Mamoplastie sau operatie estetica
Raspunsuri - Pagina 3
Field_mouse spune:
Buna dimineata tuturor!
Pe 4 octombrie am facut, la dr. Radu Voicu, operatia de abdomonoplastie, si sunt fericita ca am scapat de burta!
Am mai scris, cum a fost la consultatie. Deci, dimineata, la internare, mi-am facut niste analize (sange, micro pulmonar si ECG), am vorbit cu anestezistul si...operatia a durat vreo 2 ore, m-am trezit la terapia intensiva, unde am stat pana la a doua zi dimineata. Eram deja imbracata in niste pantalonasi speciali, care sustin burta si pe care trebuie sa-i porti 6 saptamani dupa operatie.
Operatie a costat 900 E, dar dr. Voicu mi-a "scos" si cicatricea de cezariana, care nu era prea frumoasa, pe gratis.
Cea mai nasoala treaba era sa fac pipi in plosca, fara sa ma ridic... O fi ceva psihologic, dar imi ieseau ochii, trebuia sa ma concentrez un minut, dupa care sa fac niste eforturi supraomenesi.
In comparatie cu cezariana, nu era deloc dureros (prima zi dupa abdomino mi s-a parut egala cu a treia - a patra zi dupa cezariana, daca vorbim de durere). A doua zi eram transferata in salon si a treia zi externata. Acasa chiar am facut ceva usor de mancare, am starns niste lucruri, etc., adica ma simteam bine (bineinteles, ca incercam sa ma menajez, dar eu nu sunt o persoana care poate sa stea locului, recunosc, ca nu e bine intotdeauna, dar asta este).
Deci, incercam sa nu fac eforturi mari, dar, totusi, pot sa zic, ca duceam o viata relativ normala - la nici o saptamana am facut un raid prin magazine (trebuia sa-mi iai niste haine noi), mi-am dus cu copii in parc. Cred ca in a 7-8-a zi mi-am luat copilu' in brate si are, totusi, 15 kile (a cazut, saracu, si fara sa ma gandesc, mi-am repezit la el si l-am ridicat de pe jos in brate), m-a durut, dar nu s-a intamplat nimic. La 2 saptamani mi-au scos fire (stratul de grasime, care tot este taiat, se coase cu ata reabsorbabila, dar pielea se coase cu o cusatura speciala, dar firele trebue scoase) si chiar am inceput sa duc o viata normala.
Daca mai aveti intebari - poftiti!
Field_mouse spune:
Am uitat - operatia de ridicarea sainilor costa undeva 1200 E si, poate, in cativa ani, am sa fiu pregatita sa mi-o fac, ca acum sainii mei nu arata chiar asa de rau incat as prefera sa am,mai degraba, cicatrici.
roxanal spune:
Buna field-mouse, multumim foarte mult ptr. raspuns...si da, eu as mai vrea neste amanunte, ca de exemplu, unde naume te-ai internat, este o clinica privata sau tot intr-un spital de stat cu rezerva separata? ce conditii suntr acolo? ai mai platit si altceva? se pot face operatiile concomitent(daca stii asta
)...ai avut repaus sexual si daca da, cat timp? ti-a mai recomandat si altceva..multumim mult si sa-ti traiasca noua burtica de invidiat 

Roxana Lilea,mama de 2 ori :)
Field_mouse spune:
quote:
Originally posted by roxanal
Buna field-mouse, multumim foarte mult ptr. raspuns...si da, eu as mai vrea neste amanunte, ca de exemplu, unde naume te-ai internat, este o clinica privata sau tot intr-un spital de stat cu rezerva separata? ce conditii suntr acolo? ai mai platit si altceva? se pot face operatiile concomitent(daca stii asta)...ai avut repaus sexual si daca da, cat timp? ti-a mai recomandat si altceva..multumim mult si sa-ti traiasca noua burtica de invidiat
Nu, mi-am internat la CFR2, intr-o rezerva separata, cu "imbunatatiri" - termopane, WC, dus, chiuveta. Nu am mai dat nici un ban in plus.
In ce sens "se pot face operatiile concomitent"? N-am prea inteles, o fi sfarsitul zilei...
Cu repaus sexual nu prea stiu ce sa-ti spun - sunt la un pas de divort, asa ca nu prea stau cu viata sexuala de nu mai stiu cand. Dar oricum, cred ca primele 3 saptamani nu vei putea sa faci miscari bruste, sa-ti incordezi abdomenul, ca doare.
Altceva? Mi-a sfatuit primele zile sa evit sezutul pe scaun - adica sau sa stau culcata, sau in picioare.
Daca mai ai intebari, s'il tu plait!
roxanal spune:
sarumana, ma refeream daca stii cumva daca se pot face amandoua operatiile concomitent, adica burtica cu sanii, oricum, ma bucur ptr. tine si sper sa fie ok, o sa incerc sa merg si eu la primavara, deocamdata tb s-o ridic pe Teo tot timpul si n-as avea ncii o sansa