Clasa a II-a!!!!
Raspunsuri - Pagina 17
elisor spune:
Noi suntem tot pe caiete tip 2, cred ca doar de la anul vor scrie pe dictando. Andreas scrie frumos cu creionul, dar cand e vorba de stilou parca nu mai sunt aceleasi maini.
Acum are un scris mai adunat (problema e ca ccc cuvintele nu au spatiu sa "respire"), inclinat in aceeasi parte, mai citet, deci se poate...
Si noi am primit la una din sedintele semestrului trecut un chestionar si era si intrebarea cu durata lectiilor. La noi dureaza max 2h.
Ieri am facut un experiment si i-am spus ca vreau sa vad in cat timp isi poate face temele si fara cel mai mic ajutor. Am crezut ca glumeste cand mi-a spus c-a terminat, nu trecuse 1 h (bine, nici nu au fost multe), dar ideea e ca a vrut sa-mi demonstreze ca se poate.
M-am gandit ca ar fi mai bine sa faca toate rezolvarile pe caietele de casa si daca trec la corectura le poate asterne in caietele de teme. Dar se face ca uita de cele mai multe ori.
Copiii vostri cum procedeaza?
Noi avem la mate si romana cate 2 caiete, de fapt 3. Unul care ramane in dulapul doamnei, unul de clasa si altul de teme.
Anita
pentru tine si
puiutilor tai, multumim!
Clau saru'mana 
Eli, Andreas (17.08.1998) si Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
elisor spune:
Ei, daca copiii vostri scriu pe dictando atunci trebuie sa fim indulgenti cu ei, dar nu e prea devreme pentru aceste caiete?
Eli, Andreas (17.08.1998) si Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
cl spune:
Noi la Romana scriem, inca, pe caietele tip 2. Am inteles ca pana la sfarsitul clasei a doua se poate scrie pe tip 2, e la latitudinea invatatorului. Din clasa a treia insa, obligatoriu, se trece la dictando. Doamna lor a incercat trecerea pe dictando, dar numai cu cativa copii (cei care scriau cel mai frumos, evident. si tot evident ca al meu nu e printre ei
.) si a renuntat repede, cand a vazut ce-a iesit. A zis ca mai stam pe tip doi o perioada, nu ne grabim. Nu avem caiet de casa, iar la scoala exista doua caiete (doua la Romana, doua la Mate). Nu avem special de teme (doamna lor le-a spus ca de ce unul sa arate bine si celalalt urat, ca amandoua trebuie sa arate frumos
). Asa ca se scrie pe unul, iar cand au teste/dictari si ramane la doamna pentru corectat, se scrie pe celalalt. 
annita72 spune:
Buna!
Noi avem cate doua caiete si la mate si la romana, unul de clasa si unul de teme, da', Claudia,sa stii ca nici unul nu e prea aratos
.
Elisor,si eu am incercat varianta cu facutul temelor pe caietul de casa, dar, pe langa faptul ca ea se enerveaza ca dureaza si mai mult, ma enervez si eu ca tot vrea sa stea cineva langa ea cand le scrie pe caietul de teme
ca nu stie "cum sa le scrie" 
E, destul cu asta, nu ma mai plang, ca se poate si mai rau![]()
Voi ce metode de trezire aveti dimineata? Se trezesc repede piticii sau trageti de ei? Cand ma duc sa o trezesc pe Ioana si ma-ntreba "Da' de ce?" imi vine sa-i torn o galeata de apa in cap
. Acum are si telefon (unul mai vechi de-al bunicului) si il pune si ea sa sune dimineata. Ii zic "Ioana, a sunat telefonul...", si ea raspunde " Mai dorm un pic, ca e cu un minut inainte"![]()

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ileanastama/my_photos
cl spune:
quote:
Originally posted by annita72
...
" Mai dorm un pic, ca e cu un minut inainte"
mami de Tudor(02.12.2003) si Ioana(17.11.1998)

Si se da jos dupa un minut?
Macar a ta spune dupa un minut, al meu imi spune ca dupa 5 minute! Sa nu spun de cate ori trec cele 5 minute!
Seara nu-l pot baga in pat si dimineata nu-l pot da jos din el. L-am amenintat ca o sa-l trezesc de la 5 dimineata, sa aiba timp sa-si face cele "5 minute" de cate ori doreste. Nu o sa fie ora 5 dimineata, dar cred ca cu 15 minute mai devreme (ne sculam la 7.10) va fi sigur.Annita, nici caietele noastre nu arata prea grozav (cand vrea el scrie superb! dar nu prea se intampla des, din pacate). Ma consolez si eu cu gandul ca macar este corect.
isabela spune:
Inteleg ca nici copiii vostrii nu scriu frumos pe dictando. Eu una m-am saturat sa-i tot spun sa scrie literele egale , sa ajunga cu ele pana la linie, sa fie de aceeasi inaltime si volum(asa spune doamna). Si mai nou, doua zile la rand a luat B la dictare: la una din ele, pentru ca a uitat sa puna caciulitele si virgulitele la:a, i,s,t, iar la cealalta pentru ca nu a terminat de scris tot ce a dictat doamna; in schimb era corect ceea ce era scris. Ma tot intreba daca m-am suparat pe ea. Ce sa-i spun, ca da? I-am spus ca nici bine nu-mi pare dar am rugat-o sa fie mai atenta.
La romana are 2 caiete: unul de teme, pe care scrie si in clasa si la scoala, si unul de dictare, iar la matematica 1 caiet pe care scrie si acasa si in clasa.
Cum s-a procedat la voi de 8 martie? Ce idee imi dati privind cadoul pentru doamna?
Nora spune:
Dragelor, intru si eu p-aici dupa o vesnicie sa va spun ca Andrei o sa faca o prezentare la scoala despre Romania
! Si a fost ideea lui!
Doar ca mi-am dat seama ca nu sunt sigura ca stie prea multe despre Romania
. Pentru el a merge in tara inseamna sa intalneasca bunicii, familia, am mai mers la munte, la mare, etc. Trebuie sa-l pregatesc un piculet, ia sa caut cate ceva
...
Nora
annita72 spune:
Nora, felicitari lui Andrei!
Cand are prezentarea? Sa ne spui neaparat cum iese!

Isabela, ti-am zis cu e cu cadoul de 8 martie. Iar cat despre ce sa-i luam... habar n-am.
Claudia, ce mai faceti?
Elisor, tot asa cuminti sunteti?
La noi, deocamdata, nimic nou...
, mai vorbim
annita72 spune:
Fetelor, voi ce stiti, cand incepe anul scolar 2007-2008? Pe 1 sau pe 15 septembrie?
Mi-a zis o prietena,care si-a inscris copilul in clasa I-a, ca i-ar fi spus invatatoarea ca incepe scoala la 1 septembrie.
Luminati-ma, va rog! ![]()
annita72 spune:
Hei, fetelor, prea ocupate?
Ma lasati sa intreb si sa-mi raspund singura pe-aci?