Adaptarea la gradinita

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aurastanciu spune:

eu duc copii de la 1 august cand aveau 1 an si 8 luni. a plans Medeea cred ca vreo saptamana dupa care nu am mai avut probleme. eu ii las pana la 16.30 si nu plang nici cand ii iau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Missy spune:

Am promis ca revin. Dupa 2 zile de gradi, situatia e destul de roz: in general bine, in afara de trezitul dimineata, mofturile la haine si rugamintea de a nu pleca de la gradi. daca o sa contiunam tot asa, poate ne "transferam" si noi la programul lung, daca e asa greu sa plecam de acolo . . .

www.babiesonline.com/babies/f/fratila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Sebi a fost f vesel in prima zi, vineri (15 sept'06), la gradi, pt ca am stat eu cu el!
Ce am observat in cele cateva ore petrecute acolo:

Lucrurile placute la gradi: educatoarele dragute, mancarea gustoasa, in general, o atmosfera primitoare (logic, cand e vorba de lucruri bune, nu mai intru in detalii, va imaginati si singure).

Lucruri neplacute la gradi: sunt 30 de copii intr-o grupa, nu au inca (asteapta sa primeasca) patuturi si spatiu pt toti copiii inscrisi (140!), copiii au fost chemati la masa desi mancarea din farfurii era inca fierbinte!, intre mese, copiii beau apa unii dupa altii, din acelesi canute (ar trebui sa aibe fiecare cana lui!), este o singura ingrijitoare pe tura pt toate grupele (nici nu vreau sa ma gandesc cum se descurca saraca!), am vazut multi copii care mergeau la wc singuri, nesupravegheati!, au fost minute destul de lungi cand doamnele erau la cafea si tigari (ba chiar ma invitasera si pe mine, dar le-am refuzat politicos si am ramas cu piticii), iar copiii singuri, in clase, pe hol, la baie, peste tot, nesupravegheati (ceea ce m-a ingrozit, pt ca cei de la grupa mica deja incercau sa escaladeze rafturile din clasa, se certau pe jucarii si isi mai trageau si cate una....)!

Luni (18sept), s-a trezit singur, la 6,30! (abia astepta sa plecam la gradi), a mancat (pt prima data atat de devreme) si-a luat cu el 2 masinute si ursul cu care doarme si a alergat tot drumul, iar eu dupa el, de-am ajuns transpirata la destinatie.
Inainte de-a pleca de acasa, mi-a zis ca nu-i plac pantofii mei, sa-mi cumpar altii.
Am stabilit ca el va merge la serviciul lui mic -gradi-, iar eu la al meu, sefu' imi va da bani pt ca muncim amandoi si o sa mergem impreuna sa cumparam alti pantofi, pe gustul lui.
Ajungem la gradi, ii schimb hainele si incaltarile, vorbesc putin cu d-na, pup copilul, el o taie la copii, iar eu plec linistita. Buuun!

.....Pe la 10,30, ma suna d-na: Sebi urla cel mai tare, ca vrea acasaaaaaaaaa, vrea la maaaaamiiiii........ (cica "a plans, dar fara lacrimi" si a suspinat intr-una de cand am plecat eu!)

Eu, las lucrul si fug la baiat. Cum m-a vazut, mi-a pus in brate masinule lui, ursul, canuta lui cu apa (de acasa), balonul (tot arsenalul din dotare), mi-a zis sa stau sa-l astept si a taiat-o la dormitor, sa-si adune toate lucrurile lui, sa mergem acasa! ...In fine, suspinaaaaa raaaaau, dar l-am calmat, si stiti ce mi-a zis apoi? "Mami, ACUM imi plac pantofii astia ai tai, hai megem acasa! Eu vau acasa!"

Ce sa mai zic?! Doar la grupa lui sunt cativa plangaciosi (pana la urma, nu l-am dat la grupa mare cu vara-sa, unde nu plange nimeni, ci la grupa mica-mijlocie)... Cum ii vede pe ceilalti ca se vaita (ciudat, doar baieteii plang, fetitele NU! or fi baietii mai atasati de mama?!), se pune si el pe bocit....

Azi, cand am ajuns, pe la 11, copiii erau cu educatoarele, in salile lor. Parca nu mai era asa harababura. Cred si sper ca nu vor mai fi lasati singuri, cel putin cei mici!

