este posibil ca la 5 ani sa fie "afectat"?
Raspunsuri - Pagina 2
danutza_c spune:
Simali, din cite vad baiatelul tau pare sa aibe un intelect iesit din comun.
AI facut bine ca l-ai retras de la gradinitza tovarasei directoare.
Eu as incerca sa ma lamuresc daca e intr-adevar asa de inteligent cum pare, din cele scrise de tine, ar fi bine daca ai sti cum sa-i canalizezi aceasta inteligenta. Niste teste psihologice, ce zici Principesa? Poate ca exista niste scoli care au programe pentru copii foarte dotati in tara, nu stiu, dar cred merita cautat.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472 Pentru Barbye-una dintre noi!Trebuie sa ajuti!!
simali spune:
Este un copil inteligent dar nu va imaginati ceva iesit din comun. La aceasta varsta ei au o memorie uluitoare. Toata ziua plimba prin casa carti cu dinozauri, de exemplu. Stie fiecare dinozaur - cu denumire stiintifica (Ticeratops, Troudon, Tiranosaurus Rex, etc.), ce manca, ce obiceiuri avea, etc. Dar asta pentru ca ne "terorizeaza" pe noi in fiecare seara sa-i citim iar si iar despre epoca dinozaurilor. In schimb cade de pe buda, nu-si leaga sireturile la pantofi singur, nu vrea sa scrie, etc. E un copil cat se poate de normal doar ca i s-a citit mult (zilnic) si i se raspunde pe intelesul lui la intrebarile pe care le pune.
Este totusi dificil ca este interesat de subiecte care, conform scolii vechi de pedagogie din romania "nu-s de varsta lui". La gradinita de exemplu a fost perceput ca un ciudat.
Eu nu cred ca un copil poate fi realmente interesat de ceva ce "nu e de varsta lui". Daca-l intereseaza inseamna ca este de varsta lui. Pana la urma nu se arata interesat de calculul diferential sau radacina patrata. Rezulta ca un copil mic se arata interesat de ceea ce intelege. Totul este sa-l faci sa inteleaga.
Intr-o zi i-am explicat (am citit si eu intr-o carte) cum se face pe Pamant noapte sau zi. Am luat o portocala (Pamantul)si am asezat-o in fata unei lampi (Soarele). I-am aratat cum partea luminata este partea cu zi iar partea neluminata este partea cu noapte pentru ca acea parte se afla in umbra. A fost atat de entuziasmat de experiment incat, uneori, ia o portocala, aprinde lampa si spune singur, cu voce tare, "povestea". Este sau nu de varsta lui? Lumea in sine este o poveste mai fantastica decat oricare alta.
anaisanais spune:
Cred ca atitudinea directoarei/ educatoarei nu are de-a face cu comunismul, sau cu alte''isme'', ci cu prostia ''grasa'' din capu'ei! Foarte bine ca nu mai lasi copilul acolo; sunt absolut convinsa ca toanta(ca educatoare nu poti sa-i zici) le-a spus copiilor prostii, iar baietelul tau a corectat-o. ceea ce i-a provocat o criza de orgoliu ''doamnei''. Copilul trebuie stimulat, iar daca ii place sa invete, asta trebuie sa faca. Exista si alte gradinite, unde educatoarele chiar asta sunt: educatoare ,si unde baietelul nu va fi considerat ''afectat''. Bravo lui si bravo voua pentru minunea de copil!
papadie spune:
nu stiu cat de afectat (ce mai exprimare, of of)e copilu' dar dna pedagog sigur e afectata stiind cam ce faceam eu la varsta aia e posibil ca educatoarea sa fi considerat ca o imita, presupunand ca copilul i-a raspuns mai nu stiu cum.
eloise spune:
Cu siguranta nu este nimic in neregula cu copilul, insa doamnele directoare, respectiv educatoare, care cer sanctionarea lui, au serioase deficiente la capitolul 'abilitati si cunostinte pedagogice'. Destul de probabil a fost vorba si de orgoliul ranit al directoarei, care nu accepta sa primeasca explicatii de la un copil de 5 ani. Un copil precoce si inteligent este adorabil si el trebuie lasat sa se exprime, nicidecum pedepsit. Sa va mai spun ca tendintele in pedagogia contemporana sunt de a nu traumatiza, de-a nu descuraja copilul sub nici o forma, chiar daca el a dat un raspuns gresit sau daca, avand de indeplinit un exercitiu de creativitate, produsul nu are nici o legatura cu "cerinta", ideea e sa iei mereu partea buna chiar si din acel "raspuns gresit": "Multumesc pentru participare, apreciez ca ai intervenit, dar...". Daramite cand copilul e istet si are o memorie buna!
Decizia de a-l muta a fost cea corecta.
simali spune:
Acum, de curiozitate: este "pedepsitul" acesta (pe merit sau pe nemerit) la gradinita sau la scoala productiv? Tu ca parinte de copil mic (care nu poate descrie cu prea mare acuratete ce s-a intamplat) de unde stii daca a fost sau nu un abuz?
axia spune:
Cred ca tu ca parinte iti cunosti copilul suficient de bine, incat sa-ti dai seama daca exagereaza sau nu in rectia pe care o are.
Chiar daca nu-ti poate povesti cu detalii, sau foarte nuantat ce s-a intamplat, cred ca-ti dai seama daca a fost ceva serios.
Dupa cum ti-ai dat seama acum ca e in neregula, caci altfel nu cereai parerea altor mame aici si nu-l retrageai de la gradi cu pricina.
Zic si eu....
Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.
sofia_misicu spune:
Iarta-ma,dar m-am amuzat copios imaginandu-mi copilul tau mic, uitandu-se cu nasucu pe sus la invatatoare si recitandu-i din larousse. Seamana cu pustiul din Family Guy (un desen animat in care meziunul familiei e un bebelus geniu cu accent englezesc hotarat sa omoare pe toti).
Singura vina a baiatului tau e ca este inteligent si nu a invatat inca care sunt raporturile fata de cei mari. De pedepsit nu cred ca este sub nici o forma cazul, poate doar sa ii explicati ca uneori oamenii mari fac si ei greseli dar nu e politicos sa ii corectezi. Dimpotriva, trebuie sa il incurajati sa invete cat mai mult, sa il laudati cand va uimeste ca sa dobandeasca incredere in el. Oricum imi inchipui ca asta faceti, dar educatoarea aia...ar trebui verificate si dosarele educatoarelor, nu numai ale politicienilor.
Nuka si Mama la Nuka
denizel spune:
quote:
dar educatoarea aia...ar trebui verificate si dosarele educatoarelor, nu numai ale politicienilor.
Of, of, asa este!!!
Pe mine ma revolta la culme povestirile de genul asta. Educatoarea baietelului meu mi s-a plans la un moment dat, cica trebuie sa fac ceva cu el: nu vrea sa stea cu spatele drept, mainile la spate si genunchii lipiti . Nu vreti sa stiti ce discutie am avut .
Simali, nu trebuie sa cedezi nici un milimetru. Bine ai facut ca ai mutat copilul la alta gradinita. Daca unele educatoare, invatatoare sau profesoare nu stiu nimic despre copii, avem chiar datoria sa le invatam noi.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
axia spune:
quote:
Originally posted by sofia_misicu
...ar trebui verificate si dosarele educatoarelor, nu numai ale politicienilor.
Sofico am ras cu lacrimi, esti tare. Corect !
Da un' sa te duci soro sa le ferifici ?
CNSAS nu se ocupa de asta
Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.