Durerea unei pierderi de sarcina (6)
Raspunsuri - Pagina 14
blueeyes2003 spune:
Della imi pare tare rau ca esti bolnavioara! Uite un de la mine sa-ti treaca febra! Iti doresc insanatosire grabnica si sa fie totul asa cum iti doresti.
Mari ne-a fost dor de tine,bine ai revenit!
Incearca sa nu te mai gandesti la ce a fost rau,desi este cam greu, pentru ca trebuie sa fii ok pentru o noua sarcina care cu siguranta va veni cat de curand.Trebuie sa lasam lucrurile sa vina de la sine,sa nu ne stresam si cand ne vom astepta mai putin atunci vom ramane insarcinate.Spor la prestat!
Laura nu ai rezolvat problema cu netul pentru ca ne lipsesti!!!
Imi pare rau sa vad ca postarile sunt din ce in ce mai putine.Eu cred ca indiferent de ceea ce simtim,ca suntem mai bine,ca am trecut peste durerea care ne-a coplesit la un moment dat,trebuie sa fim alaturi una de cealalta pentru ca ne vom intelege mereu atat in momentele de tristete cat si in cele de bucurie.
Eu sunt Z 14 si prestam de zor! Ce bine ar fi sa se prinda si sa am cel mai frumos cadou de ziua mea(28 sept.)
Multi pentru toate fetele!
MIRELA
lariana spune:
Buna fetelor.In fiecare seara urmaresc cu sufletul la gura ce bucurii sau tristete ne-a mai adus ziua de azi.Din pacate vad ca sint multe lacrimi si multa chiar foarte multa speranta.Timpul trece si in fiecare zi ma gindesc si socotesc ca a mai trecut o zi,o luna si chair mai mult si ... nimic.
Pepsi spune:
mai fetelor eu am trecut cu bine de ziua de duminica, fara sa am nici o singerare, ceea ce e semn bun,sint f bucuroasa, medicul meu mi-a spus sa ma duc ca vrea sa-mi dea iar un set de analize.....o sun sa vad ce e?
della, ai mare grija cu radiografiile daca cumva esti gravida eu stiu ca nu-i voie sa faci. imi pare tare rau ca esti inca bolnava, dar stii cind nu esti bine sufleteste si boala se lipeste bine si nu mai pleaca, trebuie sa fii mai bine psihic si coprul va urma! aici 37.3C nu e considerata temperatura. aici sint niste pliculete ce se dizolva in apa si sint f bune.ai grija de tine sanatate multa.
mari, ma bucur tare mult ca ai revenit, sint bune vestiile la tine in familie, e normal sa suferi inca, cred ca vom suferi tot timpul in sufletul nostru si cind vor fi anumite evenimente ne vor rascoli, sotul meu m-a intrebat cind ma voi putea simti mai bine, si i-am zis cind imi voi tine al doilea copil in brate, dar oricum nu voi uita niciodata.......
mirela, si eu sint z14, numaram impreuna luna viitoare, ar fi prea de tot sa mergem de mina la odisee........succes!
Flavia, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/user/pepsidominic
andreea16 spune:
Flavia, multumesc pentru cuvintele tale. Prima data am incercat un an si jumatate pana am ramas. Acum au trecut 6 luni de cand incerc din nou. Dar nu imi pierd speranta, am inceput sa iau maca, poate ma va ajuta. Deja numar cate zile mai sunt pana la ovulatie. Vom reusi toate, sunt convinsa. Am vazut pozele tale, ai un baietel superb!!!!Sa va traiasca si sa vina cat mai repede un fratior sau o surioara. Sau poate gemeni si atunci ai rezolvat si problema cu 3 copii…Ai grija cu problemele hormonale, poate prietena ta medic te va ajuta sa le rezolvi.
Nadia, o sa ma uit si eu la vitamine Mersi mult.
Della, draga de tine, iti doresc sa te insanatosesti grabnic. Daca e viroza - astea sunt pacatoase, ai grija de tine, odihneste-te si ia medicamente. Trebuie sa fii o mamica sanatoasa!
