Mamici de noiembrie - decembrie 2006(39)
Raspunsuri - Pagina 7
dolores spune:
danita o cunosti pe dr de la giulesti???
ati intampinat si voi probleme in ceea ce o priveste??
ce sa mai zic...acum daca ma crezi simt in intweriorul meu o liniste sufleteasca pentru noua d-na dr. si sunt mai mult decat convinsa ca o sa fie bine si ca totul va decurge asa cum trebuie...
aceasta d-na dr. Maior a fost colega cu bunica mea la Polizu...mama ne-a nascut acolo pe toti 4...iar sora mea a nascut cu dansa in noie brie 2005...deci tereneul e batatorit..si plus ca felul cum iti vorbeste te unge pe suflet...si nu e doar parerea mea...asa ca ma las pe mainile ei..te pupacim
dolores 28+David Cristian
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
poze dolores
oamenii se urasc pentru ca se tem unii de altii;se tem pentru ca nu se cunosc;nu se cunosc pentru ca nu comunica
marcelac spune:
alexandra - primit PM. OK, asha facem cu buretele.
ruxmax - am aruncat plicul fara sa copiez adresa, te rog sa o trimiti pe PM. Nu vreti sa te grupezi cu alte fete din <bucureshti si sa primiti un singur pachet?
roxana - activitatile nu sunt nici pe departe obligatorii, ele sunt propuse copiilor in functie de varsta lor, pe grade de dificulatte diferite. Activitatile mai sunt alese/posibile si in functie de locatie asa ca nici nu se fac toate in toate taberele. Am avut extrem de rar copii care sa nu participe la o activitate propusa dar daca este alegerea lor e ok, pot face altceva in timpul acela (o alta activitate, cu o alta grupa, in nici un caz stat degeaba la cabana).
Transportul pana la locatie intra in grija parintilor. In general copiii mai mici se grupeaza cate 2-3 si vine unul dintre parinti cu mashina, alteori am inchiriat un microbus si au venit insotiti de un animator care oricum venea de la Bucureshti pentru tabara respectiva, copiii mai mari au venit si cu trenul uneori singuri, la vagon de dormit, noaptea si noi ii asteptam in gara, alteori in aeclasi sistem insotiti de un animator.
Acum pregatim taberele de iarna, ski si snowbord in Harghita pt copii de 3-12 ani incepatori, in ianuarie si in Straja pt copii de 6-17 ani incepatori si avansati in vacantza din februarie. Cred ca nu ti-ar prinde bine sa ai o saptamana de "liniste" la inceputul lui ianuarie, si fetele s-ar distra bine in tabara. Dar mai putem vorbi despre asta...
asiza - uitasem sa itzi raspund, in week-end am fost la Suncuius. Pozele sunt din zona Pesterii Ungurul Mare, Cabana Zenovia. Noi am stat la pensiunea Perla Albastra din centrul satului ca are conditii f. bune.
marcela 28+
dolores spune:
miro drum bun si sa va intoarceti cu bine sanatoase. super husa de saltelutza..dar te si pricepi..eu habar nu am sa fac asa ceva..masina de cusut nu am...dar a iesit cum nu se putea mai bine..
atudor..si mie mi se intmpla sa uit foarte des multe lucruri de aceea mi le notez intr-o agenda..asta e..pana imi revin complet..notam in agenda
eu am cumparat pentru bebe produse marca klorane. despre hainutze nu iti pot da inca un raspuns pentru ca nu am apucaty sa le spal..pana nu ne vine noul dulap nu le spal..stau asa in pungi..pentru ele am cumparat ca detergent ariel pentru lucurir colorate si ariel pentru lucruri albe si ca balsam am luat lenor alb sensitive
ce job super ai marcelac...imi place...e super interesant
dolores 28+David Cristian
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
poze dolores
oamenii se urasc pentru ca se tem unii de altii;se tem pentru ca nu se cunosc;nu se cunosc pentru ca nu comunica
Raluca_u spune:
fetelor am pus si eu poze la lucrusoarele Adinei, dar nmai la astea mici pe care le vom folosi la inceput. am o cutie mare cu rochite si alte costumase dar sunt pentru mai tarziu la alea le fac poze altadata.