Insa.... una dintre educatoarele lui Sebi are intre 40 si 50 de ani, se vede ca are experienta multa cu prichindeii, este draguta, "calda" si blanda (chiar imi place!), dar cealalta, de abia a terminat cursurile...... este fff tinerica (cred ca are doar 18 ani) si.... fara experienta. Imi este teama ca nu va face fata la grupa mica, unde sunt atatia plangaciosi.... Am avut neplacuta impresie ca este coplesita de noua responsabilitate si ca nu prea stie pe ce lume se afla.....
Experienta mea, doar de... mamica, imi spune ca nu este tocmai persoana in grija careia as vrea sa-mi las copilul... (si daca mai pun la socoteala ca nu-i doar el si mai sunt inca multi altii....)
Nu am ceva anume impotriva d-rei, pare draguta (e si frumusica), insa ma gandesc la siguranta lui Sebi....
Sper din tot sufletul sa ma insel si sa fie totul ok!!!!!!!

Am uitat sa va mai spun alta boaba pe care mi-a zis-o Sebi cand eram la gradi: "Mamiii, aici fuge timpul!!!" Ce credeti ca o fi vrut sa exprime, in conditiile date?
Peste doua ore, ma duc sa-mi recuperez voinicelul!
Sper ca a mancat la pranz si ca nu-l gasesc prea suparat! Va pup!
----------------------------------------
Am sperat degeaba sa-mi iau copilul hranit si vesel de la gradi....
N-a vrut sa manance deloc acolo, nu s-a culcat, ba chiar a facut si pisu pe el, de atata plans in timpul mesei.... (bine ca i-au schimbat hainele, nu l-am gasit ud). Tot e bine ca parca nu mai suspina chiar asa rau cand m-am dus sa-l iau acasa.
Cum m-a zarit, m-a certat: "Mamiii, vau acasa! Nu mai vin deloc aici! Vau a olita mea... uite, am facut si pisu pe mine! Nu mai vin aici!"
pfiiiiuuuuu, ce m-o mai astepta si maine......
------------------------------------------

Marti, a 3-a zi de gradi>
Ne-am trezit dis-de dimineata, ne-am spalat si am mancat fara probleme.
Afara ploua. Sebi stand la geam, ma intreaba, cu un aer strangaresc: "Mami, SI DACA PLANG SI AZI DUPA TINE?!"
L-am asigurat ca eu il iubesc si daca plange si daca nu plange si ca oricum il voi lua de la gradi, ca e mai bine sa fie vesel si sa se joace su copiii si cu jucariile, ca plange degeaba. Mi-a raspuns "Eu tot nu vau a gadi!!! La gadi plang dupa tine...." (si a pus botic).....
Iar a alergat tot drumul, pana la gradi. Binenteles ca a luat la rand baltile si cand am ajuns, avea pantalonii uzi pana la genunchi....
A inceput sa planga imediat ce am intrat in gradinita. Cand am plecat eu, deja se tavalea de suparare. Am cel mai "urlator" copil din toata gradinita..........
Bine-neteles ca nu pot lucra linistita, imi zboara gandul numai la el...........

Sper ca maine sa fie mai usor!

Vic & Sebi (04.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Ieri am avut prima zi de gradi - dezastru... l-am lasat bine acolo (vazuse un robotel si era tare incantat sa mestereasca la el) dar cand l-am luat la ora 13 era rosu de atata plans si doamna a zis ca a plans mai tot timpul.
Azi l-am dus cu ceva proteste, dar cand l-am lasat nu a plans, descoperise un Lego. I-am explicat ca vin sa il iau dupa ce mananca ciorbita... la ora 13 am urcat la sala (el e la etajul 1) si statea cuminte pe scaun, cu spatele la usa. Cum l-am strigat a inceput sa planga. Oricum, doamna a zis ca azi a plans mai putin... sper ca maine sa fie mai bine si sa nu se imbolnaveasca asa de curand...