Mari, te inteleg asa bine…Si eu am in jur foarte multe persoane insarcinate sau care au nascut recent. Sora mea a ramas in luna august cu al doilea copil si saracuta de ea, nu stia cum sa imi spuna, ca sa nu ma supere cumva. Eu ma bucur pentru toata lumea, doar ca, exact cum zici si tu, sunt trista ca nu sunt si eu insarcinata. De fiecare data cd imi vine CM ma demoralizez, dar dupa cateva zile incep sa numar, sa calculez cand e ovulatia, si sperantele imi revin. Asa ca nu te descuraja!!! Cred ca noi, cele care am suferit si suferim inca, o sa apreciem intreit sarcina viitoare si copilasul pe care il vom avea. Considera perioada aceasta ca o etapa premergatoare inainte de bucuria cea mare.
Sunt de acord cu Mirela. Chiar daca la baza mesajelor noastre sta o intamplare nefericita, eu cred ca aici putem sa prindem puteri si sa redevenim optimiste. Toate avem zile mai bune si zile mai proaste. Stiind ca avem sprijin aici, putem depasi mai usor momentele grele. Mirela, spor la treaba!!!!
Lariana, daca ne pierdem speranta nu ramanem cu nimic. Asa ca fii increzatoare!
Laura, ce faci?? Pe unde umbli? Ne este dor de tine.
toate fetele
Andreea
Della spune:
Draga Mirela, multumesc azi parca sunt mai bine. Pana nu uit, cine stie ce fac pe 28 sept , iti spun anticipat LA MULTI ANI . Sper ca nu te superi, dar am o memorie in ceea ce priveste aniversarileee... Sper din tot sufletul ca vei primi cadoul mult asteptat, adica II.
Lariana, nu mai fi asa abatuta, te rog. crede-ma, viata nu este chiar asa de urata. Viata este si buna si rea, si cu siguranta, daca am primit-o, atunci a a vut vre-un rost, chiar daca nu-l vedem de multe ori. [pup
Flavia, spor la prestat . Ma bucur f.f.f. tare ca nu ai mai sangerat. Mi-am facut probleme pt. tine . In ceea ce priveste radiografiile, virusii in perioada sarcinii, stiu, sunt foarte neindicate (neindicati). Mama mea a pierdut o sarcina la 6 luni din cauza unei gripe (sau ce o fi fost) - si aici nu mai intru in detalii prea multe, baietelul (adica frate-meu) a murit si mama l-a purtat in ea 1 luna si mai bine. Era sa moara...
Ei da eu, eu sunt bine, adica azi mi-a venit ciclul!!! . Voi face tot posibilul sa ma concentrez de pe acuma la luna aprilie, cand stim noi sa concepem copiii . Pana atunci poate o sa prinda si sotul meu curaj. Ce ziceti?
Andreea, multa bafta si tie la prestat. Mare dreptate ai, ca si Mirela, aici putem sa prindem puteri si sa redevenim optimiste. Eu cred ca faptul ca aceste intamplari nefericite ne-a adus aici, face ca grupul nostru sa fie atat de strans si de calduros.
Va pe toate,
Adela
Poze
Pentru ca raul sa triumfe, este suficient ca cei buni sa nu faca nimic. (Lacrimi din soare)
blueeyes2003 spune:
Della, multumesc mult !Ar fi super sa raman din prima,dar la prima sarcina a trebuit sa incercam vreo 3,4 luni pana s-a prins .Dar cine stie!
Eu cred ca este bine ca ti-a venit CM pentru ca nu ar fi fost ok sa ramai insarcinata in conditiile in care ai fost destul de bolnavioara.Daca tu crezi ca este mai bine sa asteptati pana in aprilie,atunci asa sa fie.Dar pana in aprilie este destul timp si nu se stie cand vii cu vestea ca esti ,ce zici?
