Copii plangaciosi la gradinita

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OrbuGabi spune:

laura_cafea daca tu asa simti trebuie sa fie o decizie buna,ceva trebuie sa fi fost acolo daca plangea mereu.Asteptam sa ne spui daca l-ai dus la o alta gradinita si cum se descurca acolo.
Mult succes
monjum06 mult succes si poate nu o luati de la capat cu .Cat despre vacanta nu stiu nimic,puiul tau este la gradinita sau cu program prelungit?,din cate am auzit cele din urma(cu program prelungit)nu iau vacanta decat la Craciun.Vom vedea.

Gabriela mamica de printesaAlice-Cristiana(20.12.2002)
si nazdravanMartin-Tudor(22.09.2005)
www.dropshots.com/OrbuGabi" target="_blank">pozesi filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Buna,

Ne-am hotarat - intram si noi in clubul plangaciosilor de gradinita!
Stefi are 2 ani si 10 luni a inceput gradinita pe 09.10.2006.(mai tarziu dar din diverse motive nu a putut incepe mai repede)
Ca si la unele din voi - prima zi a fost ok.(ii mai povestisem ca va merge la gradinita, ca acolo e serviciul lui etc). Din a doua zi insa a intervenit negatia - nu mai melg a gadinita! Prima saptamana a mers cu lacrimile de rigoare in fiecare dimineata, dar doar atat(aici e adevarat ne ajuta foarte mult si doamnele educatoare care sunt tare dragute si il integreaza in grupul de copii). Apoi cica nu mai plange decat foarte putin cand se trezeste din somn si atat.
In fiecare dimineata cand plange ca el nu mai vrea la gadinita ma gandesc cum sa fac sa ma imbarbatez si sa-l duc in continuare poate s-o obisnui totusi. Ma dispera ideea ca ar putea sa nu se obisnuiasca pt ca in cazul acesta trebuie sa il duc la socrii, unde a stat si pana in toamna asta si nu mai vreau din diverse motive mai intemeiate sau mai putin intemeiate(rasfat la maximum, drumuri batute in fiecare weekend, plans la plecarea noastra si din partea lui si din partea noastra, griji in caz ca aflu ca e racit pentru ca nu e cu mine sa-mi dau exact seama cat de bolnavior este si tot asa...).
De luni pana miercuri a fost putin bolnavior(si acum mai tuseste putin) si nu l-am dus. Am inceput de ieri si evident au inceput si lacrimile. Tare greu imi vine si am zis sa intram si noi in clubul vostru al plangaciosilor de gradinita, sa ne impartasim si noi pasul.
Credeti oarecum ca e prea mic pentru gradinita?
Ar fi trebuit poate sa mai asteptam un an?
Perioada de acomodare e mai usoara daca copilul este mai mare, din experienta voastra, cum spuneti?
Sanatate maxima copiilor bolnaviori si acomodare rapida plangaciosilor.

Va pupam si sa auzim de bine.
Carmen si Stefi (09.12.2003)

http://community.webshots.com/user/carmena092003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Ieri trebuia sa ajung s-o inscriu pe Daria la gradi, dar din pacate mi-a fost imposibil, asa ca o lasam pe luni dimineata si poate asa o cunosc si pe cealalta educatoare.
Gabi ce trebuie sa pregatesc pentru inscriere ? Certificat, cerere, copie dupa buletin,...astea le am. Idr trebuie facut, fisa de vaccinari de la doctorul de familie o iau luni; rechizite trebuie sa i le cumpar eu sau se dau bani ?
Gabi, m-am uitat pe poze si am recunoscut-o pe Alice. Mi-a fost draga din prima clipa, subiectiv recunosc , pentru ca a luat-o pe Daria de mana (fara ca cineva sa-i spuna) si a plimbat-o prin clasa. Se vede ca e sora mai mare. Sper sa se imprieteneasca si dupa 1 noiembrie. Mi-a placut atitudinea ei, la un moment dat mi-a spus "Eu sunt mai mare" ca si cand era responsabilitatea ei s-o acomodeze pe Daria.
Carmena, Daria are 2 ani si 7 luni si eu caonsider ca nu e prea mica pentru gradinita. De fapt intelctual e pregatita, sa vedem daca si emotional. Poate Stefi si Daria nu vor plange prea mult.
Laura_cafea, si eu cred ca e cea mai buna solutie sa-i cauti alta gradinita sau macar educatoarea s-o schimbi. Copiii vad in educatoare "suplimentul" dadacei sau a mamei si daca ea stie cum sa-l linisteasca si sa-i arate partea placuta a gradinitei acomodarea decurge mai usor; cel putin asa cred eu.

Chiar daca citesc cate ganduri negre va faceti din cauza plansului sau bolilor copilasilor de gradinita, eu de-abia astept sa mearga si copila mea. Vad eu ce voi pati dupa aceea.
Va pup. Sa aveti o zi buna si copii sanatosi si indragostiti de gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moko spune:

quote:
Originally posted by Carmena

Buna,

Ne-am hotarat - intram si noi in clubul plangaciosilor de gradinita!
Stefi are 2 ani si 10 luni a inceput gradinita pe 09.10.2006.(mai tarziu dar din diverse motive nu a putut incepe mai repede)
Ca si la unele din voi - prima zi a fost ok.(ii mai povestisem ca va merge la gradinita, ca acolo e serviciul lui etc). Din a doua zi insa a intervenit negatia - nu mai melg a gadinita! Prima saptamana a mers cu lacrimile de rigoare in fiecare dimineata, dar doar atat(aici e adevarat ne ajuta foarte mult si doamnele educatoare care sunt tare dragute si il integreaza in grupul de copii). Apoi cica nu mai plange decat foarte putin cand se trezeste din somn si atat.
In fiecare dimineata cand plange ca el nu mai vrea la gadinita ma gandesc cum sa fac sa ma imbarbatez si sa-l duc in continuare poate s-o obisnui totusi. Ma dispera ideea ca ar putea sa nu se obisnuiasca pt ca in cazul acesta trebuie sa il duc la socrii, unde a stat si pana in toamna asta si nu mai vreau din diverse motive mai intemeiate sau mai putin intemeiate(rasfat la maximum, drumuri batute in fiecare weekend, plans la plecarea noastra si din partea lui si din partea noastra, griji in caz ca aflu ca e racit pentru ca nu e cu mine sa-mi dau exact seama cat de bolnavior este si tot asa...).
De luni pana miercuri a fost putin bolnavior(si acum mai tuseste putin) si nu l-am dus. Am inceput de ieri si evident au inceput si lacrimile. Tare greu imi vine si am zis sa intram si noi in clubul vostru al plangaciosilor de gradinita, sa ne impartasim si noi pasul.
Credeti oarecum ca e prea mic pentru gradinita?
Ar fi trebuit poate sa mai asteptam un an?
Perioada de acomodare e mai usoara daca copilul este mai mare, din experienta voastra, cum spuneti?
Sanatate maxima copiilor bolnaviori si acomodare rapida plangaciosilor.

Va pupam si sa auzim de bine.
Carmen si Stefi (09.12.2003)

hai sa-ti zic altfel: - daca voua, oameni maturi, va este greu sa ve despartiti de el, imaginati-va cat de greu este si pentru el momentul despartirii de voi, dimineatza...cu atat mai mult cu cat el a mai stat si cu bunicii, si va vedea doar la sfarsit de saptamana( deci ramanea o perioada de cateva zile fara voi)! s-ar putea ca inca el faca analogie intre perioada "bunicilor" si mersul la gradinitza!!
curaj mult va doresc si rabdare!!
ps: din punctul meu de vedere, stefi este un copil pregatit de gradinita si adaptat in procent de 99%!!

nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)
au mai ramas...
poze

Mergi la inceput

Laura actele sunt cele pe care le ai :cerere,copie dupa certificat,copie dupa buletin,IDR mie mi-a spus medicul de fam. ca nu mai este obligatoriu,dar eu i l-am facut,dovada de vaccinari si avizul in ziua in care o aduci de Daria la gradi.Rechizitele le-am cumparat noi ,dar sincer nu mai stiu exact ce anume pentru ca erau multe,iar lista am aruncat-o,dar o sa iti dea doamna sigur.Si se dau si bani pentru altele fondul clasei,ca fara el nu se poate nu ?
Ma bucur mult ca Alice o ajuta pe Daria sa se acomodeze,o recunosc in ceia ce mi-ai povestit,poate vor fi prietene bune si nu vei avea prea multe probleme cu , de la 1 noiembrie,cand va trebui sa vina la gradinita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Multumesc mult Gabi ! Ce bine ar fi ca fetele sa fie bucuraose ca s-au intalnit la gradi si sa uite ca noi plecam la serviciu. Da' nu cred ca avem noi asa mare noroc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monjum06 spune:

ne pregatim de intoarcerea la gradi de luni. sper sa nu o luam de la inceput.
am incercat sa pun niste poze dar de la servici nu imi da voie . imi restrictioneaza accesul...
am observat ca de cand a incepout gradinita este mult mai mamoasa. si din pacate, cu sambetele astea de recuperat acum, nu am prea mai avut timp asa mult sa stam amandoua. mi-am mai luat cate o zi de concediu dar... mie imi trebuie trei concedii(unul de plimbat, unul de stat acasa cu copilul si unul de rezolvat diferite treburi administrative: acte, plati etc).
oricum saptamana asta cat a stat acasa cu bunica si mai ales dupa ce s-a mai pus pe picioare, nu pot sa spun cat de mult s-a rasfatat. daca vrea ceva si nu ii dau, medicamente, telecomanda, ace orice, incepe sa tipe si sa planga fara lacrimi ca vrea si repeta la infinit.
ma gandeam sa o duc la program scurt de luni dar daca o ia bunica la pranz, pana ajunge acasa, pana se culca se face 3. se scoala la 5.30. si seara se culca la 12. ca sa nu mai zic ca nu mai e timp de iesit afara. pana se scoala, pana manaca, pana se da jos din pat...
o sa mai incerc tot programul lung.
nici nu stiu cum e mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Luati-o incet !!
Si noi am trecut prin ce treceti voi.
Acum suntem in anul 4 la gradi dar la inceput a plans 1 luna zi de zi. Credeam ca nu se va opri niciodata si chiar imi puneam problema daca sa-l mai tin un an acasa.
Ganditi-va doar ce e in sufletelul lor mic cand se trezesc intr-un loc complet strain, alaturi de persoane straine, puii care pana atunci erau centrul universului.
Incet, cu rabdare din ambele parti, cu explicatii si perseverenta trec si clipele neplacute de acomodare.
Aveti incredere in copii vostri, sigur vor reusi!

Mergi la inceput

Buna dimineata,ce mai fac puiutii,mai sunt bolnaviori,mai plang?Noi am racit si stam acasa,luam antibiotic,speram sa ne facem bine cat mai repede,a spus ca ii este dor de gradinita.Nu pot sa cred ca pana nu de mult nu vroia sa mearga la gradinita si acum ii este dor si vrea sa se faca bine mai repede sa ajunga la gradi.Dar ne facem noi bine repede si ne intoarcem la gradi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Buna,

Moko, multumim mult de incurajari, draguta ca intotdeauna...Ai dreptate 120% in ceea ce il priveste pe Stefi.Despre 1% lipsa la el il dovedim noi ,doar suntem baieti mari...
Uneori am impresia ca meseria de parinte e ceam mai grea. Stres ca nu mananca, sau de ce mananca prea mult, ca nu vrea la gradi, ca Doamne fereste se imbolnaveste si cum sa-l faci bine, si tot asa...Asa cresc puii de om!La gradi, m-am autoeducat, trebuie sa se obisnuiasca (de fapt nu are alternativa, pentru ca la bunici respinge cu vehementa ideea de a mai sta acolo, de cate ori il intreb, ceea ce spunem noi ca este un lucru bun)
Multumim fetelor de incurajari.
Azi de dimineata ne-am trezit, cand a vazut ca incep sa-l imbrac a inceput circul. "Nu melg, io stau acasa". Nu l-am bagat in seama ii tot dadeam ce frumos este la gradi ca il asteapta copiii..bla bla. Cand am ajuns la usa - surpriza imi spune pe cel mai dulce ton "Mami melgem la gladi?" Sa-l mananc nu alta. In fata gradinitei imi spune "Doamna tanala cand vine?" Ii spun io ca sa mearga sa o astepte in clasa ca vine si ai sa vezi ce frumos este...In clasa a mai bazait putin, dar l-a luat doamna in brate si s-a dus. Se pare ca suntem pe drumul cel bun.
Speram sa nu mai raceasca,pentru ca eu sunt deja putin racita, ca daca intrerupem iar vreo cateva zile, o luam de la capat.

Sanatate multa puiutilor bolnaviori si acomodare rapida micilor plangaciosi!
Bafta multa Daria la gradi. Sa vezi ce frumos este...

Pupici,
Carmen si Stefi

Mergi la inceput