Adrian Pintea si Lavinia Tatomir

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sali spune:


M-am uitat aseara la Nasul.Am fost azi cu ochii scosi ca m-am culcat tarziu dar a meritat.
Celor care au pierdut-o, este azi pe la 16 in reluare.
Chiar ca a fost o poveste de dragoste cum mai rar intalnesti azi.

Si sunt uimita continuu de seninatatea Laviniei(in sensul bun , desigur) dupa moartea iubitului sau sot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belutza spune:

Am pierdut emisiunea aseara. O sa ma uit azi in reluare.

A Friend's love says:" If you ever need anything,I'll be there."
True Love says:" You'll never need anything;I'll be there."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

quote:
Originally posted by sali
Si sunt uimita continuu de seninatatea Laviniei(in sensul bun , desigur) dupa moartea iubitului sau sot.



Da, la asta m-am gandit si eu si cred ca poate fi asa pentru ca pana la urma a simtit-o ca pe un fel de eliberare de chin, el a suferit mult, cred ca avea dureri mari si ea pe langa el cum crezi ca s-a simtit sa vezi in fiecare zi omul iubit chinuindu-se, se vedea pe fata lui ca este un om bolnav si in final s-au adunat prea multe complicatii care l-au biruit. Si sa nu uitam ca ea este totusi un medic la randul ei, deci are acea tarie specifica meseriei si in plus mai e si zodia fecioarei, o zodie foarte calculata si ordonata, deloc pasionala.
Oricum pentru ea si pentru cei apropiati care ii stiau situatia vestea nu a fost atat de socanta, ei luau in calcul si aceasta posibilitate. Eu daca as fi fost in locul ei, daca mi s-ar fi spus de la inceputul casniciei ca s-ar putea sa raman vaduva in numai 3 luni, as fi facut pe dracu' in patru sa il conving sa faca un transplant nu sa ajunga in situatia in care poate fi prea tarziu pentru asa ceva.... Medicul Irinel Popescu, cel mai renumit din Romania in transplanturi hepatice a spus ca i-ar fi facut dar avea hipertensiune pulmonara si in aceste conditii nu se poate incepe un transplant ca ii murea pe masa de operatie...Deci asta trebuia facut mult mai demult cu ani in urma cand inca nu existau asa de multe complicatii si sa se ajunga la septicemie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice_bv spune:

Emotionanta a mai fost emisiunea Nasul cu intitulata " Se iubesc si dincolo de moarte "....... Lavinuca e o minune de OM... atat de sincera, de copilaroasa..de senina, de luminoasa, de frumoasa pe de-a intregul ! Mi-a placut vocea ei si dictia.. un om fara nici un dezacord..fara a trada la fiecare cuvant rostit suferinta teribila a "mortii sotiorului" ei... fascinanta povestea acestor 2 omuleti.. nu i-am cunoscut personal, dar mi-a facut placere sa ascult despre ei, si mai ales despre cum era Adrian ca om, ca sotz, ca profesor.. Nu am fost indragostita de Adrian in copilarie , dar stiu ca dupa revolutie, a cantat la un moment dat cu Malina Olinescu, fiica cantaretei Doina Spatar..nu stiu daca au avut si vreo relatie 1
Ce simpatica este si mamica Laviniei, tatal..cu sobrietatea lui..o familie speciala cu adevarat !
Adrian , va ramane si in o suta de ani..un actor viu !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

tot vad pe la tv ca cica el ar fi continuat sa respire si dupa deconectarea aparatelor, fiind inca 2 minute mentinut in viata de puterile ei, ai vazut si voi? stiti mai multe?

cu adevarat impresionant! eu cred in sufletele pereche!


Implica-te, spune celui de langa tine despre aceasta boala !
lyme suport romania
Si ei au dreptul la viata, semneaza si tu [/blue]

<< rabdarea este cheia fericirii >>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

quote:
Originally posted by anyella

am reusit sa sterg,imi era rusine ca intru in "spatiu privat al ingerilor"

aniela





Dumnezeu are nevoie de ingeri,odihneste-te in pace inger bun

aniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belutza spune:

Eu nu am vazut la tv cum ca ar mai fi respirat dupa deconectarea aparatelor. Am vazut azi in reluare emisiunea Nasul . Nu am cuvinte, chiar mi-au dat si lacrimile de cateva ori. O dragoste adevarata,sincera..Doi oameni speciali. Suflete pereche.

A Friend's love says:" If you ever need anything,I'll be there."
True Love says:" You'll never need anything;I'll be there."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice_bv spune:


Eu am fost pe faza cand Lavinia a declarat ca Adrian a continuat sa respire ( nu a precizat cat anume ) , chiar si dupa ce inima lui incetase sa mai bata..degeaba medicii s-au chinuit sa il resusciteze.. i-au facut toate procedurile.. GATA..TOTUL LUASE SFARSIT..poate ca a facut doar stop cardiac.. din moment ce inca mai respira..am inteles ca boala ii afectase o parte din inima...e posibil ca si Lavinia prin energiile ei pozitive sa fi reusit sa il mai tina putin in viata, sau poate era doar vointza lui Adrian de a mai trai..mai avea atatea proiecte de dus la indeplinire.......o casutza , un copil..am senzatia ca acum se "plimba " in alte sfere mult mai subtile..si ii este mult , mult mai bine...continua evolutia in alte planuri..mult mai divine.Soacra lui , "Merisorul " , cum o alinta el, spunea ca i-a aparut in vis joi, cu o zi inainte de " moarte' si i-ar fi spus ca maine( vineri, cand a murit ) se decide soarta lui..daca va mai trai sau nu.. deci, Adrian a ales poarta de acces a visului..ar fi zis in vis ca Lavinia, asta mica e prea marcata..si... Iar, Laviniei i-a dat intalnire tot in astral..cand Lavinia s-a decorporalizat..macar o fi fericit de acolo, dintr-o stea ca si-a gasit sufletul pereche !

Dumnezeu fie cu tine, Adriane !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice_bv spune:

http://www.jurnalul.ro/media.php?fileId=93008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice_bv spune:

Un actor grabit... Adrian Pintea

Cunoscutul actor si regizor Adrian Pintea a incetat din viata ieri dupa amiaza,la Spitalul Fundeni.
"A trecut dincolo"asa cum a declarat ,impietrita de durere,sotia sa,Lavinia Pintea Tatomir,lasand un gol in lumea artistica si in sufletele celor care i-au cunoscut pe cei doi:Adrian si Lavinia.
Oare ce-o fi fost in sufletul laviniei,"regina neincoronata a paranormaluluiromanesc"?!
Probabil ca,desi fizic a ramas printre noi,sufletul ei curat l-a insotit"dincolo",pe "Planeta Albastra"

"Planeta Albastra exista.Felul in care Lavinia povesteste despre ea,amanuntele in legatura cu ceea ce se afla acolo,te fac sa nu te indoiesti nici o clipa de existenta ei.Aceasta "a doua Luna",cum o numeste lavinia,se afla deasupra celei reale,pe care o vedem cu totii.Este de culoare albastra,un albastru pur si transparent,pamantul este rosu si reavan tot timpul,copacii cu frunze alb-sidefii,apele sunt transparente verzi-albastrii,o muzica divina vibreaza in inalturi,pretutindeni domneste pacea si linistea.
Coline intinse si domoale se scalda intr-o lumina albastruie,fluturi albastrii se leagana in vazduf,iar undeva,intr-o zona ceva mai inalta,intr-un loc cu totul si cu totul deosebit se afla o floare cu puteri miraculoase,floarea nemuririi,Floarea de colt. Ea a fost adusa {pe pamant}de stramosii nostrii astrali de pe Planeta Albastra.Creste si infrunta inaltimi golase de munte,hranindu-se cu energie cosmica.{Lavinia Tatomir,nascuta pentru Romania-Mariana Tatomir,Editura INFO Craiova,1997)

Intr-una din desele calatorii s-a intalnit Lavinia cu Adrian:
"3 ianuarie 1997. Adrian Pintea o intalneste intaia oara pe Lavinia Tatomir. El actor celebru, ea o adolescenta cu puteri paranormale. El avea 43 de ani, ea 16. El ardelean, ea olteanca. Ea vindecatoarea, el pacientul... Lavinia era fiica medicului actorilor Teatrului National din Craiova. Adrian se pregatea pentru premiera piesei „Hamlet” (rolul „vietii lui”, solicitant si prin durata de 4 ore si jumatate si prin gradul de dificultate) pe scena craioveana. Epuizat probabil de repetitii, a ramas fara voce cu cateva zile inainte de spectacol. In disperare de cauza, s-a gandit sa apeleze la o metoda neconventionala si cum Lavinia era deja un fenomen datorita harului ei, i-a trecut pragul. A fost, asa cum spune ea, o „intalnire karmica”. Atunci au facut si prima fotografie, uimiti de asemanarea fizica dintre ei. A urmat o relatie speciala, o prietenie bazata mai ales pe convorbiri telefonice, pe sentimentul unei legaturi profunde si... atat.{M.V.}

(Din acea fotografie,ce se gaseste pe coperta 4-a a cartii"LAVINIA",deMaria Tatomir,editura HORION,Craiova,1998,ma tintuiesc patru ochi si parca aud glasul lor citind cuvintele ce au fost"gravate"cu sufletul de Adrian:"Nu cred ca este vorba de un simplu fenomen placebo,cred ca are o putere speciala si...cam tot ce as putea spune despre Lavinia este un vers din Shakespeare,din Hamlet"
"Sunt mult mai multe lucruri in cer si pe pamant
Decat isi poate omul inchipui,Horatio!"}

Nu faceti scenarii de tip „Lolita”! Adolescentei i se parea „necuviincios” sa-l priveasca pe „domnul Pintea” ca pe un barbat; nu indraznea nici sa viseze. Anii au trecut, legatura s-a pastrat si intr-o noapte de toamna, Lavinia a primit un telefon in care „idealul ei masculin” (de atunci si de-acum) o cerea de nevasta, pe ea, „copilul”. N-a mai dormit pana dimineata, iar a doua zi si-a anuntat familia. Tatal ei a crezut ca a facut cineva glume, asa ca Adrian a trebuit sa se prezinte cu flori si sa-si ceara „miresuca” (asa cum o alinta si acum) in cadru oficial.
Pe 25 decembrie, in acelasi an 2OOO, Lavinia Tatomir, proaspata studenta la Medicina, a devenit doamna Pintea. Inca ii vorbea cu dumneavoastra. Atunci a inceput „naveta romantica” Bucuresti-Craiova. Nunta au facut-o in vara, intr-o biserica catolica, dupa religia lui Adrian. Oricum Dumnezeu e unul singur. Dupa terminarea primului ei an de facultate, s-au mutat la Bucuresti; si traiesc fericiti si astazi...

Dupa 7 ani...

Dupa 7 ani de casnicie, relatia lor poate fi considerata una sudata si dupa regulile nescrise ale unei societati care blameaza cuplurile asa-zis „despartite” de zeci de ani. Isi impart casuta „fara piscina sau lift interior” cu Haiduc, „copilul lor paros”, in asteptarea copilului care sa le semene. Au trecut primele probe ale timpului. Cu toate acestea, Lavinia este de parere ca diferentele de varsta sunt benefice, chiar necesare, doar atunci cand barbatul este cel mai matur. „Nu le pot intelege pe femeile care aleg sa-si imparta viata cu barbati de aceeasi varsta, sau chiar mai mici. Stiu ca exista astfel de relatii, stiu ca majoritatea le considera normale, dar eu n-as putea. De-abia dupa varsta de 45 de ani se poate spune ca un barbat a acumulat experienta necesara pentru a se dedica unei iubiri, pentru a sti cu ce femeie doreste sa traiasca.”

Geloasa pe trecutul lui? „Nici vorba. Nu mi-a dat motive de gelozie, nici pe prezent, nici pe trecut. Nu pot decat sa fiu mandra ca barbatul meu este idealul atator femei, dar el este perechea mea. Ma bucur ca acum sunt unica beneficiara a experientei si a dragostei lui. Adrian spune mereu ca este precum vikingii care odata ce paseau pe un nou pamant, isi ardeau corabiile pentru a uita definitiv de ratacitul pe mari, in favoarea explorarii noului. La noi in casa nu se pronunta numele fostei sale sotii. Ii respect trecutul, nu sunt absurda, nu-l voiam holtei la varsta asta, stiu ca a trait destule alte iubiri care de altfel l-au format pentru a fi Dragostea vietii mele. Sunt convinsa ca el este sufletul meu pereche.” Ii sclipesc ochii. Iubirea se vede. El ar fi dorit s-o intalneasca de cand avea 25 de ani, ea e multumita de momentul in care s-au intersectat. Il iubeste pe cel de acum si nu se sfieste sa spuna ca a fost primul si singurul barbat din viata ei. Inca o
prejudecata sfaramata. (Aceea ca si femeia are nevoie de termeni de comparatie.) Stie ca „a deschis ochii pe Adrian Pintea”, ca mama ei urmarea filme cu el in timp ce ea era doar un embrion si mai stie ca de mica trasase schita idealului sau masculin. Caci asta le intreaba pe pacientele care, printre altele, i se plang ca nu isi intalnesc Perechea: „Care este idealul tau masculin?” „Pai nu m-am gandit.” „Atunci cum il poti recunoaste daca apare?” Ea se considera norocoasa... sufletul ei pereche nu a trecut pe langa ea, poate si pentru ca a stiut de mica ce fel de barbat isi doreste. „Un barbat matur, nu foarte masiv si nici inalt ca sa ma complexeze, grizonat, cu tenul creol“. Recunoasteti personajul? Dintr-o pornire psihanalitica o intreb despre influenta modelului patern in copilarie, nu de alta, dar asa zice Freud: femeile care prefera barbatii mai in varsta cauta sa-si regaseasca tatal in partenerul de viata. Nici la acest capitol n-a avut probleme si oricum, tatal ei
nu seamana nici fizic cu sotul.

De fapt, nici Lavinia nu seamana cu parintii ei; ea seamana cu Adrian, ceea ce l-a facut pe unul dintre profesorii ei din facultate sa afirme ca are un sot narcisist, pentru ca si-a ales o sotie asemanatoare lui. Sunt deja obositi de intrebarile referitoare la problema diferentei de varsta. „Nu varsta biologica e importanta, ci compatibilitatile mentale, spirituale si, bineinteles, trupesti.” Cliseu? Nicidecum... ea destul de conservatoare, el destul de modern, probabil ca se intalnesc pe undeva la jumatatea drumului. Cum e sa fii casatorita cu un actor? Ei bine, Lavinia e maritata cu un om, nu cu un actor, cu omul cu ochi negri in care se pierde. Eu m-am cam pierdut in ochii ei mari... are ceva magnetic si in felul de a fi, nu doar in palma stanga.
Ma gandesc totusi ca el trebuie sa aiba macar in subconstient acea teama a barbatului in varsta care iubeste o femeie tanara, poate ca se teme sa n-o piarda, poate inteleg eu prea multe dintr-unul dintre biletele pe care el i le lasa: „Mi-e dor de tine si cand te tin de mana in somn.”
Aceasta este una dintre metodele de intretinere a iubirii ce-i leaga; da, au si ei nevoie de asa ceva, caci rutina nu face discriminari.

Fiecare rand pe care Adrian i-l lasa scris pe o foaie, pe masa din bucatarie, arata magia dintre ei. Si ea-i scrie, dar marturiseste ca nu e „la fel de inspirata”. Lavinia e partea mai pragmatica. Pe cei care considera faptul ca ei au aratat aceste ravase de iubire lumii, vreun gest de exhibitionism, ii sfatuiesc sa dea pagina. In mod sigur nu ar vrea sa fie catalogati, la randul lor, drept voyeuristi. Sunt doar simboluri ale unei legaturi mai mult decat speciale, imuna la anumiti factori exteriori, de obicei destabilizanti.

Lavinia exclude din start posibilitatea de a se indragosti de alt barbat. Daca el i-ar spune candva ca fericirea lui e in alta parte, cu alta femeie? „Ar fi un barbat liber. Probabil ca asta e diferenta dintre mine si celelalte care pretind ca l-au iubit. Ele l-ar fi vrut mort, decat cu alta... eu nu l-as vrea decat fericit; oriunde si cu oricine. Oricum nu cred ca un barbat poate fi despartit de o femeie daca nu-si doreste asta.
Daca exista un punct de fisura si se gaseste cine sa-l exploateze, se poate intampla... dar in niciun caz pe nesimtite. Poate sunt si eu mai intuitiva, dar cred ca orice femeie simte cand pierde teren.”

Se mai si cearta? Bineinteles. Tensiuni exista, ca in orice familie. Si atunci lasa deoparte numele de alint originale (precum lup de cocostarc, miresuca si haiducul) si redevin Adrian si Lavinia. De cele mai multe ori insa, el cedeaza. „Pentru ca-i un ardelean care nu stie sa se certe”; si care-o roaga din cand in cand sa clarifice ea lucrurile cu doamnele prea insistente. Asta nu-i convine. Momente serioase de cumpana nu au avut. „Nu traim o iubire patologica, maladiva. E mai degraba o iubire cerebrala, bazata bineinteles pe o puternica atractie pe toate planurile; stim ce reprezentam unul pentru celalalt, stim ca ne apartinem unul altuia”. M-au convins si pe mine. Sentimentele ce-i leaga sunt altfel, vin de dincolo de noi, poate de acolo de unde vin si puterile Laviniei... mai departe, vorba ei... discutam peste 3O de ani. La plecare, m-a privit putin neincrezatoare. „Cine va intelege?” Voi ati inteles, nu?"{Miruna Vintila,qmagazine.ro}

Pentru marele actor si regizor,in loc de epitaf,una din poeziile Laviniei:

Noapte

Obosind,
am rupt din nesfarsitul
regasirii,
Chipul prelung al
lunii.
M-a durut noaptea
aceasta,cu intuneric de
amintiri,
fara vorbe,doar cautari.

LAVINIA

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!


Claudiu -Mihai Coman,Craiova

Mergi la inceput