Cresa si bb2

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Imi pare bine ca sfaturile mele sunt folositoare.
Inca ceva, Alipiticot. Nu mi-ai raspuns daca te ajuta cineva sau daca te poate ajuta cineva dupa ce nasti. La tine e un pic altfel situatia decat la mine. Fetita ta e mai mica decat era Emma. Emma avea aproape 2 ani si 2 luni cand s-a nascut Matei. A fost greu, dar ma intelegeam cu ea. Dupa 2 ani copilul mai intelege. Inainte de 2 ani insa...tare greu e! Si trebuie supravegheat atat cel mare, cat si cel mic. La 1 an si 7 luni e inca agitata si fuge in toate partile, nu?
Sau macar sa ai pe cineva sa o scoata afara pe Raisa, cand n-oi putea sa iesi tu. Eu ieseam cu amandoi, insa Emma, la 2 ani si un pic, se tinea de carucior, nu fugea de la langa noi, nu mi-era frica ca fuge in strada sau cine stie unde...Ma rog, daca avea ceva tentative, o struneam repede. Insa REPET, era mai mare decat Raisa.
Daca nu ai ajutor, te sfatuiesc sa cauti, in timpul care ti-a mai ramas, pe cineva, sa te ajute cu treaba in casa si cu fetita cea mare, ca vei avea mare nevoie! Stii cat conteaza sa stea cineva cu copilul mai mare si tu sa dormi 2-3 ore alaturi de cel mic?? Wow!! O minune dumnezeiasca....de care eu n-am avut parte, decat ff rar.
Primele 4 luni au fost ff grele, asa am simtit eu. Apoi mi-am mai revenit si de atunci lunile trec ff repede! Nu stiu cand a facut Matei 1 an si 2 luni!! Timpul trece mai repede la al doilea copil...ma rog, il percepi tu altfel.

Inca ceva: sa vorbesti mult cu Raisa, sa o iei in brate, sa o asiguri ca o iubesti in continuare. Sau altceva: sa lasi pe bb cu cineva si tu sa iesi o ora-doua la plimbare numai cu fetita, numai voi doua, la fel ca inainte.

Cum o sa nasti? Natural sau cezariana?

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

Inca ceva: implic-o si pe ea in activitatile zilnice, in tot ce are legatura cu bb: schimbat scutece, baita, papa. Trimite-o sa-ti aduca pampersi, servetele umede, biberoane, sampon etc. Se va simti f mandra si responsabila! Emma si acum e tare incantata cand ma ajuta cu Matei...si a fost de la inceput. I-am zis ca Matei are 2 mamici: una mare (eu) si una mica (ea) si ca trebuie sa se poarte ca atare Vreau sa zis ca si-a intrat repede in rol...
Sa vezi acum cum ii arata una, alta in carti...cum ii explica...cum il tine sa mearga (ca el e cam lenes si inca nu merge singur ), ce mai...o adevarata mamica...mica!

_Ella, Emma & Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

pisi

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Intre copii nostri sint tot un an si sapte luni diferenta. Primul e Patrick si apoi a aparut Vivien(deci invers ca la voi), a stat acasa cu noi pina a mers la gradi la 3 ani, primul an e greu si frumos in acelasi timp, dar nu imposibil. Nu pot spune ca a fost gelos, nu la inceput, primele saptamani o cauta dimineatza in cosulet, sa vada daca mai e acolo. Pe urma cindva a inteles ca e parte a familiei. Patrick a vorbit tirziu pe la 3 ani, deci cu implicatul a cazut total faza, poate ca fetita e cu totul altfel, in sensul ca vorbesc mai devreme si atunci ii mai poti explica mai pe larg la nivelul ei si s-o implici cum scrie si Pisi ella. In schimb petreceam mai mult timp cu el, lasam totul balta si cind dormea bb2 ne jucam impreuna si ne dragaleam zilnic 1-2 ore, ca sa nu simta ca i-as aloca mai putin timp ca inainte. Primul an e greu, dupa incep sa se mai certe, cind devine bb2 mobil si aspira la jocurile, jucariile primului. Acum la 2 ani si jum. si 4 ani si un pic sint f.buni prieteni, se joaca impreuna mult mai mult si tin mult unul la celalalt. Important e sa-ti cintaresti bine prioritatile la inceput, totul n-ai cum sa reusesti sa faci, mai ales ca si tu ai nevoie de refacere. Eu n-am avut vreun ajutor in afara de sot, important era sa fie toata lumea satula, spalat, calcat si curatenia generala la sfirsit de sapt. cind putea sa ma ajute si sotul. Si eu am avut un fix cred, cu gelozia, eu n-am alaptat-o aproape niciodata pe Vivien in fata lui, sa nu vada si sa-i creeze senzatia aceea de legatura strinsa mama-bb, poate am fost prea paranoia; il lasam in camera sa se joace, avea usita, ma asiguram ca are ocupatie 15-20 minute(in cazul in care tati nu era acasa) si mergeam in alta camera cu bb2. Sau la prinz o hraneam din biberon cu lapte muls dinainte. Bb 2 a dormit cu noi in camera dar in cosulet, la 4 luni i-am mutat pe amandoi intr-o camera, i-am explicat si lui ca si el a stat in cosuletul respectiv pina la 4 luni, imi era comod ca era mobil si puteam s-o mut in orice camera unde aveam ceva de facut.
Si cred ca bine faci ca n-o dai la cresa, eu nu as fi avut cum aici ca nu prea sint, dar nici nu ne-am pus vreodata problema.
toate cele bune si nastere usoara
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alipiticot spune:

Pisi,nu am nici un ajutor,din pacate nici macar sotul decat la sf de saptamana,ca lucreaza de dimineata pana noaptea...mi-a promis mama ca o sa incerce sa vina dar...nu prea cred sa reuseasca.
De ceea ce mi-e frica sunt:1- iesitul afara,eu cu raisa iesim cel putin 4 ore zilnic,bine va veni frigul si probabil vom iesi mai putin,dar tot nu stiu cum voi face....o sa mi iau un marsupiu pt nou nascut,ca pt bb mai mare am,si un wrap mi-am propus pt cand Raisa va vrea in carut..ca nu poate merge mult singura pe jos....dar tare mi-a frica ca nu voi face fata,zilnic la imbracat,pregatit si stat afara cu ei 2...dar oricum voi vedea.
2-la baie,eu inca ii fac baie in fiecare seara Raisei,e o placere pt ea,si nu vreau sa nu-i mai fac dupa ce apare bb2.
3-la alaptat...mai putin,dar sunt sigura ca va vrea si ea tata si nu stiu cum voi face.ea a supt pana la un an,nu foloseste biberon deloc,bea numai din cana...manaca aproape singura daca ii place ce-i dau...si nu stiu cum ii voi distrage atentia.
De cautat ajutor...bona Raisei nu prea vreau,se ataseaza destul de greu de persoane straine,mai degraba sa stea cineva cu bb mic si eu sa ies cu ea ....dar voi vedea primele zile cum voi face fata si ma mai gandesc si la varianta bonei....sincer eu nu prea vreau,prefer singura...
Multumesc mult de sfaturi,mai astept e f important de stiut cum ar trebui sa faci in unele situatii ,nu mai zic ca uneori tu crezi ca e bine asa si de altfel e gresit,cum am avut eu ideea cresei,sperand ca o ajut pe raisa,cand de fapt nu o ajutam deloc.

Paula 36 sapt si minunea Stefana Raisa(d.n. 11.02.2005)

poze noi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos

Mergi la inceput

Da, intr-adevar, nici eu nu am incredere in persoane straine, insa ma gandeam la cineva apropiat tie...nu la o straina.
Primele zile vor fi ff grele, pana iti intri in rol. Poate-si va lua sotzu' concediu o sapt, doua, nu se poate? Sau poate va veni mama ta, macar la inceput. Ei, te vei descurca, la urma urmei, nu e chiar imposibil, zic doar ca e mai greu pentru ca Raisa e inca mititica.
A propos de alaptat...eu am alaptat-o pe Emma pana la 1 an si 8 luni, pana am intrat in luna a 4-a de sarcina, cand nu a mai fost lapte si a renuntat singura. Era dependenta de tzitzi, nu adormea decat la san. Insa a renuntat fara prea multe fitze, saracutza, in favoarea biberonului cu ceai. Dup'aia a adormit cu bibe...pana pe la 2 ani si 9 luni ....cand am dezvatat-o brusc, le-am facut pierdute pe toate, ca se scula de 2-3 ori pe noapte sa suga bibe, facea pipi non-stop si nu se odihnea ca lumea
Am avut si eu emotii mari ca va vrea Emma sa suga tzitzi alaturi de bb...ca nu era de f mult timp intarcata. De vrut...a vrut Dar n-am lasat-o, i-am explicat ca ea e mare si bea lapte de vaca, ca laptele lu' mami e bun numai pentru bb, ca sa se faca si el asa mare ca ea, ca pentru ea nu mai e bun, ca=i face rau la burtica etc etc I-am insirat mai multe motive si a renuntat nesperat de repede la idee Dar era mai mare si intelegea.
Nu cred ca fetita ta va vrea sa suga...Dar daca va dori, explica-i tot asa...ca ea e fetita mare...ca laptele e pt bb, ca sa se faca si el mare ca ea...vezi tu. Iar in timp de bb suge...distrage-i atentia...da-i sa pape ceva ce-i place...fa-i de joaca...Stiu, e tare greu! Dar se va obisnui si nu i se va mai parea ceva anormal. La inceput va sta langa bb, sa-l pupe, sa-l mangaie, chiar si in timp ce suge. Nu o indeparta, dar in acelasi timp ai grija sa nu faca vreun gest necugetat, ca de....se mai intampla. Incurajeaz-o sa-l magaie, sa-l iubeasca, sa-l pupe. Mamaaa....ce mi-l mai pupa Emma direct in bot, nici nu avea o luna si ea-l pupa in bot! Cat eram de stresata cand era Emma mica de microbi...acum n-am mai fost, n-am avut incotro....doar nu era s-o indepartez de fratiorul ei. Ii ziceam ca nu e bine sa-l pupe pe gura...dar nu ma asculta intotdeauna. Asta e...m-am gandit ca-s frati...si n-o fi foc! Si sa vezi cum il caram de la 10 zile la parc, la groapa cu nisip...ca de, Emma se juca la nisip...si il curatam seara in urechi si in nas...ca peste tot avea nisip, saracu . El statea si dormea in carut...dar stii si tu cum e la nisip...nisipu' si prafu' zboara peste tot. Asta e...Imi amintesc ca se mira lumea prin parc ce mic e si cum de am curaju' sa-l tin in tot prafu' si tot nisipu' Pai ce sa fac, cu cine sa-l las acasa, ca n-am cu cine! Unde e Emma, e si el! Ce sa-ti mai zic de mangaieri cu maini pline de nisip si pamant si noroi...ca o mai apuca uneori dragostea de bb in timp ce se juca prin parc Ma rog...slava Domnului ca a fost sanatos, pana la 1 an si 2 luni n-a racit niciodata, doar niste mucisori ocazionali si o entero-viroza luata de la mare , acum aproape 3 saptamani. In rest...sanatos tun! Emma a racit de 3 ori pana la 1 an...el insa nu! Probabil a fost mai calit decat Emma

Cu imbracatul si cu baita va fi mai nasol. E nasol ca tu prinzi si timp mai friguros si tre' sa le pui mai multe tzoale. Eu am prins vara, am nascut in iulie, ii scoteam in body, respectiv maieu. O sa cam nadusesti pana-i imbraci, lasa ca si eu am nadusit toamna si iarna....doar in primele 2 luni mi-a fost mai bine....apoi sa vezi urlete si de-o parte si de alta, cand ii imbracam. Adica bb urla, Emma fugea prin casa, eu o imbracam, ea se dezbraca, isi facea joc din asta, ma vedea ca turbez de nervi si tare-i mai placea...Ma rog...o luam de-o aripa, o tranteam in pat si o imbracam fortat Ce mai...un adevarat spectacol...imi muscam limba si-mi blestemam zilele, pana le puneam iarna puloverele si geaca si salopeta si toate alea! Dar trece! Acum privesc inapoi si rad!
In ceea ce priveste baita....Raisei ii vei face dush, asta e, si baie mai rar. O dushezi in cateva minute si asta e! Eu asa-i faceam Emmei. Era vara, ii faceam 2 dushuri pe zi si era arhi-suficient. La urma urmelor, nici nu-i mai trebuie baie in fiecare zi la varsta asta!
Lui Matei i-am facut baie zilnic pana pe la vreo 2 luni jumate...apoi am rarit-o...o data la doua zile, ca eram epuizata, si-l spalam la chiuveta, la urma urmelor e de ajuns. Oricum baita lui bb era o problema intr-adevar...Emma vroia sa asiste si ea intotdeauna si-i arunca fel si fel de chestii in cadita, o data era sa-i dea cu o sticla de sampon in cap ...Ma rog...evenimente! Cine are doi copii stie despre ce vorbesc!
La 3 luni si ceva a facut o parlita de dermatita atopica, avea pete aspre pe corp si dermatologul mi-a zis ca nu e bine sa-i fac baita asa des ca usuca pielea...la 2-3 zile e ok...tare m-am bucurat!!

Ok, mai vb, plange bb, merg la el!

_Ella, Emma & Matei

Mergi la inceput

Am revenit! A propos de iesitul afara...da, si asta e o problema, mai ales la inceput...cand bb suge des...De multe ori ieseam si dupa juma' de ora intram iar in casa...ca de, ii era foame!! El sugea numai tzitzi, asa ca nu stiam cat suge...poate ca nu se satura...uneori cerea dupa 3-4 ori, alteori dupa juma' de ora ...stiti cum e, cele care ati alaptat. ASa ca...saraca Emma....abia se juca si ea mai bine afara....si gata, in casa. sa pape Matei Apoi ieseam iar. Aveam noroc ca era vara, cald si nu puneam multe tzoale pe ei, ca sa pierd timp cu imbracatul si dezbracatul. Am alaptat si in public, prin parc (totusi destul de rar) daca-l apuca foamea p'acolo. Ma asezam pe o bancam ma intorceam cu spatele si asta e! Cum nu-i place, sa nu se uite. Ii mai dadeam si bibe cu ceai...da' nu vroia mereu.
Asa ca e nasola perioda asta de inceput...vreo 2 luni. Tre' sa iesi afara cu ei dupa ce bb a papat. Daca-l apuca foamea p'afara...n-ai decat sa te intorci, sau sa-l alaptezi pe undeva...in vreun magazin, pe undeva (am facut si chestia asta), in caz ca nu vrei sa alaptezi in public, sau sa-i dai ceai ca sa-l calmezi pana ajungeti acasa. Daca eram prin jurul blocului, intram in casa sa-i dau sa suga. Daca eram in parc...ori ii dadeam acolo, asa, mai ferit, ori, daca primea, ii dadeam ceai. Insa a avut perioade si perioade. Uneori nu vroia deloc bibe, era dependent de tzizti.
A fost lume care s-a uitat chioras la mine ca am alaptat in public, dar nu mi-a pasat. Doar nu era sa las copilu' sa se invineteasca de plans si de foame, asta daca nu vroia bibe cu nici un chip.
Oricum...cu 2 copii tre' sa fii pregatita pentru cele mai ciudate si neprevazute situatii....o sa vezi!

Ma opresc aici ca te-am innebunit! Mai astept intrebari!

_Ella, Emma & Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alipiticot spune:

pisi nu m-ai inebunit si multumesc ca ai avut rabdare sa mi explici atata.
Cu alaptatul,eu pana la un an am alaptat,atunci singurica a renuntat,eram in 2 luni de sarcina ,poate de asta...iar de alaptat in public,cu raisa s-a intamplat rar,dar nu nu prea ma stresez de asta,decat sa ma duc acasa,cu 2 copii mai bine asa...
Narcisa tu cum te ai descurcat singura?
In situatiile in care plangeau amandoi.....ce faceati?
Acum nu mai am idei de intrebari,dar acus vine momentul si sigur voi bombarda forumul.daca voi mai avea timp.
De curatenie oricum nu-mi pun problema,cui nu-i place asta e...cu mancarea la sot si raisei va fi mai greu dar sper sa am timp,macar cand doarme raisa.
Ea la pranz doarme acum 3 ore daca se va mentine asa....
multumesc inca o data pt raspunsuri.

Paula 36 sapt si minunea Stefana Raisa(d.n. 11.02.2005)

poze noi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos

Mergi la inceput