COPIL CU RANI PE PICIOARE

COPIL CU RANI PE PICIOARE | Autor: 73daria

Link direct la acest mesaj

Azi a fost prima zi de cresa a baietelului meu de 1,8ani.Am fost foarte incantata dimineata pt.ca n-a plans cand l-am lasat(asta pt.ca e un copil sociabil si-i plac f.mult copii), dar la 12.30 l-am gasit plangand(mi-au spus ceva de genul ca nu a stat sa-l schimbe)mi-au mai spus ca a mancat,dar acasa a mancat ca si cand n-ar fi mancat nimic, iar acum cand s-a trezit l-am dezbracat sa-l spal si STUPOARE, are pe picioruse, putin mai jos de fundulet cate 2 linii rosii,ca si cand l-a batut cineva cu nuiaua.Am sunat imediat directoarea sa-mi spuna ce s-a intamplat si mi-a zis ca e posibil de la leagan, sa aibe dungile, voi ce credeti si va rog sa-mi spuneti cum sa procedez.de atunci plang incontinuu,pt.ca il cresc singura si sapt.viit.ma intorc la serviciu si chiar nu am alte posibilitati de al lasa cu cineva.Va rog sa-mi spuneti cum vedeti voi problema,pt.ca eu sunt subiectiva si nu vad decat ca l-a batut cineva.........

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns costelusa spune:

Te duci la medicina legala si apoi la politie. Cred ca stii foarte bine ca e batut. Trebuie sa-ti pese si sa faci ceva. De la leagan adica cum? Ce leagan miraculos e ala? Atentie, pe undeva e o vaca infecta care bate copiii in gradinita aia! Si daca a mancat acasa asa mult, e clar ca la cresa nu s-a atins de nimic! Saracul bebe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Daca stam mult timp pe ceva rigid si cu muchii mai pronuntate pe pielea noastra raman urme, dar acestea dispar in cel mult cateva zeci de minute. Roseata neuniforma este datorata modificarilor in circulatia sangelui datorita presiunilor inegale; dupa ce dispare cauza circulatia isi restabileste parametrii normali destul de repede.
Daca roseata persista atunci este vorba de un soc mecanic.
Se poate sa fi sarit cu funduletzul pe un leagan mai dur, cu muchii mai ascutite. Presupunand insa ca era cu picioarele goale, altfel textilele estompeaza mult efectul. Dar se prea poate si ca ceva dur si cu muchii ascutite sa fi "sarit" pe el ...
Daca si zilele urmatoare apar asemenea urme atunci da, trebuie luata in serios problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

eu as mai astepta, copiii se lovesc, sar, se trantesc pe jos, nu ai de unde sa stii ce s-a intamplat cu adevarat. Incearca sa te imprietenesti si cu alti parinti, sa discutati despre cum e acolo.
Iar "saracul bebe" poate de emotie ca e prima zi chiar n-a mancat la pranz, n-o fi avut timp de atatia copii noi, jucarii, etc. Bine ca a mancat acasa, la capitolul asta iti tb rabdare, pana se acomodeaza cu totul si o sa intre in ritmul celorlalti copii.

PS: daca intr-adevar e lovit la cresa n-o sa mai vrea sa mearga acolo. Asta nu inseamna ca daca nu e lovit nu plange, s-ar putea sa inceapa peste 2-3 sapt., dar sa fii atenta la motivul pt care plange. Ai mei imi spuneau ca nu vor sa mearga acasa, dar ca vor sa raman cu ei sa stam impreuna.

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 73daria spune:

multumesc mult de raspunsuri.pt.tinatache.Cum am spus mai sus,bbicu meu are 1,8 ani si nu spune decat cateva cuvinte,deci de la el nu pot astepta raspunsul la ce s-a intamplat la cresa.Pt.capcaunul.Leaganul care este amenajat in interirul salii de mese, este din lemn.Azi l-am lasat 4 ore.Nu cred ca, chiar si in 4 ore de leganat sa poata faca asa ceva.Eu initial m-am gandit sa procedez in felul urmtor: sa-i fac poze, tel.este datat,deci n-ar fi existat ideea ca le-a facut in alta parte si sa merg cu ele la Directia de protectie a copilului(cei care de fapt si-au dat acordul sa intru la aceasta cresa) si sa demarez o ancheta.S-ar putea vf.si cu urmele lasate.(pt.ca ele inca mai exista, acum incep sa se invineteasca).Pe de alta parte, cum am mai spus nu am alta alternativa de a lasa copilu in grija cuiva si ma gandesc , ca daca exista totusi o astfel de problema la grupa copilului sa ajung la o intelegere cu directoarea si sa faca dansa pe cont propriu o ancheta si sa i-a masuri cu cea care se face vinovata de astfel de fapte.Dar oricum acum exista un precedent si nu cred ca o sa mai stau vreodata linistita in ceea ce priveste perd.de cresa a copilului.Maine oricum o sa merg cu inima stransa la cresa.

