Durerea unei pierderi de sarcina (6)
Raspunsuri - Pagina 11
tanima_i2002 spune:
Vivela ai mare dreptate: totul se intampla cu un scop. Daca s fi reusit din prima nu stiu daca as fi fost o gravida atat de atenta cu ceea ce manac, ceea ce fac... Cred ca as fi fost mai indiferenta la starile unei femei gravide. Dupa doua sarcini pierdute am citit f f multe si m-am informat si documentat legat de orice tine de sarcina. Am incercat sa nu fac nici o greseala. Plus, cel mai important lucru pe care l-am facut: nu am ratat nici un moment al sarcinii: am savurat fiecare stare de greata, fiecare contractie, fiecare miscare a lui bebe, fiecare piciorus dat in coaste si in ficat.M-am bucurat deopotriva si de bune si de rele. Daca nu as fi trecut prin cele doua pierderi de sarcina nu as fi urmarit atata fiecare sintom si nu as fi apreciat cu atata ardoare aceasta perioada. Mai am un pic si trebuie sa nasc si parca ma cuprinde un sentiment de nostalgie ptr burtica mea. Parca as vrea sa il mai tin pe bebe in burta inca 9 luni. Mi-e atat de drag de el si de burtica mea ca inca nu as vrea sa ma despart de ea. Probabil ca in alte conditii as fi fost mai insensibila la toate astea si nu as fi apreciat atat de mult aceste momente. De aceea cred si eu ca totul se intampla cu un scop.
tanima 34+ mami de Rares
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tanima_i/album?.dir=/518fre2
tanima_i2002 spune:
Si inca ceva: lista aceea a voastra este asa de urata, dar totusi as vrea si eu in ea, ptr ca stiu ce inseamna durerea unei pierderi de sarcina, am trecut si eu la fel ca si voi prin zeci de stari contradictorii si inca acea durere exista undeva in sufletul meu, chiar daca acum e mult mai puternica fericirea din acest moment. As vrea in listuta si pentru ca as dovedi, chiar si mie insami, ca se poate. Puteti sa treceti 2 sarcini pierdute: 1-avort spontan 8 saptamani, 2- sarcina oprita din ev 8 saptamani. Cauza probabila, pe care am presupus-o eu ulterior: IR-uri crescute. Aceasta e problema cu care m-am luptat inclusiv la aceasta sarcina pana la 30 de saptamani, ceea ce m-a facut sa cred ca asta a fost motivul esecurilor anterioare, din moment ce toate analizele au iesit bune iar la a doua sarcina la eco la care am descoperit incetarea din ev a sarcinii IR-urile erau duble fata de maximul normal.
Mult curaj sa aveti sa o luati de la capat si rabdare, ca stresul e inamicul numarul 1.
tanima 34+ mami de Rares
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tanima_i/album?.dir=/518fre2
Vivela spune:
Ellis, imi pare rau ca a trebuit sa treci prin toate nenorocirile astea. Ma rog pentru tine sa reusesti sa treci peste si sa poti avea bb-ul mult dorit.
Probabil doctorul te-a pus sa faci toate analizele alea (o gramada de bani, cred), in loc sa le ia intr-o ordine fireasca a prioritatilor. Nu stiu ce sa mai cred, dar uneori am impresia ca ar trebui sa luam si noi atitudine impotriva unui astfel de comportament al medicilor. Pentru ei, viata merge mai departe, doar sunt obisnuiti sa vada tot felul de nenorociri; pentru noi insa, care suntem niste "cazuri", viata ia, din momenul neglijentei lor, o turnura uneori ireversibila. Parca se intampla prea multe in ultima vreme...Nu e normal ca noi sa ne "imprumutam" analize de la una la alta, sa citim tratate de medicina, sa cautam pe internet ore intregi informatii de specialitate pana devenim experte in domeniu. Asta se intampla numai pt ca nu mai putem avea incredere in medici, aceeasi medici, pe care ii platim cat ne cer, fara sa negociem, uneori si in plus. Si cand gresesc, tacem si inghitim in sec si zicem: asa a vrut Dumnezeu! Eu nu prea cred ca Dumnezeu ne baga bete in roate...
Ellis, iti multumesc pentru toate acele analize, unele sunt limbi straine pt mine (probabil nu sunt inca "experta"). O sa incerc sa le fac intr-o ordine logica, atat cat imi permite mie logica nemedicinista.
Capul sus, nu avem voie sa renuntam.
