Copilasi de iunie-iulie 2003 (76)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Gio, felicitari pt. baietzel!! Da´sa aflam vestea cea mare de la odisee?!? Tradare.

Citesc pe nerasuflate experientzele voastre cu gradi. David o sa stea acasa cat se poate de mult, eventual pana la 1 noiembrie. Mi-e frica de viroze si cum stiu ca al meu le culege si pe alea care circula in alte cartiere...nu ma risc...deocamdata.

Magda, pierdeam pariul (daca-l faceam) caci eu eram ferm convinsa ca, dintre toti, Alex o sa se acomodeze cel mai repede la gradi si ca nu are sa verse nici macar o lacrima. Nici nu vreau sa ma gandesc ce circ o sa faca David.

la ora 19.00 in seara asta o sa vina la interviu bona pe care o cautam pt. Ianis. Cum termin cu ea pun copilul in masina (sau poate-l las cu Cornel) si vin spre voi.

Vorbim atunci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuta spune:

toata lumea povesteste de gradinite, atunci e musai sa zic si io cite ceva. teoretic, alex trebuia sa inceapa pe 7 septembrie, pregatirile pentru prima zi de scoala erau terminate, copilul exalta de emotie, eu imi ascundeam cite o lacrima, asteptind cu nerabdare si inima strinsa ziua cea mare. ei bine, ziua cu pricina am ratat-o cu brio, alex s-a stricat la burtica cu o seara inainte, noaptea s-a trezit de doua ori sa mearga la toaleta, asa ca am decis s-o tin acasa, sa se repare la burtica. mi-a parut rau ca era chiar prima ei zi de scoala, dar cum aici nu se practica festivitati de deschidere sau brate de flori la educatoare, am zis ca nu-i bai c-a stat acasa. asa ca ne-am pregatit sufleteste pentru saptamina ce urma, adica exact acum o saptamina (alex merge la gradi de 2 ori pe saptamina, cite 3 ore). marti de dimineata, tot familionul era in verva: alex se trezise cu noaptea-n cap, chiuia si alerga prin casa strigind cit o tinea gurita "first day of school! first day of school!" (traiasca nemo, minca-l-ar mama pe el, ca numai lucruri bune mi-a invatat copilu'!).
mincam toti micul dejun, ne imbracam si ne fezandam, mie-mi tremura cana cu cafea in mina si nu mai pot de emotie, ca deh, imi pleaca odrasla la scoala. ajungem la scoala, eu incerc sa par viteaza sa nu ma simta copilu' ca-mi sare inima pe sub camasa, adi ma incurajeaza si ma asigura ca totul va fi bine, si surpriza, chiar totul a fost mai mult decit bine. alex a intrat in clasa, a dat cu ochii de trenulete si masinutele de pompieri, bucurie mare, distractie pe masura, a uitat unde e si ca urma sa ramina fara mine. eu zgribulita de emotie intr-un colt incercind sa leg doua vorbe cu mamicile, ma trezesc cu copila venind veseloasa spre mine, se agata de mine si-mi spune cu cea mai candida voce:" bye-bye mami! don't cry! don't be sad! i love you! see you sooooon!" - si-mi intoarce poponeata si pleaca la jucariile ei. si asta a fost tot. la prinz am fost si-am luat-o, cind m-a vazut s-a lipit strins de mine si mi-a spus incet la ureche "mi-a fost tare dor de tine! si mi-a placut mult la scoala!" - si citeam atita bucurie in ochisorii ei...puiul meu, a inceput scoala...cind a trecut timpul?

in week-end a-nceput sa stranute, ochisori inlacrimati, nas curgind...stiti voi, raceala buna, ca doar a-nceput scoala nu? asa ca astazi iar am tras un chiul de la scoala, sper ca pina joi sa se faca bine. i-am spus de aseara ca azi nu poate sa mearga la scoala, e bolnavioara si trebuie sa se faca bine, asa ca azi de dimineata, printre 2 stranuturi, imi spune "I'm sorry baby ca nu pot sa merg la scoala! sint tare tare bolnava!" - de parca eu as fi fost cu nasul in pioneze, si pierdeam lectii importante.

asa a inceput la noi scoala...toate grijile si temerile mele vis-a-vis de alex s-au dus pe apa simbetei, ceea ce nu poate decit sa ma fericeasca, dar in acelasi timp imi dovedeste inca o data ca sint o mare gaina, si reactionez mai rau ca in povestea cu drobul de sare.

bibi - ti-am vazut puiul cel mic...e un ingeras, sa-ti traiasca! iar david...cind a crescut asa mare?

andra - felicitari felicitari felicitari pentru burtica, sa fie toate asa cum ti le doresti tu!

Alina si Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

buna.
asa rau imi pare ca n-am fost si eu aseara...dar am stat acasa cu stef ca a fost racit. azi l-am dus la gradi.
cum a fost?????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iona spune:

Buna!
Sunt cam trista, IAn dupa rpima raceala a luat o...herpangina. Pana acum nu am ami auzit de asta, este un virus din fam. herpesului dar cu manifestari violente, febra peste 40grade (copilul incepuse sa delireze) voma, afte pe gat nu poate inghiti nimic si nu se poate face nimic decat antitermice. Acum este bine 2 zile a fost mai violenta boala, dar nu are voie toata saptamana sa iasa din casa pentru ca o poate da si altora. Multi copii pot purta virusul sau fac boala mai ales intre 3-4 ani.

