Clubul nurorilor (69)
Raspunsuri - Pagina 15
addinel spune:
alynutza, iertata fie-mi nestiinta- ce e ala gomboti?
pupici pe botici
"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."
Alynutza spune:
gomboti sunt galustele cu prune. Asa le zice la noi in Ardeal. Sotziorului meu ii plac la nebunie.
Larisa, cum sa nu fiu nerabdatoare ca sunt absolut nebuna dupa el si in ultimii 2 ani jumate am stat departe de el doar o zi, inainte de nunta, cand practic puteam sa-l vad in cazul in care chiar nu mai puteam de dorul lui. De fiecare data cand vine acasa de la servici sunt gramada pe el si sper sa nu se schimbe niciodata chestia asta.
Gata, a pornit spre casa! Maine la 5 ar trebui sa ajunga.
addinel spune:
aly sa stii ca daca nu-mi dai si mie gomboti am sa lesin aici de pofta ![]()
pupici pe botici
"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."
Alynutza spune:
Addinel, dau, dar numai din aia virtuali pot din pacate. Dar daca vrei iti dau reteta mea si ii faci o surpriza la sotziorul tau.
Marina, mersic, si eu sper sa ajunga cu bine.
larissa_79 spune:
aly, cum vine asta galuste cu prune...? 
Nu se schimba...stai linistita..doar cand vine bebe...un pic..ca na' el cere multa atentie...dar un bebe aduce si mai multa iubire in cuplu...iti spun io' din experienta...iubirea mea..cand vine seara si bebe doarme...se tot uita la bebe si ma pupa de numa' numa' Da pe afara de fericire!
Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos
Larisa
si Alexia
(13 iulie 2006)
bunicuta spune:
Larissa sunt niste galuste facute dintr-un aluat care contine cartofi,ou, putina faina,gris, sare se fac niste galusti cu mana si in mijlocul fiecareia se pune cate o pruna(mai micuta fara simbure cu putin zahar si scortisoara-in loc de simbure)se fierb galustele in apa cu sare la foc mic si apoi se tavalesc prin pesmet prajit in putin unt si amestecat cu zahar si scortisoara-reteta aproximativa- sunt f bune.
larissa_79 spune:
bunicuta si aly, vreau si io reteta exacta la galustile astea...dar asa ca ptr o pers care nu prea le are cu bucatareala...
moama ce pofta mi-ati facut si io care azi tocmai facusem
dar vreau reteta sa fac la bebelush eu nu pap decat una...
Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos
Larisa
si Alexia
(13 iulie 2006)
Alynutza spune:
Noi am decis sa mai asteptam putin, asa ca deocamdata sotziorul e bebelul meu, nr. 1 la rasfatzat si alintat. E drept ca nici eu nu ma las mai prejos, ca si eu ma alint de numa...
Galusti cu prune se fac asa: se fierb in coaja cam 1 kg de cartofi (de preferinta albi). Se curata de coaja si se paseaza cu furculitza sau pasatorul (ca un fel de lingura cu gauri, dar indoita la 90 de grade si rotunda, nu in forma de lingura) cat sunt fierbinti. Eu cum curat un cartof, cum il pasez. Nu-ti recomand mixerul pentru pasat pt ca afecteaza consistenta pireului rezultat. Cartofii pasati se amesteca asa fierbinti cu 1 varf de cutit de sare, 1 lingura de zahar, 1 zahar vanilat, 3 linguri de ulei, 2 oua (care se pun pe rand), 1 lingura cu varf de faina alba apoi gris de grau cat cuprinde aluatul in asa fel incat sa nu se lipeasca (foarte tare) de mana. Prune caut sa fie bistrite, nu grase (la alea grase nu se poate scoate samburele decat cu tot cu miez) si potrivite la marime (nu imense). Le spal, le crap cat sa le scot samburele (dar nu tai de tot cele doua jumatati), le umplu cu zahar tos amestecat cu scortisoara (intra cam un pic mai mult de jumate de lingurita intr-o pruna). Tapetez cu faina multa un fund de lemn si mainile. Iau o bucatica de coca, o presez in palma ca pe o placintica, pun in mijloc pruna si adun coca in jurul ei, apoi rotunjesc in palma ca o bila. Pun apa la fiert cu sare si ulei, cand fierbe apa se pun gombotii inauntru (atat cat incap pe fundul vasului). Cand se ridica la suprafata ii mai las cam 2 minute, apoi ii iau si se dau prin pesmet. Pesmetul in pregatesc in felul urmator: pt cantitatea care iti iese din cat am spus eu mai sus pun cam 1 lingura de unt sau margarina intr-un vas, o topesc pe foc apoi adaug cam 250-300 gr. pesmet. Amestecand cam tot timpul se prajeste pana devine auriu. Dupa racire il amestec cu zahar dupa gust si 1 plic de zahar vanilat. Daca iti place f. tare scortisoara poti pune si putina scortisoara.
Mai explicita de atat nu stiu daca puteam sa fiu, dar e posibil sa fi scapat una alta, asa ca mai intreaba-ma daca vrei. Eu vreau sa incerc acum sa fac pesmet din biscuiti. O sa iau niste biscuiti gen "populari", adica din aia mai tari si ii dau prin robotul de bucatarie. Sa vad daca merita efortul.
Edit: buni, mersi ca ai raspuns prompt, eu ma "munceam" cu scrisul retetei. 
bunicuta spune:
Larissa reteta vezi ca este la sectiunea " bucatarie " cred ca pagina 3 sau 4-GALUSTE CU PRUNE-
Alynuta a postat si ea reteta-tot acolo - nu stiu sa o copiez aici nu sunt experta la PC-
Sper s-o gasesti si spor la treaba nu sunt greu de facut -doar putin migaloase -dar cred ca sotul va fii incantat.

22+