Adaptarea la gradinita
Raspunsuri - Pagina 2
asi spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Parca ieri nu a mai plans atat de tare cand au intrat din curte in gradinita.Azi dimineata l-a dus sotul meu si nu a vrut sa intre in gradinita ca vroia la plimbare

.
Ma streseaza la culme adaptarea asta in plus ca urla ca disperatul si e tare ragusit.
Eu ii dau pentru imunitate ImmunoBaby 6 saptamani.
Razbim noi si cu asta.
Razvan(07 martie 2004)
si mami
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
danis spune:
experienta nostra cu gradinita a inceput anul trecut... si a decurs mult mai bine decat ma asteptam...
ea si-a dorit foarte mult sa mearga la gradinita si i-a placut foarte tare de la inceput... singurul lucru pe care mi l-a zis a fost ca ar vrea sa nu plec de acolo, sa stau si eu la gradi, ca e foarte frumos acolo, dar nicidecum ca nu mai vrea :)
nu a plans de dorul meu,
a plans in unele zile: cand ii vedea pe ceilalti plangand inmcepea si ea; alteori ea era cea care ii alina "nu mai plange ca o sa vina mamica ta sa te ia acasa..."
anul acesta, incepand de maine, merge la o gradinita noua pentru ca ne-am mutat; astept si eu sa vad cum se va adapta si daca mai plange
mina spune:
Noi suntem cei mai mici? A inceput gradinita saptamana asta la fix 2 ani. Luni marti si miercuri nu a plans cand l-am lasat ci numai din cand in cand in timpul zilei cand isi aducea aminte de noi. Azi insa a plans si cand l-am lasat of of. Oricum educatoarea zice ca evolueaza bine adaptarea. Va tin fericita la curent cu marele moment ca nu va mai urla.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Mironna spune:
Noi incepem maine gradinita, luni o sa va povestesc. Am niste emotii...
Mirona si Andrada (20.03.2003)
POZE PROASPETE
sanziana72 spune:
Mina, nu sunteti cei mai mici. Noi am inceput gradinita de pe 5 septembrie si facem 2 ani de abia pe 3 octombrie.
Dimineata plange si se agata de mine de mi se rupe inima. O las la educatoare in brate si plec. Dar ii trece repede din ce mi-au spus educatoarele. Iar dupa-amiaza cand o luam e foarte vesela. Uneori se joaca cu copii si ma cheama sa ma joc cu ei.
Daca o intreb insa daca vrea la gradinita spune un NU hotarat.
A mers 6 zile la gradinita, iar de ieri a facut o colita infectioasa cu febra, diaree. Asa ca acum sta acasa cu bunica. A mancat niste prostii in piata si cred ca de acolo i se trage.
Acum e fericita ca sta acasa, dar urla ca plec eu la serviciu. Nicicum nu e bine![]()
Sanziana & Marina (03/10/2004) Cand s-a nascut Marina... Poze
Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.
crystina spune:
Fetita mea a mers la gradinita de la 1 an si 10 luni..face acum in octombrie 3 ani.
A plans extraordinar de mult la inceput..si cand o duceam si cand o luam. Se agata de mine,ma striga..mi se rupea inima dar am stiu ca este pentru binele ei. Intr-o zi am ramas pe hol si m-am uitat pe geamul usii in clasa..a plans, nu exagerez, pret de un minut-maxim doua..apoi a inceput sa se joace ca si cum nimic nu s-a intamplat.
Plansul a continuat vreme de 10 zile..intr-o dimineata asa din senin a incetat,a intrat in clasa voioasa si s-a dus direct la masuta sa pape micul-dejun.
A fost stresant dar am stiu ca ii va fi bine acolo..are prieteni,mananca foarte bine, am reusit si cu ajutorul educatoarelor sa o dezvat de suzeta si de pampersi.
Partea mai putin frumoasa a acestei experiente a fost perioada lunga de raceli..eu personal am decis sa stea cu mine acasa in principal din cauza febrei foarte mari. Cred ca vreo 5-6 luni a tinut-o numai intr-o raceala. Acum mai raceste dar am observat ca se pune repede pe picioare..
Chestia cu acmodatul la gradi depinde de la caz la caz..inarmeaza-te cu multa rabdare!
Succes!
asi spune:
Azi am avut prima zi in care nu a plans deloc la gradi.Chiar mi-a zis cand m-am dus la el ca maine venim inapoi.

Razvan(07 martie 2004)
si mami
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
zfcristina spune:
Buna!
Am inceput si noi astazi gradinita,ce sa zic.....groaznic 

Cam asa am inceput noi,am lasat-o sa intre in clasa si am mers in hol,am stat mai ferit sa nu ne vada si am rugat o prietena sa se uite sa vada daca iese din clasa.Binenteles ca a iesit si s-a pus pe un plaaaaaaans ,vreau la mami ,vreau la mami

Sa vedem cum va fi la ora 4 cand merg dupa ea.![]()
![]()
![]()
Ma bucur tare mult ca s-a obisnuit baietelul tau ,sper sa fie si la noi la fel.Mi-e groaza cand ma gandesc , ca maine nu va mai dori sa mearga,azi dimineata ,pana sa intre in clasa ,era tare incantata.
1 ,2
3
Cristina , mami de cei mai frumosi si iubiti copii de pe pamant
mina spune:
Noi parca o dam din rau in mai rau, azi a inceput scartzaiala de acasa, a tacut nitel suparat in masina si cand am oprit sa coboram la gradi a inceput iar...l-am lasat urland in bratele educatoarei, ofof...
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Mironna spune:
Buna fetelor!
Am trecut cu brio peste prima zi de gradi, nu a plans nici o picatura, azi s-a trezit singurica si a spus ca trebuie sa mearga la gradi. Sa speram ca o s-o tina tot asa.
Mirona si Andrada (20.03.2003)
POZE PROASPETE