la patut si la carucior mai greu cu pozele ca nu sunt montate, dar cred ca saptamana viitoare vom face si asta.
eu vreau sa ma apuc saptamana viitoare dupa ce montam patutul, ca sa am unde sa le pun, sa spal hainutele. eu voi folosi Persil sensitiv si balsam la fel pentru ca sunt foarte putin parfumate si au formula speciala. in ceea ce priveste formula speciala sa stiti ca nu sunt povesti chiar au alta formula, eu am lucrat cu detergenti si i-am dat la analiza calitativa sa ne confirme diferenta si laboratorul ne-a confirmat.
Marcela cre ca cel mai bine e sa trimiti un singur colet la bucuresti pentru toate cele care vor si apoi ne intalnim noi si ii impartim. asa avem ocazia sa ne mai vedem odata ca mie mi s-a facut dor de fete de cand nu ne-am vazut.
va pup si sper sa va placa si voua pozicile.
Raluca 32 + cu Adina Andreea
Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.
saryta spune:
Atudor - eu iti recomand tot Nivea. Pt. Sara am folosit samponel de la Nivea(sampon si spuma de baie) sapunel tot Nivea si cremuta este foarte buna (cind se inrosea un pic sau aparea o pata puneam cremuta si in citeva ore gata disparea) eu am fost f. multumita. Acum pt. bb tot nivea am cumparat.
Fetelor nu va mai fie asa frica de nastere ca trece repede si o sa si uitati unele nasc mai usor, altele mai greu dar totul se uita in momentul cind vezi bb si mai si tipa. Apoi tu stai pe patul ala 2 ore ca sa te supravegheze si ai norocul sa nu ia bb imediat si tot auzi din cand in cand oaaa, oaaa, oaaa si iti dau lacrimile si plingi si te minunezi ce fiinta a putut sa iasa din burticile noastre
si ca o sa ne umple viata de bucurii si tot asa....
Mai vb. Pa.
Mariana - 30+ cu ANTONIA
Mamicuta de -ANDRA si SARA
doradora spune:
din cauza greturilor am inceput sa folosesc dermastan, un detergent de bebei de la sensiblu, care din fericire nu are miros, si deci era ok, si am vazut ca spala f bine, asa ca il voi folosi in continuare si pt noi si pt bebe-inca nu ma impac cu mirosul detergentilor obisnuiti.
chris 27+ alexandra
doradora spune:
am si eu o intrebare pt cine stie- mi s-a zis ca in primele zile bebe nu trebuie spalat cu sampon pe cap, ci cu sapun lichid din cap pana in picioare.voi cum stiti?
chris 27+ alexandra
marcelac spune:
am gasit articolul de mai jos dar nu am timp sa il traduc, asha ca e pentru cine poate citi in engleza, imi pare rau...
oricum, concluzia este ca in urma unui studiu facut de americani, daca la mamele cu sarcini cu risc scazut rata de mortalitate a nou nascutilor este de 1 la 1000 la nasterea vaginala, pentru cele ce opteaza pentru cezariana rata se dubleaza = 2 la 1000. Date statistice. Din pacate nu explica de ce, care au fost cele mai frecvente cauze...
Ma intreb daca nu e doar un articol dintr-o campanie de PR-BTL in cadrul "luptei" pentru incurajarea nasterilor vaginale in detrimentul cezarienei la optiunea mamei (nejustificata medical)...
C-sections more risky than vaginal births for babies
THURSDAY, Aug. 31 (HealthDay News) — Among U.S. women with low-risk pregnancies, those who opt for cesarean section have higher infant and neonatal death rates than women who deliver vaginally, a new study finds.
Researchers at the U.S. Centers for Disease Control and Prevention analyzed data from more than 5.7 million live births and nearly 12,000 infant deaths over a four-year period.
Overall, neonatal (younger than 28 days) deaths were rare for infants of low-risk women. The rate was about one death per 1,000 live births.
