Mamici de ianuarie - februarie 2007 (18)
Raspunsuri - Pagina 19
gabriela_s spune:
oau anis,inseamna ca bebe al meu sughite intruna ca eu numai asa ii percep miscarile,ca si cum se zbate un muschiulet acolo in burtica!^_^bine,mai simt si gadilaturi,asta cand e mai aproape de stomac...
hihi,nu stiam ca asa sughite,desi stiam ca face si asta acolo in burtica,pe langa alte tot felul de miscari

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist,dar nasterea unui copil sigur te va face parinte" M.Levine
pozute 
Uite atat suntem de mari!
ylilimic spune:
Pupici pe burtici, va spun si eu, mai rarut, nu pentru ca nu as vrea, ci pentru ca aveti o viteza si o disponibilitate la scris de uimiti chiar si cele mai bune dactilografe. Trebuie sa recunosc ca cele mai bune momente de intrat pe net, mi le rezerv noaptea, cand pleaca fiu'miu la culcare. Am citi tot ce ati scris si prin urmare am sa raspund si eu catorva subiecte, pentru ca numele voastre sunt deja facute cocteil in capul meu:
1) kilogramele: din experienta va spun ca nu sunt asa relevante, cata vreme sarcina toata se incheie cu cat trebuie. Spunea cineva ca cele slabute iau mai mult in greutate. POate nu, daca ma gandesc la mine, care la 21 sapt am 2 kg, dar sarcina trecuta (identica cu aceasta) am sfarsit-o cu 15-16 kg, din care 3 luate in ultima saptamana! Am vazut 38 de kg luate si nascut copil de 2,400 kg. Te cam oftici cand vezi ca te-ai facut cat muntele Gorgotei si ai nascut un pisic in loc de copil! Nu va cantariti saptamanal! E stresant si rezulta un bb agitat si plangacios (asa am patit eu). Cum spunea cineva, bucurati-va de starea de graviditate, caci nu dureaza mult!
2) dormitul pe spate are si o logica pentru care nu este indicat. In timp greutatea bb-ului va apasa pe coloana ta vertebrala si o sa simtiti niste dureri la nivel lombar, chiar si la mai multa vreme dupa nastere. De exemplu eu mai pot dormi inca pe burta dar cu un genunchi ridicat. Varianta laterala (cu 2 perne) e cea mai potrivita.
3) hainele nici eu nu as vrea sa le cumpar pt o perioada relativ scurta si desi prefer salopetele, nu am de unde sa le cumpar. Sunteti niste fericite ca la Buc sunt atatea variante si pentru asta cateodata ma gandesc ca locuiesc la Mangalia ca "la tara, la periferie" cum spunea Liuda. Mai rau e ca se raceste afara si eu umblu cu cersitul!
4) crema anti-vergeturi, e buna pentru viitoarele mamici cand sunt unse de catre barbati. Imi place la nebunie cand sotul meu ma rostogoleste de pe o parte pe alta, si eu dorm (sau ma prefac)! Si la prima sarcina a fost motivat (sa simta cu mana lui miscarile primului sau copil) si acum este motivat (faptul ca pielea a capatat elasticitate si hidratare intensiva a impiedicat aparitia vergeturilor) iar eu am grija sa spun tuturor ca are grija de mine si a devenit o chestiune de orgoliu, caci nu sunt multi care accepta asta. Asadar, subtil amintiti-le barbatilor vostri ca bb trebuie sa-i cunoasca chiar din burtica, ca simtiti nevoia sa fiti protejata si ajutata, aratati-le ca aveti nevoie de ei (asta asteapta)!
5) miscarile joase din burtica: sa nu uitam ca pana la 7 luni bb face rostogoliri ca la el acasa,dar cel mai adesea capul este in dreapta jos cu manutele si piciorusele in partea stanga.Asadar este normal sa simtiti miscarile in aceasta zona. Dupa 7 luni cei mai multi dintre bebelusi se pozitioneaza cu capul in jos, iar miscarile sunt in jurul axei sale. Atunci o sa apara miscari pe la rinichi si ficat, atat de laterale (cam unde se incheie fermoarul la fusta) de o sa va mirati si voi!
6)Flavia - Ioana, nu am avut gemeni oricat mi i-as fi dorit, te felicit si te admir. Ma gandesc insa, cat se poate de logic, sa nu te compari cu nici o alta mamica de gemeni si sa nu uiti nici o clipa ca fiind 2, au mai putin in greutate decat bebeii singuri, si miscarile lor sunt mai putin perceptibile in aceasta perioada. O sa urmeze o agitatie maxima cand vor avea forta necesara, dupa care o acalmie pentru ca iar nu vor avea suficient spatiu. Asa cred eu si oricum te-as ruga sa gandesti pozitiv ca sa ai rezultate pozitive.
