Card credit ING
printr-o conjunctura destul de ciudata, m-am ales cu un card Visa Electron de la ING; am citit brosurile lor, suna interesant chestia aia cu self banking dar as vrea sa stiu parerea celor care folosesc in mod curent cardul ING.
deci, cum e?
eu mai am un card VISA la BRD, merita sa-l folosesc pe cel ING in loc?
care sunt avantajele si dezavantajele?
multumesc
Raspunsuri
bufi spune:
Eu sunt utilizator de card ING, in conditiile in care primesc salariul pe acest card. Am sa-ti spun cum stau lucrurile, din pacate nu cunosc cum este la alte banci:
- banii intra foarte repede pe card;
- transferul este rapid;
- self banking te ajuta sa-ti faci plati lunare, facturi si mai mult de atat au introdus un sistem, gen card, care poate fi utilizat de la calculator, trebuie sa mai ceri detalii la banca...daca vrei pot sa-i spun ca este ca o cartela si faci transferuri, plati de la PC, din ce orice loc ai fi;
- ai posibilitatea deschiderii de over draft - se numeste extraroll...la inceput se da un salariu si jum, urmand o marire a acestei valori...suma nu iti intra direct in contul tau si in subcont care se transfera din subcont in cont si asa o poti folosi. ce este ok la faza asta ca la sf lunii trb sa ai in cont 10% din valoarea utilizata si dobanda aferenta, pe care banca rerage, urmand ca dupa o zi sa o refolosesti, nu trb sa ai totii bani in cont.
daca imi mai aduc aminte de ceva iti mai zic
Bufi
ina78 spune:
Si eu sint posesore a unui card ING. Si pot spune ca sint f. multumita. In primul rind varianta "descoperire de cont" (extraroll) care te poate ajuta in momente "dificile". Bacomate sint destul de multe, cel putin in Cta. (presupun ca si in alte orase).
In plus un mare avantaj il constituie faptul ca pot efectua plati si astfel pot scapa de statul la cozi.
Dezavantaje: as spune ca daca nu-l aveam cheltuiam mai putin, asa daca ramin fara bani... am de unde sa iau ...
In plus poti face singura printarea soldurilor si a extraselor.
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."
ankalaura spune:
Orice card ai avea, daca e de credit, vei cheltui mai mult, indiferent de banca [:D'
Eu nu te sfatuiesc sa renunti la BRD - eu am BCR si imi iau salariul pe el, dar am si un ING.
Avantaje ING:
- self bank e deschis pana pe la 11 noaptea. Inclusiv in weekend (de fapt se inchide usa, dar ai acces cu cardul)
- foarte simplu de facut plati. Nu te intreaba nimeni nimic. Cu conditia sa ai datele pentru plata. La BCR m-au capiat - am incercat sa imi scot din lista de plati un credit inchis si nu s-a putut, ca n-aveam IBAN_ul (de la un cont care nu mai exista!) si ca n-am o hartie in care sa rezulte situatia contului! desi platile le puteam face de oriunde, nu doar de pe card - plata prin card era o facilitate, si nu era exclusiva. niste enervanti! Tot la fel de greu am introdus pe cardul BCR o plata - mi-a gresit formularele de 2 ori, nu stia ce sa imi ceara... o aiureala.
- daca depui bani, ii ai instantaneu pe card (la BCR, daca depui dimineata, soldul devine disponibil dupa amiaza. daca depui dupa 3 jumate - 4, abia a doua zi devine disponibil; daca depui vineri dupa 3, ii mai vezi abia luni).
Dezavantaje:
- daca duci adeverinta de la serviciu, poti ridica o data si jumatate salariul.
Mi se pare ca la alte banci poti lua de 6 ori si chiar mai mult.
Pentru mine, cel mai mare avantaj e ca pot plati asigurarile fara sa am nici un document asupra mea - la BCR imi cere mereu chitantele alea, iar eu mereu le ratacesc.
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
ina78 spune:
Anca asa a fost la inceput, cu deverinta de salariu puteai ridica o data si jumatate, insa de curind am vazut ca au schimbat si merg pe varianta de 3 ori salariul.
Mie mi-a venit de curind plicul acasa in care-mi aduceau la cunostinta ca pot reveni cu adeverinta de salariu pentru modificarea plafonului.
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."
clyo spune:
fetelor, multumesc mult pentru raspunsuri.
Anca, asta cu cheltuitul e adevarata, dar sincer iti spun, nu as mai putea trai fara plasticul asta, sunt dependenta de el, imi da o anumita singuranta.
eu la BCR am renuntat demult, de cand mi-au spus ca nu-mi pot face descoperire de cont, pt nu eram maritata (nu prezentam garantie), chiar daca salariul meu erain jur de 20 mil (acum 5 ani).
m-am simtit profund jignita, atunci mi-am facut card de credit VISA la BRD.
e ok, functioneaza perfect si afara, iti poti afla soldul sunanad la o linie verde.
bufi si ina, si eu as vrea sa primesc salariul pe cardul ING; mi-au oferit un 1,5 salarii ca descoperire de cont, urmand apoi sa extinda limita.
totusi, dobanda la credit este mai mare decat la alte banci
bufi spune:
Asa cum a spus si Ina78 incepand cu luna sept si ING da 3 salarii nete.
Daca ai deja cont se depune adeverinta la banca si in 10 zile lucratoare iti intra banii. Initial au plecat de la 5 zile lucratoare, dar vazand cate cereri sunt au marit la 10 zile...cam urat...dar asta este. Eu sunt in aceasta situatie si astept.
Bufi