Sezatoarea canadiana (51)
Raspunsuri - Pagina 22
Denisam spune:
Cricor- da-mi voie sa itzi spun ca Montesori ca si Kumon sunt franciza si au o programa care e la fel, for sure, pt ca nasii nostri si prieteni nostri cei mai buni au fetitze de ac, varsta si stau unii in misssissauga si unii in toronto nord si au ac. programa la kumon cum au avut si la montesori.
Andreea- bafta si nu pregeta cu montesori,stiu sigur ca nu itzi va parea rau.
Denisa
Denisa ');si Emma Andreea (17 Ian.2006)
Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!
Cricor spune:
In legatura cu gradinitile Montessori, daca nu stiati, Montessori e franciza, deci diferenta de la o gradinita la alta poate fi foarte mare.
andreea-ana spune:
Multumesc pentru informatii fetelor. Cricor, de ce zici ca diferenta este foarte mzare de la o gradinita la alta? Nu este totusi o programa dupa care se ghideaza? Nu stiu foarte multe detalii despre franciza, din cate stiu si Kumon este tot franciza, dar are aceiasi programa la toate centrele, poate ma lamuresti un pic.....
Montessori este cam scump si mai ales acum la varsta ei va trebui sa o duc si la Montessori iar dupa amiaza la day care. Va tin la curent cum o sa fie...
Andreea
Andreea si Anaïs
http://community.webshots.com/user/andreeaana
http://community.webshots.com/user/anais20032604
Denisam spune:
Corina- nu ne inversunam, eu am spus ce stiu,tu ce stii, asta nu inseamna ca eu am mai putzina experientza ca tine.Iar profa de franceza poate sa fie exceptzia, exact cum ai spus.
Denisa
Denisa ');si Emma Andreea (17 Ian.2006)
Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!
Cricor spune:
Ce stiu eu despre gradinitile Montessori:se bazeaza pe aceleasi principii, nu au aceeasi programa. Tocmai din aceasta cauza, unele au programe de muzica, limbi straine, etc, altele nu, in functie de cat de bogata/saraca e gradinita. La gradinitele mici Montesori tin copii amestecati, si daca pentru un copil de 3 ani e benefic sa aiba un copil de 5 ani in grupa, nu stiu cat de benefic e pentru cel de 5 ani. Personal mi se pare o abordare paguboasa pentru copii mai mari. Poate cel mai interesant e ca angajeaza educatori fara nici un fel de scoala sau certificare locala. Nu spun ca e neaparat rau, dar eu de ex. stiu o profesoara de franceza din Romania (de liceu) care lucra la o gradinita Montessori si ura copii aia mici cu inversunare. Banuiesc ca nu era ea exceptia care intareste regula.
Sfatul meu e sa vezi mai multe gradinite Montessori inainte sa te hotarasti la una anume.
Denisam, eu iti dau voie sa-mi spui orice, dar sa nu ne inversunam prea tare doar pentru ca am o alta parere si experienta decat tine.
Corina
Ktrinel spune:
cam ce pretz este pe zi/luna pt MOntesori in Quebec, stie cineva?
Ktrinel si Ana Julia 33sapt
andreea-ana spune:
Denisam mersi din nou pentru informatii, oricum m-am hotarat sa o duc si va incepe in 16 octombrie.
Cricor din pacate in orasul acesta "vast" in care traiesc nu am prea multe centre ca sa pot alege este unul si bun, asa-mi trebuie daca m-am mutat din Toronto . Am fost si la Kumon,interesant programul dar cred ca o las pana in vara si incepem Kumos in iunie, sa nu fie copilul prea zapauc de cap cu atatea schimbari
va pup,
Andreea
Andreea si Anaïs
http://community.webshots.com/user/andreeaana
http://community.webshots.com/user/anais20032604
nelia spune:
Donia, merge si fara marar la salata de fasole, noua ne place, de aia punem. Si eu fac o salata din peste de la conserva cu cartofi copti taiati cubulete mici, boabe de porumb tot de la conserva, o lingura de maioneza facuta in casa, dar din aia dietetica (cu iaurt) mai acruta. E foarte, foarte buna!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
khristin spune:
Andreea-Ana, salutare, ce mai faci tu, ca nu ne-am mai auzit de multisor. Nu vreau sa creez polemici, imi spun doar o parere vis-a-vis de Montessori. Cand avea Yasmine un an jumate, am inceput cautarile de daycare si am facut research detaliat la gradinitele Montessori inclusiv. Un mare-mare inconvenient pt. mine la Montessori a fost faptul ca au vacanta pe toata perioada verii, asa ca daca lucrezi in perioada respectiva trebuie sa faci aranjamente ulterioare. Pt. ca nu voiam ca fiimea sa fie intr-un loc dimineata si in altul dupa-amiaza, am optat pt. un daycare privat, de la 7 la 6 seara, care are inclusiv senior kindergarten si functioneaza tot timpul anului exceptand desigur national holidays. Cat despre curriculum, hai sa fim seriosi ca asta e cam greu de controlat ca parinte si va spun asta dpdv al profesorului acum , am fost surprinsa sa vad acolo spunand ca se preda franceza inclusiv si persoanele angajate abia daca stiau si ele vreun salut in limba lui Moliere. Pupici Anaisei si poate ne auzim intr-o zi la
Denisa, noi sintem binisor, ocupate tare pe toate fronturile, facem litere si cifre mai nou , si crestem de parca avem apa la radacina . Ce face domnisoara Ema?
Cristina
noi si poze mai noi
DanaMario spune:
Andreea-Ana te-ai mutat din Toronto on KW?
Cum e in KW?
Eu acuma lucrez in Toronto pt o firma din KW am venit de citeva ori in KW si nu ma pot hotari daca la terminarea contractului sa ma mut acolo.
In legatura cu Montessori noi mergem la o gradinita Montessori este un pic mai scumpa noi la 3 ani platim 850.
Eu sint foarte multumita dar sint avantaje si dezavantaje
Avantaje petrece ceva timp individual cu fiecare student,nu sint lasati toata ziua sa se joace au diverse tematici de facut (de exemplu azi piticu meu a venit acasa si mi-a zis ca nu i-a placut sa incuie si sa descuie lacate)
Dezavantaje poate ca copilului la 3 ani i-ar place sa se joace mai mult (aici nu prea au jucari) si au vacanta de 3 ori pe an cite o saptamana si deci trebuie sa-ti consumi din concediu
Dana si Joshua
http://community.webshots.com/user/dana_josh