Sezatoarea canadiana (51)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

quote:
Originally posted by oanagabriela
Despre copiii care ramin fara parinti: sa stiti ca in Canada, daca nu ati desemnat un tutore legal (prin act notarial), in cazul in care copilul ramine orfan, este trecut automat in responsabilitatea statului, care desemneaza el un tutore si care va decide singur ce sa faca cu mostenirea si viitorul copilului etc. Oficial restul familiei nu are nici un drept . Si noi ne gandim de ceva vreme sa ne alegem un tutore. La fel si cu testamentul, este bine sa existe unul oficial, pentru evitarea oricarei probleme.

pai si cum se procedeaza, te duci la notar si-i spui ce vrei sa faci? ca vrei sa desemnezi un tutore?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Emilly,

Da, in orice caz trebuie mers la notar. Eu nu stiu exact ce formalitati trebuie sa faci (sintem inca in faza dezbaterii cui sa-i cerem acordul de a fii tutore), deci trebuie intrebat. Din ce stiu eu, poti sa alegi un tutore care locuieste si in alta tara decit Canada, dar evident ca asta complica putin situatia.

Mergi la inceput

Merci Oana, eu chiar vreau sa fac asta.Ma gindesc unde sa caut informatii, poate la un cabinet notarial ar fi bine de pus intrebarea.Ai ideie ce implica pentru cei alesi tutorii?ma gindesc ca trebuie sa fie prezenti la semnarea actelor si normal sa fie de acord.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Noi acum cand ne-am luat casa ne-am facut si asigurari de viata, eu fiind mai mult speriata de faptul ca-n iarna a murit un roman de-al nostru de aici din Kitchener, la 40 de ani, in somn, si care renuntase la asig de viata cu cateva sapt inainte . Tocmai isi terminase de construit casa ( a fost visul lui asta ) si cand a murit a lasat-o pe nevasta-sa in balta, cu 2 copii, datorii si fara bani de la asig . Asa ca am zis ca nu saracim din 100 cad pe luna si am trecut la tutori daca raposam amandoi, rude de ale noastre din tara . Suna tare cinic si morbid, dar asta e viata...
Emily, felicitari pt examen, mare realizare !
Si eu ma gandesc serios anul care vine sa merg la scoala ( asistenta medicala ma tot atrage ) dar ma tem ca nu voi face fata entelectual . Voi ce sugestii aveti ?
Donia, ce mai aveti de cumparat pt bb ? Ce rau imi pare ca nu are cine ne organiza aici un baby-shower, imi amintesc de cel al lui Denisam ( ce ne-a povestit ea pe net ) cred ca as boci de-as rupe !!!!

Fetelor, stiti ca la noi azi a nins ????

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura 34 sapt si Ioana Nazdravana

Mergi la inceput

chiar a nins?!!o Doamne, vine iarnaaa!!!si ne dam cu saniuta si vine Mosu' yupiii!!!
Te rog, dezvolta subiectul cu tutorii.Unde ati fost?cum ati facut?

Sarcina usoara in continuare!eu mi-am propus sa-i organizez cumetrei mele un baby-shower, naste in februarie, sper sa ma invrednicesc si sa-l organizez in ianuarie.

Cu scoala de nurse, eu zic sa o faci daca e ceea ce te atrage.Mai ales daca are si legatura cu ce faceai prin tara e pacat sa nu continui.E greu dar nu imposibil si cum spuneam, noi romancele suntem istete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Cand am incheiat asigurarea de viata la State Farm ( care apropo Ira au un deal bun si la asig bunurilor din casa ) ne-au intrebat pe cine punem tutori, binenteles, in afara de noi care ne-am trecut . Adik in cazul nefericit in care murim amandoi, cine sa se ocupe de bani, etc si ne-au dat timp de gandire vreo luna . Sotul si-a ales sora iar eu, fiind singura, cred ca voi alege unul din verisorii mei .
Multumesc de urarile legate de sarcina, pana acum a fost ok, dar urmeaza mutatul si ma voi agita un pic, dar nu prea mult, sa nu-i dau idei lui bb.
Tu ai inceput scoala de nurse aici Emilysau ti-ai echivalat cursurile din Ro ? Ai facut 2 sau 4 ani, ca eu parca m-as baga la 2 ani mai intai si pe urma , dupa o perioada ,la 4 ani .

