Pastrarea fecioriei in ziua de azi
Raspunsuri - Pagina 7
tasia spune:
Cat despre ce haine purtam sau cum avem parul prins cred k chestia asta este chiar irelevanta. Dumnezeu ne va judeca dupa fapte, ele sunt cartea de vizita a fiecarui om. Iar toalele de pe noi st doar o carcasa
39 +
pozele noastre
toni spune:
Pana la urma fecioria e legata de relatia cu Dumnezeu.
Iosif, unul din patriarhi, si-a pastrat fecioria si, din aceasta cauza, a stat inchis in temnita 12 ani. Dar dupa 12 ani de inchisoare a ajuns prim-ministru in Egipt.
Concluzia:
chiar daca in aparenta lucrurile par fara sens, Dumnezeu rasplateste ascultarea. De aceea cred ca indicatiile lui Dumnezeu sunt sanatoase si conduc pe un fagas bun. Caile laturalnice sunt intotdeauna cel putin complicate.
Asa ca merita sa promovam adevaratele valori.
Si fecioria este o valoare.
Confirmata de Dumnezeu Insusi.
ina_nz spune:
E clar ca sansele mele de a deveni prim ministru s-au dus pe apa sambetei.
Cert e ca m-ati convins........la a doua casnicie o sa ma prezin virgina
Ina
Victoria spune:
Ina nz, sa stii ca nu e deloc crestineste ce ai facut, mor de ras...Evident, nici eu nu am fost/voi fi prim ministru...
Si ca sa vorbim iar serios...daca ma maritam cu primul..cu care eram si logodita de altfel...as fi divortat in cateva luni.Traiul impreuna m-a convins imediat ca nu eram potriviti.Deci, la ce ar fi folosit ca ma maritam feciara, ne amaram vietile unul altuia si divortam?
V
In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred. Gabriel Liiceanu
spic de grau spune:
A fi sau nu virgin(a) in momentul cnd te casatoresti, e o decizie personala. Nu conteaza ce spun X sau Y despre asta.
Gasesc trist ca virginitatea e privita ca o boala sa o ciudatenie.
Daca unii nu sunt capabili sau considera ca nu e o necesitate, nu trebuie sa dea cu pietre in cei care nu impartasesc ideile lor.
La fel - cei care reusesc sa tina acest lucru, nu trebuie sa se infumureze si sa se gandeasca cat de superiori sunt ei, fata de ceilalti.
In definitiv Dumnezeu trebuie sa ne judece faptele si noi.
Parerea mea.
Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.
alba spune:
quote:
Originally posted by casandra
Draga Alba, ai dreptate, Dumnezeu ne iubeste cu adevarat, asta inseamna cu responsabilitate si cu gand bun. Ideea e ca El stie ce e bun pentru noi, pe cand noi suntem ispititi zilnic, in fel si chip. Cum ne ghideaza Dumnezeu, ca sa nu ne pierdem definitiv? Prin poruncile Sale, pe care noi le putem respecta sau nu. Daca nu, ne va fi din ce in ce mai greu sa iesim din noianul care ne impresoara. Dar, oricat de greu, niciodata imposibil, daca ne vom trezi si indrepta catre El.
Depsre problema fecioriei, e delicat de vorbit. Dar, pana la urma si asta e un test. Daca crezi cu adevarat in Dumnezeu, si il iubesti din toata inima, cu toata puterea si cu tot sufletul, trebuie sa iti vina tare greu sa actionezi impotriva vrerii Sale.
Fecior/fecioara sau nu, nu poti avea garantia unei vieti tihnite si lipsite de necazuri. Pentru ca ni s-a spus ca in lume necazuri vom avea, dar si sa indraznim, caci El a biruit lumea.
Fecioria nu este chezasia unei casnicii fericite. Poate ca nu este intotdeauna perceputa ca pe un dar, partenerului poate sa ii fie total indiferent aspectul asta. Dar este pecetea unui om care este mai greu de ispitit, mai hotarat sa mearga pe un anumit drum, capabil sa reziste tentatiilor, si alaturi de care poti pasi increzator in viata, sperand ca nu te va lasa de izbeliste cand iti va fi mai greu. S-ar putea ca toate astea sa nu fie adevarate, ca omul sa cada pe parcurs, sa nu reziste, iar altul care a cazut mai inainte sa se ridice. Nimic nu e sigur.
Litera ucide, iar duhul face viu.
Dar cine e in duh, nu va calca legamantul fecioriei, daca e inca fecior.
Draga Casandra,
multumesc frumos pentru raspuns.
Eu sunt (din pacate)un om mult prea realist si destul de sceptic,care nu crede nimic asa de usor.
De acea eu ma aplec in fata ta si a credintei tale pe care eu nu o am.
Vazind zilnic in jurul meu atita cruzime, rautate,durere,fiind un om informat de tot ceea ce se intimpla-n lume,mi-e greu sa cred intr-un Dumnezeu care a creat atitea lucruri urite....
Cu ce scop,cu ce scop ?
Casandra uite aici si exemplul mamei mele:
Mama mea a fost fecioara, cind s-a casatorit.
Ei bine acum, regreta enorm si spune ca tata nu a meritat-o,ca nu a avut pic de respect de fecioria ei si la scurt timp de la casnicie o insela.
Parintii mei au divortat cind aveam 9 ani,deci ?
Ai dreptate cind zici ca:
Fecioria nu este chezasia unei casnicii fericite....
Alba,mami de Darian (7 ani) & Cassian (1 anisor)
http://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian
"Intreaga suferinta din lume apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume apare din dorinta de a-i face fericiti si pe ceilalti."
casandra spune:
Draga mea, cine isi pastreaza fecioria gandindu-se ca va gasi pe cineva care sa o/il merite, va fi crunt dezamagit. Pentru ca nimeni nu merita pe nimeni, pentru ca toti suntem pacatosi si rai. Numai prin Hristos putem birui pacatul, straduindu-ne sa Ii implinim poruncile. Iar una dintre porunci este pastrarea fecioriei cat timp nu suntem legati prin taina cununiei. Cine isi pastreaza fecioria de dragul Celui care i-o cere nu va fi niciodata dezamagit.
Noi nu suntem merituosi, si nici partenerii nostrii nu sunt. Dumnezeu a dat-o pe Eva lui Adam, nu pentru ca acesta ar fi fost plin de merite, ci pentru ca nu era bine sa fie singur, pentru ca avea nevoie de ea. Nu din prea mult bine, ci pentru a fi bine.
iulian1969g spune:
quote:
Draga mea, cine isi pastreaza fecioria gandindu-se ca va gasi pe cineva care sa o/il merite, va fi crunt dezamagit. Pentru ca nimeni nu merita pe nimeni, pentru ca toti suntem pacatosi si rai. Numai prin Hristos putem birui pacatul, straduindu-ne sa Ii implinim poruncile. Iar una dintre porunci este pastrarea fecioriei cat timp nu suntem legati prin taina cununiei. Cine isi pastreaza fecioria de dragul Celui care i-o cere nu va fi niciodata dezamagit.
Noi nu suntem merituosi, si nici partenerii nostrii nu sunt. Dumnezeu a dat-o pe Eva lui Adam, nu pentru ca acesta ar fi fost plin de merite, ci pentru ca nu era bine sa fie singur, pentru ca avea nevoie de ea. Nu din prea mult bine, ci pentru a fi bine.
Ce-mi place cum ai scris!!!
Giuliano
elenus22 spune:
quote:
Ai foarte mare dreptate nimeni nu merita pe nimeni. Pastrarea fecioriei tine de relatia personala a fiecaruia cu Dumnezeu si de credinta pe care o are. Pastrarea fecioriei este considerata intr-un fel o ciudatenie a zilelor noastre.Multi nu mai apreciaza din contra exista si unii barbati care prefera femeile cu "experienta". Eu cred ca Dumnezeu vede eforturile fiecaruia si daca cineva se lupta sa se pastreze curat pana la nunta atunci Domnul ii va randui o persoana pe masura care sa aprecieze acest lucru.