Dupa cum vedeti, scriu mai rar, dar pentru toata lumea cate ceva. Stiu ca nu mi-a solicitat nimeni parerea, mi-ar place sa cred ca nu am suparat pe nimeni (daca e asa, scuze), dar se pare ca aici lumea se exprima liber si m-am gandit sa o fac si eu "What the hell!"
Salutari si sanatate de la mare...distanta de voi!
ylilimic
21+ cu
Luca-Matei(05 nov.2004)
aelita spune:
anis,grasunica fata ta!!!a mea avea 402 grame la 21 sapt,asa ca a ta la 420,e grasunica bine!
ylilimic,asa e cu mesajele ,m-au dat pe spate,ca am avut de citit ,nu gluma,dupa zece zile de absenta..
cristiana,merci:) am avut cadere "curata" cu tot spatele odata,si m-a protejat spatarul moale.pana la urma am ras si eu de mine,ditai mueirea cu cracii-n sus prin casa.
Daconst,ma tot uitai pe poze,nu stiu care sunt ultimele ??? dar nu te vad in niciuna imensa!!
Flavia,cu insomniile nu prea ai ce sa faci.La mine a fost pe perioade,au venit,au trecut,iar au venit..iar au trecut.
gio,daca ti-a zis pat,PAT sa fie! stai cumintica,asta e,pana cand trebuie! ai grija de tine! ma bucur ca e tot fetita :)
Liuda,cand esti in mail,dai pe YAHOO,si acolo pe FOTO. si tre sa ai pe acolo ADD,ceva,sa adaugi din calculatorul tau.si apoi sa bifezi PUBLIC.cred ca sunt incoerenta acum,daca nu ti.au explicat fetele intre timp...
mi-e greu acum sa intru sa vad toti pasii.promit s-o fac maine,daca nu te descurci pana atunci.
Michelle, ma rog pt tine,sper din tot sufletul sa iasa bine,sa existe solutii si sa treceti peste cosmarul asta!!!! Nu stiu de ce trebuie sa treceti prin asta...as vrea atat de mult sa te pot ajuta dar stiu ca nimeni nu poate face nimic,decat medicii si dumnezeu.multa sanatate !!!!
megbeng,bunica ta tot cu rotile in sus se dadea pe cand era rotunjoara?? stiu ca nu se intampla nimic cu copilul din atata lucru.mai mult am ras.
Liuda,eu am cumparat cateva haine de gravide,putine de la magazine speciale,altele care semanau ...care aveau ceva pt burtica. dar am cautat mult si bine sa gasesc ceva sa imi placa,pt ca sacii aia si pe mine ma ingrozeau.
am cautat haine care sa para normale,si sa aiba doar sus la burta ceva croit special,dar fara sa ma arate ca un sac de cartofi ca nu mai ies din casa altfel.
Si la mien a trecut perioada naspa de lapte,acum mananc cu cereale.
Si eu vreau un copil unul dupa altul.Dar mai vedem atunci..
pune-ti si tu semnatura cu saptamanile,sau scrie-o de mana de fiecare data.
miciurin,hehe,elefantico,bine te-ai aliat cu noi!
ia ca tot vorbiti de cartofi.va zic ce sa puneti peste ei. pisati usturioi,amestecati cu iaurt si cu maioneza.iese un sos alb,il dregeti dupa gust,si turnati peste cartofi.cartofii mai grosi .
scrie si tu saptamanile!
maria irina,cum mai esti ??
crisotexa
,pupicei pe burtik!nu stiu ce sa zic,cam devreme cu ecografia,nu poti sa o decalezi un pic?
gabriela mie mi se umfla picoarele (desi nu se vadm,doar le simt) si ma dir cand merg mult pe jos sau stau in picoare sau cu ele atarnate.ca stiiti metoda mea,pun picerili pe sus,pe masa pe unde apuc,pe alt scaun,si la birou ,stau atarnata,ca de-aia si cad pe spate cucracii-n sus!
aaa,azi mi-au luat sange de doua ori,mi-au facut curba de glicemie.sange,apoi paharelul cu siropul,apoi stat o ora acolo,apoi iar intepat.si acas´!
ahh ce arsuri am de la o vremeeeee.deja dureri !
24+2
aventura spune:
Anis, ne pare rau ca nu poti ajunge 
Gio, poate reusesti sa vii, esti pe lista oricum..
LISTA INTALNIRE
Restaurantul "La Mama" (cel de la Ateneul Roman, in spatele magazinului Eva)-pe terasa,15 septembrie, ora 18:30!
1.gio
2.messa
3.adinush
4.alintxa
5. oana bucur
6. wannajo (Oana)- poate
7. roandre
8. aventura
9. R_MARCE
10. Miramar
11. gabriela_s
Aventura
18+ cu 
Catalina spune:
Neata fetelor,
Imi pare tare rau ca nu pot fi in asentimentul tau Liuda si sa nu ma mai plang de nimic. Crede-ma, tare mi-as dori. Sincer, continui sa te contrazic ca ne plangem asa ca proastele, ca n-avem ce face. Eu zic ca aici e un loc unde ne spunem una alteia problemele si ne linistim pentru ca atunci cand afli ca si altul se confrunta cu aceeasi chestie, parca iti mai vine inima la loc. Parerea mea.
Din pacate am avut o seara cam nasoala, m-a durut burta destul de nasol, nu mi-am putut da seama daca era de la stomac/gaze sau de la altceva. Era o durere surda asa, in linie dreapta in jos dinspre buric. Am luat nospa si am stat in pat, dimineata cand m-am ridicat cam tot acolo era pana m-am dus la toaleta.
Adela, tu ai dreptate ca ar trebui sa repet urocultura si o sa fac acest lucru bineinteles dar medicul mi-a zis sa o repet la minim doua saptamani de la terminarea tratamentului (asta fiind in doua sapt de maine).
Vad ca multe fete au mai experimentat mers asa des la toaleta, banuiesc ca nu se pot face reguli. Oricum, ca sa fiu eu mai linisita, am decis sa imi iau o saptamana de concediu medical din 25 (ca pana atunci am proiecte de care tre sa ma ocup). Chit ca nu imi place sa stau acasa, simt eu ca parca i-ar fi mai bine lui bebe sa ii dau odihna mai multa si mai putin stres. Sa stau mai mult in pat si sa ma indeletnicesc numai cu din astea, putin curat, iesit pe afara, mancarica etc. Cum azi ma simt obosita dupa o noapte dormita pe sponci, abia astept.
Michelle, ai vreo veste? Te asteptam cu sufletul la gura!
Aelita, asa devreme ti-au facut analizele? Eu le fac abia pe 25, in sapt 25. Asa mi-a zis dr Radoi.
Hai va pup si astept rosiile ca iar ma plang ... 
Cata 23+
aventura spune:
Gata, am facut rezervare pentru ora 18:30, pe terasa, pentru 12 persoane, pe numele meu Anca Ventura.
Cine aduce aparat foto??
Aventura
18+ cu 
gio spune:
Buna,
Aelita, iti dai seama ca stau in pat acum, nici nu se pune problema.
Ylilimic asa dorm si eu, pe burta cu un picior mai ridicat; inca imi reuseste.
Creme folosesc si eu pt ca m-am fript sarcina trecuta. Pana pe la 4,5 luni n-am folosit si dupa a fost ca un bum. Si n-a contat ca aveam dimensiuni rezonabile in perioada aceea, chiar pusesem f putin pe mine si burta era micutza rau. Au aparut si cu ele am ramas. Sanosanul anti-vergeturi n-a avut nici un efect, apoi am luat crema de la Chicco care le-a mai atenuat dar era prea tarziu. Acum am zis ca nu mai fac concesii si mi-a mluat Galenic, 2 tuburi (deja unul e pe terminate) si nu mai vreau nici o vergetura in plus ca oricum zici ca-s mamaia
.
Fetele, eu am acum niste revelatii ca incep facultatile si n-am avut ce face sa m-apuc de master anul trecut..am un chef de cursuri mama-mama...si de platit taxa si mai si....
chiar ma vad omorandu-mi fundul prin te miri ce sali... bleah...Cealalta fata a iesit licentiata, asta iese masteranda
....
Va pup
20 +
twety spune:
Buna dimineata burtici,
Vroiam sa va intreb daca a fost cineva la dr Iosup sa imi spuna si mie cum este ca eu ma duc pe 04 oct la el si daca cunosteti tarife si chestii de genul ce trebuie sa il intreb si daca pot sa inregistrez pe video sau CD.
miciurin spune:
Neata fetele si o zi minunata va doresc la toate!
Eu sunt cam "bizi" zilele astea, am scapat de curatenia dupa renovare de acasa si am intrat in renovare la birou, ne-am mutat birourile intr-o cladire muuult, muuult mai mare!
Abia astept sa se termine si aici, m-am cam saturat sa-mi undui burtica sus/jos ... stanga/dreapta! Sa nu mai zic de sunci...... fac valuri valuri .......
Flavia-Ioana spune:
Neatza fetelor !
Ylilimic, esti o dragutza, multumesc mult pt sfaturi si pt gandurile pozitive pe care mi le-ai transmis...
Aventura, mie tare imi place sa dorm pe spate, pana acum am facut-o si nu a fost nici o problema, acum daca si pt dormit ne facem griji...
FETELOR CE FAIN DE VOI ! TARE AS VREA SA VA VAD SI EU !!! NU VENITI SI PE LA BRASOV ???
Va pupic dulce ! 

![]()
![]()
Flavia
Alexia si Daria 19+