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura 34 sapt si Ioana Nazdravana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Emilly, bravoooo!!!! ; e misto momentul, sa-l savurezi din plin! si mie mi-ar placea sa ne cunoastem ( a zburat vara asta, fir,ar si s-a dus intilneala:))

noi avem asigurari de viata (mixte: fiecare are una pe viata+una pe 10 ani care preia mortgage, sa nu ramana celalalt cu rata la casa): sumele se transmit reciproc celui ramas in viata, apoi copilului si pina la 18 ani ai lui Tudor le-ar administra nepotul meu din Romania, pe care vrem sa-l trecem si tutore; eu stiam ca testamentul se poate intocmi fara notar- doar ca trebuie scris de mina si semnat si de martori care asista la intocmire (cel putin noi asa am semnat pentru o familie de prieteni- care ne-au numit executori in caz de Domane-fereste si ne-au dat cite un exemplar din testamentele lor in plic inchis noua);

tragic este cu necazurile astea ca se blocheaza conturile conjoint si pina se ajunge la succesiune, deblocare, despagubirea de la asig.,etc, cel ramas pe linga durere ramane si cu grijile materiale urgente.

nici nu ma pot gindi...nici cum ar fi sa creasca Tudor fara mine, nici sa raman eu doar cu el...of Doamne, ca fragili mai suntem...

"If you talk to God, you are praying; If God talks to you, you have schizophrenia. If the dead talk to you, you are a spiritualist; If you talk to the dead, you are a schizophrenic."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Ange, Gehas,Donia, multumesc pentru raspunul legat de Eucerin!
Am gasit la farmacie dar numai o crema pentru maini-nu locuiesc in Toronto, doar un Shoppers ... am in zona ..M-am uitat si pe linkul de la tine, Donia,nu am vazut sapun, eu asta caut Folosesc si eu Eucerin crema cu uree 10% si a fost f eficienta, facusem o alergie si era pielea ca si arsa langa zona unde dadeam cu deodorant, ori de la sapunurile folosite ori de la deo -dar sa stii ca nu prea cred ca e pentru intretinerea zilnica , e mai mult recomandata de dermatologi pentru diverse afectiuni-piele uscata alergii etc.Nu mirose cine stie ce si ramane pe fata sau pe maini ca o pelicula,un timp.Am avut o lotiune pentru tonifiere parca in tara si nu prea mi-a placut.Dar probabil ca efectele in timp sunt mult mai bune.Eu folosesc ce a ramas pentru maini ca sunt cele mai expuse.Mai erau produse bune noi in tara- eu am venit de 3 luni si jumatate in Canada- Bioderma, Sebamed,Ivatherm( fabricata in Franta cu apa termala Herculane), aici nu stiu daca sunt...Mi-au placut mai mult decat Vichy de exemplu...
Ce sapunuri- geluri de dus mai "pure" sau mai hranitoare sunt pe aici ?Am ametit citind pe produse...

In alta ordine de idei,si pe la noi a nins azi !Dar stam spre nord de Toronto.Maine vor fi 6 grade ziua, acum sunt 0-1 grade( noaptea)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Si la noi a nins! Dar a durat cam 1 minut. Si am constatat ca imi e dor de zapada...
Pai ce facem, doamnelor? Bate Ontario (si tocmai sudul!) Quebecul la prima zapada a anului?

Laura, ma intrebi ce mai avem de cumparat? Pai... in afara de 3 salopete/pijamale... cam tot! Inca nu am luat nimic, cu alte cuvinte, dar lasa ca ne revansam noi candva.
Voi ce mai faceti? Cum merge impachetatul? Te-ai reobisnuit fara mama?
Si Laura, eu cred ca atunci cand ati facut asigurarile de viata nu ati numit un tutore in adevaratul sens al cuvantului, ci doar o persoana care va administra banii daca se intampla ceva cu voi amandoi. Tutorele e persoana care va avea custodia copilului si va decide in orice privinta, la fel ca un parinte.
Dar trebuie si noi sa vedem ce facem, eu chiar ma gandeam sa fac un testament inainte sa ma apuc de nascut... Trebuie sa caut ceva informatii si pe internet, sigur exista, poate zilele care urmeaza.

Ana, noi avem cont comun, joint account, care e cu drept de succesiune automata, in caz ca moare unul automat celalalt are toate drepturile, nu mai trebuie facut nimic. Cand am deschis contul la banca ni s-a vorbit despre optiunea asta.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Fetelor, cine e trecut in asigurarile de viata e doar persoana care va putea lua banii (cu multa bataie de cap), n-are nici o legatura cu cine are grija de copil daca ambii parinti dispar in acelasi timp.

Mergi la inceput