Clasa a II-a!!!!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Ana06, bine ai venit printre noi!

Si Alex a mai luat cate o nota mai slaba, din cauza neatentiei. Eu i-am interzis calculatorul (ca acolo il doare cel mai tare) sau mersul la film in weekend si am lucrat si suplimentar. I-am zis ca daca vine cu note proaste, inseamna ca are nevoie de lucru suplimentar si atunci nu va mai avea timp nici de calculator.

De Winners nu ne-a zis nimeni nimic, acum aflu si eu despre existenta acestui concurs. Stiam ca este un concurs, Cangurul.

Am sa va intreb si aici ceva. Scuze daca ma repet, am pus si subiect la "Parinti", ca poate vede mai multa lume...
Dragelor, am si eu nevoie de niste informatii, pana ajung la medic.
Noi facem parte din generatiile care au prins vaccinarea de la 9 luni contra rujeolei (Trimavaxul nu era pe atunci si cand a aparut am zis ca nu-i fac nimic suplimentar). Cred ca si voi sunteti in aceeasi situatie. Anul trecut am facut, ca rapel la vaccinul anti rujeolic, la scoala (la aproape 7 ani), Trimovaxul. Trebuie sa fac rapel la Trimovax? Practic am vaccinat copilul contra rubeolei si oreionului doar o data. Din ce am cautat eu si am gasit trebuie facut rapel, dar nu m-am lamurit cand. La un an, la doi? Am gasit ca si la o luna s-ar putea face!!! Si am vazut si ca unii spun ca rapelul se poate face la 12 ani. Asa ca sunt intr-o ceata totala!
Voi ce ati facut?
Va multumesc frumos, .

Claudia

o carte pentru un copil-si tu poti ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annita72 spune:

Buna, fetelor!

Bine ai venit, Ana06! Eu una n-as mai sta pe ganduri, mi-as muta copilul la o alta invatatoare. Nu neaparat la step by step, ca stii cum e cu toate lucrurile noi, mai dureaza pana sa intre in normal,sa mearga asa cum ar trebui, mai ales ca e un sistem nou si pentru cadrele didactice care mai au inca de invatat... Ideea cred ca e buna, DAR ...

Ralu, mie mi se pare excelenta tehnica ta "daca nu ai adus un calificativ bun, inseamna ca nu stii sau nu ai inteles si lucram in plus pe respectiva chestie gresita" si incerc sa o aplic si eu, mai ales ca azi mi-a venit cu un B la romana si, contrar convingerilor mele (credeam ca o sa fie suparata, plansa etc.), chiar nu parea deloc afectata. Stiu ca un "bine" nu e rau, dar stiu ca se poate si mai bine.

Despre Winners, nici noua nu ne-a zis invatatoarea nimic. O sa intreb si eu.

Claudia, buna intrebare! Eu nu m-am gandit la asta pana acum! La noi e si mai si, pentru ca Ioana, intre timp, adica pe la 5ani jumatate, a facut oreion, asa ca, practic, numai pentru rubeola ar mai trebui rapel.

Isabela, daca mai vrei un sport pentru Ana, mai nou o duc pe Ioana la baschet, langa Vointa. Au program luni, miercuri si vineri de la 17,30 la 19.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ileanastama/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Winners, la matematica este in data de 24.11, iar la romana in 8.12. Inscrierile se fac pana pe 13.10.2006.Durata testului este de 60 minute. Era un afis la avizier, la scoala, dar nu am avut timp sa citesc totul. Ana m-a rugat sa o inscriu la romana, asa incat cred ca o voi inscrie la romana si matematica. Sunt tare curioasa cum se va descurca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Annita, si Alex la fel. A venit saptamana trecuta cu un B la Romana. La 4 greseli le scade nota la B. Cele 4 greseli erau uitari de caciulite pe la litere si de virgulite la s sau t. Asa ca i-a scazut nota. Ma consolez si eu cu faptul ca e bine ca macar n-a mancat litere. Dar era foarte senin dumnealui, ca si B e nota buna! I-am explicat ca B inseamna 7 sau 8 si nu e nota buna, la clasa la care e el; ca daca acum, cand e mai usor, ia B, cand o fi in clase mai mari ce-o sa faca? Note bune sunt 9 si 10. C-am facut bine sau nu, chiar nu mai stiu...incerc si eu sa-l stimulez putin...
Cu vaccinarea sunt in ceata complet. A fost o incurcatura. Pe foaia lui de vaccinari uitasera sa treaca vaccinul de la 9 luni si, de aceea, vroiau sa-l mai intepe odata, pentru rujeola. Rapel pentru Trimovax, daca l-a facut in clasa I, cica nu se mai face, asa mi-a zis medicul de familie. Dar cum eu sunt ciudata rau si trebuie sa ma conving, o sa mai vorbesc si cu pediatrul la care mai mergem, ca sa ma linistesc bine.

Claudia

o carte pentru un copil-si tu poti ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Buna fetele!!

La noi nimic nou sub soare! Ne apropiem cu pasi repezi de prima vacanta din anul asta!!
In rest, teme, scoala, joaca si citit! Ioana mea imi spune ca abia asteapta sa creasca mare, sa se duca la servici si sa nu mai aiba atatea teme de facut! Asa gandeam si eu, iar acum as da "aproape" orice sa fiu acasa la "mama", sa ma ocup doar cu invatatul si de toate problemele sa se ocupe altii!

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Salutari si de la noi.

Si noi suntem linistiti, Andrei si-a intrat in ritm si nu mai schelalaie atata cand trebuie sa-si faca temele. Ieri a avut o noua dictare si ma intreba speriat, dupa: "Daca am uitat sa scriu data mi se scade un punct?"

Nu stiu, mami scump, vedem noi azi, dar oricum n-are importanta!

Pupici de la noi,

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Ralu, grea dictarea! Lunga, mai ales!!!

Bietii copii! Si multumim pentru pupici, si noi va pupam, doar cu precizarea ca Andrei nu-i harnicut, e un golanas istet care prefera sa se bazeze pe inteligenta decat sa munceasca! E si asta o abordare...Nu neaparat cea mai buna, dar ce sa-i faci, fiecare suntem cum suntem.

Pupicei,

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Buna Nora!

Pupici multi lui Andrei cel harnicut!

Si la noi ploua cu dictari. La ultima Ioana a avut 3 greseli. Nu stiu ce s-a intamplat ca in general are maxim una! Este adevarat ca era si sfarsitul saptamanii!
Dictarea arata cam asa:
"Une dame va faire une bonne soupe. Dans la marmite elle met de l'eau, un chou vert, une grosse pomme de terre, quatre carottes. Cinq garçons mangent un bol de soupe, avec trois filles. "

Greseli
- a scris pomm in loc de pomme
- l-a mancat pe n -manget
- a uitat sa puna s la filles.
Cand am refacut dictarea acasa nu a mai avut nici o gresala! Ce sa zic-NEATENTIE!

Te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Noi tocmai ce am aparut de la ora de inot (frig si ei tot in bazinul descoperit fac!) si incheiem ziua cu dus, fructe si somn. Ozi a luat deja un FB si doi de minus FB. E tare neatenta dar mai mult ma deranjeaza faptul ca nu are curaj la mate sa atace problemele noi. Se tot codeste la ele de ma apuca bazdacii. La romana avem pb cu...originea. A crescut in Braila pana la 3 ani si acolo se pronunta mai accentuat in loc de gheata in zona se spune ghieata, dezghieata, la cinci spune shinshi (dar macar scrie cum trebuie)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Buna
Am si eu o fetitza in clasa a doua la scoala nr. 19 "Tudor Arghezi". Intrebarea mea este daca stie cineva cu cat sa platesc pe cineva care sa vina in fiecare zi sa faca temele cu ea, pentru ca eu nu am timp. Vreau sa o supravegheze, sa scrie corect, sa-i explice ce nu intelege, etc, chestii de-astea.
Aveti idee cati bani sa dau? Pleaseeeee.

Ruxel

Bia si Alex

Mergi la inceput