Credit de refinantare!
POate s-a mai discutat, nu am reusit sa caut pt ca "serverul e aglomerat".
Rog moderatorii sa inchida subiectul daca mai este altul la fel.
Noi avem un credit ipotecar la BCR, de 5000 USD, la care platim de 3 ani. Citind pe aici am vazut ca se plateste un comision pt rambursare in avans, dar nu asta vroiam sa intreb. Ni s-a spus ca rata lunara va fi fixa dar nu ni s-a explicat ca dobanda de referinta se modifica la fiecare 6 luni, asa am ajuns sa platim de la 55 USD la 75 USD lunar.
Nu e mult nici creditul nu e mare (l-am luat pe 15 ani) dar ma intereseaza daca e bine sa luam un credit de refinantare de la banca Transilvania, avem ceva de castigat, ori mai binem mergem cu asta inainte.
Daca rambursam creditul la BCR se recalculeaza dobanda sau nu?
A mai luat cineva credit de refinantare?
si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
Pozele noastre
Raspunsuri
Leditia spune:
Stai linistita ca si alte banci isi modifica dobanzile si comisioanele intr-o veselie!Si nu scanzandu-le,daca la asta te gandeai!
De ex.BRD,a marit dobanda la un anumit credit de 2 ori in luna iulie,apoi iar in aug...la fel si comisioanele(in doar 3 luni s-a dublat comisionul de administrare)..si daca o mai tine tot asa o sa-mi fac si eu refinantare,ca nu-mi plac chestiile astea cu marirea dobanzii asa de des.In plus,am alt credit,cu o ditamai dobanda la raiffeisen(bine ca suma este mica si e spre sfarsit),care bineinteles ca a ramas la fel de mare desi dobanzile la ei au scazut destul de atunci(adik la jumate),doar ca la mine n-a scazut nik.Sunt ferm convinsa ca daca ar mai fi crescut dobanzile ar fi marit si dobanda de la creditul pe care-l am la ei,dar daca au scazut dobanzile in general,cea de la creditul meu a ramas la fel.
Mi se pare stupid ca atunci cand dobanzile scad nu scad la toate creditele,in schimb atunci cand cresc,cresc si la creditele de acu' nush cat timp.La noi inca dobanzile sunt foarte mari comparativ cu bancile in UE.
O zi faina.
Referitor la banca Transilvania ,nu stiu ce sa-ti spun,nu stiu daca se merita,ca voi ati luat pe 15 ani..si cu cat perioada e mai lunga cu atat platiti mai multa dobanda,deci mai multi bani.Si daca te uiti pe grafice,desi ati platit 3 ani ati achitat f putin din creditul efectiv.La orice banca ai comision de plata anticipata,plus alte comisioane care mai de care..Dar daca per ansamblu,iesi in castig merita sa-ti faci refinantare.(de ex.dobanda mai mica,comisioane mai mici si mai putine,etc etc. si bineinteles luati pe mai putini ani ca sa platiti mai putina dobanda)
POZE
Leditia spune:
Uite m-am uitat pe ce ofera cateva banci in materie de refinantare,dobanzi,rate,DAE etc..inclusiv la banca Transilvania care sincer nu mi s-a parut deloc avantajoasa.Insa sunt cateva banci de ex.alpha bank,tiriac(aici insa nu am gasit cat au DAE si nici un calculator de rate) .Alpha bank-ul are dobanzi bune si DAE este avantajos...fata de majoritatea bancilor.
Uite un www.alphabank.ro/ro/produse/alpha_4all.htm" target="_blank">link si poti singura sa-ti faci un calcul.Vezi sa ai grija ca,, calculatorul de rate nu se deschide bine cu mozilla asa ca deschide-l cu exploreru.
O zi faina.
Mai caut,ca mai am cateva banci de vizitat.
POZE
tyaa spune:
Leditia, asa e. Daca te uiti pe graficul de rambursare am achitat f multa dobanda si f putin din credit. Cu cat trece timpul dobanda scade si creste "creditul". Mi-a zis odata cineva ca daca platesti anticipat iti recalculeaza dobanda si mai scade din credit.
Intrebam de banca Transilvania pt ca aici in Toplita (care e putin mai mare de cat un sat)nu sunt decat BCR, BAncPOst, Raiffeisen si Transilvania. Poate se va deschide si HVB.
Oricum bancile astea nu lucreaza decat in avantajul lor dupa cum e si normal.
M-am uitat si eu pe site-urile unor banci si nu am gasit ceva mult mai avantajos decat creditul pe care il avem noi.
Merci fain.
Pozele noastre
Leditia spune:
quote:
Originally posted by tyaa
Leditia, asa e. Daca te uiti pe graficul de rambursare am achitat f multa dobanda si f putin din credit. Cu cat trece timpul dobanda scade si creste "creditul". Mi-a zis odata cineva ca daca platesti anticipat iti recalculeaza dobanda si mai scade din credit.
