Durerea unei pierderi de sarcina (6)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Laura uite un si o .
Nici eu nu am ramas din prima cu Markus,inainte de asta, cu 5 luni jumate in urma pierdusem sarcina la 16s6z.
Stiam ca rar se ovuleaza pe ambele trompe intr-o luna.De obicei fac cu rindul.Ma gindesc ca poate sa fi fost asta cauza?
In orice caz,eu te si iti doresc sa ramii la fel de optimista fiindca oricum vei merge la odiseea de 2007!

Ileana cind am fost la ecografie morfologica aveau si Doppler si tousi mi-au zis ca ramin lucruri nedepistate atit la morfologic cit si la Doppler si nimic nu se poate garanta 100%.
Aici pe forum e un caz la mamici la care in Canada nu s-au depistat malformatii grave fetale la morfologic si a nascut normal dar...problemele au aparut dupa aceea.
Cu toate astea si eu cred ca nu s-a prea uitat la placenta ta cu atentie,ceea ce iar ma nedumereste fiindca la mine cind i-am rugat,au verificat si fluxurile si pozitia...(ei in general la morfologic se uita mai mult la copil si mai putin la mama daca aceasta nu are probleme).In orice caz si iti doresc sarcina usoara in continuare!

Vivela cind exista o lipsa de progesteron se observa un dezechilibru intre estrogen si progesteron si in cazul asta estrogenul domina din ce in ce mai mult.Simptome ar fi dureri de cap,sani foarte durerosi si sensibili,schimbare de dispozitie frecventa,insomnii,retinerea lichidelor in corp,tendinta de a lua in greutate.Toate acestea insa se intilnesc insa si in sarcina si la menopauza de aceea e bine sa se faca analize hormonale inainte de a se prescrie progesteron suplimentar,asa cum bine ai scris si tu.Uneori singerarile din primul trimestru al sarcinii se pot asocia cu deficienta progesteronica dar nu e corect sa se dea la toate gravidele aceleasi tratamente de sustinere pina nu se cunoaste cu exactitate cauza care determina singerarile respective.

Va doresc ca luna viitoare sa apara din ce in ce mai multe pe listuta voastra.

Mariana 17+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea16 spune:

quote:
Originally posted by ellis

Pentru Vivela - trebuie sa faci analize dupa oprirea din evolutie, altfel risti iar, si stiu ce spun pt ca la fel mi s-a spus si mie, iar la a doua sarcina oprita din evolutie am facut urmat analize:
-FSH(ziua 3), progesteron si prolactina(ziua 21)
-rubella, lysteria, cmv si toxoplasmoza - apucasem sa le fac in timpul sarcinii
- la spitalul coltea:APTT, INR,ATIII, PC, PS
- ac anticardiolipina, ac antibeta2GPI- institutul cantacuzino
-analize genetice - PCR pt factor II si factor V, cariotip cuplu
Insa cu toate aceste analize facute, luna trecuta am ramas insarcinata din nou, am facut tratament de sustinere si ieri mi s-a pus diagnosticul pt a treia oara - oprit din evolutie - mai nou descoperindu-mi-se un sept uterin; asa ca Dumnezeu cu mila Lui, cand nu e sa fie , nu e, dar nici nu cred ca trebuie sa stam cu mainile in san si sa asteptam o noua trauma; oricum sunt socata ca asa ceva ar fi trebuit sa se gaseasca de la bun inceput, adica orice medic ar trb sa investigheze mai intai cauzele anatomice si apoi listoiul cu analize;
Gata, ca m-am lungit prea mult, dar dupa experientele avute...
tuturor fetelor
Ellis

Elis, imi pare foarte rau pentru ce a trebuit sa traiesti.Uneori, cand vad medici ignoranti sau care nu par a da doi bani pe problemele tale, ma intreb de ce au mai ales aceasta meserie. Chiar asa, primeaza doar aspectul material?? Sa iti dea Dumnezeu putere si sa lupti mai departe ptr un bb sanatos!

