Copiasi dragalasi nov-dec04 (130)
Raspunsuri - Pagina 10
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by aime
Fetele, am fost curajoasa ca i-am luat creioane? Pai i le dau numai in scaunel (sa vedem cat o sa mearga) si in casa sub directa supraveghere ...ieri insa sub directa mea supraveghere (stergeam praful in sufra) el scria pe usa la sifonier...noroc ca s-a dus usor. Sper sa nu-i vina in cap ca se poate "chie" si pe pereti ca . oricum afost mai mult decat incantat, dimineata cum le vede, vrea in scaunel si sa-i dau foi ca sa "chie". Na, aste e...vedem ce-o mai urma.
Si Robert sub stricta supraveghere mi-a mazgalit dulapul si televizorul. A iesit usor,vorba ta,cu Pronto.Dupa aceasta isprava i-am cumparat niste coli mari de hartie pe care le-am lipit pe perete in balcon (deocamdata nu am gasit un loc mai bun) si acolo isi exerseaza talentele de "micutul Picasso".
Cecilia,super pozele si protagonistele!
Astazi ne-am intalnit cu soacra lui Robert din Elvetia,o fata super de aici de pe DC.Si fii-miu ne-a stricat planurile de logodna si incuscreala.La mai mult de un metru n-a vrut sa se apropie de printesa si frumusetea aceea de fata.De obicei,el este sociabil si pupacios si...dar astazi nu stiu ce-a avut. Ce s-o fi gandit saracul? "Vreti sa ma-nsurati? Las ca va arat io voua!"
Avem si cateva poze de la intalnire incepand de aici
Miha
Cecilia C spune:
Dana sper sa-mi iasa pasenta asa cum spui si ma rog si eu sa am o nastere usoara desi sunt fff curioasa cum o sa fie a 2-a oara. Nu mai are rost sa spun ce frumoase sunteti si voi in poze, v-am vazut si eu, nu v-am scapat, imi place la nebunie paru lui Iris carliontat, pacat ca nu l-a avut si Alexia asa, poate Ada o sa aiba, cine stie...si bravo tie ca ai reusit sa slabesti arati si tu tare bine...zi-ne si noua cum ai reusit ca iti dai seama ca peste cateva luni ma intereseaza si pe mine
Pupici de la noi pt voi
Miha super copilasii in poze, pe cand nunta????
39+sapt
Cici si Alexia ( 22.12.2004)
Poze
poze bebe
try spune:
quote:
Originally posted by camys_2000
Eu nu am avut incotro si am dus-o pe Catalina la cresa, grupa mare, cu program prelungit. Dimineata urla continuu " nu a copii, nu nu a copii" iar cand o iau de acolo striga " nu acasa". Cum intra in clasa, nu mai plange deloc, toata ziua. Doarme acolo , mananca foarte bine.
Au trecut deja 2 saptamani si ea tot plange dimineata. Dupa amiaza trebuie sa fim foarte atenti cum ne comportam, pentru ca e foarte irascibila. E in full perioada de negare !!! Trebuie sa depunem ceva eforturi sa fim destinsi si cu mare chef de joaca, sa ne implicam profund in jocurile ei, ca sa-i convina si sa fie fericita.
Asta vroiam sa subliniez, ca de cand am dus-o la cresa, s-a schimbat putin, e mai rea si urla daca nu-i faci voile. Bineinteles ca nu i le fac pe toate.
Cine mai are experiente de genul acesta, va rog povestiti ca sa stiu cum sa ma comport, ca uneori ma pierd ci firea...
Paranteza: ieri s-a dus mama sa o ia de la cresa si a inceput sa planga de fericire, plangea si radea si ii arata iesirea. Si eu cand merg sa o iau, parca il vede pe Dumnezeu si se bucura batandu-ma pe umeri cu putere.
Va pup si sa aveti un weekend fericit!!!