Ingrid si Cristi 3 ani si 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabuna spune:

La noi inceputul de gradinita a fost calm. Putine retineri, dar fara miorlaielile de rigoare. In schimb sunt, la gradi unde merge Alexa,copii care pling de ti se rupe sufletul. Nu stii de cine sa-ti fie mai mila de ei sau de parinti!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Inseamna ca eu trebuie sa ma considfer norocoasa. Sunt convinsa ca o mare parte din succesul adaptarii rapide a fost varsta ei, un an si 11 luni (asta a fost in iunie). Prima zi a plans 10 min ca nu au lasat-o sa mearga pe scari, dar dupa ce au facut cateva ture impreuna s-a linistit. Inca vreo doua-trei zile plangea dimineata cand o lasam, pret de 2-3 min, dupa care cum ajungea sus uita de noi. Apoi gata, nu a mai plans deloc.
Am fost doua saptamani in concediu si a lipsit, ne-am intors pe 11 septembrie, cand avea colegi noi si plangaciosi, dar ea nu a avut treaba cu ei, si-a vazut de treaba, nu a plans deloc nici dupa pauza asta si nici din cauza colegilor care plangeau.
Daca o intrebi oricand daca vrea la gradi, zice fara ezitare DA. Dimineata ma pupa si iese pe usa cu tati care o duce, ca si cum asta e menirea ei, ma si amuza cand o vad atat de serioasa la 2 ani si 2 luni.
Cred ca asta e partea buna a mersului la gradi de la varste mici, copilul e foarte adaptabil. Sa speram ca nu vom avea probleme mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Razvan a inceput sa se obisnuiasca foarte bine la gradi insa a invatat sa loveasca copii.Azi i-am zis ca daca mai loveste copii nu mai vorbesc cu el si nu mai vine mos Craciun.Sper sa tina ca a promis ca nu ii mai loveste.
In rest probleme sunt doar cand plecam de acasa ca nu prea vrea dar odata ajunsi la gradi abia ne mai saluta.

Razvan(07 martie 2004) si mami

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

A treia zi de gradi... am plecat cu plansete si urlete de acasa, mi-a plans tot drumul ca nu vrea la gradi, ca el vrea sa stea singur acasa..l-am lasat plangand la gradi, in afara de el mai plangea o fetita, restul toti erau linistiti
La ora 13 s-a dus bona sa-l ia, era mai bine dispus, se jucasera afara, in curte. Ce ne-o mai astepta maine ???

Ingrid si Cristi 3 ani si 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladhana spune:

Va citesc de cateva zile,de cand a-ti deschis subiectul,cu placere si cu o mare curiozitate.Si baietelul meu de 2 ani si 6 luni a inceput de luni gradinita.El e in culmea fericirii acolo.Acasa statea mai mult cu mine si,cu toate ca petreceam destul de mult timp in parc,cu copii,tot simteam ca el isi doreste mai mult timp in preajma lor.Nu a plans nici macar o data,o ingrijitoare mi-a spus ca e cel mai vesel copil din grupa,dar...tot avem o problema.Una din educatoare azi mi-a spus ca are prea multa energie,alearga,topaie si ca e cam incapatanat,adica i se spune sa stea linistit si parca nici nu aude.Ca nu mananca singur,ca nu se duce la baie singur(dar el anunta si mie totusi nu mi se pare normal sa se duca nesupravegheat la baie),ca sunt prea multi copii in grupa(30-dar nu au venit toti pana acum),ca ar trebui luat si dat mai tarziu,peste un an,ca ea munceste pe bani putini si e prea mult pentru ea...O multime de nemultumiri...Desi eram bucuroasa,azi l-a 4 cand l-am luat discutia cu ea m-a bagat intr-o stare...Erau copii de 3 ani,3 ani si jumatate care se tavaleau pe jos ca vroiau acasa,pe aceia nu i-a vazut? Le dadea mai multe sanse sa se adapteze? Al meu se aseaza la masa,se joaca cu cuburile etc,e primul in pat si totusi sunt rugata sa-l iau acasa.Voi ce a-ti face?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Servus,Daniel e acum in grupa mijlocie si nu mai plange.Anul trecut in schimb a fost jale.El e la program lung si e super si pentru el si pentru noi.Il iau la 4.Odata am vrut sa -i fac o surpriza si m-am dus sa il aduc la 12 acasa.S-a suparat ca m-am dus dupa el ,ca cine doarme langa Catinca ,pretena lui.Si uite asa m-am intor innapoi fara el si de atunci mnu l-am mai adus acasa niciodata decat la 4.
Si inca ceva,imi place ca la 1 doarme ,acasa cu siguranta depasim ora aia si s-o dus programul.
Cat despre obisnuit cam 2 saptamni,acum depinde si de educatoare care s-a dovedit a fi mai faina si mai slaba decat mine dupa cum zice el.
Cam asta e...se obisnuieste el si sa vezi ce o sa ii placa.
Numa bine,Monica Cristian,2 luni jumate si Daniel 4,6 ani

Mergi la inceput