Durerea unei pierderi de sarcina (6)
Raspunsuri - Pagina 13
Della spune:
Gabi, ma bucur ca ai trecut cu bine peste chiuretaj. Faptul ca nu ai sangerat este f. bine, se pare ca medicul tau a lucrat bine. Ai scris ca ai avut crampe asemenatoare cu durerile de ciclu. Din cate inteleg eu, presupun ca sunt durerile firesti, ca se contracta uterul, adica revine la dimensiunea lui normala, deci e bine si asta. Eu am primit si ergomet, si dupa fiecare fiola aveam aceste dureri mai pronuntate. Din pacate de febra nu stiu ce sa zic. Important este ca esti mai bine.
Poze
Pentru ca raul sa triumfe, este suficient ca cei buni sa nu faca nimic. (Lacrimi din soare)
Nadia1976 spune:
quote:
Originally posted by andreea16
Nadia, ai dreptate, trebuie sa fim optimiste. Sunt convinsa ca o sa avem vesti bune cat de curand. In legatura cu maca, am cumparat, dar din pacate nu chiar in prima zi de CM. E vreo problema daca iau in a 3 a??Sau e musai sa fie prima zi ca sa aiba efect?
Andreea
Sincer, nu stiu; eu am luat, fara sa tin cont de CM. Am citit tot aici, pe DC, despre maca, am cumparat si am luat. Nici habar nu am daca eram in timpul CM, putin inainte sau putin dupa CM... asa ca, cred ca poti lua oricand. Si eu am ramas din prima luna dupa maca. Nu stiu daca a fost coincindenta sau nu, dar la mine asa s-a intamplat. Din momentul in care mi-am dat seama ca-s gravi, am renuntat la maca. BAFTA! Si eu o sa incep iar sa iau si mi-a recomandat dr. vitamine cu Acid Folic. Iei ceva?
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
"Fereste-te de a da sfaturi. Problema e prea grea si raspunderea prea mare."
Titu Maiorescu.
ellis spune:
Va multumesc pentru cuvintele calde.
Andreea 16, alea sunt analizele ce mi-au fost date mie:
-ac anticardiolipina si antiB2GP1Ig sunt anticorpi care pot determina Sindromul antifosfolipinic(SAFL) - astea din cate stiu eu; poate sunt fete care stiu mai multe, mie mi-au fost date analizele astea in urma cu aprx 1 luna, dupa ce pierdusem ce-a de-a doua sarcina pentru ca am cerut sa fac toate analizele care ar descoperi cauza opririi din evolutie; nu am intrebat mai mult, iar daca analizele mi-au iesit bine chiar nu am mai avut motive sa intreb;
- mi-au fost recomandate si analize genetice, facorul II fiind protrombina; iar impreuna cu sotul am facut si cariotipul - determina mutatiile genetice in structura cromozomiala.
Atat am stiut sa-ti spun.
Va sarut cu drag,
Ellis
andreea16 spune:
Nadia, si mie mi-a recomandat doctorul acid folic, asa ca ma inceput sa iau. Tie ce vitamine ti-a recomandat?
Elis, multumesc mult pentru informatii. Si sarcina mea s-a oprit din evolutie, fara nici un motiv. Dar la mine s-a intamplat doar o data si sper din tot sufletul sa fie si ultima.Am intrebat si eu in stanga si dreapta ce alte analize sa mai fac, poate as descoperi motivul, dar nu stiam si de acestea.
Mersi mult si iti tin pumnii ca data viitoare sa nu mai ai probleme.
Va pup pe toate
Andreea
Pepsi spune:
in primul rind Laura, imi pare tare rau draga mea, nu pot decit sa-ti zic ca va fi data viitoare bine. cum spunea si ileana, nu trebuie sa ne stresam prea tare , ca atunci nu iese, si cum spunea si andreea ne mai stresam si jumatatile, imi aduc aminte cind am ramas cu Dominic ca am ramas din prima si nu ma asteptam deloc(venisem in canada de 2 luni), si a doua oara n-am ramas din prima si m-am deprimat, si am ramas din a doua luna, acuma....nu stiu exact ce vreau si daca n-am sa ramin din prima nu ma supar, poate ca va fi mai bine sa mai treaca ceva luni, au trecut doar 2 luni si citeva zile.....cert e sa incerci sa nu mai fi asa stresata si va fi bine.vom merge impreuna la odisee.
