Sezatoarea canadiana (51)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

buna Donia , poate nu stii, dar am dezertat de la mamici , ca nu prea intelege lumea ce vreau eu sa spun...nu stiu, poate mi=oi fi pierdut abilitatile in limba romana...dar clar nu prea ne intelegem.
asa ca ma gasesti pe aici pe la sezatoare sau pe privat.

ma bucur ca it poti recapata autonomia odata cu masina, sa o stapaniti sanatosi, acum poti sa recuperezi din cumparaturi pentru bebe. eu de cateva zile nu mai am nici o tragere sa caut lucruri .
am fost la control si echo si Julia are 2 kg,s-a intors cu capul in jos deja. merg si la cursurile prenatale .

voi chiar luati in serios sarbatorile astea nord americane. eu nu , dar as putea incerca sa fac un curcan ....daca si numai daca cineva da reteta....alo, bucataresele, sunt pe receptie?? cum va descurcati cu asa o dihanie de animal?

Ktrinel si Ana Julia 33sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Denisa, multumesc de urari, iar tie iti doresc un week-end frumos!
Te-am mai intrebat o data, dar poate nu ai vazut mesajul: de unde ati luat... scaunelul (sa-i zic asa) cu care era Emma filmata la baie in cada mare? Si cum se numeste in engleza?

Ktrinel, am citit si imi pare rau.
Orium, asta inseamna ca te vom vedea mai des la sezatoare... in limita timpului disponibil, desigur... ca am inteles ca inca duci lupte grele cu aragazul
Dar ce mare e Julia! Bebele meu probabil e pe jumate cat Julia, asta dupa statistici. Ca eu la eco n-am mai fost si nu cred ca voi merge, ginecologul mi-a spus ca din punctul lui de vedere nu am nevoie.

Cu sarbatorile canadiene... eu initial, in Romania fiind inca, mi-am spus ca tin la traditiile romanesti si nu o sa le insel niciodata. Apoi, traind printre canadieni am inceput sa inteleg si traditiile lor si mi s-au parut de bun simt, cum ar fi Thanksgiving si Halloween, ca Valentine's Day n-o sa-mi placa niciodata (spun eu acum, dar cine stie?). Si in ultimul rand, avand copil trebuie sa te adaptezi, pentru ca altfel copilul se simte exclus la scoala si nu numai.
Ca practic asa am inceput, de dragul Roxanei am primit copii la primul Halloween, iar la al doilea am fost si noi la colindat, cu costum si tot tacamul. Si am citit ce semnificatie are Halloween si mi-a placut, imi place cum e traita aici, se implica si adultii... e o traditie pe care pot s-o adopt fara sa ma simt mai putin romanca.
Si consider ca suntem avantajati, ca avem si sarbatorile si traditiile romanesti, dar mai adaugam motive de sarbatorire si adoptand traditiile locale .
Si vei vedea, ca de dragul copilului o sa faci multe... copiii nostri cred ca vor fi in primul rand canadieni si mai apoi romani, spre deosebire de noi care vom fi doar romani traitori in Canada o viata intreaga.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

ange si nelia ma bucur ca sunteti ok, sper sa depasiti temerile cat mai repede. Dupa cum vezi ange, Robert a facut o criza atunci cand trebuia, poate a simtit el ceva

M-am asezat si eu cat de cat in noua casa, acum o asteptam pe mama care a primt viza de curand. Am mai intrebat, dar ce sa faci, neuronul terminat a uitat , valabilitatea vizei - este data pana la care mama poate veni, si de cand vine poate sta 6 luni, nu-i asa? De la agentia de voiaj i-au spus ca pana la data limita scrisa pe viza poate sta aici, si eu nu reusesc s-o conving ca nu-i asa si pace'

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Ziua buna tuturor.

Ana, ce insemneaza raclette, ca tare mi-as cumpara eu o masina minune care sa gateasca singura...à propos de asta, stie cineva de unde as putea cumpara un curcan gata gatit....sau macar pregatit astfel incat eu doar sa-l bag in cuptor si atat ?
Donia, eu cranberry-urile le-as pune la sfarsit, ca la cuptor se ard toate vitaminele. Da' poate gasesti reteta experimentata pe net..

As mai avea o intrebare...sunt disperata ca ne-au cotropit mustele, acelea mici, betive, de vin/tuica/etc. Au venit cu niste struguri si nu se mai indura sa plece. Am frecat toata bucataria pe dinauntru si pe dinafara, am pus toate alimentele (dar toate, si biscuitii, barele de cereale sigilate, fructele si conservele nedesfacute) la frigider, am aerisit toata casa zile in sir (am crezut ca o sa intepeneasca de frig, da' de unde...), am dat cu substante si detergenti peste tot...mai nou am vazut o pereche de muste indragostite iesind din frigiderul nostru, cu o zi inainte vazusem muste la baie, pe pasta de dinti. Sibin a zis ca el emigreaza din Mtl pe motiv de muste, nu-l mai tin nervii....ma intreb daca s-or loca regional, sau numa' pe cotdinej, mama lor de muste.....

