Credit imobiliar/ipotecar
Raspunsuri - Pagina 2
impreuna spune:
Noi acum suntem in tratative pt credit la Alpha Bank, de la ei luam si cel de nevoi personale pt avans si cel ipotecar (vre-o 12.500 avansul si 40.000 ipotecar). Inca nu am depus dosarul, acum umblam dupa acte. Vor lua si parintii credit de vre-o 6-7.000 euro sa fim siguri ca ne ajung, iar dupa calculele noastre vom avea o rata de aprox. 500 euro/luna.
uite aici un subiect identic.
Fla (sotie si mamica fericita)
rox_dox spune:
saru'mana pt sfaturi ...
o sa ma mai interesez si eu ..
oricum, va anunt in momentul in care ne-am hotarat si va povestesc si despre pasii facuti...ca sa mai vada si altii, ca poate e de ajutor...
pa-pa!
Nunta mea!
laura113 spune:
Ramonai cand ai facut creditul la OPT? Ce acte ti-au trebuit?
Mie la Banca Romaneasca la un imprumut de 30 000 euro mi-a calculat o rata de 245 euro, asta in conditiile in care plateam mai mult de 25% avans cash. Inca nu ne-am decis. Asta informativ.
Cum e mai bine la Banca Romaneasca sau Volksbank? Volksbank au dobanda mica dar comisioane mari?.
vickyfilip spune:
ce venit pe famile trebuie sa avem ca sa facem 2credite, si pentru nevoi personale(avans) si pt casa?.. cred ca ar trebui sa fie fooooarte mare..
si inca ceva, stiam ca nu mai merge cu 2 credite mari in acelasi timp, ca te verifica.. este cineva informat mai bine?
Catalin spune:
Desi exista un subiect identic deschis anterior, mut aici discutia respectiva din motive obiective:
Subiect initial: "Credit imobiliar/ipotecar"
postat de cherry22, 24/03/2006, 14:49:26
Vreau sa fac un credit pentru nevoi personale cu ipoteca la volksbank(sau alta banca unde pot indeplinesc conditiile). Stie careva daca pot pune ipoteca pe o constructie la rosu(are acoperis, geamuri si usi)? A facut cineva un astfel de credit?
(nu detin un alt imobil pe care l-as putea ipoteca)
Mi-ar fi de folos orice fel de informatii despre un astfel de credit.
va multumesc
o zi buna tuturor
cherry
raspuns postat de Deborah77, 27/03/2006, 16:08:52
Da, am facut eu, tot la Volksbank. Trebuie sa-i faci receptia casei, apoi cadastru si intabulare. Noi am fost ceva mai avansati cu constructia, dar conditia pe care ne-au pus-o asta a fost - la rosu si inchisa - geamuri, usi, acoperis.
raspuns postat de irinaelena, 01/08/2006, 08:26:27
Buna tuturor! As vrea sa intreb daca cineva dintre voi a facut vreodata credit la Alpha Bank? Cautand prin forum, am vazut persoane care au avut de-a face cu BCR, BRD, City Bank...dar nu am gasit pe nimeni care sa povesteasca vreo experienta personala cu Alpha Bank (daca nu am cautat bine, imi cer iertare si va rog sa ma indreptati catre pagina cu pricina).
Eu am sunat la ei sa ma interesez de un credit pentru casa...si au mentionat doar un comision de "cheltuieli directe" de 1,5% care se plateste la inceput; au zis ca nu au comision de administrare (nici lunar, nici anual) iar mie imi vine greu sa cred asta. E oare posibil ca persoana de la telefon sa nu fi stiut ce zice? Pentru a ma convinge trebuie sa ma duc personal la ei sa le insir lista mea de intrebari .
Dar cel mai sigur afli de la altii, care au trecut deja prin asta, de aceea va si intreb, sper sa fie cineva care sa-mi poata raspunde. Iar daca nu aveti credit la Alpha Bank....atunci la ce banca aveti si sunteti multumiti? Daca e posibil asa ceva ...
Irina
raspuns postat de ali, 02/08/2006, 09:25:13
Pentru mai multe informatii privind creditele( su sunt destul de reale) puteti accesa site-ul www.conso.ro
Spe sa va ajute.
ali
raspuns postat de irinaelena, 02/08/2006, 11:12:57
Am citit cuvant cu cuvant tot ce scrie acolo , am citit si www.creditimobiliar.ro ... am luat la rand si site-urile bancilor...Am aflat foarte multe informatii utile, mai ales de pe conso.ro , dar mai mult ma intereseaza o experienta personala, pentru ca de cele mai multe ori detaliile semnificative le afli abia la semnarea contractului
Irina
raspuns postat de amironeanu, 04/08/2006, 17:08:40
Buna!
Sora mea a acut credit imobiliar la OTP BANK, a luat franci elvetieni cu dobanda de 4,9%. Dintre toate bancile aceasta a fost cea care i-a dat suma cea mai mare, pe 30 de ani. Stiu ca a avut un comision de acordare si are un comision de rambursare anticipata, nu stiu daca mai este altceva. Avantaje suplimentare - intr-o saptamana i-au dat creditul si ii iau banii direct din cont pentru rata, ea trebuie sa alimenteze contul.
Directorul meu tocmai a facut credit ipotecar la Alpha Bank (mai are 2 credite acolo). A facut credit pe 20 de ani, a luat 32.000 euro, a platit comision de administrare 640 euro (2%), dobanda de 9,25%, rata lunara de 296,31 euro (a citit din scadentar). Este un credit pentru nevoi personale, dar a pus apartamentul gaj. Nu stiu daca se poate pune o casa la rosu gaj.
Eu prefer bancile mici pentru ca merge mult mai repede si sunt mai amabili. Stiu persoane care au facut credit imobiliar la BancPost si i-a plimbat o gramada (sora mea intr-o saptamana a avut bani in cont). Nu stiu exact cum este la BCR sau BRD. La BRD am fost pentru un credit de nevoi personale, dar ne-am dus la o cunostinta, deci nu se ia in considerare.
irina, eu iti recomand un drum personal la Alpha Bank.
A, trebuie sa precizez ca firma are cont la Alpha, OTP, BRD si BCR si, bineinteles, cel mai bine colaboram cu primele doua, in special cu OTP.
Pupici,
Andrea si Stefania
raspuns postat de irinaelena, 04/08/2006, 17:41:46
Despre OTP am citit un mesaj pe un forum, si nu as vrea sa incerc (http://www.creditimobiliar.ro/forum/atentie_la_otp_bank.html )
Cred ca o sa merg cat de curand la Alpha Bank sa ii intreb cu lux de amanunte ce comisioane au. Acel comision de 2% l-a platit o singura data la inceput?
Multumesc pentru raspuns!
Irina
raspuns postat de Mi-ka, 04/08/2006 19:44:06
OTP -ul mi-a scos si mie peri albi , dar nu am avut ce face ca vroiam creditul ala cu dobanda de 4,99 % in franci elvetieni. Actele care azi erau bune si suficiente, maine nu mai erau bune si mai trebuia si altceva. Pana nu am sunat eu personal la OTP Bucuresti sa fac reclamatie juristului lor de acolo care imi cerea numai acte aberante (de ex. modificare plan urbanism pentru apartamentul pe care urma sa-l cumparam)nu s-au linistitl;pana la urma mi-au cerut ei mie scuze pentru actele solicitate aiurea, spunandu-mi ca este o eroare.
Cert este ca a doua oara nu as mai lua credit de la ei, mai ales ca nu mai este oferta promotionala la dobanda de 4,99%.
Mi-ka
irinabobe spune:
daca fac un credit ipotecar in Euro, avansul de 25% pe care il depun la ei in cont poate fi in Euro sau il vor in lei echivalent Euro?
Irina
clauditzadennis spune:
Noi cautam acum refinantare de credit. Am facut imprumut la Volksbank, 32 mii euro, pe 28 de ani si avem rata 280 de euro pe luna. Mi se pare foarte mult. Dobanda e 5,99 la suta si platim tzaspe comisioane! Asa ca acum mai cautam. Atentie...noua ne-au calculat rata 190 de euro pe luna si in ziua in care am luat creditul ne-au spus ca de fapt e 280 de euro, ca mai exista un comision de risc, un comision pentru BNR si alte comisioane de care initial habar n-am avut. Succese!
rox_dox spune:
enorm de mult 280 eur si pt 28 de ani...ciudati astia de la Volksbank
noi vrem sa luam cam 17 000 eur ...pana acum oscilam intre brd si bcr
mai ales ca mai cunoastem pe cineva pe acolo..
macar ne mai spune cate ceva din substraturile bancii...comisioane ascunse, daca sunt...
tot ziceam noi sa ne mai ducem si pe la tiriac si inca acteva..dar cred ca pana la urma tot intre astea 2 ne hotaram..
e cineva care sa fi luat un credit de la BCR sau BRD?
sa-mi zica si mie cum e..
http://tt.lilypie.com/JfOap3/.png
Nunta noastra!
oprietena spune:
Buna,
Sunt in cautare de credit imobiliar, inca nu sunt hotarata unde dar as vrea sa stiu de la cele care ati trecut deja la faza cumparatului cam care sunt costurile pe care trebuie sa le suporte cumparatorul, notar, evaluator sau mai stiu eu ce..
va multumesc din suflet