Prima zi de gradinita-sentiment oribil
Raspunsuri - Pagina 2
tlaura spune:
Imi treziti amintiri nostalgice; in prima saptamana de cresa, cand l-am dus pe Andrei prima oara la cresa, il tineam doar trei ore pe zi, aa ca pentru acomodare, veneam acasa si nu faceam altceva decat sa plang doua ore si jumatate. Dupa care ma pregateam, si cu ochii umflati si rosii, ma duceam sa-l iau.
iar el era bine merci, si nici macar nu voia sa vina acasa.
Dupa aceea m-am mai potolit, am inceput si serviciul si nu mi-a mai fost atat de greu. oricum, nu cred ca exista vreun minutel in care sa nu ma gandesc la el.
Asta inseamna sa fi mama!
www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze
pisi_ella spune:
Stai calma, asa e in primele zile! Emma mi-a facut crize in a doua saptamana, nu in prima, dar in a treia saptamana ma zorea s-o imbrac mai repede de dimineata, sa mearga la copii!
E normal sa te simti ca naiba, resimti o ruptura intre tine si copil. Crede-ma ca TU esti cea care se simte mai aiurea, nu copilul. Si pentru el e grea adaptarea, insa odata trecuta perioada critica ( cca 2-3 saptamani), o sa vrei sa-l iei de-acolo si el va plange sa-l mai lasi
Emma (3 ani si 4 luni) merge la gradi de o luna jumate si acum e ff suparata ca o tin acasa azi, ca e racita Ea ar fi vrut la gradi....dar i-am promis ca maine o duc si e in al noulea cer
Si ea a trecut printr-o perioada critica la inceput...am scris si pe forum, stai ca-ti dau imediat linku' sa citesti.
_Ella, Emma & Matei
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
andora spune:
Teodora , eu cred c-o sa plangem impreuna, deci le multumes fetelor pt ce au scris aici. La noi mane e prima zi de cresa, avem 1 an si 11 luni si azi pt prima oara m-au podidit lacramioarele in parc cand o priveam asa mica langa un bustean urias, e ultima oara cand mergem la prietenii nostri in pac dimineata... insa nu se poate altfel, iar copiii sunt in general f sociabili si se adapteaza repede de tot. Iar daca atentia le e captata de jucarii si figuri noi va fi totul bine.
De un lucru ma indoiesc, ca o despartire prelungita ajuta cu ceva. Cred ca trebuie sa le spunem clar ca ne intoarcem dupa ei dupa ce venim de la serviciu (sa nu cumva sa creada ca mergem acasa si i abandonam) si tuleo, lor le va trece intr-un minut, noua nu. Asta e....
uf, pupici multi de tot!
site , www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta , www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea
Ajutor pt Dan
pisi_ella spune:
UIte linku' de care vorbeam:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=81705
Va doresc multa, multa bafta si...rabdare!
_Ella, Emma & Matei
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
Ramona J spune:
Si eu zic sa urmezi ritmul copilului. Oricum mi se pare tare mic pentru gradi.
Altfel... iti va fi greu si cind e mai mare, nici o grija. Eu ma gindeam la el mai degraba.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Mirunaa spune:
A doua zi de gradinita- dezamagire totala!
Ieri cand m-am dus sa-l iau era totul ok.De fapt nu chiar totul.La pranz n-a mancat nimic( la asta ma asteptam) iar toata dupa amiaza a stat cu funduletul pe pat si m-a asteptat.Nu a vrut sa fie schimbat in pijamale nu a vrut sa se intinda.Drept urmare la ora 20 a adormit instantaneu....
A fost foarte bucuros ca m-am dus dupa el si probabil in euforia momentului mi-a zis ca se mai duce si a doua zi.Dimineata a inceput sa maraie si sa spuna ca nu vrea la gradinita.Pana la urma l-am convins sa mearga folosind aceeasi minciuna: ca o sa stau cu el.
Am ajuns acolo.Educatoarea vorbea cu niste parinti iar alaturi plangea un baietel.Cat am stat eu acolo, 10 minute, cel putin....nu l-a bagat in seama pe cel mic desi era la un pas de ea.Dupa ce au plecat acei parinti....vine la mine si-mi spune ca sa plec mai repede ....Noroc ca a venit o ingrijitoare si l-a preluat pe Rares, plangand, de am putut sa plec.
De abia astept sa ma duc dupa amiaza si sa-i spun vreo doua educatoarei.....Sincer, ma gandesc din ce in ce mai serios sa nu-l mai duc.
N-am vazut asa ceva!!!
Toate cele bune!
sirod spune:
Crini - si eu m-am gindit la o organizare asa cum spui tu, am vorbit cu educatoarea...si ea se gindise...dar:nu le da voie sanepidu' si inspectoratu!!!!!!!!!!!....cum?intreb.Da doamna, zice, asta e modul de lucru in Ro...o singura voce nu poate skimba nimic.
Mirunaa - mai, kiar e o problema cu educatoarea aia, bine ar fi sa-i spui fro doo...numai ai grija, poate sa-l ignore pe Rares.Spun asta pentru ca eu am vazut-o pe educatoarea fie-mii dand parintii afara:doamnelor, va rog frumos, poate aveti alte treburi, lasati-ma sa linistesc copiii!!!!noi o sa ne intilnim la sedinta si o sa lamurim atunci problemele dvs.!
Si eu am preferat gradinita bonei, dar pot spune si ca am avut norocul unei ekipe de educatoare care-si fac meseria cu adevarat.
DORIS cu doua minuni
mina spune:
Ma inscriu si eu la sentimentu de lasat la gradi..brrr oribil. Suportabil insa, am noroc de o educatoare inimoasa care nu stie ce sa mai inventeze sa usureze situatia. Motiv pentru care l-a si invatat cu statul in brate ca i-a fost mila de el, azi se dadea viteaza ca incearca sa il dezvete dar teama mi-e ca numa vitejie era....acuma daca-l intreb pe cine iubeste de acolo normal ca pe Doamna.
Am inceput saptamana trecuta si parca-parca azi urla mai resemnat. Nu am stat cu el acolo ca nu ar fi ajutat. Nu am plecat insa pe furis si, de comun acord cu educatoarea am stabilit ce sa ii spunem: mami si tati sunt la serviciu sa aduca papa, Matei sta aici cu copii si se joaca si cand ceilalti copii se asaza la masa sa pape pranzul vina Nana (bunica) sa il ia. Acasa il dadacesc ca Doamna il iubeste f mult chiar daca nu poate sa il tina numai pe el in brate.
Oricum, daca va ajuta cu ceva la moralu scazut, sunt convinsa ca ii prinde bine, dupa numai o saptamana au aparut cuvinte noi si a invatat o poezie (ma rog, atata cat poate pe limba lui).
Va pup si fruntea sus!
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Teodora D. spune:
Vad ca suntem multe mame "in suferinta".
Imi place sistemul italian de acomodare cu gradinita, fara sa-l cunosc m-am gandit la ceva asemanator si am fost de doua ori cu copilul, stand cate o jumatate de ora si apoi plecand impreuna acasa, dar mai mult nu a fost posibil...Nu stiam de Sanepid, nu m-as fi gandit, mai ales ca la aceasta gradinita parintii se descalta la usa sau, ma rog, li se sugereaza sa o faca.
Mirunaa, sa ne spui cum au decurs "ostilitatile" cu educatoarea. E pacat sa renunti sa-l dai pe Rares la gradi, dar poate ca gradinita nu e cea potrivita, poate gasesti alta.
Piticul meu s-a comportat bine ieri, nu a mancat nimic in cele 6 ore cat a stat acolo, in schimb a dormit, mare performanta pt. el si cand s-a dus sotul dupa el a remarcat fara entuziasm "tata".In rest, am inteles ca s-a jucat singur si i-a studiat pe ceilalti.
Cat am stat la gradi cu copilul am observat si eu fenomenul cu educatoarea care nu ii consoleaza pe micutii care plang dupa parinti, ii lasa "in plata lor" sa se linisteasca singuri.Sa fie aceasta o metoda pedagogica(pe care nu o inteleg) sau pur si simplu nu ii pasa?
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
denizel spune:
quote:
Originally posted by Teodora D.
Cat am stat la gradi cu copilul am observat si eu fenomenul cu educatoarea care nu ii consoleaza pe micutii care plang dupa parinti, ii lasa "in plata lor" sa se linisteasca singuri.Sa fie aceasta o metoda pedagogica(pe care nu o inteleg) sau pur si simplu nu ii pasa? [/font=Comic Sans MS]
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.[/teal]
In mod sigur nu este o metoda pe care nu o intelegi .
Ma bucur ca baietelul tau incepe sa se acomodeze cu gradi! Da-i un pupic din partea bobocelului meu :) (astazi cand l-am luat de la scoala era lac de apa si mi-a zis ca nu a avut timp sa-si manance pachetelul pentru ca "s-a terminat pauza" . O consumase cu harjoneala din cate am inteles io )
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.