In Italia (18)
Raspunsuri - Pagina 26
cicina spune:
Cri, giuggiolo creste numai prin partile noastre, e un fel de curmal, i se mai spune si dattero cinese. Prefera caldura , deci la noi in Ro nu ar rezista. Vino pe la mine si-ti dau ca mai am juma de pom de cules, si nu stiu ce sa fac cu ele , dat ca nu gasesc gutui pe aici, mama lor...
Azi am descoperit un magazin alimentar romanesc "la olteanu". Am intrat sa vad ce are, vreo doua vitrine cu conserve si alea prost aranjate ( de fasole, pate de ficat, pliculete de bors magic si altele, dar putine)am avut impresia ca intru pe vremea lui ceasca, asa saracacios. Ori eu ma asteptam la altceva, ah si avea niste mezeluri ce-i drept dar pe care nu prea imi vine sa le iau, arata nashpa. Toba si parizer, mai dar nu se poate asa, pacat ca e draguta zona si magazinul prezentabil de afara. Macar daca aveau produse de la firme care le cunoastem cu totii, sa avem incredere in ceec ce luam.
Mai avea si ceva carne, costite, dar iti dai seama ca nu cumpara lumea de acolo, dacat doar romanii. Asa... si zic de carne de minci, macar asta ar fi trebuit sa vad. Au dar numai la sfarsit de saptamana. Oare cum or fi?
Ei si ce nu lipseste din magazin e ... bautura, vin, tuica si nu m-am uitat atent dat ca nu era nimic sa ma fulgere imediat.
Eu voiam bors la sticla, macar ala e mai bun, niste leustean, si niste butoaie din ale acum sant la piata cu castraveti, varza, muraturi, visez...
cicina
crista-s spune:
ahaaaaaaaa... deci asa cu fructul magic... n-am vazut in viata mea ce zici tu. Eu sunt oricum de pomina cu kaki pe care ii vedeam aici in pomi cind am venit si credeam in prostia mea ca sunt portocale .
Magazinul ala o sa dea faliment probabil.. mai se vorbea de unul tot asa la Milano sau Torino si avea numai borcane si conserve, multe dintre ele expirate .. ma si mir ce curaja veau sa vinda...Adevarul e ca ca daca in zona or fii maimulti romani - barbati .. bautura se vinde cel mai bine . Eu in magazine pe aici cind vad cite unul cu fata de strain.. deci nu neaparat roman, poate fi si moldovean sau mai stiu eu albanez,sirb ( cu toate ca pe aici sunt putini aia ).. au cosul sau carutul plin de bautura . Cred ca mincarea e pe planul 2...
Gutui nici eu nu am vazut aici niciodata, decit la tv .. si am inteles ca se gasesc pe la Brescia incolo hahahah ...
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
iriale spune:
Fetele...dragele...la mine aici de ce nu se gasesc magazine romanesti??? Zic unul bun, nu ca cel descris de Cici... am in schimb gutui...
Ce lucruri urate se aud la tv... eu personal, nu prea stiu bine, dar imi ziceau aici de niste batai intre italieni si romani, la Roma mi se pare...ma duc sa "cercetez" ...
crista-s spune:
Da la ROMA ... www.romania-italia.info/topic.asp?TOPIC_ID=61&FORUM_ID=13&CAT_ID=4&Topic_Title=Spedizione punitiva contro romeni%28 Roma%29&Forum_Title=Stiri de peste tot %28Romania%2C Italia%2C etc %29" target="_blank">uite si aici
unii dintre astia de la Roma sumnt frati/veri/amici cu aia de zic eu cu cosul plin de sticle in supermercato...
Cristina
piccaflor spune:
Va trimit si eu gutui si leustean....a,si gogosari daca vreti ...am cercetat ieri gradina lu' socra-miu si am descoperit ca sint frumusei gogosarii si ardeii capia (am adus eu seminte din Ro)...sint mititei dar sint buni la gust....
Fug sa pregatesc cina...
Pentru Barbye-una
dintre noi!Trebuie sa ajuti!
Wicca spune:
Buna fetelor!! MA numesc Andreea , sunt din Cluj Napoca , sunt casatorita si locuiesc in Italia de mai bine de doi ani, am un baietel de 9 luni care se numeste Andrea...pana aici toate bune si frumoase...adevarul este ca va citesc de ceva vreme dar nu m-am gandit niciodata sa va scriu...astazi nu m-am mai rabdat...mi s-a facut rau de articolul din ziarul Il Tempo.. eu cred ca totul are o limita...nu vroiam sa ajung la discutii de acest gen(de aceea am si evitat sa scriu la acest subiect)dar mie mi se pare ca presa are pursisimplul treaba cu comunitatea romanesaca...nu am vazut nimic ,dar nimic frumos despre tara noastra daca au arat ceva despre Sibiu.. au aratat cartierele de tigani , despre infirmieri.. numai chestii groaznice.. ceea ce mi se pare aberant :castiga bine si muncesc mult!!!etc etc o lista mult mai lunga si neagra...
Chiar daca am debutat mai furtunos mi-ar place sa vorbesc cu voi si sa ma primiti in grupul vostru
VA pup si noapte buna..
sper ca am fost cat de cat coerenta dar vad negru in fata ochilor
cicina spune:
Mai Picca tu cu leusteanu de unde? Eu am adus de acasa anul trecut vreo doua radacini sanatoase, a iesit in primavara dupa care s-a pleoshtit si fasss.
cicina
cicina spune:
OOOOO Wicca, bine ai venit vecinica. Nu te preocupa de ce scriu ziarele, ce-oi vrea sa spuna de bine?. Nu spun despre ei de bine, darmite de altii. Nu stii ca asta face odience? Barfa.
Si oricum, mie nu mi se pare ca am fi o comunitate, ca santem multi asta-i altceva dar nu ca santem si uniti. Am mai spus eu ca pe salile Politiei se vorbeste romaneste, si nu numai , nu ca am eu ceva cu cineva dar sant multi de peste Prut care prefera sa spuna ca sant romani.
Sa lasam polemica de-o parte si draga Andreea, intra mai des la taclale ca noi asta asteptam.
cicina
crista-s spune:
Bine ai venit Wicca ..
Daca vreti sa cititi mai mult fetele si baietii de pe ro-it au scris deja o petitie impotriva articolului . Cititi www.romania-italia.info/topic.asp?TOPIC_ID=97&FORUM_ID=16&CAT_ID=6&Forum_Title=La taifas&Topic_Title=Lettera aperta %2D redazione %22Il Tempo%22" target="_blank">aici... Cred ca totusi incepem sa fim o comunitate. Nu e vina nimnui ca la Questura se vorbeste romaneste atita timp cit dc tata vrea sa vina in vizita il purica la avion de mii de invitatii si prostii iar Gigi violatoru' sau Maricica de pe tangentiala trece ca gisca prin apa pt ca vorbeste italiana si zice ca se duce la fidanzato... ( scuze .. pt numele de fantazie ).
eu azi sunt cu F. acasa ca e san Petronio si e liber ..
Cristina
Carmi spune:
Salutare de la ploaie, frig si brrr....
Deloc active astazi, ce-ati patit?
Bine ai venit, Wicca!
Pup fetele,
Carmi
Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video