Sanatate tuturor copii, mamici si burtici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lya spune:

Gio,vezi daca te-ai gandit la mine?I-a crescut si printesei tale ceva Ce zice Taisia de schimbarea majora?Rut n-a zis atunci nimic,dar acum vrea o fetita.

Erik e un grasan de 6 kg ,la vaccinul de 2 luni a scartait doar putin,e un baiat fffffff cuminte,ma tot intreb daca exista copil mai cuminte,Rut e geloasa,il scutura de maini,picioare,ii scoate sosetele.....si-mi spune tot mai des ca ea a fost prima.

Maine mergem la Herculanein formatie noua.

dewww.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank">Ruty&Erikutz

Mergi la inceput

iona - multa sanatate lui ian.
intradevar, umbla un virus urat prin bucuresti...multi copii sunt bolnavi si fac diverse forme...sper ca am scapat....
pupici si sanatate tuturor.
asteptam povesti de la intalnire..............

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

aseara s-a trezit scumpul de tudor intr-un cosmar urat de tot! urla de mama focului - printre urlete tati a reusit sa inteleaga ca zicea ceva ca nu mai vine bogdan la el (cred ca la gradi) si tipa din gura de sarpe mami-mami- mami. parea intr-un fel de transa, nu cred ca realiza de fapt ca era acasa, cu noi, ci se credea la gradi. a durat cateva minute pana am reusit sa-l linistim, noroc cu ideea lui tati sa-i puna desene. cand a auzit de desene- cuvant magic - a raspuns repede DA, si-a pus capsorul pe perna si a adormit! n-a vazut vreo secunda din desen, dar s-a linistit!

si ca sa nu credeti ca asta ar fi fost suficient, bineinteles ca NU! s-a trezit si bogdan, tot plangand... din fericire, pe el l-a convins tati mai repede si a adormit la loc

problema noastra este ca tudor ar vrea sa stea mereu cu bogdan, iar lui bogdan nu prea ii convine, ca nu s epoate juca cu colegii lui, daca este 'dadaca'... asta e, sper sa se acomodeze repede si tudor la grupa lui, ca B e la grupa pregatitoare si va avea multe lectii de facut samd. nu as vrea sa se transforme in dadaca lui tudor.

azi dimineata s-a trezit tot plangand ca vrea la mamaie/ bunica, oriunde numai la gradi nu... pana la urma nu stiu cum l-am pacalait, a ramas resemnat acolo cu conditia ca eu sa ma duc repede sa-l iau si sa-i duc si o acadea (ieri am luat o cutie cu 16 acadele de la metro, din alea cu surprize )

cam asta ar fi, va tin la curent cum a evoluat situatia ...

acolo ziceau doamnele ca e cumintel, se joaca, mananca tot si ieri a reusit sa si doarma la pranz. cand ajung la el, e vesel si se joaca, vine fericit la mine.

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )

grecia 2006

DACA DRAGOSTE NU E, NIMIC NU E!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Fetele, nu e baiatul meu, ii dadusem quote unei tipe numai ca nu se selectase textul cum trebuie si mi-a fost lene sa-l schimb.

Tare!!!

Eu maine ma duc la eco morfologica, dar slabe sperante sa se schimbe sexul hehe.

20 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Hai ca am mai citit.

Ma bucur ca a fost bine la gradi; vad ca e un consens general.

Cat despre virus, Iona brrr; sper sa va faceti bine cat mai curand.

Acum despre Taisia: sunt suparata foc. Cea mai mare grija a mea erau racelile, in schimb stam sa ne gandim daca s-o mai ducem sau nu.
In prima zi, educatoarea nu s-a inteles cu ea; a doua zi a batut copii si azi cica a fost mai cuminte dar a stat educatoarea cu ochii pe ea. Nici nu stiu ce sa mai cred; nu inteleg de ce se comporta asa, mai ales faza cu batutul copiilor ma depaseste. Chiar nu facea asa si nu inteleg de ce face.
Pe de alta parte, sunt tare nemultumita de bona; mai ales de cand stau acasa si am fost atenta am vazut multe faze care nu-mi plac..Si Taisia s-a schimbat mult si ma intreb unde am fost in tot timpul asta ...ca-mi statea capul la orice altceva si n-am vazut cat de mult s-a schimbat...Nu vrea sa vb cu alti copii, doar chiuie si alearga, nu respecta nici o regula si se amuza din orice prostie...In fine, sunt suparata in primul rand pe mine si sper sa-si revina copilul incet-incet. Si cu bona chiar stau si ma gandesc daca o mai tin pt curatenie/ mancare sau scap de ea de tot...Pt ca a lasat-o pe Taisia de capul ei, nici macar nu intelege cand Taisia spune ceva ea ii raspunde altceva, n-a intervenit sub nici o forma cand facea anumite lucruri, Taisia manca ce vroia cand/cum vroia..Ufffffffff...

Ceva sfaturi sa nu dea afara de la gradi? Daca nu, o retrag putin, ne ocupam intensiv de educatia ei si incercam mai incolo.

Va pup

20 +

Mergi la inceput

gio - parerea mea e ca trebuie s-o lasi la gradi in continuare...tocmai pentru acest motiv! socializare!!!!!!interactiune cu alti copii....

Mergi la inceput