40 cu + sau - (cap.20)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Craciunita eu iau pastile pt. alergie ca usuca nasul mintenas. Deregula cind uit sa le iau imi lacrimeaza ochii ma apuca stranutul si imi curge nasul. Plus sinusurile infundate, parca sint sub apa.Azi mi-am facut ceai englezesc. Asta imi place cel mai mult la breakfast (dintre ceaiuri). APoi sint cele de padure de care am baut la libraria aia de linga cinema Patria din Bucuresti, cum ii zice doamne ca am uitat? Cretulesti, Carturesti? AH ce ceai bun aveau... azi am de lucru mult. am vazut in treacat un articol cu delta... ce mi-ar place sa mai merg acolo. si la Rohia in Maramures (ce slana si ce palinca au calugarii aia)... si la cimpulung de craciun. na ca m-apuca nostalgiile. kuki ce bine de tine ca te poti duce cind vrei.Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cius22 spune:

Buna ziua,dragele mele...

imi pare rau ca nu am apucat sa cetesc tat...doar ultimele 2 pagini...ca de stateam sa ma uit la tot ca-am pierdut,nu mai aveam timp sa scriu...

In ultimul timp,s-au incalecat problemele pe mine...Pe langa munca la orar,pe langa casa...a inceput si Roxi sa ne faca figuri...Sambata la pranz,a cerut voie sa plece afara...am rugat-o sa vina la 5 (17) sa il ia si pe cel mic dupa ce se trezeste...buuuun...se face 5,6,7....se face 8...se face 9...ora 10(22) a venit omu' negru' n-a sosit...am intrat in panica...daca s-o fi intamplat ceva?...apoi,pe la 11 primesc un tel,de la mama mea,ca s-a dus acolo...cica de frica(desi noi nu am batut-o niciodata!)...buuun,discuta maica-mea frumos cu ea,o lasa sa doarma cat "vrea muschii ei" si dimineata (duminica) o trimite acasa (era ora 11 dimineata...se face 12,se face 1...se face 21...se face 24...nika...se face luni...va dati seama prin ce-am trecut...luni la 16,primesc un telefon foarte scurt de la o fatuca ce-mi zice ca Roxi e bine si va veni in seara asta acasa...pe la 22 apare si Zana...discutii-discutii-discutii-sa vedem ce are pe suflet de a fugit de-acasa...ce a inteles ea din discutii?...ca iar vrea sa fuga...mi-a scris un bilet si era cat pe ce sa reuseasca sa iasa din casa...De disperare,am sunat la asistenta sociala (stiti ca Roxi e la mine de la varsta de 3 ani si 7 luni-dar e urmarita de asistenta sociala) si am povestit nacazul...am fost la ea si acum Roxi a intrat intr-un program de consiliere psihologica...se pare ca a intrat in anturajul a 2 frati (fata si baiat) a caror parinti sunt plecati in Spania(muncesc bietii pe rupte si le trimit bani copiilor) iar la kupiii astia in apartamnet e in permanenta chef-un du-te vino ca in gara(au 16 si 17 ani)...Noa-e motivata absenta mea?
Am aflat si ca fumeaza cam 6 tigari pe zi...si ca sa nu mai fure din tigarile mele am convenit ca ii dau eu,dar numa' 3 /zi..da' pentru care tre' sa munceasca ceva in casa...sa vedem cum vor evolua lucrurile...
De nervi-am mancat intr-na zilele astea si simt ca am pus pe mine...cand ma linistesc o iau iar cu regimul de la capat...

Noa-va pup...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

cicina, ce aerosoale bagi? Nu stiu ce-s alea si de unde se cumpara.
adrienne, nu-mi curge nasul, pus si simplu nu pot respira si am o gheara in piept.
cius, grea situatie. Daca era fata mea ma duceam si-o luam acasa, indiferent de ora, o mai si smotoceam pe drum, sa stie ca nu e de capul ei si nu-si face refugiu la bunica-sa. Refugiul e acasa, acolo unde sunt reguli. Si pe copiii aia singuri, cu parinti in Spania, ii reclamam la Politie si la Asistenta Sociala, sa stie ca nu-s de capul lor. Ma duceam cu politaiul la usa lor. Ma apuca groaza, cum adica fumeaza 6 tigari pe zi? Pai i le bagam cu jarul in gura si n-o lasam pana nu le fuma pe toate o data. Ea se compara cu tine? Of, of!

Nu certati copiii cand viseaza!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Of! Si eu care credeam ca mamele de fete sint cele mai fericite ca fetele sint cuminti si responsabile… Ana Maria cum tu esti cea mai apropiata ca virsta ce sugestie ai pt. Cius ca eu n-am imaginatie. N-as bate-o dar i-as lua privilegiile, telefon, calculator, bani de buzunar…nema, lu estragon e tarhon, da? Iar persil e parsley, adica patrunjel? ca tot ma gindesc la detergentul asta persil. cred ca nu punem detergent in mincare, nu? pina la urma voi sfirsi prin a vorbi o fromgleza de mai pricepe nimeni nik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Ciuss, m-ai lasat masca, n-as sti ce trebuie sa fac in asemenea situatie. Ca e clar ca nu merge nici cu masuri prea drastice, nici cu duhul blandetii. Cred totusi ca i-ai oferit cam cu usurinta cele trei tigari, ca n-as crede ca a apucat sa fie dependenta de tutun deja si odata permisiunea creata, greu i-o mai retragi. Dar in fine, sa fie asta problema cea mai mica, bine ca macar i-ai conditionat tigarile de ceva munca prin casa.

Si Craciunitza are dreptate, copiii aia cu parintii in Sapania nu sunt in grija nimanui? Ca tot copii sunt si ei si daca sunt lasati chiar de capul lor cred ca ar trebui anuntata Asistenta Sociala sau Autoritatea Tutelara sau care or fi organu' care se ocupa de minori.

Mai, ce mancare faceti voi acolo cu persil ca nu ma dumiresc? Ma duc sa caut reteta de rattatouille (am scris bine?) ca m-ati inebunit cu laudele.

Gabi, ziceam de blond ca e dificil ca imediat incep sa se vada radacinile, eu ma vopsesc cam la o luna, mai rar de atat nu pot.

Adrienne, cum adica ce bine de mine ca ma pot duce oricand. Unde, in Delta? Chestia e ca indiferent despre ce ar fi vorba teoretic ma pot duce oricand, oriunde, practic, insa...mi-am petrecut concediul acasa. Dar in casa MEA. E si asta o chestie.

Azi am aflat ca a murit un fost coleg de serviciu. Cred ca avea vreo 35-36 de ani. Cancer.
Nu, ca nu vreau sa va intristez, dar legat de asta ma intrebam cum de atatia tineri mor de cancer in jurul nostru, in schimb, de exemplu in satul bunicilor mei, lumea moare de batranete. N-a murit nici o femeie de cancer la san sau genital...bunica mea zice ca n-a auzit de asa ceva pe la ea prin sat. Femeile au 70-80 de ani si inca mai muncesc din greu, n-au timp sa faca cancer, nici controale, nici teste, cred ca n-au timp nici sa se imbolnaveasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Eu nu cred ca nu se rezolva nimic cu pedepsele la copiii de varsta lui Roxi. Ba, mai mult, risti sa-i dai un motiv serios sa plece din nou de acasa. Metoda Craciunitzei o gasesc foarte drastica (ma refer la partea cu tigarile si cu smotoceala). De la o anumita varsta cuvantul „bataie” (sau smotoceala) trebuie scos din dictionar, altfel iti faci un dusman din copil.
Pe de alta parte, m-as fi dus si eu s-o iau de la mama. Iar cu tigarile... ce Dumnezeu sa-i faci? Daca i le interzici, oricum va fuma pe ascuns... macar sa stie care sunt riscurile. Si sa stie ce inseamna dependenta. Inseamna lipsa de libertate. Esti scalvul unor ierburi.
As fi anuntat probabil autoritatile despre modul de viata al unor minori lasati de capul lor. Dar ma indoiesc ca asta ar fi schimbat ceva... dar nu mai stiu cum e in Romania.
O vad pe Anca, si nu are decat 13 ani. Cand incerc sa-i arat partile negative ale prietenei ei, sare ca o leoaica sa-i gaseasca circumstante atenuante si s-o apere. Desi ii recunoaste defectele, ii gaseste intotdeauna motive sau scuze. Prietenii lor sunt prietenii lor si nu noi, oricat ne-am da noi peste cap.

Cred si eu ca e bine sa fie urmarita de un asistent – pedagog – psiholog ce-o fi, sa discute cu ea, si sper sa discute si cu voi, sa inteleaga ca nu-i un capat de tara ce-a facut, dar devine grav daca se repeta si dramatic daca devine o obisnuinta.
Vorbiti-i despre cum va pierdeti voi increderea in ea, faceti-o sa se simta cu adevarat vinovata, ietrati-o dar puneti-i conditii.
Daca v-a ascuns anumite lucruri (tigarile, prietenii pe care-i frecventeaza) trebuie sa fie constienta ca sunt lucruri care va supara. A vrut sa nu va supere, sau a ascuns asta pentru confortul ei? Cum vede ea lucrurile in viitor?
Daca prietenii ei asa fac, nu inseanmna ca asa e bine, ci, poate, ca a venit vremea sa se orienteze spre alti prieteni. Ea cat valoreaza in ochii ei?

Am mai zice, dar sunt si la serviciu si tebuie sa-mi termin treaba...
Curaj!

..............................................................................................
"C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne". Kyo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Mai, smotoceala nu inseamna bataie. Inseamna smotoceala.
In seara asta va invit la gogosi, din alea umflate si goale, se numesc minciunele, crocante si pudrate.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

quote:
Originally posted by craciunitza

Mai, smotoceala nu inseamna bataie. Inseamna smotoceala.
In seara asta va invit la gogosi, din alea umflate si goale, se numesc minciunele, crocante si pudrate.

Poze

Aha, si alea nici nu ingrasa, ca doar sunt goale pe dinauntru :)))
Mi-ai facut pofta si eu nu stiu sa fac gogosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Buna seara,
Ufff din tot ce am citi mesajul Simonei m-a intristat cel mai tare. Ce ii este si cu copiii astea. Simo nu te gandi ca doar ptr ca e adoptata s-a comportat asa.Nu iti spun eu din proprie experienta ( ma rog nu a mea ci a familiei mele-nepoti de sora si de frate) ca la varsta asta copiii se cred teribili, ca nu au nevoie de sfaturi, ca stiu ei ce fac si ce vor.Trebuie multa diplomatie in a negocia cu ei.
Sunt convinsa ca in capul ei nu face sa faca decat comparatii intre responsabilitatile ei acasa(chiar daca mici din cate inteleg) si libertatea celor doi frati.
Craciunitza mergi la doctor si cerei exat ce spune Cicina, aerosoli: e un fel de pulverizator si pulverizezi un fel de substanta in gura. Mama mea foloseste asa ceva.Ia vezi tu nu cumva ai astm?
Hei nu vorbiti de gogosi ca si eu vreau, goale sau negoale, dar vrea...si nici eu nu mai stiu sa fac, cred ca de lene....dar eu dau vina pe faina de aici.
Gabitza lasa nu ma invidia ptr sot, ca are si el bubele lui...incat eram in prag de divort de vreo 3-4 ori in ultimii 10 ani. Recunosc ca elementul conciliant sunt eu (acelasi cu cel care s-a gandit la divort de cateva ori), adica am invatat sa-l accept asa cum este.
Si nici ptr dentist nu ma invidia ca mi-au trebuit 5-6 luni de dureri ca sa ma hotarasc. Dar acum gata cu durerea....
Mai fetelor dar gospodine mai sunteti, calcat, gatit bunatati, facut gogosi.....si eu abia daca reusesc sa fac fata la scoala, cu atatea teme si lucrari de corectat.
Soni vezi ca nu am avut material didactic saptamana asta cand am predat "linie, semicerc si altele". Nu a avut cine sa faca spagatul...etc.Ce faci nu mai ajungi odata ?
Pup gasca.

Liliana

Poze cu maimutica mea

Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soni spune:

Vin Polux mama da am mutat azi pe mama unui de aici care dupa doua zile ca e internata pt transplant,maicuta o avizeaza sa-si ia catrafusele ca ajunge altul!!! eram sa o strin de git!!Maicuta!!!1 A dreacului si afurisita . Asaca am adus tot in ----beci la mine !! Lasa sa fie bine cupilu ca vedem noi!
Is termintata!!1 rupta! si cu ploaia asta care vine eeeee de dimineata sint si mai rupta .
Noroc ca nu am probleme cu raceli. Da am un somn de zile mari! Eu ador ploaia! si de multe ori cind vreau sa dorm i-mi im aginez ca ---ploua!!
nu ma bag in educatie . Parinti se devine nu se nasc!!!
Adriennwe ia mama un dictionar ca pina la urma pui detergent publicizat in RO!! hi hiSi tot nu mi-ai spus daca vrei mincare cu verdeturi!Astept. Gasca va pup . Dush, si---dac mai pot mai intru!!!

Mergi la inceput