Mamici de sept-oct 2006 (78)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

sephora, f utile sfaturile citite! nu stiu daca am apucat sa-ti multumesc pt msj pe care mi l-ai trim cand eram in spital! imi pare rau ca n-am raspuns la nimeni, dar starea de dupa nastere....va multumesc din suflet inca o data tuturor!

raluca de alexia-maria
pozishoare
cresc pe zi ce trece...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sephora spune:

Mini sper sa nu eu mai vreau sa mai stea putin,stii nebunia mea,cu toate ca nu mai pot.
Acum m-am dus la baie la un pipi,nu a mai apraut nik,cred ca am stat azi cam mult in fund in masina si l-am cam chiniut si mi-a aratat el cine e sefu.

Io38+Matteo

http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/angelsro2002/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Gety, stai linistita, de joi bebelusa ta e considerata la termen, asa ca daca vrea sa vina e ok. Sau ai si tu o problema de genul "nu mi-a venit mobila, cum sa nasc?" ca a lui Itzy...Te-ai hotarat cum vei naste?

Sephora, multumim pentru postare, e foarte utila.

Sanatate la mamici si bebici!
Lili sapt 36 cu

Mergi la inceput

Ralu stai linistita,citisem ca esti bine si tu si bebita,am vrut sa stii doar ca sunt alaturi de tine.

Io38+Matteo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns itzy-bitzy spune:

Sephora hehehe poate facem pereche sa vezi ce rad...Eu v-am spaus ca parca nici nu realizez...noi duminica sau sambata avem program de cumparaturi la cora sau carrefour si i-am spus sotului meu ca daca intru in panica no problem il sun pe dr si ii spun ca eu imi vad de ale mele si ma duc la shopping. Dr. mi-a spus ca daca ma razgandesc ma mai lasa cateva zile ...

Eu cred ca de la MagneB6 sunt asa plutitoare ca altfel nu imi explic...de regula sunt mai panicoasa insa acum...nush ce e cu mine, toata sarcina am fost asa...o stare de bine si de liniste sufleteasca.

Raluca tu iti faci pb ca esti prea panicoasa si eu ca nu ma recunosc asa linistita...

sephora multumim pt sfaturi

Mini-me esti o draguta ... si cu tine cred ca tb sa fac pereche la nascut ca vad ca suntem aeriene rau amandoua...nici nu zici ca tb sa nastem noi ...ci altcineva pt noi

Sotul meu deja radiaza de bucurie si nu isi mai incape in piele ca o va vedea pe bebelina duminica ...

Alina Morostes si Sofimic

Pupici

Itzy-Bitzy
39+ cu Ana-Maria

POZE

Mergi la inceput

Apropos de ce ziceai Ralu cu vazul:

Vederea noului nascut.
Din momentul nasterii, din clipa in care copilul deschide ochii el vede lumea inconjuratoare desi totul este incetosat. El distinge la o distanta de 20-30cm si se va uita cu atentie la obiectele aflate la aceasta dinstanta. Copilul face distinctia intre un obiect sau o fata umana si o prefera pe cea din urma.De aceea este bine,in acest timp,fata dvs. sa fie jucaria copilului.Scoateti limba,radeti,strambati-va in fel si chip!Iar reactia bebeluslui va fi una satisfacatoare!

Auzul noului nascut.
Perceptia auditiva in primele saptamani de viata este vaga, copilul nu poate distinge sunete, zgomotele incojuratoare seamana mai mult cu niste ecouri. Totusi identifica vocea umana, recunoaste vocea mamei si imediat dupa nastere va incepe sa recunoasca si alte voci familiare. Este foarte important sa vorbiti cu el tot timpul. In felul asta i se va dezvolta atat auzul cat si limbajul. Un copil va invata mai greu sa vorbeasca si va fi incapabil de a distinge nuante lingvistice daca nu aude conversatii din frageda pruncie.

Cum calmam un copil nou nascut?
Calmarea unui copil dificil cere rabdare din partea dumneavoastra si o imaginatie experimentativa. Inca nu va cunoasteti reciproc si experimentand diferite tactici de calmare o veti gasi pe cea potrivita: sunt copii care se calmeaza infasati, alti copii se lasa convinsi daca sunt leganati sau daca primesc suzeta, sunt copii care se linistesc cand aud sunete regulate, monotone cum sunt cele ale aspiratorului sau uscatorului de par. Cea mai eficienta metoda de calmare este contactul piele-pe-piele intre mama si copil atat in timpul alaptarii cat si pur si simplu pentru linistea si confortul copilului.

Primele reflexe ale noului nascut.
In primele zile se pot observa doua actiuni reflex: miscare capului cu gura deschisa in cautarea sanului atunci cand ii atingi obrazul si zambetul reflex pe care il vei descoperi in timpul somnului.

Io38+Matteo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mini_me spune:

Sephora utila postarea de mai devreme.
Sa stii ca si eu am pitici cu nascutul dupa 22 septembrie. Am zis ca daca nu a iesit leoaica macar balanta sa ajunga. La mine sigur mai sta pana sambata (cel putin asa cred eu)cand ma duc la dra.

Fetelor, stiti cumva niste site-uri cu decoratii din baloane pentru sarbatorirea nou-nascutului? Sotul meu vrea decoratii de baloane la spital si acasa, aseara am fost la un magazin cu aranjamente destul de dragute. Eu mai vreau ceva surse de inspiratie, daca ma puteti ajuta cu vreun link v-as fi recunoscatoare. La site-urile romanesti nu am gasit ce vroiam eu.

Pun acum niste poze in album sa va arat cam ce vreau, sa va faceti o idee.

mini_me 37+
poze

I have the body of a God: unfortunately it's Budha.

Mergi la inceput

Fetelor le-am gasit si eu pe aici rasfoint pe dc asa ca mi s-au parut interesante si m-am gandit ca va pot fii si voua de ajutor,mai ales noua astora care suntem la prima abatere.

Io38+Matteo

Mergi la inceput

Eu nu vreau sub nici o forma fecioara,tatal meu este,e super bun dar asa delasator si fara initiativa,cred ca daca nu era mama (varsator),muream de mult de foame.Iar eu cu balantele m-a inteleg super bine,prietena mea (unica) si cumnatul sunt super.

Io38+Matteo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns itzy-bitzy spune:

quote:
Originally posted by mini_me

Sephora utila postarea de mai devreme.
Sa stii ca si eu am pitici cu nascutul dupa 22 septembrie. Am zis ca daca nu a iesit leoaica macar balanta sa ajunga. La mine sigur mai sta pana sambata (cel putin asa cred eu)cand ma duc la dra.

Fetelor, stiti cumva niste site-uri cu decoratii din baloane pentru sarbatorirea nou-nascutului? Sotul meu vrea decoratii de baloane la spital si acasa, aseara am fost la un magazin cu aranjamente destul de dragute. Eu mai vreau ceva surse de inspiratie, daca ma puteti ajuta cu vreun link v-as fi recunoscatoare. La site-urile romanesti nu am gasit ce vroiam eu.

Pun acum niste poze in album sa va arat cam ce vreau, sa va faceti o idee.

mini_me 37+
poze

I have the body of a God: unfortunately it's Budha.

Mini-me nu pot sa cred!!!!! La fel am zis si eu . Sa iasa Leu ca mine sau daca nu sa fie Balanta. Incredibil...deci clar cu tine tbsa fac pereche la nascut!!!

Itzy-Bitzy
39+ cu Ana-Maria

POZE

Mergi la inceput