However, the study found that the death rate among neonatal infants delivered by cesarean section was more than twice that of infants delivered vaginally. This held true even after the researchers adjusted for socio-demographic and medical risk factors.
The researchers noted that there was a 41 percent increase from 1996 to 2004 in the number of U.S. babies delivered by cesarean section. According to the National Center for Health Statistics, nearly 1.2 million c-sections — 29.1 percent of all births — were performed in the United States in 2004.
"These findings should be of concern for clinicians and policy makers who are observing the rapid growth in the number of primary cesareans to mothers without a medical indication," lead researcher Marian MacDorman, a CDC statistician and senior social scientist, said in a prepared statement.
She's also co-chair of the SIDS and Infant Mortality Committee for the American Public Health Association.
"While timely cesareans in response to medical conditions have proven to be life-saving interventions for countless mothers and babies, we are currently witnessing a different phenomenon — a growing number of primary cesareans without a reported medical condition," MacDorman said. "Although the neonatal mortality rate for this group of low-risk women remains low regardless of the method of delivery, the resulting increase in the cesarean rate may inadvertently be putting a larger population of babies at increased risk for neonatal mortality."
The study was published in the latest issue of the journal Birth: Issues in Perinatal Care.
marcela 28+
roxana c. spune:
Am inceput scoala....clasa a 3-a. Luni vom incepe si gradinita, atunci cred ca va fi scandal, dar fiind grupa mijlocie poate nu vom urla ca anul trecut la inceput.Am intrebat-o pe Ana zilele trecute de care din educatoare ii este dor (3 fiind) si mi-a raspuns foaaarte hotarata: de niciuna. Aseara i-a venit prietenul de la mare(e vorba de baietelul verisoarei mele cu care suntem vecini de palier si mai mic cu 4 luni ca Ana), vad ca pana la ora asta nu s-a iscat niciun razboi, se vede ca le-a fost dor unul de celalalt. L-am intrebat si pe el aseara daca-i este dor de vreuna din educatoare si mi-a raspuns la fel de hotarat: nu.Deci....vom vedea luni cum vor reactiona.
Am uitat sa va spun ca mai mi-a dat doctorita ieri si niste prafuri ptr spalaturi vaginale, Femigin B. Le-am cumparat si farmacista mi-a spus ca sa fac spalaturi cu irigatorul, dar eu stiu ca nu trebuie folosit irigatorul in sarcina, cu atat mai mult in sarcina avansata, voi cum ati facut?
Dolores, te plimbi acum si iei lectii de la sora ta?Macar ia si notite, ca acum-acum vine Davidutu. Sa vezi ce iute vor trece si lunile astea. Bine ca parca te vad cu moralul mai ridicat, uite un ptr asta. Sa stii ca acelasi lucru pe care l-ai spus de doctorita ta, se intampla si cu a mea. Are o blandete in ea care multor medici le lipseste cu desavarsire.
Almo, si eu am mancat usturoi, nu are nimic, chiar e indicat contra racelii, cand vei alapta nu vei mai putea manca, asa ca satura-te acum, cat mai poti!
Alexandra, nu m-am uitat inca la poze, dupa ce termin de scris intru sa ma uit la pozele tale si la cele ale burticoaselor din Iasi. Nu te mai gandi la nastere, de iesit tot va trebui sa iasa, si mare scofala nu-i, mai ales daca le cunosti si pe moase, cu atat mai bine, conteaza foarte mult cum se poarta cu tine. Te va durea putin, dar nu-i o durere asa de groaznica si gandeste-te ca dupa iti vei vedea minunea, asa ca fii barbata! Chiar ieri am vorbit cu o alta pacienta de-a doctoritei mele care a fost programata ptr cezariana luni si era cam palida la fata, ca vorbise cu 2 cunostinte care-i spusese ca e groaznic, ca-s dureri foarte mari si alte alea. Depinde mult si de felul fiecareia, dar va spun sincer ca nu-i ceva asa de groaznic, la cezariana sunt dureri cand iti baga ergomet, ala face ca uterul sa se contracte si sa curete ce mai ramane acolo, si pe un uter taiat se simt ca niste crampe, dar nu-i asa de foarte dureros, si mai ales trece. Mie mi-aufacut calmante doar 2 zile cat am stat in reanimare, dupa aceea facea daca cereai, dar la mine n-a mai fost cazul, si-am zis ca din moment ce nu ma doare ptr ce sa mai fac?