Imi poti explica, te rog, ce inseamna:
ac anticardiolipina, ac antibeta2GPI- institutul cantacuzino
-analize genetice - PCR pt factor II si factor V, cariotip cuplu

Andreea

Mergi la inceput

Laura, mi-a parut foarte rau cd am citit ca a venit CM-ul…Eu sper ca luna viitoare sa avem toate noroc! Sa nu te descurajezi, da??

Ileana, o sa caut pe forum mai multe despre maca, multumesc oricum. Dar nu stii cum il chema pe medic, astfel incat sa fii sigura ca nu mai ajungi la el? Clar trebuie sa mergi la altul.

Nadia, ai dreptate, trebuie sa fim optimiste. Sunt convinsa ca o sa avem vesti bune cat de curand. In legatura cu maca, am cumparat, dar din pacate nu chiar in prima zi de CM. E vreo problema daca iau in a 3 a??Sau e musai sa fie prima zi ca sa aiba efect?

Mirela
, asteptam vestea cea mare. Cate zile mai ai de asteptat pana la test?

Gabi, eu mi-am facut in timpul sarcinii toate analizele ptr sarcina ( cele care se recomanda de obicei: lysteria, toxoplasmoza, rubella , etc ). Poti sa le faci si tu, este bine sa stii cum stai. Sunt de acord cu Ingrid, nu e totusi cazul sa faci analize fff complexe. Medicul meu mi-a spus la fel.

Tanima, ai o burtica fff frumoasa! Sa ai parte de un bb sanatos!!!

Va pup pe toate

Andreea

Mergi la inceput

[quote]Originally posted by ileana_marius

laura sa iti mai treaca din suparare.
Fetele care nu ati reusit din prima, stiu ca este f greu, dar incercati sa nu va mai ganditi la asta tot timpul. Este si unul din factorii care te impiedica sa ramai.

Ai mare dreptate, Ileana. Eu cd am ramas anul trecut eram in concediu si foarte foarte relaxata. E greu totusi sa nu te gandesti, dar probabil ar trebui sa facem un efort si sa incercam sa nu mai fim asa stresate, mai ales la ovulatie. Eu cred ca ne stresam si sotii, al meu stiu sigur ca e. Mi-a spus clar ca nu ii place cum programez momentele si ca mai bine nu ii mai spun cand e perioada fertila. Si sa las lucrurile sa curga, ca bb-ul cu siguranta va veni, mai devreme sau mai tarziu. Si sa stiti ca chiar are dreptate. Nu se poate, trebuie sa rasara soarele si pe strada noastra

pentru toate fetele!

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Della spune:

Draga Ralu, multumesc frumos ca mi-ai povestit cele intamplate. Este groaznic prin ce ati trecut! Nu inteleg, cum de ,edicii pot spune lucruri atat de contradictorii? Cum de s-a putut intampla asa ceva? Nici nu stiu ce asi putea sa-ti spun, ceva cu care sa te ajut. In astfel de situatii, nu cred ca "toate se intampla cu un scop"..., asa ceva nu trebuie sa se intample nici-o-data... Eu nu am trecut prin asa ceva, dar o data, cand Richie avea aprox. 11 luni, am ajuns cu el la spital. Ulterior am aflat ca ajunsese in coma gradul I... Atunci, stiu, ca era sa-l pierd. A fost ingrozitor, am simtit sentimentul acela groaznic, ca nu pot face nimic doar sa ma rog... Richie s-a vindecat, dar stiu sigur ca medicii nu au stiut ce are. I-au administrat antibiotice si spre fericire a reactionat bine.
Nu mai contitnui subiectul acesta, si asa am rascolit durerile suficient. Ralu, eu cred ca daca te pregatesti sufleteste, s bine-nteles si fizic, o noua sarcina va fi tamaduitoare. Trebuie sa crezi ca totul va fi bine .
Eu m-am decis ca o sa fac bb in aprilie, de Pasti si de ziua mea, in 21 mai, o sa aflu vestea cea mare, cum ca sunt insarcinata. Cu Roberta si Richie asa a fost si a fost bine. In sarcinile oprite in evolutie, nu am procedat asa... O sa rezist eu cumva. Singura mea problema este ca deja de marti stau acasa bolnava, cu ceva soi de viroza, iau antibiotic si si in acest moment, cand de abia m-am trezit, am putina febra, 37... De obicei temperatura mea este 36 cu 4. Prima reactie a dr-ei mele, cand l-a vazut pe bb mort in burtica, a fost ca asa ceva fac virusii... Automat ma gandesc ca cine stie ce virus am avut si am si acuma. Sper din tot sufletul sa nu fiu gravida acum. Ne-am protejat, dar totusi, nu cumva sa fi ramas. Antibioticul (claritromicina) nu face bine bb-lui si viroza este chiar fatala. . Azi sunt z23 si nu am semne de ciclu. Si acest 37 poate fi un semn de sarcina - deja am vista ca sunt ionsarcinata, dar acuma NU VREAU . Vreau sa raman gravida in aprilie si atunci totul va fi ca la carte, va fi bine!

Poze
Pentru ca raul sa triumfe, este suficient ca cei buni sa nu faca nimic. (Lacrimi din soare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Della spune:

Cristina, ma bucur ca ti-a revenit moralul, ca o iei de la inceput , asa si trebuie. Mult succes la bb.
Laura nu fii amarata ca bb se mai lasa putin asteptat. Nu mai stai tu prea mult fara burtica, asculta-ma . De Craciun deja o sa porti hainele sexi de graviduta .
Tanima, asa de frumos ai scris, si sunt complet de acord cu tine. Sarcina trebuie savurata incepand del a primul simptom de greata, pana la ultima lovitura de piciorus, sughit etc. Cele mai frumoase perioade din viata mea sunt cele in care am fost (si sper sa mai fiu) gravida .
Mirela, Ellis, Camy, Ingrid, Vivela, Mariana, Andreea, va si pe voi.
Ileana, ai deja 8 saptamani!!! Felicitari! Uite, ce trece timpul in favoarea noastra . Ceva simptome? Greata? Orice poti, povesteste-ne, sa ne simtim insarcinate si nou .
Trebuie sa inchei, din pacate nu ma simt chiar ok nici acuma. Bafta la toate fetele si sa auzim de bb .

Poze
Pentru ca raul sa triumfe, este suficient ca cei buni sa nu faca nimic. (Lacrimi din soare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana_marius spune:

Mariana eu stiu ca e vina acelui dr. pt ca stiu ca s-a uitat f repede (e cel care a zis ca mai are si altceva mai bun de facut) si stiu atunci ca doar a cantarit-o si s-a uitat la cordon (asta scrie si in fisa), nu a zis nimic de placenta. Sotul meu a apucat sa filmeze un pic din eco pt ca a fost asa de repede ca nici nu a avut timp sa scoata camera. Plus ca acea poza de la eco a disparut...
Ce face bb tau? L-ai vazut? Sti ce e? Mie mi-a zis ca la 12s o sa ma programeze la o eco speciala. Sper sa imi poata spune si ce e (in tara stiam la 12s ce e).
andreea16 stiu cum il cheama pe medic, dar aici sistemul e diferit. Ei te programeaza si iti trimit scrisoare acasa, poate fi oricare din dr., asa am ajuns si la acest dr. Sper sa aibe ei bunul simt sa nu ma mai programeze la el.
Maca nu trebuie sa se ia neaparat in z1, se ia oricand 20 de zile, dar e de preferat in prima parte pana in ovulatie ca sa te ajute. Cam asta am inteles eu.
Sotul tau are dreptate, de asta zic ca e nevoie de relaxare. Si noi am trecut prin multe anul acela pana am ramas si tot in concediu s-a intamplat si la mine.
Della sper atunci sa nu fi insarcinata si sa fie asa cum iti doresti de Paste si ca totul sa fie bine. Multa sanatate.
Nu am simptome si cred ca nu vor mai aparea, nici nu simt ca sunt. Abea astept sa creasca burta si sa miste sa simt ca e acolo.
laura sper ca ti-a mai trecut din suparare. O sa vezi ca data viitoare o sa fie sigur.