cristina-ana , ma bucur ca ai foc verde si vom merge impreuna de minuta la odisee.
andreea imi pare rau ca ti-a venit ciclul, dar cum ii spuneam si laurei, capul sus, si nu mai fi stresata, si atunci va fi bine, sotul tau are dreptate, si nu e nimic ca ai 30 de ani, uite, eu fac 32, si vreau trei copii. si in plus de asta de cit timp incerci? mie aici mi-au zis ca abia dupa ce incerci 1 an si nu ramii atunci abia ai o problema si se incep investigatiile. si dupa ce am pierdut sarcina a doua, am intrebat daca am nevoie de tratament ceva, si mi-au zis ca nu, din cauza ca am deja un copil nascut normal si la termen, ca ei nu cred ca am probleme....si eu iau acid folic, am luat si la primele 2.
vivela, cum scriam mai sus, nu mi-au dat sa fac analize, ca au zis ca abia dupa 2-3 sarcini se dau teste. dar eu am facut totusi analize ptr tiroida, ca eu credeam ca am probleme, in rest rubeola nu aveam anticorpi si am facut vaccinul dupa ce l-am nascut pe dominic, toxoplazmoza nu mi-am facut-o.ai grija daca mai faci febra nu e bine.
mirela, da noi numaram impreuna luna asta, eu sint ziua 12......spor la prestat, eu una n-am fost prea harnica......stresul, etc, vom vedea....mai sint citeva zile, cum spunea si ileana, poate ovulez totusi chiar daca medicul mi-a spus ca nu crede.
tanima, nastere cit mai usoara, frumoase poze.ti-as zice bine ai venit pe lista noastra, dar as fi preferat ca niciuna din noi sa nu fie pe ea.....si ai dreptate, uite mie nu mi-a placut deloc sa fiu gravida prima data , m-am asteptat cu groaza la o a doua sarcina, din cauza ca la prima mi-am varsat matele pina la 5 luni, mi-au placut lunile 5-8, pe urma mi-a fost din nou greu(bebe era mare), la a doua nu am avut probleme, mici greturi si atit, si l-am simtit mai repede miscind, etc, dar nu am profitat poate cit trebuia, dar acuma la o a treia sarcina e clar ca voi profita de tot din plin, voi fi fff stresata la orice asta e clar......
nam4camy, din pacate nu te pot ajuta cu diagnosticul.
della, ma bucur ptr decizia ta, ai mare grija insa daca exista posibilitate de a fi insarcinata si iei antibiotice stiu ca nu-i bine. sanatate multa cu virusul asta.
de mine ce sa va zic, sint mai bine, nu am mai singerat, acuma astept ziua de miine, o sa vedem, tind sa cred ca teoria cu dereglarile hormaonale e buna, eu, am avut cosuri urite numa cind am fost insarcinata, si cu Dominic si cu al doilea, si acuma iarasi am, ma dor si operatiile, am cosuri, bufeuri de caldura, ca si cum corpul meu se crede inca gravid eu stiu.....am slabit, ceea ce nu e deloc rau.
sanatate la toata lumea.
mari pe unde esti ce mai faci?
Flavia, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/user/pepsidominic
Nadia1976 spune:
quote:
Originally posted by andreea16
Nadia, si mie mi-a recomandat doctorul acid folic, asa ca ma inceput sa iau. Tie ce vitamine ti-a recomandat?
Andreea
Eu iau "Pre-natal", facute de Shoppers Drug Mart, "Life" Brand. Te uiti sa vezi ce contin. Eu m-am uitat in special sa aiba Acid Folic si Fier. Contin tot felul de vitamine si minerale. Sunt in cutii mari de 100 de bucati, iau 1/zi, dimineata, dupa breakfest, sau in timp ce mananc. Dar mai bine vb. cu Dr.
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
"Fereste-te de a da sfaturi. Problema e prea grea si raspunderea prea mare."
Titu Maiorescu.
noemi marian spune:
Fetelor,am intrat putin doar sa va salut.Va tin pumnii sa reusiti si fiti optimiste!N-am apucat sa citesc tot-tot,dar ,daca bine tin minte sint deja niste reusite,nu?Deci se poate.Nu va lasati si luptati pt visele voastre.Va tin pumnii sa reusiti.
Noemi
Della spune:
Unde sunteti fetelor?
