EXISTA medicamente pentru RIDICAREA PLACENTEI?

EXISTA medicamente pentru RIDICAREA PLACENTEI? | Autor: aiska

Link direct la acest mesaj

Ma intreb daca exista intr-adevar medicamente pentru ridicarea placentei fiindca mi s-a spus de multe ori pe forum ca doctorii din Romania recomanda duphaston.

Precizez ca in saptamina a 12 a la ecografie mi s-a depistat placenta anterioara jos inserata si azi in saptamina 20 cind am fost la morfologic,este tot la 1,2cm distanta fata de col.
Doctorii finlandezi asteapta pina in saptamina 32 sa puna diagnostic de previa si nu dau nici un medicament fiindca sustin ei ca nu ar exista.

M-ar putea lamuri cineva daca exista sau nu asemenea medicamente si ce eficienta au procentual?
Sabina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

nu exista, aiska. duphaston-ul si orice produs ce contine progesteron (utrogestan, etc)este destinat suplimentarii cantitatii de progesteron din organism (lipsa lui poate duce la un avort spontan).
daca esti in saptamana 20 mai ai de asteptat. cu cat greutatea piticului creste cu atat se ridica si placenta in cele mai multe cazuri. asa ca rabdare si sarcina usoara!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Roxana iti multumesc frumos pentru raspuns.
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Buna,

Nu stiu sa existe, insa stai cat mai mult intinsa in pat, nu face nici un fel de efort, nu ridica greutati si totul va fi bine, ai sa vezi!
In sapt a 12-a sau in sapt 20 nu se poate pune diagnostic de placenta praevia, de-abia mai tarziu se poate.

Bafta multa si sarcina usoara!

Pupicei, Ingeras 25+ Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Ingeras iti multumesc si tie.
Doctorul finlandez nu mi-a interzis nici eforturile,nici viata xxx,absolut nimic!A mai spus ca nu e nici o problema daca nu singerez.Pina acum vad ca a avut dreptate.La inceput mi-era si teama sa-mi ridic baietelul in brate, prin casa m-a ajutat mama si sotul insa se pare ca tot una este din moment ce placenta nu acopera colul.
Va trebui sa astept un miracol sa se ridice la controlul urmator in saptamina 31,altfel operatia e urita rau in situatia mea.

Sabina 20+
mamica lui Aleksi Joel

Mergi la inceput