Ileana 7+
my baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

M-am hotarat. O sa fac un minim de analize, n-are sens sa fac acum investigatii prea amanuntite: o sa fac o eco sa vad daca uterul meu e ok dpdv anatomic, o sa fac analizele pt rubeola, listeria etc., sa vad daca unul din virusii astia nenorociti e de vina pt ce s-a intamplat, si poate si o dozare de progesteron, ca sa imi iau eu de pe creier ca nu o pastiluta cu progesteron a fost aia care mi-a lipsit. In rest, ganduri optimiste si multa relaxare.
Dupa chiuretajul pe care l-am facut marti, m-am simtit surprinzator de bine, n-am sangerat deloc, am avut insa cam multe crampe, ca la CM. Habar n-am daca asta e de bine sau de rau, eu sper ca de bine. Ieri insa, venind pe jos de la serv (fac 10 minute in plimbare), m-a apucat un frig... m-am bagat in pat cu 2 paturi groase pe mine si clantaneam de ma cam speriasem. Nu mi se parea ca am febra, desi aveam frisoane. Cand pun termometru: 38 cu 7 . Am zis ca nu vad bine, ca s-a stricat termometrul. L-am incercat si pe sotul meu: el, 36 cu 8, deci normal. Am luat doza mea de soc de spirulina: 5 bucati deodata si in cam o ora scazuse la 38 si azi dim era pe la 37 cu 5. Uh, am scapat!
Am uitat sa va zic ca spirulina asta face minuni, cel putin la mine si la prietena mea care acum are un bb de 2 ani si ceva. Ea tot presta de ceva vreme si nu ramanea insarcinata, intrase la idei ca ar putea ramane vreodata. Si dupa un tratament de vreo 2 luni cu spirulina - dar luata doar de intretinere, pt oboseala, surmeneala - s-a trezit ca e insarcinata. Eu cred ca si de la spirulina i s-a tras. Puteti incerca si voi, nu face rau.
Della, iti doresc sa te insanatosesti cat mai repede si sa vina bb cand esti tu pregatita .
Ingrid, Andreea, Mariana, Ileana, un si pentru voi.

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Multumesc ptr complimente. Si eu imi vad burtica f frumoasa, dar bineinteles ptr ca e a mea. E tare mare... Timpul trece repede, mai ale in perioada a doua a sarcinii. Desi eu stau acasa de la 4 saptamani, acum realizez ca au trecut repede 7 luni. A fost greu la inceput.
Vivela IR-urile sunt fluxurile de sange pe arterele ombilicala si uterine stanga/dreapta. Ele trebuie sa fie sub 0.5. In general se masoara la eco morfologica de la 14 si 20 de saptamani (cel putin asa face dr meu-te trimite la prima eco morfo la 14 saptamani) dar la cele cu sarcini pierdute da preventiv tratament de sustinere, ceea ce la mine a ajutat f mult ptr ca s-a dovedit ca aceste IR-uri erau peste limita maxima si s-au mentinut asa pana la 30 de saptamani. La sarcina anterioara am facut de la mine putere o eco morfologica la 8 saptamani si embrionul deja murise, iar aceste IR-uri erau peste 1, deci f f mari. Nu se poate da ca diagnostic sigur aceste Ir-uri, dar tinand cont ca si la cealalta sarcina au fost crescute este f probabil ca asta sa fi fost cauza. Intrucat sarcina se oprise din ev acele valori nu puteau fi luate in calcul.
Asa ca Ileana poti sa treci la mine posibil la cauza, ptr ca nu s-a pus ca diagnostic sigur. Si rabdare, ca timpul trece repede, ai sa vezi.

tanima 34+ mami de Rares
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tanima_i/album?.dir=/518fre2

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Vivela

M
Dupa chiuretajul pe care l-am facut marti, m-am simtit surprinzator de bine, n-am sangerat deloc, am avut insa cam multe crampe, ca la CM. Habar n-am daca asta e de bine sau de rau, eu sper ca de bine.

Gabi, e normal sa te simti ca la CM dupa chiuretaj. In cateva zile scapi de toate durerile. Despre febra nu stiu ce sa spun, daca atrecut deja, inseamna ca poate a fost o simpla raceala. Ai grija sa nu reapara. Ti-a dat medicul si antibiotice?

Andreea

Mergi la inceput