Mamici de sept-oct 2006 (76)
Raspunsuri - Pagina 20
acd2you spune:
[quote]Originally posted by GETY
Intru si eu pe fir inapoi. Din pacate, am reusit sa ma procopsesc cu un virusas (o veche problema a mea) care n-a vrut sa plece numai cu oripivalone si lapte cald cu miere, am ajuns la antibiotic. Pur si simplu m-am dat peste cap, nu mai eram buna de nimic. Acum incep sa-mi revin.
draga Gety, citeste aici, se pare ca oropivalone asta nu e bun, iti poate dezvolta rezistenta la anumite tulpini de virus
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62621&SearchTerms=medicamente
gripo spune:
Gata, am pus pozele in albumul comun de bebelusi, dar nu stiu cum sa le dau un nume, asa ca va rog, cine stie, sa scrie sub ele: RADU-ANDREI, BEBE DE GRIPO
DORI, mami lui RADU ANDREI
http://up.photos.yahoo.com/ed/dori_ch/process_bcmultipart_form
putzuruca spune:
Neatza fetelor,
Floricika, felicitari pentru ingerasul adus pe lume. Sa fie sanatos, cumintel si norocos, iar tu sa te refaci rapid.
Susa, am vazut pozele cu Lukas. E un bebe tare frumos si cred ca si mancacios dupa cum isi tinea el singurel biberonul...![]()
Gripo, n-am reusit sa vad pozele. Bine ati revenit acasica.
Despre Mexxa imi pare tare rau dar nu cred ca este vreo problema cu bebelusul ei. E posibil sa nu fi inteles ea bine cum e cu scaderea in greutate la bebei iar daca in spital nu i-a explicat nimeni, nesiguranta o face sa devida depresiva. Bafta multa ii doresc si sanatate.
Itzy-Bitzy, ce mai sti de Monique si Cosmina? Sunt bine, cand vin acasica?
putzuruca
37+ cu
Andreea-Iuliana
poze cu dragoste
acd2you spune:
[quote]Originally posted by bb ralukutza
mai fetelor cu bb-i, vad ca toate va confruntati cu colicile! apropos, cat ii tin colicile astea?
draga raluca, la Andrei al meu au tinut colicile 3 luni, dar nu e cazul sa disperi, nu tin la topti copiii la fel. te sfatuiesc sa bei TU in principal ceai anticolici, da-i cu fenicul si chimion (chimen), sunt si ceaiuri anticolici pt. mame, cu marar si alte chestii. la bebelus incearca si gripe water, vad ca mamicile pe alte topicuri recomanda sa cauti un gripe water romanesc, produs de Pharmex, are ulei de marar si bicarbonat de sodiu dar si fenicul si chimen, cel egipteam de la Pharco are doar marar si bicarbonat. oricum, colicii trebuie luati pe incercate, ca nu la toti copiii face bine acelasi lucru. si daca nu se rezolva in nici un fel, vezi cum iti recomanda pediatrul sa ii dai Debridat.
acd2you spune:
[quote]Originally posted by MamiLili
Buna seara tuturor!
Inni, daca esti interesata de o suspensie contra colici, zi-mi si-ti trimit Rp prin PM. La noi la farm e bestseller (ehh, si pretul e bun, 15 000 rol).
draga MamiLili, cred ca pe toate ne intereseaza solutiile minune anticolici. cum facem sa aflam, te rog?
putzuruca spune:
Am pus cateva poze cu burtica in album, sub denumirea: burtica de 37+saptamani. Veti observa ce grasa si frumoasa sunt...![]()
![]()
![]()
Gripo, am vazut ingerasul mic. Iti doresc sa fie sanatos si norocos.
putzuruca
37+ cu
Andreea-Iuliana
poze cu dragoste
gripo spune:
POVESTEA LUI BUBU
In ziua de 11 septembrie am fost de dimineata la o monitorizare mica, pentru ca flacaul meu din burtica era super lenes, si ne cam bagase in sperieti si pe mine si pe doctorita, si, pana la urma, s-a indurat de noi si a miscat, atat cat sa permita o monitorizare corecta. Insa, doctorita m-a trimis acasa si cu o reteta de calciu lactic si scobutil, acum nu stiu daca de la astea, sau chiar se apropiase momentul, dar, am ajuns acasa, si pana la 16,00 am jucat canasta pe yahoo. Ma incercau niste dureri de spate, dar uitam de ele in timpul jocului. La 16,00 m-am hotarat sa ma asez in pat si sa cronometrez contractiile, care, surpriza, au devenit puternice, cand m-am intins, si veneau la 5 min fix. Aha, zic, o sun pe doctorita, care imi spune, mergeti la spital sa va consulte medicul de garda, si o sa-i transmit sa ma tina la curent. Vio era grabit rau, eu calma, crezand ca o sa am destul timp. Am adunat restul de bagaj, am scos cainele afara, si sus in masina. Pana sa ajung la spital trecuse o ora juma, iar durerile devenisera insuportabile, si veneau la 3 minute. Am intrat la camera de garda, m-au consultat repede, surprinsi de intensitatea contractiilor, dilataie 3 spre 4. Repede clisma, toaleta locala, si sus la nastere. A venit repede si doctorita mea. Aveam trusa de epidurala, asa ca au chemat anestezista, care a fost super draguta, dar nu putea sa-mi monteze epidurala, pentru ca ma apucase un tremurat teribil, de se misca masa cu mine (mai tarziu aveam sa aflu ca e normal de la contractii, puls ca racisem, dar nu stiam