Va pup, Gabi
Vivela spune:
Tanima, am vazut pozele, ai o burtica f frumoasa. Iti doresc sa ai o nastere usoara si un bebel minunat. Dupa ce ai trecut prin atatea suferinte, probabil ca vederea bebelului o sa fie un moment extraordinar.
Ce reprezinta acel IR, pe care il banuiesti tu responsabil de necazurile tale?
Gabi
nushulica spune:
laurici ca sa-ti treaca supararea fii optimista pentru luna care urmeaza
vivela si mi-e mi-a zis dr ca nu are sens sa fac analize decat daca as fi pierdut 3 sarcini...eu n-am facut sper sa nu am probleme data viitoare...merg pe mana dr
INGRID
blueeyes2003 spune:
Laura nu fi trista!Uite un de la mine!
Nu dispera si ai sa vezi ca se va intampla cand te astepti mai putin.Luna viitoare mergem toate la Odisee.
Cristina mai am pana trebuie sa fac testul pentru ca sunt Z 11 si prestam cu placere Apropo de presta,avem niste prieteni care incearca de mult sa faca un copil si de cate ori sunt intrebati "voi cand faceti un copil?" ei raspund foarte increzatori "se lucreaza,se lucreaza!"
Ileana nu te mai gandi la ce a fost rau.Trebuie sa profiti de aceasta perioada si sa fii fericita ca vei avea un copil care iti va lumina viata dupa ce ai trecut prin atatea clipe grele.Te rugam sa intri mereu sa ne spui ce mai faci pentru ca esti un exemplu pentru noi toate,ca se poate!!!
Tanima ce burtica frumoasa ai!Iti doresc sa ai o nastere usoara si un copilas sanatos si mancacios!
Nushulica tu cand trebuie sa faci testul?
Iti tinem pumnii sa iasa pozitiv!
Mari pe unde esti? Ce vesti ai?
Va pe toate si sper sa avem numai vesti bune in curand!
MIRELA
ellis spune:
Cristina, se poate opera - histeroscopie, speram sa eliminam si problema asta si pe urma Dumnezeu cu mila.
Vivela, ai mare dreptate, dar vezi tu, ca in incercarea noastra de a reusi mergem la N doctori si acum pe cine sa trag la raspundere, pe cei care nu mi-au zis nimic timp de 4 ani, s-au pe cel care ar fi putut vedea cu o luna in urma, dar a vazut acum cand se mai pierde inca o sarcina? Infiorator, dar asta e realitarea.
Cu drag,
Ellis
name4camy spune:
Salut fetelor.
Am aparut iar la interval. Azi am luat rezultatul de la Laboratorul de Anatomie Patologica si striga in felul urmator: Cheaguri de sange organizate ingloband vilozitati coriale (nu inteleg bine daca asa scrie)hialinizate. Mic fragment decidual regresiv.
Stiti ce poate insemna asta? La inceputul lui octombrie vine dr. din concediu si pana atunci nu mai am rabdare.
ileana_marius spune:
laura sa iti mai treaca din suparare.
Fetele care nu ati reusit din prima, stiu ca este f greu, dar incercati sa nu va mai ganditi la asta tot timpul. Este si unul din factorii care te impiedica sa ramai. Stiu cat de greu e, v-am spus ca nici eu nu prea reuseam, dar incercati totusi. Poate nu ati observat, dar eu in perioada de ovulatie evitam si forumul pt ca ma facea sa ma gandesc la asta. Fiti egoiste in perioada respectiva, faceti ceva care sa nu va aminteasca de asta si relaxativa, sunt doar cateva zile pe luna (din pacate). Dar sa ne spuneti cand sa va tinem pumnii si sa asteptam impreuna rezultatul.
Cristina, Mirela aveti dreptate, dar ca mai descoper pe parcurs cate cava si imi dau seama ca vina apartine acelui dr. Cand sti ca totul a depins de priceperea sau atentia unei persoane...Stiu ca nu mai pot face nimic dar...La inceput mi s-a spus ca nu a fost vina nimanui si treptat am descoperit singura ca e vina dr. acela. Acea problema se vede doar la eco Doppler, eco care mi s-a facut cu o sapt inainte, dar degeaba. E f. greu sa sti ca a fost vina cuiva anume si ca nu prea mai ai ce face (as fi preferat variana nu se putea descoperii la timp)
tanima_i2002 nastere usoara...mai ai un pic...(ce as vrea si eu).
Va pup si fiti optimiste.
Ileana 7+
my baby