Numai bine si sa aveti un we fain si odihnitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea-ana spune:

khristin, ce mai faci, lucrezi??? nu am mai vorbit de mult....eu am hotarat sa aman matserul nu stiu cand l-oi face poate in alta viata, caci nu aveam timp nici sa respir...poate odata cand imi voi permite sa lucrez part time.In legatura cu Montessori, stiu o sa fie un pic cam greu anul asta alergand de la un centru la celalalt, dar incerc, sper sa fie mai bine, pe timpul verii am aranjat la day care-ul care este acuma si va merge acolo in continuare, iar de la anul oricum mergea la gradi unde nu au program vara. Cand ne vedem si noi? Vesnic aceiasi intrebare? Pupici pentru Yasmine
DanaMario, in legatura cu mutatul de la Toronto la KW, nu te-as sfatui, eu am facut o greseala pe care nu stiu cand voi reusi sa o dreg mutandu-ma aici. Acum depinde de fiecare, mie imi place orasul mare din anumite puncte de vedere, ai toate resursele la indemana, ai mai multe oportunitati ptr joburi, cu toate ca acum sant multumita aici cu ceea ce fac, dar este un oras mic cu mentalitate limitata....mai scrie-mi pe private daca vrei mai multe detalii.

pupici,
Andreea

Andreea si Anaïs
http://community.webshots.com/user/andreeaana
http://community.webshots.com/user/anais20032604

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelp spune:

am preluat un topic de pe seitul Quebec.ro si vreau sa/l atasez aici
http://www.quebec.ro/forum/index.php?topic=39027.160
Pe mine unul m/a impresionat si daca cineva poate sa/i ajute o sa va rog sa o faceti/
Multumesc in numele familiei indoliate pt ajutorul vostru
Dumnnezeu s/o ierte!

"Am fost la Calin, file de poveste...Un artament ca mii de altele in care au aterizat romani la vinat de vise aici in Montreal, CDN...Mobilat srtan, atat cat sa inca cele 40 kg de haine cu care au venit din tara...Calin imi arata hainele ei elegante si frumos aliniate in debara. Imi arata hainele du el..toate erau alese de ea. Totul in viata lui gravita in functie de ei doi, doua centre de greutate..Brusc lacrimile il innabusa ...nu poate vorbi de ea la trecut, aproape ca il irita masa de la bucatarie in care binevoitori apropiati au pus o fotografie de a ei si niste lumanari...Cafea pentru cine ii trece pragul pentru asa o ocazie..

O fotografie din care imi suride o fata tinara si frumusica, inalta si eleganta, surizatoare si increzatoare in viata..

Dreaq...E ASA NEDREPT!!...si topicul asta care nu mai inceteaza sa ne arate ca viata noastra e regulata la propriu pe bani...

O fata s-a stins, inima ei nu a rezistat , nu e o drama a emigratiei, este o drama umana, traspusa in lumea asta a emigratiei...Ne atinge pe toti caci fiecare stringem o mina de linga noi gandindu-ne cum am reactiona daca , odata sudati de cineva, ceva ne-ar rupe asa brutal...Deja rupti de locurile in care ne-am nascut..

E naj mey...

Sint care aleg sa traiasca singuri...Omul asta nu a ales... , Inainte sa gaseasca echilbrul fragil pe gheata asta a emigratiei, a pierdut piciorul de sprijin..Banii ca banii, dar poate s-or gasi care sa dea un pic din timpul lor sa fie ACOLO, CU EL. Sa ii stringa mina...sa fie cu el si du ce s-o pune praful pe topicul asta, sa vada cum o mai fi peste un an...

Caci peretii aia se pot pravali pe el , asa singur....

ps pentru Nico , dar poate si altii confuzi de interventiile lui Santy, stiu , ca si James, ca a facut mai mult decat ar lasa sa se deduca din vorbele sale...E si el ca omu fript de multe ori...Hai sa lasam problemele financiare, odata reglate, sa lase locul problemelor omenesti."

1) Du cum a spus si James, iata noul cont PERSONAL al lui Calin:
Numarul de cont este 5153044
numarul de sucursala - 02941
institutia RBC - 003 (pentru cei din exteriorul Canadei: RBC= Royal Bank of Canada)
DIN MOTIVE TEHNICE VA FI OPERATIONAL PENTRU TRANSFER INTERNET MAINE, SAMBATA. VA VOM DA UNDA VERDE DUPA CE VOM TESTA UN TRANSFER IN PREALABIL.

2) Se pot trimite cecuri pe adresa lui Calin (VERIFICATA PERSONAL):
Calin-Gavril Muresan
3265 Goyer #4
Montreal, H3S 1H9
(tel. 514-341-4011, calin_gavril_muresan@yahoo.com )
TREBUIE TINUT CONT CA UN CEC PUS MAINE LA POSTA, VA PLECA ABIA MARTI, VA FACE CATEVA ZILE PE DRUM SI VA TREBUI SA MAI ASTEPTE INCA 5 ZILE PENTRU A FI DEBLOCAT DE BANCA.
IMPORTANT: pentru a evita problemele, ar fi bine sa scrieti ceva de genul "ajutor de inmormantare"
Daca cineva a colectat deja cecuri de la diverse persoane sau daca va este mai usor asa, NICI O PROBLEMA-TRIMITETI!

3) CASH- na acum aprox. 2300 CAD
Cei din Montreal pot trece zilele ce urmeza pe la Calin. Cei din afara Montrealului pot apela la prieteni de aici pentru a dona cash in numele lor.
http://www.mapquest.com/maps/map.adp?searchtype=address&country=US&addtohistory=&searchtab=home&formtype=address&popflag=0&latitude=&longitude=&name=&phone=&level=&cat=&address=&city=&state=&zipcode=h3s1h9
DACA VRETI SA FACETI O DONATIE SI AVETI DIFICULTATI CU VENIREA IN COTE-DES-NEIGES DATI UN PM MIE SAU LUI JAMES CU COORDONATELE DVS. SI VOM VENI LA VOI.

Slujba de inmormantare va fi oficiata GRATUIT de rintele Stoleru de la biserica din NDG, nu mai devreme de marti, din motive de "Ziua Recunostintei". Alte amanunte, deocamdata nu stiu, dar va vom tine la curent.

In numele lui Calin, vreau sa multumesc:

- bisericilor romanesti din Montreal
- www.quebec.ro
- www.montreal.ro
- www.romaniana.net
- www.romaniinalberta.com
- tuturor persoanelor care au fost si vor fi langa el cu fapta sau cu gandul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angela T. spune:

quote:
Originally posted by Denisam

Angela- ce face baietzelul scump? dar tu?

Denisa
Denisa ');si Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Buna Denisa,

Multumim de intrebare - noi suntem bine sanatosi, crestem mari, acusica facem 4 ani... mergem si la JK, ce mai, suntem super ocupati :)

Ti-am admirat domnisoara, ce mare si frumoasa s-a facut. Acusi implineste si ea anul si cand te gandesti ca parca mai ieri erai . Pupici si sa ne auzim cu bine.

Angela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

uff doamne ce veste ingrozitoare, tocmai am primit si eu un e-mail de la ARC Toronto, de regula nu prea le citesc insa pe asta l-am deschis ... Dumnezeu sa o odihneasca in pace..

condoleante lui Calin si familiei indoliate.
cel mai rapid ar fi prin transfer bancar, pe internet...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

pentru cei care vor sa contribuie cu ceva la inmormantarea Ioanei am gasit pe un topic postat

http://www.quebec.ro/forum/index.php?topic=39035.0

noul cont este la RBC 02941 003 515 304 4

Calin Muresan (doar atit precizati unde va cere numele pt transferul pe internet sau din filiale, fara Gavril)

calin_gavril_muresan@yahoo.com , pentru cei care stiu cum functioneaza si vor sa faca email transfer, care merge fara probleme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Hello tuturor, ne intorseram de la safari, frumos, dar obositor.
Am pupat toate animalutele si am mangaiat leii prin geam
apoi am fost la cules de mere in livada, si am sfarsit prin a ajunge la granita cu USA, dintr-un spirit aventurier.
Ne-am uitat cu jind peste gard si ...ne-am intors inapoi la Quebecu' nostru drag.
Incredibil de frumos Monteregie..., poate pun si poze daca o sa am timp.

À propos de granita cu USA,
sora mea e la Washington acum, a primit o bursa de jurnalist de 2 luni,
e in extaz, dar cam pierduta pe acolo
nu stie nici ce sa manance, nici cum sa traverseze strada, nu are nici carnet...
mai sta si in zona rezidentiala, mananca sandwici-uri cu 6-7$ si bea cafele de la 5$ in sus...
nici nu stiu ce s-o sfatuiesc, de unde sa-si cumpere
voi aveti ceva idei, daca ati fost vreodata prin zona ?
In ritmu' asta da faliment intr-o luna.
prima impresie : nu sunt trotuare si nici caini vagabonzi.
dar ii place mult.
Mult mai mult decat WEurope.
E clar ca e ruda cu mine, carele empatizez cu europa ca nuca cu peretele.

noapte buna tuturor.

Mergi la inceput