Flavia, intr-adevar este un semn bun ca nu ai mai sangerat si este bine sa mai faci un set de analize sa fie totul bine.
Ar fi super sa mergem impreuna la odisee Spor la
Andreea, nu-ti pierde speranta,nu inseamna ca,daca prima data ai ramas dupa un an si jumatate de incercari,acum va fi la fel.Ai sa vezi ca atunci cand te astepti mai putin vei ramane .Cate zile mai ai pana la ovulatie?
Ileana, ce mai faci? Multi pentru tine si pentru bebe din burtica!
Lauraaa... unde esti?
pentru toate fetele
MIRELA
Laura Ioana spune:
Fetelor va pup si va multumesc ca va ganditi la mine E randul meu sa spun ca am luat o mica pauza de la calculator. Va mai citesc de la scoala, va sustin si ma bucur pt fiecare este buna de la voi, dar de scris voi scrie mai rar si, cand o voi face sper sa va pot da o veste buna. Offf sper sa-mi mai iau gandul, sa ma deconectez vorba Ilenei, si in felul asta poate, poate Va doresc tot binele si ne mai "vedem", kiar daca nu asa des
Poze Laura
Sa o ajutam pe Barbye
Pepsi spune:
aveti dreptate fetelor sintem un grup misto, si eu ma simt bine in compania vostra virtuala.
adreea, iti doresc sa ramii gravida mai repede decit prima data, nu este o regula, aici daca incerci 1 an jumate zic ca esti inca in norme, stiu ca e greu, dar ai sa vezi ca vei ramine cind nici nu te astepti.merci ptr dominic, sint atit de fericita ca-l am, nu stiu ce faceam fara el, si da uite ca m-am gindit si eu poate sa am gemeni, mi-ar placea, dar nu am mari sanse, ca nu e nimeni la noi in familie....prietena mea medic imi cauta saraca cel mai bun ostretician, ca ea asista la nasteri ca si medic de familie, si m-a sunat aseara sa-mi zica ca mi-a gasit unul super bun, l-a vazut cum a facut ieri o nastere, asa ca vom vedeA....
della, e bine ca ti-a venit ciclul, cu boala, radiografiile, etc, nu era cel mai bun moment, e perfect daca te-ai decis ptr luna purtatoare de noroc ptr familia ta, sigur va fi bine acuma.
mirela, nici eu nu am mari sanse sa fie testul pozitiv, ca mi-au spus ca s-ar putea sa nu ovulez din cauza problemelor, dar vom afla luna viitoare, de aia nici nu ma prea agit....
laura, cred ca esti tristuta de aia n-ai mai intrat, dar hai capul sus, ca tu esti o luptatoare, nu te lasa......
ileana, ce mai faci, cum te mai simti, tine-ne la curent cu ce face bebe! sanatate ai grija de tine!
Flavia, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/user/pepsidominic
Michelle81 spune:
Buna fetelor.In primul rand vreau sa va spun ca-mi pare foarte rau pentru toate cele care au trecut prin aceasta experienta dureroasa:pierderea de sarcina.Este impresionant cum va incurajati si va ajutati unele pe altele,chiar daca probabil unele dintre voi nu o sa va intalniti niciodata.
