Prima zi de gradi - plansete....

Prima zi de gradi - plansete.... | Autor: ingridnen

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,

in sfarsit a venit si ziua mult asteptata si pregatita.. prima zi de gradi...
Cristi are 3 ani si 6 luni si deja de cateva luni il tot pregatim psihic pentru gradi. L-am inscris program 8-13. Dimineata cand l-am lasat acolo era tare incantat pentru ca vazuse un robot mre si l-a luat la demontat... dar la ora 13 cand l-am luat era umflat de plans, doamna educatoare a zis ca a plans toata ziua aproape si ca mai toti copii din grupa au plans, sa nu-mi fac griji, asa e prima saptamana..

Eu acum ma intreb daca mai pot sa-l scot din casa maine si mama pe de alta parte imi zice ca traumatizez copilul si sa nu-l las decat 1 ora si daca tot plange sa-l retrag ca imbolnavesc copilul de nervi... ea vorbeste de la distanta, e stabilita in Germania, aici eu ma chinui cu copil si bona

Astept incurajari de la mamici mai experimentate in ale gradinitei !!

Ingrid si Cristi 3 ani si 6 luni

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Servus.
Eu te incurajez: trece. Important este sa nu te furisezi cand pleci, sa fii vesela (daca poti) si sa ridici in slavi gradi, cat poti! Si apoi petrece mult timp cu el dupa-amiaza, sa nu simta ca dureroasa ruperea.
Baietelul meu s-a acomodat la cresa in 3 zile. Dupa a plans numai de control, diminetile.
Mult succes.
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

La mine cand credeam ca s-a obisnuit, iar a inceput dupa vreo doua saptamani.
In transe... copilul plangea la cresa si eu la servici...

Uite ce de incurajari gasesti la subiectul de
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=84323" target="_blank"> aici .

Fii tare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Si noi am inceput gradi lunea trecuta. David e cel mai mic, n-are inca trei ani, dimineata era ok, dar la pranz cand mergeam sa-l iau plangea, ma lua in brate si-mi zicea ca i-a fost dor de mine sau "mami, de cand nu te-am vazut!". Cu toate aste dimineata vroia la gradi. E intradevar perioada de acomodare, educatoarele mi-au zis ca au un baietel care a venit cu o saptamana inainte si care in fiecare zi a plans cate doua ore, din a doua saptamana deja s-a obisnuit si nu mai plange. Mi-au dat si-un sfat, daca tati e cel care sta mai putin cu el e mai bine sa-l aduca tati la gradi, cel putin pana se obisnuieste, se desprind mai usor decat de mami, zic ele.
Rabdare multa, explicat ce frumos e la gradi, cum acolo se duc numai copiii mari(ca ei toti vor sa fie mari), ce frumos se joaca si cati prieteni isi fac si trecem si peste asta.
Bafta multa,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anesimone spune:

quote:
Initial creeata de ingridnen

Dragi mamici,
La ce gradinita l-ati inscris?La anul urmeaza sa-mi inscriu si eu baietelul.
in sfarsit a venit si ziua mult asteptata si pregatita.. prima zi de gradi...
Cristi are 3 ani si 6 luni si deja de cateva luni il tot pregatim psihic pentru gradi. L-am inscris program 8-13. Dimineata cand l-am lasat acolo era tare incantat pentru ca vazuse un robot mre si l-a luat la demontat... dar la ora 13 cand l-am luat era umflat de plans, doamna educatoare a zis ca a plans toata ziua aproape si ca mai toti copii din grupa au plans, sa nu-mi fac griji, asa e prima saptamana..

Eu acum ma intreb daca mai pot sa-l scot din casa maine si mama pe de alta parte imi zice ca traumatizez copilul si sa nu-l las decat 1 ora si daca tot plange sa-l retrag ca imbolnavesc copilul de nervi... ea vorbeste de la distanta, e stabilita in Germania, aici eu ma chinui cu copil si bona

Astept incurajari de la mamici mai experimentate in ale gradinitei !!

Ingrid si Cristi 3 ani si 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Sunt copii si copii...
Imi amintesc ca si eu anul trecut am postat un subiect asemanator dar nu am primit prea multe raspunsuri atunci...eu eram disperata, faceam un sondaj cat mai mare sa vad in cat timp trece calvarul asta, pentru ca la mine asta a fost: un calvar.
La mine plangea pana vomita uneori, se tinea de piciorul meu si urla: "Mami nu ma lasa aici!", credeam ca o sa o iau razna.
Cand ma gandeam ca vine dimineata ora de mers la gradi ma lua groaza si mai toti parintii zambeau si spuneau ca o sa treaca, ceea ce pe mine ma scotea pur si simplu din minti.
Am prietene ale caror copii erau ingerasi la gradi ba chiar ziceau ca le place si al meu facea ca toate alea cand il duceam.
Teoretic a tinut cam o luna dar cand mai racea si statea acasa cate o saptamana o luam de la capat cu istericalele vreo doua trei zile.
Singurul sfat pe care mi l-au dat toti parintii a fost sa nu renunt si ascultandu-i intr-un final a fost ok dar am albit ceva la inceputul gradinitei sincer.
Pupici si multa bafta cu cel mic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Eu am renuntat la gradinita cand avea 3 ani si l-am dus iar la 3 ani si 4 luni. A doua oara n-au mai fost probleme, s-a adaptat foarte repesde si foarte bine. Uneori copilul are nevoie de timp ca sa fie in stare sa suporte despartirea temporara de mama. Mai complicat este cand nici acasa nu-l poti lasa si esti obligata sa-l duci...

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput