Continuare -Temperatura Bazala+Mucus part2

Continuare -Temperatura Bazala+Mucus part2 | Autor: anis

Link direct la acest mesaj

Fetelor m-am gandit sa las subiectul ala..si sa il redeschid ca sa ne urmareasca mai usor si celelalte fete...

Am mai gasit ceva....si asta despre mucus....

Autocontrolul fertilitătii pe cale naturală

Mucusul cervical (glera)

Unul din semnele simptotermale de autoobservare este mucusul cervical. El este produs de glandele colului uterin si se scurge de-a lungul peretilor vaginali, putând fi perceput în plină perioadă fertilă la intrarea în vagin (în vulvă).
Femeia va urmări două aspecte ale mucusului:
• senzatia percepută în vagin: uscat, nimic, umed, ud, curgător;
• calitatea si aspectul mucusului.
Senzatia intravaginală se urmăreste în timpul zilei o singură dată, pe când aprecierea aspectului mucusului se face seara, înainte de culcare.
Sub actiunea estrogenilor (deci până la ovulatie) mucusul cervical creste în cantitate si calitate, devine mai apos, mai putin vâscos, transparent, elastic, si se scurge vaginal.
Postovulator, progesteronul este dominant, producând scăderea cantintătii de mucus produs. Scade si calitatea lui, devenind vâscos si lipicios. Colul devine dur si se închide până la următoarea menstruatie. În această perioadă, spermatozoizii rămân în vagin si nu mai pot pătrunde în col.
Observarea mucusului cervical începe a doua zi după terminarea menstruatiei.
Evolutia clasică a acestui simptom în descriem în continuare:
Una, două zile după menstruatie, femeia simte uscăciune sau iritare în vagin. Fireste, ea nu va putea recolta mucus în vulvă. Conventional situatia respectivă o notăm cu "-".
Ulterior, concentratia de estrogen creste, o cantitate minimă de mucus lubrefiază vaginul si dispare senzatia de uscăciune. Femeia nu va simti si nu va recolta nimic. Coventional notăm aceste zile cu "o".
Zilele cu "-" și "o", le definim ca zile fără mucus, infertile.
Apoi femeia va percepe umiditate în vagin, dar este o cantitate mult prea mică de mucus pentru ca aceasta să se acumuleze în vulvă si să poată fi recoltată. Senzatia de umed si nimic recoltat în vulvă se notează cu "u". Mucusul a apărut, fertilitatea a început. După care cantitatea de mucus produsă creste.
Senzatia de umed / ud cu mucus de slabă calitate este notată cu "M". După câteva zile de M, mucusul recoltat devine sticlos, clar, transparent, ca albusul de ou crud, striat, extensibil, ațos, rosiatic, maroniu, filant (mucus de bună calitate), iar senzatia este ud-curgătoare. Spunem că sunt zilele cu "M+". Este perioada de maximă fertilitaqte. Ultima zi cu "M+" o definim ca punctul culminant al mucusului, si va fi notată cu triunghi negru.
Brusc, calitatea mucusului scade si în 2-3 zile dispare. Până la următoarea menstruatie, femeia nu mai simte nimic în vagin si nici nu va mai vedea mucus în vulvă.
Recomandarea noastră este ca femeia să îsi descrie propriile senzații si observații asa cum percepe si vede ea, încercând să se apropie cât mai mult de modelul clasic de descriere a mucusului. Variatiile de la modelul clasic pot induce în eroare. De aceea, în asemenea situatii, ar fi necesar un sfat atent.


Sper ca luna asta sa ne descurcam mai bine...cu observarea si a mucusului si a temperaturii!


Helen tu ce ai facut la dr?????

Mihaela....ai vazut nu e asa de grav..o sa faci tratament si o sa fie bine!

pupici

AniS

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Aveti "curaj" sau, nu va e jena sa povestiti problema cu mucus-ul dr-lui vostru? mai ales daca e un EL?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michandro spune:

AniS, vezi daca poti sa-mi spui ceva despre posibilele infectii (mycoplasma si ureaplasma). Am pus un subiect pe tema asat ("Ce fel de infectii sunt?")

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michandro spune:

Madalina, eu am fost pentru mima data la un dr. (domn) marti. Si am 31 de ani! Am avut emotii... Si pentru ce!? Am discutat mult mai lejer decat cu doctoritele!

Cat despre mucus, care sa fie jena!? Oricum ei vad mai mult; stiu mai mult decat noi. De ce sa nu-i "exploatam"!? La ei chestia cu consultul, discutii despre mucus, contacte sexuale etc au devenit o rutina. Nu gandesc ca noi!

In concluzie: NICI O JENA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helen spune:


Salutare fetele,

Eu merg duminica la control...pe 11 - este si a-11-a zi..atunci este de garda si poate face ecogarafie...! deci inca nu stiu nicmic...decat ca ma simt f bine..dar vine imediat ovulatia si o sa ma simt iar rau (adica 1/4 din luna - ma simt rau ca sunt la menstruatie, 1/4 f bine si 1/2 destul de rau ca dupa ovulatie, mai nou, nu imi este prea bine...mai ales balonarea ma omoara...)...sa vad ce zice doctorul!

Pe mine faza cu mucusul ma baga intr-o ceata totala aproape...cu cat citesc mai mult cu atat inteleg mai putin...concluzia este ca probabil nu este mucusul la mine asa cum trebuie....sau avand 8 zile de menstruate nu mai stiu cand, ce si cum...Ex: azi sunt in ziua 9 si mucusul este destul de prezent...sub forma ,,alb cremos''si destul de umed..deci nu uscat ..pana ieri oi fi avut oaresce mucus dar amestecat cu sange ... probabil trebuie sa urmaresc de la faza de cremos in colo..ca din ziua 9 pana in 15 nu prea poate sa treca prin toate fazelel alea...

Fetelor ... asa ma enerveaza faza cu mucusul...ca as fi preferat sa nu aud de modalitatea asta de urmarire ca sa nu am acest stres...

Intrebare: ce parere aveti? este bine in ziua 9 sa fie cremos?..ca de simtit, asta nu stiu ...cum adica sa simt mucusul ca doar nu-i cu galeata...ma rog se simte umed...eu nu cred ca vaginul este vreodata perfect uscat...deci este destul de umed dar se poate si mai umed... Voi intelegeti ceva ca eu nu prea...si dupa cum vedeti ma si enerveaza acest lucru!

Va pup!

Helen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helen spune:



Anis , m-ai speriat acum cateva zile cu faptul ca daca o zi am avut o temperatura ciudat de mica..ar putea fi vorba de instalarea unui virus..deci sti ceva legat de asta? Eu am avut 36.7 in prima zi, apoi mereu 36.8...mai putin in ziua 5 cand am avut 36.5 (niciodata nu am avut asa de putin) ...dar dupa cum iti spuneam apoi a revenit la 36.8 ( din 9 zile, 7 zile am avut tot 36.8)!

Tu cum te simti? ai aflat ceva?...legat de analize?

Pupici

Helen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Uffff Helen ... eu glumeam....a trebuit sa recitesc ca sa vad despre ce zici tu ca am zis....eu doar ziceam ....ca nu cumva sa fii lansat eu vreun "virus" de cand cu temperatura mea mica....nimic altceva...stai linistita...EU AM GLUMIT.....incercam sa destind atmosfera....

Ce sa zic....am fost la prima analiza..luni aflu rezultatul si tot luni am si prima monitorizare ecografica....sincer mi-e lene ..sau mai bine zis nu am mai avut chef sa mai imi i-au temperatura..parca nu ma mai intereseaza....merg pe mana egografica luna asta...poate mi-o i-au din ziua a 10...pot face asta tiind cont ca am foarte multe grafice anterioare...

Cat despre mucus eu zic ca e normal sa fie asa...sa stii ca si la mine e la fel..si am sesizat ca in practica exista cam o singura zi dupa sangerare cand simti un pic uscat.sau nici pe aia..dupa care gata..exista imediat mucus...si eu zic ca durata ..adica evolutia mucusului difera f tare de la persoana la persoana..acolo in textul de mai sus sunt doar PUNCTELE DE REPER.

La mine de la tratament..am vazut ca temperatura ,mi-am luat doar o zi la inceput , era la fel...adica 36.7..ca luna trecuta.....SI E CLAR EFECTUL TRATAMENTULUI LIVIEI....si de aia nu mi-o mai i-au..poate mai tarziu..prin a 10 zi..si mai si "scuip" in Maybe baby ala....Cateodata ma apuca rasul....alte femei..nu au nevoie de asa ceva.....si "toarna " un copil dupa altul si eu.....cred ca si observarea asta prea atenta strica, asa ca o las mai usor.

Helen......sa ma tii la curent!!

Pupici

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Madalina....

Stii ce cred eu?? Cred ca CONTEAZA ASA DE PUTIN DACA E EA SAU EL DOCTOR...CRED CA CONTEAZA MULT MAI MULT sa fie un doctor bun si mai ales sa stabileasca o comunicare cu tine si asta inseamna sa-i spui cat mai multe despre tine fara nici o jena, ca doar e interesul tau sa fii Ok!

Pupici

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

MIHAELA.....mai exact ce diagnostic ai...
Am niste informatii despre diferite infectii..atat ale secretiei colului..a glerei cervicale ..etc....

Ca sa incerc sa te ajut spune-mi mai exact!
Sau ..stai ai zis ca ai pus un subiect..o sa ma uit acolo sa vad....

Pupici

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Costi spune:

Helen te-am gasit!
Ti-am raspuns la unul din "subiectele mele" pentru ca am fost la medic. Acum vreau sa-ti spun ca temperatura ta care se mentine din ziua a 6-a constanta la ce numar de zile a ajuns pentru ca eu la un ciclu de 23 de zile aveam ovulatie in ziua a 9-a , dar avind in vedere ca eu sint un "fenomen" acum ama aflat de la medic ca am avut ovulatie intirziata (ziua 15-16) la un ciclu de 25 zile. Ce parere ai? Cu mucusul eram intr-o ceata totala, pentru ca nu intelegeam ce inseamna ud. umed, curgator si dupa o luna de tratament cu muguri de zmeur, tinctura de marar si naprasnic am constatat ca eu nici macar nu aveam mucus (aproape nu aveam) pentru ca in urmatoarea luna in ziua cu mucus curgator am crezut ca am facut pe mine (SCUZE). Deci ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

FETELOR

Am gasit un super calendar - CALENDARUL FERTILITATII - pe un site pe internet...

Daca ai evidenta a cel putin 3 cicluri anterioare si mai ales daca sunt neregulate poti calcula atat durata ciclului existent , cat si ovulatia.

Eu am luat-o un pic din urma..si mi-au iesit zilele de ciclu...

--- fara reclama --------------------------
Pupici

AniS

Mergi la inceput