Clasa a II-a!!!!
Raspunsuri - Pagina 10
Marilen spune:
Multumesc pentru raspunsuri, credeam ca sunt eu paranoica, toti colegii si cunostintele imi spun ca e destul de mare ca sa ramana singura dar mie mi-e cam teama, ea e cuminte dar ma gandesc la situatii neprevazute...
Nora spune:
Claudia, sa-ti raspund pentru Belgia
: sunt tot 12 ani pana la facultate, doar ca sunt impartiti in 2, cate 6 ani scoala primara si 6 ani scoala secundara. Banuiesc ca asa-i si-n Franta.
Stai sa-nteleg: baietelul tau e nascut in dec '98. Daca sunt copii mai mari decat el cu un an juma', inseamna ca sunt din iulie '97??? Adica aveau 8 ani impliniti in prima zi de scoala??? Recunosc ca-i devreme inainte de 6 ani, dar 8 ani mi se pare mult prea mult!
Noi am avut noroc ca baietii mei sunt nascuti in aprilie si in iulie, deci Andrei avea 6 ani iar Victor va avea 6 la inceputul scolii.
Iar cu rapitul copilariei: exact asa a gandit si mama cand m-a dat la scoala la 7 ani si 2 luni si nu cu un an inainte. Doar ca eu am regretat mereu, imi amintesc ca eram geloasa pe o colega ce implinese 6 ani exact pe 15 sep, in prima zi de scoala
.
Nora
PS: chestia asta cu raspunsul ce apare inaintea intrebarii incepe sa mi se para penibila! Nu se mai intelege nimic
.
cl spune:
Mey, cu scoala inceputa la 5 ani si ceva, m-ati facut praf! Mie mi se pare ca li se rapeste din copilarie
. Eu chiar regret ca nu l-am mai tinut un an acasa pe fi-miu, cand vad ce colegi mari are. Unii sunt chiar cu un an si jumatate mai mari ca el! Mai stiu pe cineva, in Thailanda, care are o fetita la scoala de la 5 ani si ceva. Dar am uitat s-o intreb cati ani de scoala va face. Voi, in Franta si in Belgia, cati ani de scoala trebuie sa faceti? Scoala cum e impartita, ca la noi: primar, gimnazial, liceal? Si cati ani fac la fiecare?
Claudia
greva japoneza-sunt contra banarii lui Jocelyn
o carte pentru un copil-si tu poti ajuta!
annita72 spune:
Buna, fetelor!
Ce va mai fac scolarii?
Nora, din cate stiu eu, si la noi se hotarase acum vreo 2-3 ani, sa dai copilul la scoala in anul in care implineste 6 ani, pana la inceperea scolii. Dar au fost parinti care si-au scos certificate medicale ca nu sunt "pregatiti" copiii, adica sunt cam handicapati, cum ar veni
. Oricum, acum nimeni nu mai tine cont de asta, asa ca pot fi diferente de 1 an si cateva luni intre copii din aceeasi clasa.
Stiu si un caz opus, ca sa zic asa, o mamica a facut o cerere catre directorul scolii ca sa-i primeasca fetita la 5ani si 10 luni si i-a fost aprobata dar dupa ce a insistat destul de mult.
La ai mei e tocmai bine, ca Ioana a facut 7 ani in noiembrie, iar Tudor e nascut in decembrie.
Claudia, se pare ca i-a prins bine Ioanei "pedeapsa" cu nedusul la baschet, pentru ca ieri, desi a avut teme la matematica, religie si engleza, le-a terminat pana la 5, asa incat a putut sa mearga si la baschet. Si de-acum inainte nu cred ca va mai vrea sa piarda vreo sedinta, pentru ca s-a intalnit acolo cu o foarte buna prietena de la gradinita si de-abia asteapta sa petreaca ceva timp cu ea.
si succes in continuare!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ileanastama/my_photos
Nora spune:
Bonjourica, fetelor
. Ce mai faceti?
Annita72, ok, inteleg, dar diferenta de 1 an si jumatate intre 2 copii in aceiasi clasa e cam mult, nu? Asta-i nasol cu sistemul de invatamant romanesc, ca se schimba prea des de nu mai pricepe nimeni nimic
. Sau asa mi se pare mie, e drept ca nefiind in tara nu stiu exact.
Altfel, Andrei s-a intors vineri la scoala dupa o absenta de 2 zile (a facut o amigdalita) si am vorbit cu invatatoarea lui despre el. Putin cu teama. Credeam ca iar aud cum nu sta locului, cum face galagie si-i dezordonat, d-astea. Dar, mi l-a laudat
. Ca-i istet si prinde repede, ca nu-i excesiv de galagios sau zapacit, asa, in limite normale. Mai sa fie
. Oricum, la sfarsitul saptamanii primim primele evaluari din acest an si ma mai lamuresc si eu ce-si-cum. La noi, saptamana viitoare e vacanta de Toussaint (varianta ortodoxa este "samabata mortilor") si sper sa reusim sa-i scoatem undeva, nu ne-am hotarat inca, mi-ar placea la Cité des Sciences la Paris, sa vedem daca "iese" planul.
Hai ca ma duc la treaba. Pupici si succes la scoala piticutilor
.
Nora
annita72 spune:
Buna, fetelor? Ce mai faceti?
Noutati, ceva? Se pare ca s-a luat vacanta mai devreme pe aici!
Ioana mea e in al noualea cer ca e in vacantaaaaaa!!!
Eu am facut planuri, sa lucrez cu ea, sa ne pregatim un pic pentru Winners, dar nu cred ca voi avea succes
.
Voi ce planuri aveti pt minivacanta asta?
Nora, Ralu, si la voi e vacanta, nu?
si vacanta placuta!
cris1iana spune:
Bun ziua
Imi cer scuze pt deranj, am o intrebare pt mamicile ai caror pui fac engleza la scoala in Romania : pt clasa I si a II-a la engleza folosesc manuale?
daca da, imi puteti spune titlu/autor/editura?
multumesc.
programa din cate stiu nu exista decat pt clasa a III-a :(
isabela spune:
Daca bine imi aduc aminte si anul trecut si anul acesta, manualul a fost de la editura ARAMIS iar autoarea este Roxana Ionescu. Ma uit cand ajung acasa si maine iti spun sigur.
annita72 spune:
Cris1iana, Ioana nu a facut in clasa I-a engleza, am facut doar meditatii in particular si foloseau o carte de la editura Longman, nu mai stiu exact cum se numea, dar ma uit si iti zic. Acum la scoala, in clasa a II-a, lucreaza dupa "Here comes Super Bus" carte+caiet special de la editura Macmillan.
, o zi buna!