Clasa a II-a!!!!
Raspunsuri - Pagina 9
annita72 spune:
Buna dimineata, fetelor!
Ce mai fac piticii?
Ruxel, buna! Imi pare rau ca nu pot sa te ajut cu informatia dorita, pentru ca, din fericire(pentru mine, zic
), anul trecut cand voia mai mult ajutor la teme si explicatii am putut sta eu cu ea si anul asta a inceput sa se descurce singura. Ce nu stie, lamureste cu mine sau cu tati cand ajungem acasa. O sa mai intreb, poate totusi stie cineva. Din cate am inteles tu vrei un fel de meditator nu o bona care sa faca si lectiile cu ea.
Eu am inscris-o ieri pe Ioana la Winners, numai la matematica. Asta, dupa ce mi-a facut o faza foarte draguta
. Asta se intampla joi.
Zice: "Mami, doamna a zis ca putem sa ne inscriem la un concurs, la matematica, romana sau engleza."
Eu: "Pai, si tu la ce ai vrea sa te duci?"
Ea: "La engleza, da' nu ma duc pentru ca, e cu bani
, si oricum, inscrierile s-au terminat ieri
"
Pana la urma, am aflat ca se mai puteau inscrie si ieri si i-am propus sa mearga la romana sau la matematica, pentru ca la engleza nu e inca la un nivel de concurs. A ales matematica. Doamana ei stia ca probele la romana si matematica sunt una la sfarstiul lui nov si cealalta la inceputul lui dec, dar nu stia exact care, cand e. Voi stiti mai multe? Puteti sa-mi spuneti cand e cea la matematica?
si un weekend placut!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ileanastama/my_photos
Marilen spune:
Fetelor, vreau sa va intreb si eu ceva, voi va lasati copiii singuri acasa? Sau sa vina singuri de la scoala?
annita72 spune:
Neata, fetelor!
Marilen, eu nu am lasat-o pe Ioana singura in casa, decat 10-15 minute, cat coboram dupa paine sau ceva si daca se intampla sa fiu numai eu cu ei. Cat despre dus sau intors singura de la scoala, nici nu ma gandesc. Are de traversat ditamai bulevardul si nu cred ca e inca pregatita pentru asta.
Dar stiu si alte cazuri, copii de aceeasi varsta care vin singuri de la scoala si care stau cateva ore bune singuri in casa pana vin parintii. Acum, ce sa zic, nici nu am fost pusa in situatia asta, avand atatia bunici care sa se ocupe de ei, se gaseste cineva s-o ia se la scoala (de dus o duc eu de cele mai multe ori)iar de stat singura in casa nici nu se pune problema.
Ioana a reusit "performanta" sa stea la teme de la 3 pana pe la 8 aseara
. Bine, sa nu credeti cumva ca a avut de scris mai mult decat de obicei, dar e o leneeee pe capul ei...
. Voia sa se duca si la baschet. Poate ar fi trebuit s-o las, dar la 5 cand ar fi trebuit sa plece nu facuse nimic din tema la romana si se mai si plangea ca ea nu stie s-o faca. De fapt de-asta a durat atat, ca intre timp a stat si a smiorcait ca ea nu stie, s-a mai uitat pe pereti, a gasit-o si mancatul (ea, pe care o aduc la masa cu arcanu'!!!) Si eu vreau sa mai lucrez si suplimentar cu ea

.
Sa speram ca a fost doar o intamplare, ca pana acum a mers destul de bine. Desi,acum nu sunt foarte sigura daca atunci cand veneam acasa si o gaseam cu temele facute, erau facute de ea sau de mamaie
.
cl spune:
Buna dimineata!
Ruxel, eu n-am idee cat se da, imi pare rau.
Marilen, n-am curaj sa-l las singur pe Alex. L-am lasat si eu, de cateva ori, dar nu mai mult de 10 minute. Exact ca si Annita, am coborat dupa paine.
Annita, o fi fost ceva in aer ieri
, ca si eu am patit-o cu fi-miu. S-a lalait de cand a venit de la scoala si pana a plecat la antrenament. Adevarul este ca a avut si foarte mult la Romana. Am recuperat plodul de la sala si am ajuns acasa pe la ora 18. Cand am vazut cate teme avea si ce putin facuse, am simtit ca ma ia cu lesin! Si mai era si frant de oboseala! Ne-a apucat ora 21! I-am zis ca daca se mai intampla, nu mai merge la nici un antrenament. Isi termina lectiile, merge, nu, nu mai merge. Vedem ce va iesi...