Intrebam de banca Transilvania pt ca aici in Toplita (care e putin mai mare de cat un sat)nu sunt decat BCR, BAncPOst, Raiffeisen si Transilvania. Poate se va deschide si HVB.
Oricum bancile astea nu lucreaza decat in avantajul lor dupa cum e si normal.
M-am uitat si eu pe site-urile unor banci si nu am gasit ceva mult mai avantajos decat creditul pe care il avem noi.
Merci fain.
tyaa si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
Pozele noastre
tyaa sa sti ca nu-ti recalculeaza nimic.Asa am crezut si eu la raiffeisen ca daca platesc anticipat o sa platesc mai putin pt ca platisem atata timp multa dobanda si nah..De fapt acum ca e pe sfarsit,platesc rata mare si dobanda putina,am platit o parte si anticipat sa-mi mai scada rata,dar nu mi s-a recalculat nimic.
Cineva apropiat are un credit la BCR si tot asa voia sa-l plateasca anticipat pe ideea ca daca-i recalculeaza dobanda si tot nu mai are mult de platit..eroare,de fapt daca ar fi platit anticipat cu tot cu comisioane si alte alea ar fi dat mult mai multi bani(pt ca platise multa dobanda pana atunci si ramasese creditul de platit,deci banii dati pana atunci erau egal cu 0,ca daca platea anticipat sa scape de credit trebuia sa scoata din buzunar aproape toata suma pe care o imprumutase plus niste comisioane deloc de neglijat) si a lasat totul asa,sa plateasca lunar pana scapa de credit(bine nu e pe termen lung deci nu mai are mult)Dar e bine totusi sa pui o intrebare unde ai facut creditul sa te lamuresti mai bine..
Bineinteles ca bancile nu-s case de caritate,dar nici sa te jupoaie de bani nu mi se pare ok.(la un credit de x lei de obicei platesti dublu..mai pui si comisioane si tot deja ajungi sa mai platesti de cel putin inca o data imprumutul facut)Eu nu stiu exact comisioanele de la bancile de afara si dobanzile,dar stiu din surse sigure(prieteni care-s stabiliti afara si si-au facut credite pt masini sau case sau ambele) ca-s mai mici ca la noi.Vb aia,pana sa se dea legea cu afisarea tuturor dobanzilor si comisioanelor(DAE)si chiar si dupa erau banci care aveau DAE si 40% sau mai mult.
Oricum e bine sa cantaresti bine ofertele pana sa iei o decizie de genu' ca sa faci pasul asta doar daca merita,ca altfel eu nu vad rostul.
O seara placuta
POZE
tyaa spune:
POate singurul avantaj in cazul in care am lua un credit de refinantare ar fi ca il luam pe mai putini ani.......pana acum am platit vreo 70 milioane de lei iar creditul a scazut cu vreo 10. Sarlatanie curata.....singura optiune rentabila ar fi sa achitam acum cat mai multe rate in avans in conditiile in care acum dobanda e f mare si rata mica......dar mai bine intreb daca voi merge azi. Enervanta situatie, dar daca nu era creditul nu aveam nici apartamentul, noi am avut si noroc, l-am luat ieftin si nici daca platim 15 ani (cu tot cu dobanda mare) nu ajungem la valoarea lui reala, asta in cazul in care dobanzile nu cresc exagerat.
Toate bune
Pozele noastre
Leditia spune:
tya stiu ca valoarea apartamentelor a crescut spectaculos,asa ca si cu dobanda cu tot pt voi este bine.In ultimii 3-4 ani valoarea apartamentelor a crescut enorm,in conditiile in care in acelasi timp dobanzile la credite au scazut.De ex.in martie-apr. 2003 o gars.in Buc.era 7000$-7300,intr-o zona destul de buna..iar acum daca gasesti aceeasi garsoniera la 30-35000 euro,(deci mai pui si diferenta de curs de la euro la $) este bine,in aceeasi zona.Si dupa cum vezi diferenta este enorma...Si asta s-a intamplat in toate orasele din tara.Asa ca a fost o investitie buna.(bine pastrand proportiile caci in provincie,in orasele mici nu erau garsoniere cu 7000$ in urma cu 3 ani)
Oricum la 5000 de usd pe 15 ani si cu credit imobiliar(sau este de nevoi personale?)rata nu este mare si puteti sa achitati mai multe rate deodata..ca sa nu mai platiti atata dobanda...scade suma de rambursat,scade si dobanda platita.
o zi buna si succces.
POZE
tyaa spune:
Leditia, mi-a facut placere sa conversam.
Pozele noastre
tyaa spune:
A, creditul e imobiliar (ipotecar). Te pup
Pozele noastre
Leditia spune:
quote:
Originally posted by tyaa
Leditia, mi-a facut placere sa conversam.
tyaa si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
Pozele noastre
Da ..si mie.
succes.
POZE