Sezatoarea canadiana (51)
Raspunsuri - Pagina 30
arturicii spune:
Emilly felicitari!!!!!
La cat mai multe succese de aici inainte!
Si eu mi-am facut asigurare de viata aici; sper si eu ca toata lumea sa raman cu banii dati si sa nu fie pusa in aplicare!
Am gasit cursuri de innot pentru Yann si Philip. Incep in ianuarie urmatoarele si inscrierea e in dec. Sunt la centrul comunitar din Vaudreuil si costa 44 cad ptr primul copil si 35 cad pentru al doilea. Problema e ca nu se poate sa merg singura cu amandoi asa ca o sa trebuiasca sa gasesc pe cineva sa vina cu mine....
Pana atunci o sa mergem asa, la programul liber; facem abonament probabil. O sa intru in apa cand cu unul cand cu altul; noroc ca sunt destul de marisori sa inteleaga.
In sfarsit, in dimineata asta mi-au cerut sa mergem la "scoala" (garderie adica). Si, desigur, nu au mai plans!
Sa aveti un weekend fain!
Ioana
p.s. ce faceti in we?
Ira spune:
Bou-houuuuuuuuuuuuuu, vendredi, le 13, est-ce que vous avez peur ?
Salutare tuturor !
Oanagabriela, sunt incantata de vesti ! Cu cainele ...am renuntat, a fost mai mult o alintatura, e drept ca orice ban chltuit aiurea e un ban luat din buzunarul copilului, asa ca prefer sa pun deoparte pentru ea decat sa arunc banii pe catelusi.
of, trebuie sa plec, as fi vrut sa va raspund tuturor. Despre asigurari, da, si noi avem pe viata. O sa ne facem si testamentele in curand, si nu pentru ca am avea averi, ci pentru ca mi se pare de bun simt sa lasi totul in ordine cand te duci la distractie in iad.
ultima Sofia : mami, tu esti fetita ?
da
dar eu ce sunt ?
fetita.
dar tati ce e ?
baiat
de unde stii ?
pentru ca e urat.
Melody spune:
quote:
Originally posted by Cricor
Donia, sa stii ca si eu ma gandesc la testament de ceva vreme. Mai ales cand lucram amandoi in acelasi loc si mergeam pe autostrada, ma gandeam tot timpul ca daca murim amndoi ramane copilul singur singurel in tara asta... Nu ni l-am facut nici acum, dar mai ales pentru ca eu veau sa-l creasca sora-mea daca ni se intampla ceva si sora-mea e in Romania, sigur trebuie lasat ceva scris. Se gaseste un kit, dar eu n-am inteles daca e suficient sa-l faci asa si sa lasi o copie la niste prieteni, sau trebuie inregistrat la un avocat/notar ceva.
Fetelor,
Iaca citeam si eu un pic pe aci si am intrat doar sa va zic sa faceti cumva prostia sa cumparati kitul pt testament, ca nu e valabil.
Nici nu stiu daca se mai vinde, dupa ce a fost un scandal imens in Canada. In primul rand, un testament trebuie sa fie ori tot typed or scris de mana.
Asa ca cele care s-au vandut nu au fost valabile din acest motiv.
Un testament se poate face si de persoana in cauza si pe urma poti sa il legalizezi la un avocat. Cat costa nu stiu exact. Cel mai bine e sa cautati un avocat care se ocupa de Wills and Estates, si care are o jumatate de ora sau o ora consultatia gratuita, si intrebati ce vreti.Stiu ce spun, pt ca am studiat si Wills and Estate si chiar am avut un assisgment de facut unei colege un testament. Am si cartile in care sunt samples cum se poate face testament, Power of Attorney, Living Will, etc.
Acum sunt cam pe fuga, dar o sa mai intru, sa vad ce mai faceti.
Dar, inca o data, va rog, nu folositi kitul !!!
Annie
Donia spune:
Melody, bine ca ne-ai spus. Cred ca si daca luam kitul ne prindeam urechile (eu si cu familia mea) incercand sa facem totul singuri.
Deci tu stii ca testamentul trebuie neaparat legalizat?
Eu probabil ca oricum m-as simti mai confortabil sa-l fac la avocat.
quote:
Originally posted by Cricor
Fetelor, cine e trecut in asigurarile de viata e doar persoana care va putea lua banii (cu multa bataie de cap), n-are nici o legatura cu cine are grija de copil daca ambii parinti dispar in acelasi timp.
Cricor, si eu tot asa cred, asta ii scriam si Laurei. Tutorele cu custodia si drepturile asupra copilului cred ca in engleza se numeste legal guardian (sau asta e unul dintre nume), iar cel cu banii se numeste oare trustee?
Trebuie sa ma bag pe internet sa investighez.
arinna, nu m-am gandit ca nu au si sapunul pe care il cauti tu. Dar oare nu ti-l pot comanda ei, daca tii atat de mult sa folosesti sapunul asta? Poate nu strica o intrebare.
Despre alte produse nu prea stiu sa-ti spun, dar daduse Mona_B odata un link spre niste produse organice, am intrat atunci pe link dar intre timp am uitat. Poate mai vine pe aici sa ne scrie iar link-ul.
Ira, perspicace fetita ai! Dar sper sa se mai razgandeasca peste vreo cativa ani, au si barbatii partile lor bune...
Heeei, sa vezi cum o sa fie cand o sa vrea sa se marite cu taticul ei... o sa fii tu urata familiei .
Ioana, mama arturicilor, nu iti e teama sa mearga copiii la inot iarna? Eu ma tot gandesc la raceli, otite, etc. Desi nu sunt prea panicoasa, dar cum am citit ca se mai tem si alte mamici mi-am zis sa fiu si eu mai precauta.
Emilly, inca mai chefuiesti sau te refaci dupa cheful de ieri? Daca esti mahmura, stii cum se spune, cui pe cui se scoate...
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
arinna spune:
Donia, multumesc pentru idei!
Mona_B, daca mai ai linkul te rog sa mi-l scrii si mie.
Canada
Melody spune:
Donia,
Nu este neaparat legalizat. Chestia este ca trebuie sa ai 2 martori atunci cand tu semnezi testamentul cand e gata, dar, eu l-as legaliza totusi. Oricum, keep in mind ca si daca il faci la avocat iti trebuie 2 martori care sa fie in biroul avocatului cand semnezi.
Iar despre legal guardian pt copil/copii nostrii, cand pui pe cineva din alta tara decat tara in care tu locuiesti, in cazul de fata, Canada. In cazul in care li se intampla ceva parintilor, iar legal guardianul copilului este din alta tara, e mai complicat totusi, pt ca acea persoana trebuie sa aplice de sedere permanenta in Canada, de ex. pt ca poate fetita mea nu o sa vrea sa locuiasca in Ro. Zic si eu, ca acum are doar 4 ani, si deja cand am intrebat-o daca vrea sa mergem sa locuim in Ro, a zis: Nuuuuu, numai mergem sa o vedem pe bunica si venim inapoi, ca eu sunt din Canada...( ea s-a nascut aici)
Ei, ce stie ea, e prea micuta...
Cam atat, eu inca nu am facut nimic, nici testament, nici aranjamente pt copil, eu sper ca o sa traiesc multi, multi ani, sa o vad pe fetita mea doctorita, asa cum isi doreste ea..
Annie
Emilly spune:
Donia gata am terminat am fost si mi-am platit si licenta si deci sunt buna de munca.
Daca gasesti ceva info sunt si eu interesata se cele discutate mai sus.
Laura eu mi-am facut doar echivalarile, 6 luni.Si apoi examenul la Ordin.
Ira vineri 13, cea mai frumoasa zi.Am platit la Ordin, am vazut ca luai examenul cu 92% nu cu 89% cu cit mi-au zis aia la telefon, apoi am fost in Simons si Zara(iubesc magazinul asta) si in "La vie en roz" iar apoi m-am oprit la Pharmaprix si mi-am luat cremele mele dragi din gama Roc, verde cu soya care imi fac tare bine la ten.
noapte buna!fug ca pica giza de somn.
Mona_B spune:
Buna seara tuturor!
N-am prea mai avut timp sa stau pe net, s-a zis cu boieria, la noul meu job nu mai pot primi e-mailsau o politica foarte stricta in privinta folosirii Internetului si a mesageriei electronice.
Cand ajung acasa trec rapid peste mesajele primite si navighez un pic pe net. Optimismul meu s-a mai estompat in timp ca primesc sarcini tot mai multe pe masura progresului trainingului si e tot mai extenuant, dar si recompensa e pe masura.
Arinna si cine mai e interesat, produse de ingrijire naturale/organice gasiti la www.druide.com, sau gama Nature Clean din reteaua Loblaws. Also, la orice mic magazin de healthy food au si produse de curatat, detergenti, sprays desodorizante pentru incaperi toate 100% naturale.
Prinzchenmutter
Mona_B spune:
In privinta asigurarilor de viata: trebuie numit cel putin un beneficiar, primary ori contingent, in caz ca primul moare inaintea contingentului ori inaintea titularului politei. Care ramane in viata primeste death benefitul. Ori partea care ii revine, in caz ca sunt mai multi beneficiari si fiecaruia ii revine un procentaj.
Beneficiarii pot fi schimbati dar odata numit unul irevocabil, e nevoie de acceptul respectivului ca sa poata fi schimbat.
Prinzchenmutter