Claudia
greva japoneza-sunt contra banarii lui Jocelyn
o carte pentru un copil-si tu poti ajuta!
isabela spune:
Eu o las singura in casa, si uneori vine singura de la scoala, dar scoala este peste strada, strada ,pe care circula masinile intr-un singur sens.
Vine de la scoala, se schimba, uneori mananca(isi incalzeste mancarea la cuptorul cu microunde), si sta singura cam 2-3 ore pana ajunge unul din noi acasa. Uneori se apuca de teme, mai ales acum de cand merge la baschet(Annita, stie!) sau sta la televizor. Daca este tare obosita, adoarme.
Mi-a fost teama la inceput sa o las singura, dar am vazut ca este cuminte si nu am avut nici o problema cu ea.
ralu spune:
Buna fetele!!
Nici eu nu o las pe Ioana singura in casa. O singura data am lasat-o 30 min., dar am fost obligata. Iar de venit de la scoala in nici un caz. Si asa ea este destul de micuta ca varsta. De abia pe 10 noiembrie implineste 7 ani... Asa ca nu poate fi vorba de lasat singura, sau de dus si intors de la scoala.
Va pup
cl spune:
Ralu, face 7 ani si e deja in clasa a doua???? WOW! Al meu face 8 ani in decembrie si e printre cei mai mici din clasa, pentru ca mai toti implinesc 9 ani anul acesta.
Claudia
greva japoneza-sunt contra banarii lui Jocelyn
o carte pentru un copil-si tu poti ajuta!
annita72 spune:
quote:
Originally posted by cl
Ralu, face 7 ani si e deja in clasa a doua???? WOW! Al meu face 8 ani in decembrie si e printre cei mai mici din clasa, pentru ca mai toti implinesc 9 ani anul acesta.
Si la noi e la fel, Ioana face 8ani in noiembrie si are colegi in clasa care in februarie fac 9 ani.
Nora spune:
Si la noi toti copiii nascut in '99 au inceput scoala anul trecut! Andrei a implinit 7 ani in 20 aprilie, deci a inceput scoala la 6 ani si 4 luni, dar are un coleg care va implini 7 ani pe 21 dec! Asa-i regula aici, deci, no comment! Oricum, mie-mi convine, mi se pare pierdere de vreme sa incepi scoala la 7 ani si ceva. Asa a fost in cazul meu si-mi amintesc ca mereu mi-a parut rau c-am pierdut un an!
Iar Victor va implini 6 ani in iulie anul viitor si, fireste, va incepe clasa I in septembrie, la nici 6 ani si 2 luni.
Altfel, nici eu nu-i las singuri in casa, decat pt maxim 5-10 min (cum am facut azi dimineata cand l-am repezit pe barbate-miu pana la gara ca pleca la Paris. Gara-i la 2 min de noi, dus-intors, aruncat barbat cu bagaje cu tot,un "Te iubesc, ai grija de tine si fii cuminte in Parisul ala", maxim 5 min
).
La matematica, Andrei a inceput sa faca si inmultiri si impartiri cam pana la 20-30, dar se ajuta mult de imagini, grafice, etc... La franceza fac acum pronumele personal, ieri au dat un test, tare-s curioasa ce-o fi facut
.
Cat despre comportament... aceleasi povesti ca anul trecut: se grabeste, nu-i atent, tralala... M-a "linistit" o prietena povestindu-mi de fiul ei de 15 ani care si acum se comporta la fel, imatur, grabit, zapacit...Asta e, noi sa fim sanatosi, s-or da ei pe brazda!
Nora
ralu spune:
Da, Ioana mea face de abia 7 ani
A inceput scoala la 5 ani si 10 luni. Aici, toti copii nascuti in 1999, indiferent de luna au inceput scoala anul trecut. Are colegi (nu multi), care sunt nascuti in ianuarie '99 si deci in ianuarie 2007 implinesc 8 ani. Deci este o diferenta de 10 luni intre ei si Ioana. Dar cu totii sunt in clasa a II-a.
Va pup