Carmen si bebe Catalina Nicole (21.10.2004)
http://community.webshots.com/user/camys_2000
http://photos.yahoo.com/camys_2000
Camys, il descrii perfect pe alex. Are deja 2 sapt. de cand merge la daycare (adica de la 7 dimineata la 5 seara) si exact la fel face cand ajunge acasa. Acolo e cuminte si pare ca s-a integrat foarte bine, chiar doarme bine la pranz acolo, la inceput nu a dormit primele 3 zile. Cand ajungeam acolo nu stia cum sa iasa mai repede de acolo, era nerbdator sa plece si sa petreaca timp numai cu noi. Acum a devenit foarte degajat si nu se mai grabeste sa iasa pe usa cand ajungem acolo, e in elementul lui. Insa acasa tot tipete si isterii face asa cum spuyi tu de Catalina. Si vrea sa-i dam atentie 100%, vrea sa ne jucam cu el cat timp vrea el, se enerveaza cand nu mai putem si vrem si noi sa ne odihnim. E irascibil si se supara usor si face o tragedie din orice. Mai nou a inceput sa dea in mine. Si la fel ne pierdem si noi cu firea cateodata in fatza lui. Desi incerc din rasputeri sa fiu calma si sa nu ma las condusa de primul impuls.
Stai linistita, nu esti singura si nici prima, se pare ca e un tip de comportament asta cu "dupa ce vine de la gradi nu ne mai intelegem cu copilul, desi acolo e cuminte". E un soi de descarcare a supararii ca e dus acolo si probabil i se pare ca e un soi de abandon si probabil ca pana se obisnuieste cu ideea ca asa e in firea lucrurilor, copii merg la gradinitza, o sa mai dureze. La noi e o solutie temporara pana il aducem pe adrian acasa si pot sa stau cu amandoi, dar o sa-mi para rau ca am vazut multe lucruri bune la el de cand merge la gradi, si e numa ide 2 sapt. acolo.
Da-i timp catalinei ca-si va reveni in timp, fiecare copil are nevoie de timpul lui de acomodare, iar gradinita e o schimbare majora pentru ei, mai ales cand e vorba de program prelungit.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi
camys_2000 spune:
Stiu copii care plang si dupa un an de zile, cand sunt dusi la camin.
Referitor la progrese, acestea sigur se vad. Catalina nu mai vorbeste in cuvinte ..., deja foloseste propozitii logice ( mai ales atunci cand da comenzi...). E o dulce cand cere bomboane: mami, da bobo...una mica.
Ieri am dus-o la tara, la soacra-mea, si azi mi-a dat-o la telefon, dar nu raspundea nimik. Si atunci am intrebat-o daca vrea sa mearga la copii. A raspuns rapid: nu a copii.
Cum zici si tu, try: sa incercam sa ne pastram calmul cat mai mult, ca pana termina facultatea, ii dam noi pe brazda, nu??
V-am pupat!
Carmen si bebe Catalina Nicole (21.10.2004)
http://community.webshots.com/user/camys_2000
http://photos.yahoo.com/camys_2000
bits spune:
Aimee lasa mama baiatul sa-si dezvolte cerebelul.si ce daca scrie peretii?ramaneti cu amintiri!deh un baiat aveti nu?.noi am trecut la creta asa ca da-ti seama cum arata manutele.pe plastilina cred ca-si revarsa nervii ca o strange si o preseaza cu toate puterile
nu am rezolvat-o cu kk.tot cu supozitor iesim.acu il pacalesc cu suc de portocala(cica daca nu bea nu iesim afara) sa vedem rezultatele.
Carmen eu am fost un specimen care a plans pana pe la 4-5 ani cand eram dusa la camin.si ai dreptate se fac putin salbatici copii acolo.lupta pt existenta la ei fiind lupta pt jucarii asta e explicatia.nervi de otel si multa bafta e tot ce iti doresc.
Monica suna tare bine reteta,abia astept sa o incerc.nu-ti mai fa atatea procese de constiinta ca ii dai lui Alex"prajeala".decat un Mac cu multe E-uri mai bine o gogoasa cu ulei
22,KEN(1nov 2004)
bits spune:
Aimee fff bine ca te anunta Vladut ca vrea la pipi.ai grija si afara cand te anunta sa-l duci sa faca pipi sa nu se obisnuiasca cu faptul ca are pampers si poate sa-i dea drumu la sisi inauntru caci o sa-l dezveti mai greu de chilotelul de hartie.bafta!
ps:sa-l lauzi tot timpul dupa ce a facut!
