metode de crestere a imunitatii

A venit deja toamna, a inceput gradinita si deja ma gandesc cu groaza la racelile ingrozitoare care vor urma. Exista foarte multe produse pt. cresterea imunitatii, atat de multe incat nu stiu care sunt mai bune. Sunt multe produse naturiste: Imunobaby, propolis, sirop de catina s.a.. Sunt de asemenea si multe vaccinuri orale care au acelasi rol si anume intarirea sistemului imunitar: ribomunyl, bronho-vaxon, lantigen B. Am citit foarte mult despre aceste produse si cu cat citesc mai mult cu atat sunt mai derutata. Unii spun despre aceste vaccinuri ca sunt foarte bune si chiar au avut efect, altii dimpotiva le contesta si spun ca nu are sens sa bagi singur virusi in organismele firave ale micutilor nostrii. Am inteles ca prin strainataturi medicii sunt total impotriva acestor vaccinuri. Eu le-am dat anul trecut Ribomunyl copiilor mei si au racit toata iarna incontinu si i-am indopat cu antibiotice, parca nu-mi mai vine sa fac si anul asta la fel. Urmeaza sa vorbesc cu pediatra sa vedem cum procedam ,insa as vrea sa vad si parerile voastre. Oare sunt suficiente siropelele naturiste? ( ma refer la cele pe baza de echinaceea, catina si propolis). Am mai citit undeva ca trebuie sa lasi copilul racit sa lupte cu boala si astfel isi intareste in timp sistemul imunitar, sa-l lasi si 3 zile cu febra sa-i adminisrezi doar antitermice si sa lasi organismul sa lupte. Dar ma gandesc oare nu se agraveaza boala? Si daca-i dai imediat antibiotic nu va raci oare mult mai usor? Nu stiu ce sa mai spun sunt taaaaare bulversata! Astept si parerile voastre.....
Raspunsuri

leeloo2004 spune:
Eu zic ca depinde mult de organismul copilului. Si eu i-am dat baietelului meu Ribomunyl anul trecut si a avut efect, in sensul ca nu ne-am confruntat decit cu 2 episoade de curs nasul, foarte usoare, asa ca am de gind sa i-l dau si anul asta. Pe de alta parte am inteles ca o data ce intra in comunitate, riscul de a lua diferite tulpini de virusi creste foarte mult, de unde si racelile repetate. Nici eu nu sunt adepta antibioticului, chiar i l-am dat foarte rara si numai cind chiar a fost cazul...
Am testat pe organismul meu doar echinacea si m-a ajutat, insa nu stiu de la ce virsta se poate da copiilor.
Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004)
Poze nou-noutze cu Stefanutz
Albumul comun!!!
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.


Marilen spune:
Eu am auzit ca pastura, tot un produs al stupului este,(am inteles ca apicultorii o pastreaza pentru albine, le administreaza iarna pentru fortifierea lor), este cea mai buna metoda pentru cresterea imunitatii.Eu o caut de multa vreme dar n-am gasit pe nimeni dispus sa vanda.


alibeta spune:
Si eu as vrea niste sfaturi referitoare la produse care cres imunitatea.Cel mare al meu are aproape 10 ani si raceste destul de mult,sau mai bine zis tuseste tare mult.Eu am incercat echinaceea dar nu a prea dat rezultate.


roxanaz spune:
conteaza extrem de mult robustetea sistemului imunitar al copilului. mai conteaza daca este expus in mediu sau nu. in al treilea rand conteaza ca multe dintre infectii sunt de natura virala iar acestea se propaga mult mai repede de la organism la organism, virusurile sunt extrem de versatile si se modifica foarte repede deci apararea individuala este practic de fiecare data luata prin surprindere.
eu nu sunt pro administrarea suplimentelor imunitare pentru ca de multe ori nu isi fac efectul.
exemplu: in Franta au fost retrase de pe piata din 2005 toate aceste produse care contin antigene bacteriene - tocmai pe motivul ca 80% dintre infectii sunt de natura virala - iar raportul risc/beneficiu nu mai era favorabil. aici intra produsele: Biostim, IRS19, Ribomunyl, Imudon, Imocur. (www.agmed.sante.gouv.fr/htm/10/filcoprs/050902.htm" target="_blank"> sursa)
am impresia ca este si putin "la moda" aceasta intarire a imunitatii si nu prea vad o baza reala. atata timp cat nu se fac ceva studii de farmacovigilenta...nici nu vor aparea rezultatele.
Nastasika, NU este normala administrarea de antibiotice in cazul unei raceli. si DA, e normal sa il lasi sa lupte cu febra cam 3 zile, administrandu-i doar antitermice. dupa cum am scris mai sus de multe ori e o viroza rebela care nu raspunde sub nici o forma la tratamentul cu antibiotice - acestea sunt administrate degeaba si nu fac decat rau (cresc rezistenta tulpinilor deja existente sau inactiveaza mecanismele de aparare imunitare care ar trebui sa isi faca treaba in urmatoarele infectii bacteriene).
(scuze daca m-am intins mai mult si sper sa fi fost destul de clara)
Roxana


nastasika spune:
ROXANAZ, multumesc pentru informatii si nu cred ca te-ai intins prea mult, din contra, ne-ai furnizat informatii foarte utile.As vrea acum sa explic si de ce ma intereseaza intarirea imunitatii: iarna trecuta a fost un adevarat cosmar pentru mine si baietelul meu. A fost tot timpul bolnav si i-am dat tooone de antibiotice, aerosoli si alte medicamente. Eu nu i-am dat antibiotice pentru raceala la noi totul e mai complicat. O simpla raceala cu cativa mucisori se transforma in cateva zile in bronsiolita. Asta inseamna cantitati impresionante de muci verzi si grosi, dificultati mari in respiratie, weezing (mamele care se confrunta cu asa ceva stiu exact la ce ma refer). Este un adevarat chin pentru el si implicit pentru mine, nu se poate odihni, ce mai , e cumplit. Prima oara a facut bronsiolita la 2 luni si de atunci pana acum (1 an si 4 luni)i-am dat zeci de antibiotice si nu exagerez deloc. Poate m-am intins cam mult, dar am vrut sa expic exact de unde provine dorinta mea de intarire a imunitatii. Asa ca pentru mine asta nu este un moft sau o moda ci provine din disperare.
Nu inteleg de ce, daca in Franta s-a considerat necesara retragerea de pe piata a RIBOMUNYL-ului in urma unor studii aprofundate, la noi continua sa fie prescris de foarte multi pediatrii? Adica, stau si ma gandesc, la noi in tara a facut cineva vreun astfel de studiu pentru a pune in balanta riscurile si beneficiile?
Nastasika, inca o mamica ingrijorata...


ligeea spune:
Eu stiu ce zici de bronsiolita ca al meu cel mic a facut la 2 ani si am tras-o 3 luni pana l-am pus pe picioare . la orice tuse -chisr daca se inneaca ma apuca frigurile . Am fost cu el anul asta la mare de 2 ori - odata in iulie 9 zile si o data acum in septembrie 12 zile. Aerul marin si aerosolii intaresc mult imunitatea si apara sit. respirator. I-am facut suc de catina acasa si pt. la iarna , ii indulcesc ceaiul numai cu miere cumparata din Delta -acolo sunt multe plante salbatice care cresc fara poluare , si ii dau cate o pastiluta de propolis cu vit. C zilnic , o luna da si una nu. Nu mi-a mai racit - a facut un rosu in gat cu febra mare dar l-a timut 3 zile si o enterocolita de la o inghetata , deci fara legatura cu imunitatea ca am facut si eu . De 1 an cam atat si eu sunt multumita . Nu-l dau la gradi desi a facut 3 ani , incepem din primavara .


nastasika spune:
Iti multumesc pt intelegere ligeea. EI, imagineaza-ti ca baietelul meu a avut 9 astfel de episoade de bronsiolita pana acum si are doar 1,4 ani. Nu stiu daca pastilutele cu propolis sunt bune pentru el, ma refer la varsta.deocamdata i-am dat daor echinaceea si sirop de catina si vad ca a trecut cu brio pe langa o raceala a surorii lui. Doamne ajuta! Se pare ca se mai intareste si el pana la urma sau cel putin asa sper.