Si eu anul trecut in decembrie am pierdut o sarcina la 9 saptamani.Durerea a fost si inca este de nedescris.Am fost atat de fericiti(eu,sotul si familiile noastre)pentru ca ne-am dorit ff mult un copilas iar cand am vazut testul pozitiv,bucuria a fost imensa.dar din pacate nu a durat.cand am pierdut sarcina am fost pur si simplu"la pamant".nu am vrut sa mai ies din casa,stateam doar in pat si plangeam si nu intelegeam de ce se intamplase,era micut dar il iubeam ff mult.A fost cumplit.La vederea fiecarui copilas ma dadeau lacrimile.Lunile au trecut,eu renuntasem la ideea de a incerca din nou,exista acea frica de a se intampla din nou ceea ce se intamplase in dece´mbrie.totusi pana la urma ne-am decis sa incercam din nou iar in mai anul acesta am ramas gravida.Totusi nu ne puteam bucura pe deplin,exista acea retinere,acea frica.Abia cand am trecut de primele 9 saptamani a disparut acea frica si abia atunci am indraznit sa dam aceasta veste familiilor noastre.La fiecare control ni se spunea ca totul este in regula,eram atat de fericiti...Dar la ecograful de 17 saptamani(la care ne-am dus cu gandul sa aflam sexul copilului...SOC!Copilasului nostru i s-a descoperit exces de lichid in capusor(hidrocefalie)am simtit ca...(nici nu stiu sa va spun in cuvinte ce am simtit)GROAZNIC!Au inceput controale la alti medici,am fost si la o clinica specializata in astfel de pb.Am facut si amniocenteza(rezulatul a iesit bun) si tot asa pe la medici.Ginecologul mi-a spus cu parere de rau ca,chiar daca rezultatul amniocentezei a iesit bun totusi exista ff mari sanse sa se nasca bolnav.Pe octombrie voi face rezonanta magnetica si ni se va spune cat este de afectat dar medicul mi-a spus ca sigur va trebui sa ne decidem pt intrerupere de sarcina.am 20 saptamani cca acum,am aflat ca este fetita,am simtit-o miscand...Durerea este fff mare,e una sunt socata,nu mai inteleg nimic,totul a fost in regula...de ce ne este luat si acest copilas pe care il iubim mai mult ca viata noastra,pt care ne-am bucurat atat!!!??Cu ce am gresit?Daca va trebui sa fac intrerupere de sarcina (ceea ce este mai mult ca sigur)cum am sa pot sa trec peste aceasta durere?raspunsul vi-l dau tot eu:nu nu am sa pot sa trec!Am avut atat grija in timpul sarcinii sa nu fac nimik gresit,nu am baut cafea,alcool,am mancat sanatos,nu fumez etcsi totusi...Cauza inca nu mi-o pot spune concret pt ca nu am nici o infectie(toxomoplaza etc)defecte genetice nu sunt(rez amnio a iesit bun)atunci...?M-am gandit sa va scriu.poate ma mai descarc putin.Dar durerea din suflet...sunt ore in care plang si nu ma pot opri.stiu suntem inca tineri(eu am 23 ani),ve-ti spune ca mai avem timp sa incercam dar TIMP este dar CURAJ si SPERANTA dupa acesta experienta NU MAI ESTE.Scuza-ti-ma de spatiul ocupat.
blueeyes2003 spune:
Michelle,imi pare foarte rau ca treci prin clipe atat de grele! Nu exista cuvinte de consolare pentru asa ceva.Ma rog la Dumnezeu sa va salveze fetita si totul sa fie bine.Nu stiu ce sa zic...poate se poate face ceva!
Daca,Doamne fereste,va trebui sa faci intrerupere de sarcina trebuie sa fii tare,sa poti trece peste aceasta durere.Tot ce pot sa-ti spun este ca viata merge mai departe si ca cineva acolo sus te ajuta sa-ti continui drumul,iti da putere.Eu am pierdut sarcina la 6 luni si jumatate,era fetita si am simtit-o miscand.Am suferit enorm si sufar inca-incerc sa ascund tot ce simt,dar sunt momente cand totul revine,plang si ma incurajez singura spunandu-mi ca asa a fost sa fie si ca nu a fost vina nimanui.
Nu trebuie sa te invinuiesti singura,sunt convinsa ca ai facut tot ce se putea face,dar este peste puterile noastre.
Stiu ca nimic din ce ti se spune nu te poate consola pentru ca aceasta durere este prea grea ca sa poti trece cu usurinta peste ea.
Va doresc din suflet putere sa treceti peste aceasta grea incercare si indiferent de decizia pe care o veti lua,Dumnezeu sa va calauzeasca pasii catre bine!
Suntem alaturi de tine
MIRELA