Mergi la inceput

pt.costelusa:imi pasa foarte mult de copilul meu,pana acum n-a primit nici macar o palma si nimeni n-a tipat vreodata la el.varianta propusa de tine si care mi se pare destul de oportuna, este totusi putin cam radicala, in situatia in care n-am ascultat si cealalta varianta.maine o sa decid ce fac mai departe si bineinteles ca ma ajuta mult si sfaturile voastre.inca o data va multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Eu nu iau apararea educatoareleor, dar locul in care spui tu ca are liniile rosii (un pic mai jos de fundulet)arata ca ranile nu pot fi de la bataie. Daca sint si simetrice, cu atit mai mult nu are cum sa loveasca o nuia in felul asta, ca sa nu mai spun ca la un an si opt luni (atit are si baietelul meu) nu sta o secunda nemiscat, daramite sa-l dezbraci, sa-l intorci, sa-l fixezi si sa-l atingi cu batul. Cam asa vad eu problema. Nu cred ca din prima zi ti-au ascuns copilul intr-un cotlon, l-au tinut nemincat si cind l-au scos de acolo l-au batut. Iti inteleg disperarea, dar perioda de adaptare e lunga, iar daca ceva l-a speriat, e suficient de mare incint sa-ti "spuna" in felul lui ca se intimpla ceva rau acolo.
Evident, daca se intimpla ceva rau trebuie sa iei masuri, dar sa nu exageram cu mdicina legala si politia pentru fiecare julitura a copiilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns costelusa spune:

Iarta-ma daca te-am speriat. Eu asa as face. Nu crezi ca e mai bine sa te asiguri ca nu a fost batut? Adica sa il vada cineva care chiar si-ar da seama daca s-a intamplat ceva sau nu. Un medic oarecare macar. Oricum pozele facute nu te-ar ajuta la nimic, in nicio circumstanta. Poate nu e nimic rau, dar daca l-au "cumintit" cu o nuia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Nu stiu cum sa incep....dar vreau sa-mi spun parerea. Sunt educatoare la o gradinita particulara in provincie. Stiu ca la unele crese copiii sunt "cumintiti" cu nuiaua, asa cum zice costelusa. Mi se pare insa deosebit de ciudat faptul ca l-au atins chiar din prima zi. Deci nu as baga mana in foc ca l-au batut cu nuiaua. E foarte important sa discuti cu ceilalti parinti referitor la acest aspect. Cat despre mancare...ai intrebat ingrijitoarele daca a mancat baietelul tau? Faptul ca a mancat mult acasa nu insemna ca nu a mancat nimic la cresa. Avem si noi un copilas de aproape 3 anisori. Supraveghetoarea noastra ii da sa manance ea insasi si e mereu cu ochii pe el. Astazi a mancat un sandvis cu sunca, o branza topita si un ousor(nu mancase de dimineata acasa!!!) si la doua ore de la masa spunea ca el vrea mancare, ca ii e foame. De obicei mananca doar sandvisul. Ma gandesc acum....daca parintii s-au gandit acasa, cand a vazut ca mananca cu pofta, ca nu i-am dat sa manance la gradinita?!

Eu zic sa il duci in continuare la cresa si sa fii foarte atenta la toate detaliile. Vei simti daca puiul tau e tratat cum nu trebuie.

Ioana

Pentru BARBYE - una dintre noi. Trebuie sa ajuti!

Mergi la inceput

multumesc Natasa pt.incurajari si inclin sa-ti dau dreptate.liniili copilului nu sunt simetrice, dar sunt paralele, deci putea fi "lovit" cu ceva ce are 2 muchii, ca banuiesc ca nu putea sa-l loveasca cu nuiaua aproximatix in acelasi loc si pe un picior si pe celalalt.Doar ca pe unul ranile sunt mai evidente,pe celalalt mai estompate.Acum citind postarea ta,ma gandesc ca poate totusi e reala varianta cu leaganul(sau cel putin asa vreau sa cred).oricum va tin la curent cu ce-o sa se intample si maine.

Mergi la inceput

pt.numeioana.ma trec transpiratiile cand citesc mesajele voastre.trec de la frisoane ,la calduri.Eu nu pot sa mai cred ca in "buricul"bucurestiului se mai face corectie inca cu nuielusa.iar ref.la mancare,asta consider ca nu e un capat de cer, nu sunt absurda,stiu ca bbi au nevoie de perd.de acomodare.

Mergi la inceput