Cum gatiti fasolea verde?

Cum gatiti fasolea verde? | Autor: bb_alinus

Link direct la acest mesaj

Sau pastaile?

Am primit de la soacra-mea o gramada de pastai si nu prea am idei de retete. Sau de conservare!
Voi cum le gatiti?

Alina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Buna Alina!

Eu din pastai fac mancarica, calesc ceapa, le pun la fiert, pun bulion, sare,piper. Si ultima oara am pus si un pic de usturoi, am furat ideea de la cineva, si mi-a placut. Si mai fac o salata, le fierb, le scurg bine, adaug maioneza, usturoi, sare, piper si marar.

Oana si Seb
(10.01.2005)


IULIE IULIE2 AUGUST

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Ia uite ce raspuns rapid!
Oana draga nici tu nu ai somn la ora asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Eeee, am avut un somn pe la ora 21, chiar am adormit vreo 30 min si apoi m-am chinuit o ora sa adorm copilul, sarea in pat si nu vroia sa doarma, ca mi-a pierit somnul si mie.:(

Oana si Seb
(10.01.2005)


IULIE IULIE2 AUGUST

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

si eu tot asa fac fasolica pastai, mancarica cu pui sau vitzel, sau mai pun in ciorbica de vitel o mana de pastai

anul trecut am pus si la congelator , si tare buna a fost, eu o oparesc putin ( 7-10 min) in apa cu sare o pun la pungi o las sa se raceasca si la congelator cu ea


sa o ajutam pe barbye!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

buna, eu mai o fac prajita... curat fasolea... o spal putin, cand m-apuc sa o spal pun pe foc o craticioara cu apa si putina sare. Pun fasolea putin la oparit 5-10 min maximum, iar apoi o scot si o prajesc cu putin ulei cu piper... cand este gata pun deasupra mujdei de usturoi...

Poze nunta..


De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

tot cu mujdei de usturoi o fac si eu. o fierb de la inceput cu putina apa, sare si ulei, o scurg, torn mujdeiul si e gata! merge forte bine ca garnitura la puiul facut la ceaun si cu mamaliga.
pt iarna o pun la cangelator fiarta de toata treaba, dar fara ulei. (am facut-o si oparita, am pus-o si cruda, dar mi se pare ca atunci cand o pregatesc ramane tare. in borcane nu rezista!

mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Wowwwwww, cu mujdei ce bine suna! Doar ca al meu sotior nu serveste usturoiul in nici un fel...asa ca o sa ma multumesc fara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Alinus al meu il mananca pe paine

Poze nunta..


De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Eu le pun pe iarna in urmatorul fel:intr-o cratita unsa cu putin ulei pun un strat de pastai,unul de ardei,unul de rosii si sare peste fiecare strat si iarasi pastai etc pana se umple cratita.Le pun la cuptor si le las pana lasa o zeama (cca 30-40 min nu mai stiu exact).Se pun in borcane si se sterilizeaza 30 min in doua zile consecutiv.Mie mi-au stat foarte bine.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:

quote:
Originally posted by bb_alinus

Wowwwwww, cu mujdei ce bine suna! Doar ca al meu sotior nu serveste usturoiul in nici un fel...asa ca o sa ma multumesc fara



Eu cel mai adesea fac fasolea cum a spus Carmen: präjitä.
Dacä pui usturoiul de la inceput, odatä cu pästäile, si nu la sfarsit isi pierde din "tärie" si mirosul nu se mai simte, dacä acesta il deranjeazä pe sot.
Smantana (creme fraiche) si chiar iaurtul se potrivesc bine cu fasolea pästäi si poti renunta la usturoi; iar dintre verdeturi incearcä la fasole märar, busuioc, rozmarin, mäghiran.
Chiar ieri am gätit fasole präjitä ...


Mergi la inceput