inca), plus ca aveam contractii dese, iar epidurala nu se monteaza si nu se injecteaza anestezic in timpul unei contractii, pentru ca muschii contractati nu mai permit anestezicului sa mai coboare in partea de jos a organismului, acolo, unde aveam interes sa ajunga. In fine, cu chiu cu vai mi-o monteaza si-mi injecteaza prima doza. Tot eram pe masa, asa ca, pana sa-si faca efectul anestezia, doctora zice sa-mi rupa si membranele, ca astea refuzau sa se rupa. Mau apuca groaza, si-i zic ca citisem (bineinteles pe forum), ca ruperea membranelor este dureroasa, iar la mine, membranele erau lipite de capul bebelului, si nu vreau sa-l deranjez. Doctora imi spune ca nu doare, si ca s-a dovedit ca la fiecare tuseu, in care se atinge capul lui bebe, acestuia chiar ii face placere(dupa ce am nascut, cu gandul la chestia asta, l-am mangaiat intr-una pe crestet, si intr-adevar ii placea). Ma urc pe masa, si-mi rupe membranele, operatie care nu doare deloc, intr-adevar. Am simtit cum curge ceva cald pe mine. Inapoi in pat. Era ora 19.45, iar anestezicul isi facea efectul. Timp de o ora mi-am petrecut timpul laudand cu voce tare, bineinteles, descoperirile medicinei, ca ar fi bine sa-i ridicam o statuie celui care a inventat epidurala, etc. Ma apasa din ce in ce mai rau in vagin, dar inca nu bagam in seama. La 20.45 ma controleaza: dilatatie completa, urci pe masa, fara sa-mi faca si a 2-a doza de anestezic, ca sa pot impinge. Ei, aici, tragedie. Doare contractia, doare vaginul, si, in timpul asta tu trebuie sa impingi prin scremere, fara sa elimini arerul din plamani(adica fara sa tipi). Groaznic. Dar ma gandeam tot timpul la baietelul meu iubit, pentru care luptasem atatia ani, si impingeam., iar intre contractii (timp de pauza care se redusese la cateva secunde), intrebam intr-una: mai este? La un moment dat am cedat si am strigat:nu mai pot!, dar a sarit doctora cu gura pe mine: pey, bine doamna, v-ati chinuit atatia ani, si acum nu mai impingeti? Si gata, mi-am revenit. In acelasi moment imi zice moasa: trageti aer in burta, si tineti-l acolo, si impingeti, si am impins, si eu, si ea m-a ajutat(si chiar consider ca a fost un ajutor extraordinar) urcandu-se cu cotul pe burta mea, si am auzit primul planset al copilasului meu la ora 21.00 fix. Practic am simtit cum a tasnit, nu a fost intai capul, apoi umerii, etc, a iesit tot odata. Nu avea circulara, asa cum se vazuse la echo. L-au dus repede si l-au toaletat, i-au dat nota 9"pentru ca 10 nu se da"( era o neonatoloaga de garda, care nu da 10 nicioadata), deci copil perfect sanatos, si mi l-au auds si mie. Am cerut voie sa-l sarut, pentru ca deja mi se parea cel mai frumos copil din lume, si mi-au dat voie. Am ramas numai eu cu doctora, care cand a vazut placenta, si-a explicat si de ce nu a crescut Bubu mai mult: uter mic, placenta mica si urata. Si o intreb:" deci daca nu luam utrogestan pe toata sarcina, nu duceam sarcina la capat, sau nu crestea bebe nici atata?" raspuns" exact". Imediat dupa expulzie, mi-au mai injectat o doza de anestezic, asa ca nu am simtit nimik dupa, adica atunci cand au scos placenta, sau a cusut, sau mai stiu eu ce au facut. Deci, desi micut, in compartie cu altii(2kg900gr.; 47 cm), bebe sanatos tun. Eram atat de fericita! In sfarsit mamica dupa atatia ani de incercari si deziluzii. Ce a urmat dupa, e deja istorie, atat pot sa spun, ca, atunci cand mi l-au adus in salon, 2 zile si 2 nopti nu am putut dormi deloc, pentru ca nu vroiam decat sa ma uit la el intr-una. Era minunea mea, si era cel mai grozav. Cat despre depresia post natala, nu m-a incercat asa ceva, de atunci am o fericire de-asta nebuna(sau poate la mine se manifesta invers, cine stie?), doar ca sunt mai sensibila, dar asa eram si in sarcina. Asta e povestea minunii mele, pe nume Bubu.
Cand am ajuns acasa, Vio s-a uitat in ochii mei si mi-a spus ca, de cand am nascut, sunt si mai frumoasa, si ca imi multumeste pentru ce i-am oferit. Spuneti voi, nu sunt cea mai fercita femeie din lume?
gripo spune:
PUTZURUCA, merci mult, si pentru ingerasul(fetita) din burtica ta, toate cele bune, sa fie sanatoasa, si sa-ti aduca numai bucurii.
putzuruca spune:
Gripo, m-a impresionat f mult povestea nasterii, mi-au dat lacrimile. Ma bucur pentru fericirea ta si abia astept sa incerc si eu aceste sentimente.
putzuruca
37+ cu
Andreea-Iuliana
poze cu dragoste
RO ANA spune:
Hello
Mamicilor, voi le dati la bebe ceai? de care si cum il preparati?
Bebe al meu e tare mancacios si din aceasta cauza il cam doare burtica.Pedriata a recomandat sa ilo stimulez sa faca kaka cu un termometru, dar as incerca sa ii dau si ceai.
Pupici