Sezatoarea canadiana (51)
Raspunsuri - Pagina 8
Caroline spune:
Asa e, orice interogare la biroul de credit iti scade credit scorul. Dar daca faci una pe an, nu-i nici o problema.
Cum sa-ti ridici scorul la maxim? V-am spus, cheltuit de pe card si platit integral la termenul facturii. Daca se poate iti cumperi si painea cu cardul.
Emily cartile tale, visa fiind, sunt OK. Mortgage-ul, fiind un credit ipotecar (sustinut de valoarea casei) se bazeaza mai mult pe declaratia de venit a anului trecut (notita pe care o primiti de la guvern, pentru confirmarea taxelor - extrasul), adeverintele de servici si in final pe credit scor, care nu trebuie sa fie cine stie ce ridicat, pentru ca % de risc nu este mare.
Eu, in locul tau, as aplica si pentru un mastercard.
Limita la card este bine sa fie mare, pentru ca apare in raportul de credit, dar soldul pe ele trebuie sa fie mic. Cand aplici pentru un credit important, dai telefon la credit card si scazi limita, pentru ca in calculul indicelui suportabilitatii venit/credit sa beneficiezi de procent mare.
Hai sa va povestesc un pic despre procedura.
Sistemul are implementat nivelul creditscorului de la care aproba automat un credit, fara alte investigatii. Daca te incadrezi in el, in cateva secunde esti aprobat.
Daca ai vreo buba, esti declinat. Dai telefon daca stii ca esti in regula si-i rogi sa-ti reinterogheze biroul de credit. Si noua ne vin deseori rapoarte gresite. Numai daca esti in regula, ca daca nu, o iterogare in plus te dezavantajeaza. De-asta este bine sa ai raportul tau de credit o data pe an. Compania de credit plateste fiecare interogare, asa ca s-ar putea sa iti ceara ([prin fax) raportul tau de credit ca justificare a unei noi interogari.
Caroline spune:
Ira bine ai revenit.
Te asteptam cu noi instantanee haioase ale Sofiei (si nu numai).
Ce-i cu impuscaturile din Mo.? Nu m-am uitat la stiri. Faceti-mi si mie un rezumat.
bebitzu spune:
http://www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/story/CTVNews/20060913/montreal_shooting_060914/20060914?hub=TopStories
info despre atentatul de ieri
Simonna spune:
Yap, si mie mi-a spus o colega de baietii romani de la Dowson. Fiul ei a fost coleg cu ei in secondaire si tin legatura... Asa ca, da, sint romani. Oricum, mai mare porcaria! Si, oricum, cine impiedica orice nebun sa se duca in scoala lui fiu-meu, sau sa intre in firma asta acum... Teoria vecinilor mei de birou este: we'll have to live with it". Si, pe undeva, au dreptate... Dar n-as indrazni sa-lprivesc in ochi pe vreun parinte cu copil la Dawson, ca sa nu mai vorbesc de cei cu copiii in spital...
Simonna
Podeanu spune:
Nelia o are pe Teodora la gradinita Dawson, sau asa tin eu minte.
Copiii au fost evacuati ieri, nu stiu cum s-a luat legatura cu parintii sa vina sa-i aia acasa.
Eu lucrez f aproape de colegiu si erau toate starzile baricadate seara cind am plecat spre casa.
Eu nu am auzit absolut nimic de romini, doar de greocaica de 18 ani care a murit . De restul care sunt inca la spital vreo 20 (din care 4 erau in situatie critica si 2 f critica) nu s-a mentionat nationalitatea.
Dana si gemenii
Voiculestii
OlgaTarziu spune:
Buna fetelor.
Nu stiu care intreba de Nelia. Am vorbit acum 5 min cu ea. Sunt bine si m-a rugat sa va spun ca a fost super stresata. Era in zona in timpul atentatului. Tudora e la gradinitza la Dawson dar imediat educatoarele au dus copiii in subsol la adapost. Nelia a trecut prin iad o ora pana cand si-a luat copila in brate. Ar fi trebuit sa fie acolo la 12.30, norocul ei ca a pierdut metroul si a ajuns la si 45. Daca nu ar fi fost rau. Acum e bine, dar psihic inca se resimte. Gradinita nu se deschide decat luni. Cam asta e rezumatul.
Sa aveti o zi faina.
Olga
When you're strange
Faces come out of the rain
When you're strange
No one remembers your name
-The Doors-
Emilly spune:
Caroline multumesc mult pentru lamuriri! incurcate-s lucrurile la banci si daca mai esti si grea de cap ca mine...uneori pentru mine e chineza, limite, solduri, dobinzi...
De ce m-ar ajuta un Mastercard?cu ce ajuta?
Nelia bine ca sunteti ok, trebuie sa fie cumplit sentimentul, cind vezi politie, salvare si tu nu poti ajunge sa-ti iei copilul in brate, nu stii daca e ok... cumplit!
seara linistita!
Emilly cu gaza ei
columbiana spune:
Emilly,
despre job: eu l-am obtinut pe Jobboom (am sase luni doar experienta in domeniu- dar a contat);
iti recomand agentiile de plasament, totusi: rasndat, quantum, addeco; eu primele doua contracte le-am obtinut cu rasndat si quantum; angajatorii nu s-au uitat la cv-uri, sau mi-au dat teste aiurea pe care nu le-am trecut (imi amintesc ca am postat odata pentru recevable si mi-au dat la manpower un test-tot cu conciliere bancara, depozite- fara legatura);
am acceptat doua contracte- primul a fost mizerabil (eram suportpentru departament, adica asteptam ordine de la toata lumea, si n-am rezistat, am plecat inainte de terminarea contractului- cei de la Rasndat au refuzat ulterior sa ma plaseze- dar urmatorii mi-au oferit sase luni, de acolo am primit referinte foarte bune acum.jobul asta e permanent si mai ales-foarte aproape de casa;
Caroline,
am o intrebare si eu: daca ma mut in alta provincie si cer acolo un credit pentru mortgage se tine cont de istoria mea de aici, de faptul c-am platit deja unul (partial), plus creditul pentru masina?
daca am avea si in Alberta amindoi joburi-dar sositi de putin timp- as putea cumpara in 2-3 luni alta casa, in baza istoriei din Quebec?
mersi,
Ana
http://community.webshots.com/user/montrealpoze
http://community.webshots.com/user/vara2006photos
hai Romania...dar misca odata fa!
Caroline spune:
quote:
Originally posted by Emilly
Caroline multumesc mult pentru lamuriri! incurcate-s lucrurile la banci si daca mai esti si grea de cap ca mine...uneori pentru mine e chineza, limite, solduri, dobinzi...
De ce m-ar ajuta un Mastercard?cu ce ajuta?
este un plus, creditori diferiti si renumiti ti-au verificat dosarul si ti-au acordat increderea. Deci esti un client de dorit cu % de risc minim.