Credit imobiliar/ipotecar

Credit imobiliar/ipotecar | Autor: rox_dox

Link direct la acest mesaj

Salutare!

Vrem si noi sa ne luam un apartament, ca sa nu mai stam cu parintii.
Si evident vom apela la un credit ipotecar, pt ca altfel nu ne putem permite.

Poate sa-mi spuna si mie cineva care a trecut relativ recent printr-o experienta de asta ce banca ar fi mai avantajoasa?

Noi am analizat asa un pik piata, si in momentul asta am zis ca pana la urma s-ar putea sa alegem tot intre cele 2 banci BRD si BCR...dar astept pareri si sfaturi...

Multumesc

pupici!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramonai spune:

Noi am facut in mai la OTP, in franci elvetieni. La momentul acela ni s-a parut avantajos si Volksbank. Gasesti mai multe pareri in niste subiecte de la Lectii know-how.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rox_dox spune:

saru'mana pt raspunsul prompt.

o sa ma duc si acolo sa vad ce s-a scris.

voi cat platiti pe luna acum si pt cati ani?

pupici!

Nunta mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonai spune:

quote:
Originally posted by rox_dox

saru'mana pt raspunsul prompt.

o sa ma duc si acolo sa vad ce s-a scris.

voi cat platiti pe luna acum si pt cati ani?

pupici!

Pentru creditul ipotecar platim 200 euro pe luna, pentru 30 de ani, suma imprumutata 39 000 euro. Pe langa astia avem si un credit pentru nevoi personale pentru cei 25% de avans (suma imprumutata a fost de 10 000 euro, maximul care putea fi acordat), pe 10 ani, cam 180 euro pe luna.

Mergi la inceput

mi se pare totusi cam multisor 200 eur, avand in vedere ca ei se laudau cu dobanda aia mica de 4.99...

Pupici!

Nunta mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymcar spune:

quote:
Originally posted by rox_dox

mi se pare totusi cam multisor 200 eur, avand in vedere ca ei se laudau cu dobanda aia mica de 4.99...

Pupici!

Nunta mea!

Cred ca gresesti.... eu am facut socoteala acus si la 39k imprumut, cu 5% dobanda, fara alte taxe si comisioane, dureaza 404 luni pana platesti (deci peste 33 de ani).

My life stinks

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luli spune:

Avantajoase sunt si creditele de la ING din punct de vedere al costurilor.
Dezavantajul e ca uneori astepti destul de mult.
Depinde ce iti doresti - un credit cu costuri mici sau un credit "repede".

Behind every love is a great story

Luli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Nu mi se pare deloc mult o rata de 200 de euro...daca ar fi mai mica nu ar mai fi atat de inaccecibil si creditul. Acum depinde si de suma imprumutata.
Noi am luat de la banca romaneasca, se misca f. repede, daca tu esti gata cu casa gasita si toate actele in 2 sapt. ai banii.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

da, ai dreptate ymcar...

noi ne-am facut calculele pt mai putini bani...aici era vb de 39000 eur...noi vrem mai putini bani, pt ca avem mai multi bani stransi pt avans...si o sa dam mai mult de 25%...

Nunta mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melinav spune:

Noi am ales volksbank, dob este 5,95%, dar se mai adauga si niste comisioane ...
Daca faci pe 20 de ani creditul, si poti returna bani in avans, ii dai cu 1% dob.

Melina

Viata e ca o amenda, o platesti intr-o singura rata, mai lunga sau mai scurta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Incercati si ING Bank, este o banca serioasa si are mlte avantaje daca devii client fidel.

Sa auzim de bine ;)

Mergi la inceput