nastasika spune:
Sunt total bulversata!!!!!!
Metode pentru mstimularea imunitatii:
-vaccinurile orale de tipul RIBOMUNYL, LANTIGEN B
- remedii naturiste: propolis, echinaceea, catina
-remedii homeopate: osciloccocinum
- sucuri naturale de legume si fructe.
Acum sa le analizam pe fiecare in parte. Asa cum am citit mai sus, RIBOMUNYL-ul nu si-a dovedit eficienta si a fost retras de pe piata in Franta (nu stiu de ce nu si de la noi, dar asta e alta discutie).Eu incepusem sa-i dau baietelului meu IMUNOBABY, care contine echinaceea si in prospectul caruia scrie ca se poate administra de la 1 an, insa am citit tot pe forum(subiectul "cresterea imunitatii-help!")ca echinaceea se administreaza maximum 14 zile si nu se recomanda copiilor sub 12 ani.Tinctura de propolis este prea puternica pt. stomacelul micutului meu,Oscilococcinum-ul e de fapt "apa de ficat de rata salbatica", dupa cum am citit tot pe acest forum si nu s-a dovedit stiintific eficienta in stimularea imunitatii. Sucul de fructe si legume este in mod sigur foarte bun si sanatos, insa nu cred ca este suficient pentru un copil mai plapand cum este al meu.
Asa ca, ori de cate ori apare cineva si spune ca "chestia x" este buna si o recomanda, in secunda doi vine altcineva si-i desfiinteaza teoria, argumentat, binenteles.
Sunt mai nedumerita decat eram la inceput.......
HEEEEELP!!!!!
NASTASIKA


raresionut spune:
Nastasika, scuze ca nu raspund la subiect( dar nu ai PM activat)...te asteptam la clubul" prichindeilor de marte-aprilie(110)".
Si, poate mai discutam acolo...si despre nelamurirea in cauza.
Alina si printul Rares
Pozele noastre


mi-ha spune:
Iti inteleg teama dar trebuie sa pui altfel problema.Sis imunitar incepe sa se formeze dupa varsta de 1 an.Ai da tot felul de vaccinuri inseamna a-i minti organismul ca e puternic si cu prima ocazie cand il prinde pe picior gresit il da gata.
Mai bine incearca sa-i 'educi' organismul,sa-l inveti sa lupte cu virusii si cu temperaturile.
Nu-l imbraca mai gros decat sunt adultii[nici in casa,nici afara];nu-i da caciula,sosete prin casa doar pt ca avem noi, romanii,o obsesie ca e 'curent';daca nu are infectie nu-i da antibiotic[ci vitamina C,panadol,ceaiuri ,si asta nu la primul stranut][daca medicul spune sa ii dai 'preventiv' mai bine cauta un alt doctor],vara mai lasa-l sa se joace cateva minute cu piciorusele prin apa rece a unui rau de munte[n-are cum sa raceasca la 30 de grade afara],sucul nu trebuie sa fie la temperatura mediului[daca este pe afara imagineaza-ti cum ar fi pt tine sa bei un suc la temp de sunt in aer vara],daca tu poti sa-l bei mai rece ,va putea si copilul.
Eu asa am procedat si ne curg mucisorii cel mult o data pe an [mai degraba spre sf de primavara cand e vremea mai inselatoare,niciodata iarna desi nu vrea fular nici la gat [la gurita sau nasuc -nici pomeneala]si am trecut prin 3 ierni pana acum.
Acum mergem la gradi si sincer imi este teama un pic[va fi testul de final al sis imunitar construit de noi] dar eu sunt hotarata sa o trimit si cu mucisorii dupa ea,numai sa nu ma scoata afara cu ea cu tot [o prietena care e educatoare in Canada imi spunea ca iarna este sezonul de cosmar la ea ca ii vin copii la gradi cu mucisorii pana in gurita si se spoiesc pana la urechi si trebuie sa-i stearga de i se intoarce stomacul pe dos,dar parintii nici nu se gandesc sa-i tina acasa pt a-i 'proteja'].
Oricum, multa sanatate!
