Mamici de sept-oct 2006 (78)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sephora spune:

Eu nu mai inteleg sambata doctora mi-a zis ca nu nasc ca pot sa prind si octombrie si azi iaca dop.Ce-o mai fii si asta?Colul inchis,lung, bebe sus nu stiu ce sa cred.
Mephala super baieteii seamana unul cu celalat leit.Oricum vroiam sa-l complimentez si pe Tazar,e super si doarme in aceeasi pozitie ca si Igor.

Io38+Matteo

http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/angelsro2002/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

mamilili, asta e dezavantajul de a fi printre primele mamici! citeste cu mare atentie ce mai scriu mamicile pe aici, ca nici eu nu prea citeam inainte. ziceam:lasa, sa trec eu de nastere si dupa aia mai vedem! acum imi pare rau!

cat despre mine, ti-am zis, sunt o cauza pierduta pentru care nu mai merita sa se lupte nimeni...eventual dosr sa ma ajute! e clar ca o sa fiu din ce in ce mai stresata! dar...asta e! tot inainte, ca n-avem ce face!

sa-ti mai zic in ce hal m-am panicat ca sughita bb? sau ca fornaia din nasuc? am zis ca moare copilu'! ca nu mai are aer si se sufoca! am plans o zi intreaga ca sughite si ii face rau zdruncinatura...eheeee.....si asta e doar inceputul!



raluca de alexia-maria
pozishoare
cresc pe zi ce trece...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Carmen ce dulce e Teo, si cat de incantat de fratior pare sa fie Iustin!

Ralukutza in carnetul gravidei scrie ca poti picura 2 picaturi de lapte din san pe rana de la buricutz daca sangereaza, are proprietati dezinfectante si cicatrizante. Zic si eu... ma bag in seama... Iti inteleg spaima... uita-te in carnetel daca ai chef sa incerci ideea asta, e la pagina 14


Eloise 35+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Tasia, eu m-am orientat dupa nr. de sapt. sare apare la semnatura ta : 38 sapt. si 3 zile. De asta am scris ca ar mai fi un pic pana la 39.

GETY 36 cuMARIA-DIANA
VARSTA BEBELINA
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sephora spune:

Eu am facut cele 4 module ptr pregatire la Active Center,acolo Vania (moasa care a predat,v-am mai vorbit de ea) a spus ca bebelusii pot venii la cursurile de inot incepand cu doua luni jumatate,aste se fac in piscina la Hotel Bucuresti,10 sedinte cu una gratis costa 300 euro.Pana la 8 luni bebelusul are simtul inotului si prinde foarte repede (asat ptra ca e invatat cu inotatul in lichidul amneotic).Mi-a zis ca dupa 2 saptamani pot sa o chem acasa sa m-a invete cum sa-i fac masaj si sa-i faca hidromasaj in cada.Asa ca asta va fii primul cadou ptr Matteo (cursul de inot)

Io38+MAtteo

http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/angelsro2002/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Ralucutza, fruntea sus! Hai ca maine-poimaine o dai pe Alexia la facultate! Dupa cum ai vazut, aici pe forum vei gasi mereu fete care sa te linisteasca, incurajeze, ajute cu un sfat.

Sanatate la mamici si bebici!
Lili sapt 36 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Azi a fost o zi mai grea pentru mine. Am avut o presiune mare pe col, cred ca,fetita m-a impins mai toata ziua, tare, nu asa, sau am avut contractii, nici asta nu prea stiu. Am luat un no-spa si am stat in pat vreo 2-3 reprize. Nu stiu, e normal asa, sau nu? Sa ma ingrijorez? Nici urma de dop sau alte scurgeri. Totul e ca inainte, din punctul asta de vedere. Eu joi termin 37 sapt.

GETY 36 cuMARIA-DIANA
VARSTA BEBELINA
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sephora spune:

Cititi fetelor,poate va sunt de folos.

IGIENA

Cordonului ombilical ii ia intre 7 si 10 zile sa cada si nu necesita o ingrijire speciala. Tot ceea ce necesita e sa fie mentinut uscat si curat pentru a favoriza vindecarea.Scutecul trebuie pozitionat in asa fel incat sa nu irite zona ombilicala. In cazul in care scutecul nu acopera zona iritata nu este necesara pansarea. Daca scutecul acopera zona ombilicului trebuie pus un pansament steril pentru e evita o dubla iritatie, in acest caz perioada de vindecare va fi prelungita.

Ingrijirea penisului Se va spala cu atentie folosind apa calduta si sapun cu Ph neutru pentru sugari sau sevetele umede.

Ingrijirea zonei genitale la fete. Pentru prevenirea apartiei unor infectii ale tractului urinar trebuie stearsa zona genitala cu grija din fata in spate, atat la suprafata cat si intre labii.

Spalarea. Sunt medici care recomanda ca, pana la caderea buricului, spalarea sa se faca cu dusul si sunt medici care recomanda curatarea copilului cu un burete umed, contraindicatia constand de fapt in cufundarea in apa ce ar putea sa provoace o infectare a zonei ombilicale. Indiferent de metoda, spalarea trebuie sa fie facuta intr-o camera incalzita intr-un timp foarte scurt asa ca aveti grija sa aveti tot ce va trebuie la indemana – cosmetice, schimburi, prosoape.

Urechile. Trebuie spalate cu grija cu o carpa moale pe exterior si in pavilion, ferind intrarea apei in canalul auditiv. Dupa spalare se sterg cu betisoare de urechi speciale pentru sugari.

