Picarella

N-am stiut unde sa postez, sunt convinsa ca exista un subiect cu conserve si muraturi de iarna, dar eu nu l-am gasit, ii rog pe moderatori sa-l puna unde-i e locul.
Va propun o muratura delicioasa si ieftina care merge excelent la carnuri, la oua si la mai orice va trece prin cap, iarna. O face mama, fiindca as fi in stare sa mananc un borcanel pe zi
Cantitatile standard sunt urmatoarele, puteti injumatati daca vi se pare mult:
-2 kg ardei gras
-2 kg ceapa
-4 ardei iuti
Ardeii iuti se taie in rondele fine, cei grasi in batonase, iar ceapa in 4 pe transversala si apoi pe orizontala fin, in asa fel incat camasile sa se desprinda in sferturi de inele. Sper ca m-ati inteles. Daca nu, o taieti pur si simplu solzi, dar nu tocati.
Dupa operatiunea taiere le amestecati bine si le puneti in borcane sterilizate. Infingeti niste batoane de hrean in borcane.
Apoi:
-1 l otet
-200 g zahar
-120 g sare
-1200 ml apa
-dafin+boabe de piper
Se fierb toate laolalta si apoi se toarna peste maglavaisul din borcane. Iese o minunatie, ma duc sa-mi fac si eu.
pisici, flori si jucarele
______________________________
When the heart is full of love, the world is full of beauty
Raspunsuri

brendamitran spune:
Mmmmmmmmmmmm.............sint amatoare de asa ceva!
Bun! Mai da-ne,daca mai ai!
BRENDA
Cu dedicatie:
"E o mare nenorocire de a nu avea destul spirit pentru a vorbi ce trebuie si nici destula minte pentru a tacea.Iata principiul impertinentei." (la Bruyere)
http://community.webshots.com/user/brendamitran



irlandeza spune:
Ceapa alba e mai buna la murat .
Mama mea pe langa legumele pe care le-a enumerat Scarmanus , mai pune si castraveti taiati rondele , gogonele taiate felii , conopida in buchetele , morcov rondele , ardeii aceia unguresti , lungi ( nu iuti).
Noi 2 singurei


scarmanus spune:
Fetelor cucuiete,
Am facut ochimetric din trei cepe si trei ardei grasi si mi-a iesit un borcan si jumate de 800 de grame, ca sa iasa 2 intregi trebe puse 4+4.
Natasa, mama pune ceapa alba, ca-i mai iute, insa eu am pus o ceapa rosie in ea, fiindca am pus 2 ardei iuti, ceea ce e destul de mult la catitatile ce le-am avut, asta asa, ca sa se echilibreze iuteala.
Irlandeza, normal ca se poate pune orice la murat, iar daca vreti sa stiti cele mai bune muraturi asa, amalgam, ies la butoi cu varza, insa reteta asta de picarella e asa data fiindca trebuie sa fie un pic iute, pe cand morcovul si celelalte ar mai induiosa-o la gust.
Incercati-o daca vreti, mie-mi place foarte tare ca te drege, mia ales mancata rece pe langa o chiftea, un snitel, o friptura, niste oua jumari, e o bunatate.
pisici, flori si jucarele
When the heart is full of love, the world is full of beauty


brendamitran spune:
quote:
Originally posted by scarmanus
Fetelor cucuiete,
Am facut ochimetric din trei cepe si trei ardei grasi si mi-a iesit un borcan si jumate de 800 de grame, ca sa iasa 2 intregi trebe puse 4+4.
Natasa, mama pune ceapa alba, ca-i mai iute, insa eu am pus o ceapa rosie in ea, fiindca am pus 2 ardei iuti, ceea ce e destul de mult la catitatile ce le-am avut, asta asa, ca sa se echilibreze iuteala.
Irlandeza, normal ca se poate pune orice la murat, iar daca vreti sa stiti cele mai bune muraturi asa, amalgam, ies la butoi cu varza, insa reteta asta de picarella e asa data fiindca trebuie sa fie un pic iute, pe cand morcovul si celelalte ar mai induiosa-o la gust.
Incercati-o daca vreti, mie-mi place foarte tare ca te drege, mia ales mancata rece pe langa o chiftea, un snitel, o friptura, niste oua jumari, e o bunatate.
pisici, flori si jucarele
When the heart is full of love, the world is full of beauty
Eeeee......pai tu ne pui la ingrasat.....
BRENDA
Cu dedicatie:
"E o mare nenorocire de a nu avea destul spirit pentru a vorbi ce trebuie si nici destula minte pentru a tacea.Iata principiul impertinentei." (la Bruyere)
http://community.webshots.com/user/brendamitran

