la gradinita ...

ROROSU asta astept si eu la mine cel mic are 1 an si o luna iar cea mare are 3 ani si 10 luni,deci la mine este si mai rau ,se cearta pe jucarii,toata casa este intoarsa cu susul in jos,numai jucarii si carti si reviste aruncate peste tot.Toata ziua stau cu guira pe ei.Azi pe la ora 10,cel mic a adormit (se trezise de dimineata) si am rugat-o pe Alice sa stea cuminte sa ma pot spala si eu pe cap,nu am apucat sa ma ud bine si sa imi pun samponul ca Martin a inceput sa planga,merg la el sa il linistesc,mai avea putin si adormea si incepe Alice sa strige tare -eu sunt in sufragerie- Bineinteles ca s-a trezit,si imi venea sa .Dar am reusit pana la urma sa il adorm la loc si sa ma spal si eu pe cap.
Cam asa arata diminetile la noi,abia astept sa inceapa gradinita sa ma mai linistesc si eu putin,sunt atat de stresata acum ca imediat ma supar si daca face Alice ceva tip la ea,iar apoi imi pare rau.
Hai ca m-am lungit .

Gabriela mamica de printesaAlice-Cristiana(20.12.2002)
si nazdravanMartin-Tudor(22.09.2005)
www.dropshots.com/OrbuGabi" target="_blank">pozesi filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by OrbuGabi

Noi avem vacanta acum pentru o saptamana,dar bineinteles ca daca vrem o putem duce,si daca mai sunt si alti copii care merg,Alice ar vrea sa mearga dar am zis sa o tinem acasa,mai scutim niste bani.

La gradinita noastra se plateste integral si in vacantele "optionale", chiar daca tii copilul acasa. Practic platesti tot anul, si in vacanta de iarna si in cea de vara. Asa-i contractul.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Si la noi se plateste vacanta de iarna. Doar vara nu se plateste, pe lunile iulie si august.

Magda si Alex(3 ani)

Mergi la inceput