22,KEN(1nov 2004)
monica-elizabet spune:
buna fetelor,
bitsule ce m-am mai distrat cu gogoasa uleioasa si mc-ul E-uros...mai nasol este ca alex le vrea pe amandouasi mai nou a inceput si ruxi...mc mc mc????si daca-i spunem ca nu mergem face la fel ca alex...ca deh...a avut profesor bun.
aseara a fost pentru prima data cand ruxi din proprie initiativa a facut pipilica la olitza...e adevarat ca era in funduletul gol(fara pampers) si ne pregateam sa intram in baie si ea a zis...mami...pipi si s-a asezat singurica pe olitza...sa speram ca o sa faca mai des asa
va pup pe toate si pe copilashi, sa aveti un we minunat
monica
dama spune:
Bun gasit mamicilor si pupici la toti puiutii!
Nu am apucat sa citesc decat ultimele 2 pagini si mai pe fuga, iar poze as vrea tare sa vad, dar nu stiu cand imi voi face timp.
Noi ne-am intors la Toulouse (dupa ceva perpetii cauzate de plecare) de vreo saptamana si bineinteles ca tati nu a reusit sa faca mutarea singur. Asa ca acum suntem cu nasul in cutii si strangem toate lucrurile pe care le vom lua in Belgia. Am vandut tot mobilierul lui David (patut, masa de schimbat, etc) si de cand am venit puiul doarme in pat de om mare singur singurel (ca deobicei) si se pare ca ii place la nebunie. Sper sa nu-l zapacim de tot cu mutarea asta.
Try, sa dea Domnul sa ia Adrian cat mai repede grame suficiente ca sa-l puteti lua acasa.
Ah, si pt ca vad ca vb despre acomodarea la gradi (cresa) si comportamentul de dupa. Asa e, ei se refuleaza cu voi parintii... si David, a avut vreo luna de refulari din astea dupa ce era un cuminte acolo cu ceilalti copii. Iar inainte sa plecam in vacanta, ajunsese de ma intreba tot timpul de copii si de Maggy (educatoarea) si nu mai plangea decat rar cand il lasam acolo. Deci va trece, veti vedea...insa trebuie sa insistati pe momentele cheie de despartire...cand il lasati acolo sa va luati la revedere cu pupici si sa le spuneti ca reveniti la ora x. Pt ei se creaza un ritual asa. Mie imi pare rau ca din cauza mutarii va trebui pt o vreme sa renuntam la gradi pt ca la David s-a vazut o evolutie comportamentala fantastica cat era printre copii.
Cu olita stam foarte bine, in tara am reusit sa o imblanzim si se cere singurel, chiar se duce si-si aduce olita singur...rar mai avem cate un accident. Doar noaptea inca mai tinem pampersul. Deci lupta e pe jumate castigata.
De vorbit inca nu voreste in fraze si cam amesteca limbile, dar eu ma declar multumita ca repeta tot ce aude. Intr-o luna de stat in Ro a invatat cuvinte cat pt 1 an, mai ramane sa le si legam intre ele.
Voiam sa va zic mai multe, dar nu-mi mai vin in minte si cum ma preseaza timpul nu ma pot concentra. Sper sa mai pot intra pana plecam de aici, ca apoi o vreme pauza net.
Va pe toate
PS Cici, nastere usoara si sarcini usoare in continuare lui Bits si Paxelei.
Mami de David (18.11.04)
bits spune:
Monica las-o mai des cu funduletul gol,ai sa ai rezultate!
Dama spor la impachetat!va asteptam cu vesti cat mai repede!
Miha mey da studia terenul pustiul tau nu gluma.adevarul e ca e scumpica tare fetitza!caciulitza cu cozoroc il prinde tare bine pe Robert.s-o stapaneasca sanatos!poza astae de pus in rama,mi-e drag de mor.si la Ken as vrea sa imortalizez clipele in care doarme caci sunt tare scumpi!
22,KEN(1nov 2004)
monica-elizabet spune:
bits-ule, eu as lasa-o dar tati cica s-a saturat de spalat covorul(de vreo 3-4 ori pana acum)
monica