Atentie la Bone! Hepatita A dusa pe picioare!

Atentie la Bone! Hepatita A dusa pe picioare! | Autor: Witchie

Link direct la acest mesaj

Fosta noastra bona ne-a anuntat azi ca are Hepatita A. Bona noastra ne-a parasit in urma cu o saptamana pentru ca isi gasise de lucru cu carte de munca in alta parte. A descoperit hepatita A la analizele facute pentru angajare. Noi am fost azi toata familia la analize, ne rugam la Dumnezeu sa nu ii fi dat fetitei virusul. Poate n-ar fi rau din cand in cand sa rugati bonele sa-si mai faca niste analize de sange, chiar daca erau perfect sanatoase cand le-ati angajat.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Doua veri frumoase

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Laudabil este ca v-a anuntat.
Alte bone nu numai ca nu se sinchisesc sa va anunte dupa, ci chiar se inhama la ingrijirea unui copil desi stiu ca au boli infectioase cronice sau recurente. Ce nu fac unii pentru bani? ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Sigur ca e laudabil. Pe de alta parte, daca mi-a imbolnavit copilul, eu ce pot sa-i fac? Nimic. Sa ii multumesc pentru amabilitate, nu?

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Doua veri frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Witchie, va tin pumnii sa fie bine si sa nu fi luat Irina ceva....
Dar ea de unde a luat boala-sau nu stie....?Eu deja ma ingrozesc, ca pe la inceputul lui 2007 trebuie sa ma apuc si eu de cautat bona...

Multa sanatate si sper sa fie ok!

Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)

Ce mai citim noi

Pentru Barbye, una dintre noi...Trebuie sa ajuti!

Mergi la inceput

Nu stiu exact pt ca amabilitatea ei a constat in a-mi transmite informatia prin persoana pe care mi-a bagat-o pe gat ca inlocuitor de urgenta al domniei sale. Mie nu imi mai raspunde la telefon.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Doua veri frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Anda, mai exista si ghinioane pe lumea asta. Nu poti sa-i ceri unui om sa-si faca analizele in fiecare zi. Se prea poate sa se fi imbolnavit fara sa-si dea seama. Nu cred ca e multumita de faptul ca a aflat ca este bolnava si nici nu cred ca v-a spus-o ca sa va faca in ciuda.
Pe de alta parte este responsabilitatea angajatorului, adica a noastra, a parintilor, sa le facem bonelor analizele.
Apropos de ghinion, cand copilul se joaca in parc cu alti copii, noi parintii ar trebui sa facem schimb de fise medicale la zi? Ca sa fim siguri ca ceilalti copii, cu care intra in contact, nu sunt purtatori ai vreunui virus sau streptococ sau cine stie ce parazit? Nu putem controla chiar totul!

Raman la parerea ca bona a facut bine ca v-a anuntat. Cel putin daca virusul a parasit "gazda" (Doamne fereste!) boala este in faza incipienta si se trateaza fara probleme. Altfel, daca nu va anunta va puteati trezi cu crize hepatice direct in perfuzii.
Ii doresc Irinei ca totul sa se termine cu bine!

Mergi la inceput

Of, capcaunule, nu ma intelege gresit. Nu sunt un om absurd. Sigur ca e posibil ca Irina sa fi luat hepatita de la vreun copil din parc si sa i-o fi transmis-o si ei. Supararea mea cu bona aceasta e de natura sentimentala si foarte personala pentru ca ne-a lasat cam cu fundul in balta si fara avertisment. Eu nu am deschis subiectul asta ca sa arat cu degetul pe nimeni ci tocmai ca sa atrag atentia celorlalti parinti care au bone la copii, ca uite, se poate sa angajezi o bona in februarie si analizele ei sa fie bune, te culci pe urechea asta ca totul e ok si in septembrie descoperi ca bona (si posibil si copilul tau) detine o hepatita de care n-ar fi aflat daca nu se gandea sa se angajeze in alta parte. Tocmai in ideea asta am zis: mai intrebati-le de sanatate.

Editez ca sa mai zic: ar fi grozav daca am putea face schimb de fise medicale; din pacate asta e un sf.
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Doua veri frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Hm, m-am speriat!!!! Cum sa ii spun bonei sa isi faca analizele? Ea si le face periodic... Nu se vede din alte valori ca ar putea fi hepatita?
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Uici, va tzin pumnii shi sper din tot sufletul sa fitzi sanatoshi

Mergi la inceput

Nicoleta, ii poti spune chiar asa: am auzit de o mamica al carei copil e suspect de hepatita A pt ca bona nu stia ca are acest virus. te rog daca nu te superi sa iti faci niste analize de sange.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Doua veri frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

la fel ne putem imbolnavi si noi, ca parinti, sau educatoarea de la cresa, fara sa stim. Mi se pare putin nedreapta acuzatia ta. Am si eu copii si imi pot imagina ce-as simti daca as afla ca o educatoare de-a lor s-a molipsit de ceva si nici macar n-a stiut dar nu cred ca as acuza-o. In plus, cum ai spus si tu, nu ne putem face analizele lunar numai ca sa vedem daca nu ne-am imbolnavit intre timp.
Tot e bine ca v-a spus, zic eu. Putea sa taca, nu? doar nu mai e la voi...

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput