Mamici de ianuarie - februarie 2007 (18)
Raspunsuri - Pagina 20
marinar spune:
hello
Anis ieri a sughitat si printzesica mea. poate a mai facut-o ea si i n alta zi, dar ieri mi-am dat seama dupa descrierile tale si ca sa ma conving l-am pus pe tati sa tina mana pe burta si a simtit. era asa incantat...
Marina
21+
burtika
loremunteanu spune:
Salutare burtici!
Raspund si eu ca ylilimic...
1) kilogramele. Pt mine nu sunt un stres... Chiar daca o sa arat ca un butoias... asta sa fie marea problema ca sunt eu prea grasa... Noi sa fim sanatosi si copilul nostru, ca am eu timp sa slabesc... Si daca nu slabesc, ce? Nu ma mai iubeste barbatul? Pai ce, daca el s-a ingrasat eu nu-l mai iubesc? Ba dimpotriva, mi-i drag asa ca am pe ce pune mana... Sunt convinsa ca pana la sfarsit o sa trec de 70kg (si la cei 1.57m ai mei....); vorba Liudei (parca; sorry daca gresesc), o sa fiu mai usor de sarit decat de ocolit... Asta sa fie singura problema...
2) hainele. Sincer,eu am imprumutat vreo doua, de la o prietena care a nascut. Prea mult n-o sa le pot purta ca deja nu prea ma incap. De cumparat nici sa vreau nu am cu ce - pt bugetul nostru sunt prea scumpe, asa ca m-am gandit ca pt la iarna sa-mi fac singura (noroc ca ma descurc cat de cat cu croitoria - pt altii, nu am facut nimic de imbracat dar pt noi, da) vreo salopetica, doua (si cu ocazia asta mi le fac si pe gust, nu ca cele care le gasesti de cumparat, de arati ca un gogosar); o sa-mi impletesc si vreo doua pulovere groase si gata. La capitolul geaca de iarna o sa fie mai nasol... dar tre' sa gasesc o solutie si pt asta...
3) vergeturile. Eu deja sunt destul de plina inca de multisor (cam de cand l-am conceput pe bebe). Mi-au aparut foarte multe deodata; la genunchi, pe interior acolo unde se ating unul de altul; fundul meu a plin - sunt una langa alta; pe solduri in jos spre picioare (zona aripioarelor) si pe sold in sus spre talie; si pe sani, cateva. Acum s-au mai estompat datorita bronzului capatat la mare, dar asa, sunt destul de urate ca sunt mov... Zici ca sunt batuta cu varga... De dat cu creme, m-am dat dintotdeauna; nu pt vergeturi, dar cu lapte de corp sau creme grase, da... Asta e, probabil tot mostenirea genetica... varicile si vinisoarele alea mici sparte de pe picioare le-am mostenit de la ai mei... deci...
4) miscarile lui bebe. Eu sunt in continuare destul de confuza. Cred ca l-am simtit pe 5septembrie (va povesteam de senzatia de serpisor in burtica, care se misca cu capul si codita in directii diferite). De atunci am mai avut doar senzatia de o imensa balacareala la mine in burta; ca atunci cand esti in apa si dai tare din maini si din picioare...
El o fi??? Ma consolez ca abia de acum incolo ar trebui sa apara miscarile alea mai evidente...
5) contractii. Se poate sa am contractii si sa nu le simt? Sau sa nu am deloc? De fapt nici nu stiu daca am inteles bine cum se manifesta... Eu imi inchipui ca ar trebu sa fie ceva de genul ca atunci cand strangi din pumn si dai drumul... Intelegeti voi... De intarit burta, nu cred ca se intareste in mod ciudat... Dupa ce manac bine si mai beau si o gramada de apa, mi se pare normal sa am ditamai burta umflata si tare, dar apoi revine la normal sa zic asa...
6) dureri de spate. Am niste dureri destul de mari. Ma durea de dinainte de a ramane insarcinata si din prostia mea nu m-am dus la medic sa vad despre ce e vorba. De fapt n-am avut chef, ca pana acum de cate ori am fost, mi s-a spus "esti prea tanara domnisoara,n-ai nimic", asta fara sa fiu intrebata cati ani am... Acum imi pare rau, ca s-ar putea sa fie vorba de o spondiloza sau ma rog, ceva de genul asta... adica sigur e ceva la coloana, in zona lombara... Am intrebat pe cineva care e medic si mi-a zis ca asta s-ar putea sa fie problema, spondiloza, sciatica... si e musai o radiografie dupa ce voi naste... Asa ca in momentul asta ma gandesc sa trec cu bine de perioada asta si durerile sa ramana la nivelul asta sa nu se mai accentueze prea tare... sa fie suportabile... si apoi sa reusesc sa rezolv problema, ca nu se mai poate asa... Dezavantajul sa arati prea tanara... cel putin pt mine... Aceeasi replica am primit-o si cand am intrebat de puls... ca tot vorbea cineva, la un moment dat de asta (scuze ca n-am retinut numele; stau tare prost si cu memoria). Eu l-am avut intotdeauna cam peste 100. Variaza tot timpul si pe parcursul aceleeasi zile de la 100 la 110, cateodata si mai mult, fara sa fac efort... Foarte rar l-am avut 80-85... Nu vreau sa ma gandesc cat am cand urc scarile (la serviciu); gafai de parca nu stiu cati km as fi alergat... Asta in conditiile in care am tensiunea 10/6, inclusiv dupa cafeluta de dimineata (dr ginecolog mi-a dat voie sa beau)...
Am mai intrebat si de carcei si se pare ca nu sunt neaparat de la lipsa de calciu...
Cam atat fetelor. M-am intins ca o caracatita. Sper ca nu v-am plictisit prea tare!
Pupici la burtici!
Loredana
19+
Roni-Cristian
sraluca spune:
fetelor sunt suparata!
]
De unde va citem mesajele si imi era mila de voi si ma gandeam ca ce bine o duc eu azi, dimineata m-a lovit si pe mine.
Am fost si mi-am facut analizele si mi-au iesit fibrinogenul si VSH-ul la niste valori colosale. Ceea ce inseamna INFECTIEEE!!!!!!!!!
Acum cica trebuie sa mai fierb 2-3 zile pana imi iese urocultura ca abia azi am reusit sa ajung cu borcanul. Si sper sa fie inf urinara ca daca nu ..... am incurcat-o trebuie sa incep cercetarile de unde e infectia!
Sunt disperata !!!!!
sraluca
22+
delfinuta spune:
Buna dimineata tuturor burticilor!

Am vazut ca ati aranjat intalnirea pt maine, mi-ar fi placut si mie sa va vad, insa noi incepem cu mutatul ca a plecat chiriasul din casa in care ne mutam si de luni vrem sa incepem zugravitul
..Sper ca data viitoare sa nu mai ratez!
Astept sa va vad in poze pe toate..
Sa va zic faza, asta apropos de hainutze..am incercat iar sa ma imbrac cu pantalonasii mei ce-i aveam si..
nimic nu mai vine...In schimb am gasit o pereche de pantaloni sport de-ai lui tati, de cand era el mai slabutz si surprize-surprize imi vin ca turnati!!
Deci fetelor se pare ca nu voi mai avea probleme cu pantalonii..

22+
miciurin spune:
Pt fetele care au probleme cu tensiunea/pulsul. Mie nenea doctoru' meu mi-a zis inca de la bun inceput ca incepand din saptamna 18 ca ar fi bine sa imi iau saptamanal tensiunea, pentru ca poate aparea o asa zisa tensiune de sarcina,care se trateaza cu totul altfel, si ca nu conteaza daca in mod normal ai teniune mica, pe ca eu m-am dat mareata si i-am zis ca nu cred ca o sa am probleme de gen, cu tensiunea mea (cel mai mult 9/5)!
Si mi-a mai zis si de faza cu grupele sanguine, da' a zis ca vom vorbi mai mult despre asta in ultima luna de sarcina, si eu sincer nici nu aveam prea mult neuronii indreptati sprea asta din moment ce mi-a zis ca ma lamureste spre sf. sarcinii, oricum mi-a zis sa- aduc aminte ca eu am grupa OI si sotul o alta grupa.
Pe fetele care nu s-au lamurit inca care e faza cu folosirea prezervativului, mie mi-a spus ca e f bine sa il folosim pe ca domnii
dau contractii, daca
de mai multe ori / zi sau saptamana. Cica o data la o saptamana merge si fara!
Liuda spune:
fetelor!!! Buna dimineata!!! Nu stiu daca mai este dimineata dar asta este!!!! La mine aici e mare nebunie in birou si m-am mutat in altul temporar ca astea cu geamurile ma sufoca. Acum stau si la alt calculator si e cica mai bun - leptop!!! Sa-l ia ma-sa ca abia ma chinui sa scriu ceva si nu imi iese ca are tastatura mica rau - iar eu am fost nesimtita de nu mi-am taiat unghiile. Asa ca tastez mai multe litere odata - daca vedeti ca e ceva aiurea - nu va suparati. ..
GIO m-ai dat jos cu scoala ta, mama dar nu asi putea sa mai fac vreo facultate acum nici sa mor....nu cred ca s-ar mai lipi de mintea mea, una si gata- ca mai multe la mine strica. Sa ma duc la ore - niciodata, abia am scapat de una.
optimism fetelor!!! o zi buna la galagiosi!!!!
Liuda si burta de 22 saptamani
Helenutza23 spune:
sraluca eu zic sa incerci sa te calmezi. mie mai multi medici mi-au spus ca VSH in sarcina este IRELEVANT! dar e bine sa faci din cand in cand o urocultura pt ca da, infectiile urinare pot exista si fara simptome...
17+
Helenutza23 spune:
twety iti spun ce stiu eu. am fost la Iosup prin sapt 16 la CMU de pe bdul Unirea si m-a costat aproape 2 mil o eco. daca te duci pt morfologia fetala de la 20-22 sapt atunci te va costa vreo 3 mil. de inregistrat se poate numai pe caseta video
bafta multa!
17+
Amaya spune:
Buna dimineata fetelor.
Nu am mai scris fiindca de fiecare data cand citesc de kilograme in plus ma apuca disperarea insa in directia cealalta decat pe majoritatea. Pana nu-mi ies analizele pentru tiroida nu pot sa ma linistesc. Medicul meu, care este adeptul a cat mai putine kg. in sarcina (strictul necesar), este ingrijorat si va dati seama ca asta ma agita pe mine si mai rau. Mi-a spus ca pana acum trebuia sa iau macar 4 kg. Asta ca nu aveam nici o problema si nici un stres pana acum.
Ca tot vorbiti de pofte, Anis, asa mi-ai facut pofta cu Mc-ul ala incat astazi trebuie neaparat sa ajung la unul.
Despre vergeturi pot sa va spun ca sunt tare ciudate in opinia mea. Apar cand vor ele si sunt aproape imposibil de prezis. Eu am facut vergeturi cand eram pustoaica si m-am ingrasat in 6 luni 12 kg (am ajuns de la 60 la 72) si le-am dat jos in 3 luni, insa la prima sarcina, cand am ajuns de la 62 la 87 nu am facut una.
Altfel, va doresc distractie placuta maine la intalneala si sa faceti poze sa va vedem si noi, cele care nu venim.
Oana
18+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
"Pentru BARBYE, una dintre noi- trebuie sa ajuti!"
Ana_Alx spune:
fetelor,pai stiu si eu ca sperma contine oxitocina (oxitocina se foloseste la declansarea travaliului in caz ca nu se declanseaza natural),deci deaia e bine sa folositi prezervativ...insa e vorba de situatii cum zice si miciurin:daca se intampla de mai multe ori pe saptamana
....daca se intampla mai rar,nu cred ca sunt pb...