Eu inca tot bolnava, acasa... Nici nu asi fi crezut ca nu ma fac bine pe azi... Am fost azi la servici si sefa m-a trimis sa-mi vad de sanatata (ii multumesc pentru asta ). Chiar nu mi-e bine, am terminat ieri dimineata cu claritromicina de 500 si azi tot 37 cu 3 am febra. Am fost la dr. de familie care m-a trimis sa-mi fac film la plamani (mi l-au facut gratis!!!) si a reiesit ca am plamani foarte frumosi , deci problema nu e asta. Se presupune ca am ceva viroza... Oricum, mi-a mai dat 1 saptamana concediu de boala si miercuri o sa merg sa-mi ia secretie din gat sa vada ce gasesc acolo.
Sper ca nu sunt gravida... Febra asta o aveam si cu sarcina oprita in evolutie... Sunt paranoica deja .
Poze
Pentru ca raul sa triumfe, este suficient ca cei buni sa nu faca nimic. (Lacrimi din soare)
msemcu spune:
Dragele mele va multumesc din suflet ca v-ati gandit la mine.
Mirela, ce bine ca esti OK! Iti tin pumnii sa-ti iasa din prima si sa ne dai vestea cea mare cat de curand!
Flavia te si sper sa iti revii repede si sa te simti tot mai bine!
Laura, lasa ca vom ramane amandoua din a II-a Sper ca tu ai trecut mai usor peste dezamagire! La mine a fost o perioada foarte grea! Si inca este! Am aflat saptamana trecuta ca o prietena de-a mea este insarcinata si inca una din verisoarele mele! Nu e ca nu ma bucur pentru ele, dar sunt asa de suparata ca nu sunt si eu ! V-am spus eu ca doua dintre verisoarele mele erau deja insarcinate, iar una dintre ele a si nascut! Si are o fetita pe care o cheama Sofia Ioana. Tot la Sofia ma gandeam si eu sa-i pun numele copilasului meu inainte de a afla ca e baietel! Si m-a apucat asa o tristete cand m-am gandit ca de acum ar fi trebuit sa inceapa sa-i apara primii dintisori puiului meu Si ca el trebuia sa fie cel mai mare dintre cei trei din familie, dar....
Oicum, ma bucur enorm pentru noua mamica ca a trecut si ea prin niste momente ingrozitoare la inceputul sarcinii cand a speriat-o doctorita ei ca are toxoplasmoza si va fi nevoie sa opreasca sarcina. Important este ca sunt bine amandoua acum! Iar fetita e o scumpete si mi-e tare draga, desi am vazut-o doar din poze.
Asadar, o perioada incarcata de vesti bune, pe care insa mi-e foarte greu sa le aud fara sa mi se umple ochii instantaneu de lacrimi! Cred ca a devenit un fel de reflex: cum se vorbeste de copii, de sarcini, cum dau "apa la soricei".
A avut o perioada foarte incarcata si la serviciu, si nu am apucat sa mai instru deloc pe aici!
Ileana am vazut poza de la eco! Ce bine imi pare ca e totul OK! Si sper ca te lasa si durerile de cap ca sa-ti poti savura in liniste cele 9 luni
pentru toate fetele inimoase de aici!
Mari
Della spune:
Draga Mari, ce bine ca ai vesti bune . Mie imi place tare mult ca din randurile tare reiese ca esti plina de fore noi si de optimism, chiar daca, dupa cum scrii, "dai apa la soricei". Este firesc, si eu, de cand am ramas insarcinata cu Roberta, am "dobandit" o astfel de sensibilitate. Tin minte, ca acu-s 12 ani, cand deja aveam cam 5 luni de sarcina cu ea, plangeam vazand orice bebelus. Sotul meu zambea cand vedea transformarea care avea loc in mine, sub ochii lui. Ce perioada frumoasa si fericita... Aveam 24 de ani si nici prin gand nu-mi trecea ca vre-o-data asi putea avea probleme de pierdere a sarcinii.
Sper sa vii cu vestea celor doua liniute cat mai curand posibil. Uite, timpul trece si asa, incetul cu incetul, o sa vina si luna aprilie, cand consider eu ca va fi bine. Sa vedem ce-o fi. In orice caz, fetelor, eu nu ma simt bine, febra asta constanta de 37 - 37cu3 ma termina si ma dispera.
Poze