Nasul. Pentru curatare se folosesc solutii saline si pompita de desfundat nasul.

Ochii nu necesita o ingrijire speciala, lacrimile avand functia de a curata globul ocular.


ALIMENTATIE

Hranirea este cel mai important lucru pe care il face o mama pentru un copil nou nascut. Copilul va comunica prin semne explicite cand este timpul mesei: se agita, plange, isi suge manutele, intorce capul cu gurita deschisa in cautarea sanului daca ii atingi obrazul cu degetul.
Cea mai mare grija a mamei: Cat de des trebuie hranit nou-nascutul? Majoritatea copiilor mananca la un interval de 3-4 ore desi sunt multi care mananca la intervale de 2 ore. Copilul poate trebuie hranit la cere. Sunt copii care au nevoie sa manance mai des decat altii, ei stiu cel mai bine cand au mancat suficient sau cand mai vor. Un copil sanatos va feri capul de la san in momentul in care s-a saturat. Este important sa ajutati copilul sa elimine aerul dupa fiecare masa, in unele cazuri si la jumatatea mesei cand il treceti de la un san la celalalt.

Regurgitarea. Majoritatea copiilor elimina dupa masa o cantitate de lapte indiferent daca copilul este hranit la san sau cu lapte praf. Cauza este imaturitatea muschilor superiori ai stomacului. Nu se poate vorbi despre vomitat decat in cazul in care cantitatea de lapte este suficent de mare sa goleasca stomacul. Este important sa nu ii dati imediat sa manance pentru ca stomacelul s-ar putea sa nu accepte.

Schimbatul scutecelor
E o operatie pe care o veti face de mii de ori si in timp o veti face repede si eficient. Nu folositi servetele umede daca scutecul e doar ud. Urina noului nascut nu are germeni, folosirea servetelor ar putea fi mai iritativa. Pentru a reduce riscurile aparitiei iritatiei de scutec, copilul e bine sa fie lasat cateva minute “la aer” din cand in cand. Pentru a-i pune scutecul: ridicati ambele picoare apucand cu grija dar ferm zona gleznelor cu o singura mana. Dupa ce ati pozitionat scutecul si ati eliberat picioarele copilului potriviti marginile simetric si incheiati scutecul. Aveti grija sa nu fie nici prea larg dar nici prea stramt (cat sa incapa degetul dumneavoastra indicator). Imbracarea noului nascut poate fi o sarcina grea pentru un parinte neexperimentat.

Bluze. Dupa ce scutecul a fost schimbat copilul este pus pe masa de schimbat sub bluza. Cu degetele desfaceti gatul bluzei si incet trageti peste cap. Bagati mana pe maneca bluzei si trageti mana copilului, repetati miscarea cu cealalta mana, apoi trageti marginea bluzei spre talie.

Pantalonii. Dupa ce ati rulat toata lungimea cracului, introduceti fiecare picior in parte apoi prindeti ambele picioare cu una din maini ridicand corpul copilului pana la mijloc de pe masa de schimbat iar cu cealalta mana trageti pantolonii pana peste talia copilului.

Costume intregi. In cazul in care acesta se incheie de sus pana jos il intindeti pe masa de schimbat si puneti copilul peste. Strecurati pe rand fiecare mana in maneca (dupa aceeasi tehnica de imbracarea a bluzelor), fiecare picior pe cracul sau neramanand decat sa incheiati nasturii sau capsele.

Infasatul copilului. Copilul dumneavoastra este obisnuit cu spatii mici, cu putina libertate de miscare. Lipsa acestei “inghesuieli” poate creea unui nou nascut un sentiment de nesiguranta. Infasarea intr-o paturica moale poate ajuta in cazul in care copilul manifesta o nemultumire aparent nejustificata. Mentineti camera copilului calda! Nu scapati din vedere faptul ca pana va atinge greutatea de 4kg corpul copilului nu are capacitatea de termoreglare deci e foarte importat ca procesul de schimbare a hainelor sa se faca intr-o camera bine incalzita pentru a evita racelile nedorite.

Io38+Matteo

http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/angelsro2002/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

eloise, eu n-am niciun carnet al gravidei!am auzit de el dar nu mi-a zis nimeni niciodata nimic! med de fam sau ginecologul vreau sa zic! merci pt sfat oricum! sa vedem cum evolueaza situatia...

mamilili, stiu ca o sa treaca repede timpul, si o sa trec peste toate...dar...asa sunt eu!

acu' astept sa se trezeasca printesa sa-i dau papa, sa-i fac toaleta si...speram din nou somn, ca daca nu, iar are sotu' noapte alba! el se ocupa de ea noaptea! eu ziua, si el noaptea! saracu', nu stiu cum mai poate si el...ziua la sv, noaptea cu bb...!



raluca de alexia-maria
pozishoare
cresc pe zi ce trece...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mini_me spune:

Buna seara, fetelor!

Pufy, Cecilia, Cata felicitari pentru copilasi!

Roxana nastere usoara!

Sephora incepem galeria si pentru tine?

Itzy si eu am aceeasi stare ca si tine: stiu ca trebuie sa nasc, dar mereu ma gandesc ca mai e vreme. Macar sa iti vina mobila pana nasti!Pana una alta eu incep galeria si pentru tine!


Vad ca suntem mai multe fete carora este posibil sa li se induca nasterea. Eu sper sa mearga totul foarte repede si bine.

mini_me 37+
poze

I have the body of a God: unfortunately it's Budha.

Mergi la inceput