Clasa a II-a!!!!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

Multumesc pentru raspunsuri, credeam ca sunt eu paranoica, toti colegii si cunostintele imi spun ca e destul de mare ca sa ramana singura dar mie mi-e cam teama, ea e cuminte dar ma gandesc la situatii neprevazute...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Claudia, sa-ti raspund pentru Belgia: sunt tot 12 ani pana la facultate, doar ca sunt impartiti in 2, cate 6 ani scoala primara si 6 ani scoala secundara. Banuiesc ca asa-i si-n Franta.

Stai sa-nteleg: baietelul tau e nascut in dec '98. Daca sunt copii mai mari decat el cu un an juma', inseamna ca sunt din iulie '97??? Adica aveau 8 ani impliniti in prima zi de scoala??? Recunosc ca-i devreme inainte de 6 ani, dar 8 ani mi se pare mult prea mult!

Noi am avut noroc ca baietii mei sunt nascuti in aprilie si in iulie, deci Andrei avea 6 ani iar Victor va avea 6 la inceputul scolii.

Iar cu rapitul copilariei: exact asa a gandit si mama cand m-a dat la scoala la 7 ani si 2 luni si nu cu un an inainte. Doar ca eu am regretat mereu, imi amintesc ca eram geloasa pe o colega ce implinese 6 ani exact pe 15 sep, in prima zi de scoala.

Nora

PS: chestia asta cu raspunsul ce apare inaintea intrebarii incepe sa mi se para penibila! Nu se mai intelege nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Mey, cu scoala inceputa la 5 ani si ceva, m-ati facut praf! Mie mi se pare ca li se rapeste din copilarie . Eu chiar regret ca nu l-am mai tinut un an acasa pe fi-miu, cand vad ce colegi mari are. Unii sunt chiar cu un an si jumatate mai mari ca el! Mai stiu pe cineva, in Thailanda, care are o fetita la scoala de la 5 ani si ceva. Dar am uitat s-o intreb cati ani de scoala va face. Voi, in Franta si in Belgia, cati ani de scoala trebuie sa faceti? Scoala cum e impartita, ca la noi: primar, gimnazial, liceal? Si cati ani fac la fiecare?

Claudia

greva japoneza-sunt contra banarii lui Jocelyn
o carte pentru un copil-si tu poti ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annita72 spune:

Buna, fetelor!

Ce va mai fac scolarii?

Nora, din cate stiu eu, si la noi se hotarase acum vreo 2-3 ani, sa dai copilul la scoala in anul in care implineste 6 ani, pana la inceperea scolii. Dar au fost parinti care si-au scos certificate medicale ca nu sunt "pregatiti" copiii, adica sunt cam handicapati, cum ar veni. Oricum, acum nimeni nu mai tine cont de asta, asa ca pot fi diferente de 1 an si cateva luni intre copii din aceeasi clasa.
Stiu si un caz opus, ca sa zic asa, o mamica a facut o cerere catre directorul scolii ca sa-i primeasca fetita la 5ani si 10 luni si i-a fost aprobata dar dupa ce a insistat destul de mult.
La ai mei e tocmai bine, ca Ioana a facut 7 ani in noiembrie, iar Tudor e nascut in decembrie.

Claudia, se pare ca i-a prins bine Ioanei "pedeapsa" cu nedusul la baschet, pentru ca ieri, desi a avut teme la matematica, religie si engleza, le-a terminat pana la 5, asa incat a putut sa mearga si la baschet. Si de-acum inainte nu cred ca va mai vrea sa piarda vreo sedinta, pentru ca s-a intalnit acolo cu o foarte buna prietena de la gradinita si de-abia asteapta sa petreaca ceva timp cu ea.

si succes in continuare!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ileanastama/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Bonjourica, fetelor. Ce mai faceti?

Annita72, ok, inteleg, dar diferenta de 1 an si jumatate intre 2 copii in aceiasi clasa e cam mult, nu? Asta-i nasol cu sistemul de invatamant romanesc, ca se schimba prea des de nu mai pricepe nimeni nimic. Sau asa mi se pare mie, e drept ca nefiind in tara nu stiu exact.

Altfel, Andrei s-a intors vineri la scoala dupa o absenta de 2 zile (a facut o amigdalita) si am vorbit cu invatatoarea lui despre el. Putin cu teama. Credeam ca iar aud cum nu sta locului, cum face galagie si-i dezordonat, d-astea. Dar, mi l-a laudat. Ca-i istet si prinde repede, ca nu-i excesiv de galagios sau zapacit, asa, in limite normale. Mai sa fie. Oricum, la sfarsitul saptamanii primim primele evaluari din acest an si ma mai lamuresc si eu ce-si-cum. La noi, saptamana viitoare e vacanta de Toussaint (varianta ortodoxa este "samabata mortilor") si sper sa reusim sa-i scoatem undeva, nu ne-am hotarat inca, mi-ar placea la Cité des Sciences la Paris, sa vedem daca "iese" planul.

Hai ca ma duc la treaba. Pupici si succes la scoala piticutilor.

Nora

Mergi la inceput

Buna, fetelor? Ce mai faceti?
Noutati, ceva? Se pare ca s-a luat vacanta mai devreme pe aici!

Ioana mea e in al noualea cer ca e in vacantaaaaaa!!!
Eu am facut planuri, sa lucrez cu ea, sa ne pregatim un pic pentru Winners, dar nu cred ca voi avea succes.

Voi ce planuri aveti pt minivacanta asta?
Nora, Ralu, si la voi e vacanta, nu?

si vacanta placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris1iana spune:

Bun ziua

Imi cer scuze pt deranj, am o intrebare pt mamicile ai caror pui fac engleza la scoala in Romania : pt clasa I si a II-a la engleza folosesc manuale?
daca da, imi puteti spune titlu/autor/editura?
multumesc.
programa din cate stiu nu exista decat pt clasa a III-a :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Daca bine imi aduc aminte si anul trecut si anul acesta, manualul a fost de la editura ARAMIS iar autoarea este Roxana Ionescu. Ma uit cand ajung acasa si maine iti spun sigur.

Mergi la inceput

Cris1iana, Ioana nu a facut in clasa I-a engleza, am facut doar meditatii in particular si foloseau o carte de la editura Longman, nu mai stiu exact cum se numea, dar ma uit si iti zic. Acum la scoala, in clasa a II-a, lucreaza dupa "Here comes Super Bus" carte+caiet special de la editura Macmillan.

, o zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Si in clasa I-a si acum, manualul era de Cristina Ionescu, Editura Aramis.

Mergi la inceput