Deci fara frica, mai ales fetele cu epidurala, e floare la ureche!
Ruxandra, tu n-ai aflat ce ai in burtica sau nu vrei sa stii? Ma bucur ca nu-s singura cu colivii la creier cand e vorba de ziua de martiMie tot ce mi s-a-ntamplat rau a fost intr-o zi de marti, asa ca ...Dar mai am o colivie: cand e vorba de cumparat lucruri ptr bebe, oricat ma uit la ale voastre si mi se face si mie pofta sa cumpar ceva, ma abtin eroic. Sanatos sa fie, ca-i voi cumpara atunci.
chris, in maternitate te invata ca sanul se spala inainte de fiecare masa, mai ales ca apa calduta face ca laptele sa curga mai usor.Dar stii tu...cate bordeie atatea obicee!
Lamuriti-ma si pe mine: Garmastanul ptr ce este de fapt?
Danita, si la mine creste burtoiul ca toti care ma vad spun ca gata, nasc, iar cand le spun ca mai am 2 luni, se mira. Le-am spus ca peste 2 luni pana sa nasc, va apare burtoiul si la 5 minute eu
Kokorina, daca vei avea lapte ptr amandoi, pe unul il vei hrani la san si pe celalalt la biberon din lapte muls de la tine. Daca nu-ti va ajunge ptr amandoi, ii vei da numai unuia,celuilalt lapte praf, iar in ambele cazuri vei tine cont sa le dai pe rand cate o masa la tine, una la biberon. Asta e ceea ce-am vazut in maternitate, la mamicile cu gemeni.Sper sa te ajute.
Marcela, multumesc ptr informatii, in iarna nu, eventual la vara mai vedem.
Chris, pana nu-i cade buricul nu-l speli deloc, doar la fundulet si eventual asa, ca pisica pe restul corpului. Dupa ce pica si buricul e recomandat sa-l speli zilnic, dar fiind iarna e un pic mai ciudat, eu pe Ana o spalam la 2 zile, dar cu sampon ptr bebei pe cap si cu sapun pe corp. N-am folosit sapun lichid, totusi gandeste-te ca samponul nu ustura daca din greseala ii dai in ochi, pe cand sapunul lichid nu stiu cum este. Iar ca sampon, Johnson mi s-a parut cel mai bun.
Iar am scris romane, dar voi ma iertati si nu va suparati, nu-i asa?
Gata, ma pregatesc sa plec la servici. Pa, pe diseara!
Roxana29+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
ruxandra_sb spune:
Roxana, noi stim ce-i bb2, dar ii secretul nostru.
Garmastan este o crema pt ragarde.
Despre spalat bb:
Noi la recomandarea neonatologului din spital + a medicului personal pediatru => i-am facut baie de cum a venit acasa. Bine, bine, nu chiar din prima (cand am zis Pas!), ci din a 2 a.
Nu am asteptat sa-i cada buricul.
Il dezinfectam apoi acolo cu alcool de 70 gr. si asta a fost tot.
Nu am dat cu nimic altceva si n-au fost probleme.
Oricum ii spala cu totul in spital; am vazut cum ii baga rand pe rand in chiuveta si-i spala la robinet. Au o dexteritate asistentele..
Noi suntem fan Sanosan si continuam.
L-am spalat din prima zi cu sapun. Nu-i musai sa-l speli zilnic si pe cap, dar cum tati facea scufundari (dar nu de tot) cu Matei si se uda la par => tb sa-l spalam si pe cap. Cu sampon.
Durerile dupa cezariana:
In prima zi am luat de 2 ori Fortral (pus in perfuzii) si asta a fost tot. De a 2 a zi am refuzat analgezicele.
Ruxandra & Matei (4,5 ani) & sotul drag
_
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)