Sezatoarea canadiana (51)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Valen, Tylenol este Paracetamolul nostru romanesc. Deci daca iei Tylenol nu mai lua si Paracetamol, sau invers.
Paracetamol (Tylenol) este un medicament permis in sarcina, nu stiu exact daca se poate lua aceeasi doza/24 de ore. Oricum, febra este periculoasa in sarcina asa ca e mai bine sa o combati. Daca farmacista ti-a spus ca poti lua cate 2 Tylenol probabil ca e in regula. Sunt si eu gravida si am luat cate 2 Tylenol odata, pentru cate o durere mare de cap.
Eu am o lista de la medicul meu ginecolog cu medicamente care se pot lua in sarcina:
- Maalox, Tums, Gaviscon pentru hiperaciditate (arsuri la stomac)
- Metamucil, Colace, Surfak pentru constipatie
- Diclectin pentru greata
- Tylenol
- Myoflex crema sau gel pentru crampe, dureri musculare
- Anusol pentru hemoroizi
- Clorpheniramine si Benadryl pentru alergii
- Dextromethorphan (ex. Benylin DM) sirop pentru tuse
- Salinex pentru nas infundat, daca nu merge se incearca Otrivin sau Dristan (max. 3 zile)

Pe lista mea mai scrie ca la o febra de peste 38,3 trebuie sa te vada un medic.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Donia, Mamaana va multumesc frumos. M-am mai relaxat putin. Stiti cumva cat costa o consultatie, daca nu aii cardul de asigurare medicala? O sa sun maine si eu, dar parca nu mai am rabdare. Merci frumos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Buna tuturor.

Eu sunt in cautare de idei pt. mancare fff rapid de preparat, dar si sanatoasa. Daca mai zic si gustoasa, cred ca exagerez.

Am descoperit hamburgeri vegetarieni congelati care se desfac in 1 minut la microunde. Mai sunt si aceia din spanac. Oare or fi sanatosi ?

Noi, tot familionu, am intrat intr-o faza de ne e sila de orice mancare. Adica eu si Sibi, ca Sofia e ok, ne mananca si urechile. Nu-s cum sa explic, poate ca ati trecut si voi prin faze din astea, ...paradoxul e ca daca nu mananc ametesc si cad pe strada. Dar imi vine sa vomit la gandul oricarei mancari.
Merci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Ira, fa si tu niste snitele din piept de pui, e prajeala da nu-i rau...

Dovlecei,fasole verde, ciupercute la gratar cu unt desupra...paste cu branza sau spaghete...eu fac sosul singura, cu pasta de rosii, ardei, ciuperci, usturoi, carne( sunca), ceapa..le prajesc in ff putin ulei mai intai...Si eu sunt la fel nu-mi mai place nimic si vreau si sanatos...si in tara eram in faza asta...
Salata de rosii, ardei, ceapa cu branza....paine prajita....:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ange, de asta spuneam ca mi-e jena ca simt ce simt, eu, care nu am patit nimic pina la coada, in fata celor care au suferit si inca o mai fac. Dar nu te poti impiedica sa nu suferi si pentru acel daca... Ma bucur ca Robert si-a gasit un moment salvator sa va faca o criza... Of, Doamne, nici nu vreau sa ma gindesc!

Ira, salate! Si fructe! Daca mai pui si o supa crema de legume, te-ai scos. Uite cum fac eu: supa crema de conopida sau de broccoli sau de dovlecei, ca astea ne plac cel mai mult. Fierb la abur legumele, apoi le blenduiesc, pun un pic de unt si un pic de lapte, eventual si putina apa din tavita din aparatul cu aburi, sare si gata. O mincam cu piine prajita (crutoane), cu brinza sau cascaval sau biscuitei sarati. Sau fara nimic!
Apoi salate: preferata noastra este cea facuta din salata, castraveti, bucatele de brinza, masline si piept de pui facut la gratar. Cu un pic de ulei de masline, sare si zeama de lamiie... o mincam goala sau cu crutoane prin ea. Sau la ceva care merge cu salata. Si mai facem o salata de fasole, din aia rosie la cutie, noua ne place foarte mult, fetelor nu le dau. Iau o conserva de fasole rosie, o scurg si o spal bine, apoi pun peste ea castraveti murati taiati marunt, marar, ceapa rosie, ulei de masline, otet sau lamiie. Am pus si varza taiata fidelute si a iesit super! Iaurt! Fructe!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Mergeti la teatru pe 23 sau 24 octombrie?
Ma gandeam ca daca mergeti poate ne cunoastem... eu tot cu cunoscutul am ramas, daca intalnire tot n-am mai facut....

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea-ana spune:

Fetelor, cine poate sa-mi dea si mie niste informatii despre Montessori, ma bate gandul sa o duc pa Anais, dar as vrea sa stiu daca vreuna dintre voi a incercat scoala asta si cum vi s-a parut.

Multumesc si va pup,
Andreea

Andreea si Anaďs
http://community.webshots.com/user/andreeaana
http://community.webshots.com/user/anais20032604

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Andreea, sanzi_ana de la americance lucreaza la o gradinita Montessori, daca nu ma insel. Poate iti spune ea mai multe, eu n-am idee.

Cricor, despre ce teatru e vorba?

Nu stiu Ira ce parere are de sugestiile voastre, dar eu in seara asta mi-am facut ciuperci la tigaie (in loc de gratar) si acum imi pare rau ca nu am avut portie dubla... tripla! Mmmmm... si inca se mai simte mirosul in casa!
Si mi-a ramas gandul la salata de fasole a neliei, trebuie incercata. Doar cu mararul am o problema, dar presupun ca se poate inlocui (sau renunta).
Eu fac o salata cu peste din conserva (de obicei macrou) si cu ceapa taiata melcisori, uneori mai pun si salata verde, apoi un strop de sare, unul de ulei de masline si zeama de la o lamaie, cu cat mai acrisoara cu atat mai bine. E gata rapid si e preferata fetitei mele.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Donia, e vorba de o trupa de amatori, cu o piesa de Tudor Musatescu.

Iaca detalii (sper ca-i OK, ca regulamentul nu l-am citit niciodata)

Stimate iubitorule de teatru,

TEATRUL TUDOR MUSATESCU isi deschide portile cu piesa

"SOSESC DESEARA" de Tudor Musatescu

Regia: Stelian Constantin

Reprezentatii:
Sîmbătă, 21 octombrie 2006, ora 19:00
Duminică, 22 octombrie 2006, ora 16:00

Teatrul Crescent: 2365 Bayview Avenue, Toronto, On, M2L 1A2

Bilete: $20
>
Pentru rezervarea biletelor, sunati la telefon (416) 633-3693 sau
(416) 322-3808 sau trimiteti-ne o scrisoare electronica la adresa
TeatrulTudorMusatescu@hotmail.com

Va asteptam cu drag!
Teatrul Tudor Musatescu - Toronto
www.teatrulTudorMusatescu.com

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Salutare,
Andreea-Ana- legat de Montesori- e f. buna gradinitza si e f. cautata, desi e mai scumpa merita orice banutz, pt ca ii disciplineaza, si ii invatza ao multime de lucruri si le deschide orizontul catre limbi straine, totzi prietenii nostri sunt f. happy de ea si de copii care sunt si mai istetzi si desteptzi de cand merg acolo.Bafta multa!
Ira- salate simincarui gen spanac, fasole boabe sau pastai, ostropel de pui, care dureaza 20-25 de min si sunt gustoase!

Denisa
Denisa ');si Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput