Sezatoarea canadiana (51)
Raspunsuri - Pagina 15
khristin spune:
Daisy, noi le-am incercat pe toate 3, si ne-au placut toate in felul lor ...Mexic mi s-a parut ceva mai bine dezvoltata din punct de vedere economic, daca tii sa vizitezi si ceva in afara resortului...in rest plaja, soarele, nisipul si nu in ultimul rand cocktailurile sint toate ingredientele de care ai nevoie , mai ales cu copil mic. In general pt. copil nu platesti decat avionul, dar uneori depinde si de hotel, asa ca trebuie sa verifici cu agentia respectiva. Noi am luat mereu online de pe www.selloffvacations.com Vacanta placuta sa ai ....in rest ce mai faci tu, cum e in Calgary, parca ne-am conversat candva pe email sau ma insel?
Cristina
noi si poze mai noi
AncaMaria spune:
Fetelor, si noi am vrea sa mergem in Mexic, dar in a doua jumatate a lui ianuarie/februarie. Ma intereseaza care a fost experienta voastra in perioada asta (clima, preturi) si care locatie ar fi mai potrivita de mers cu copil de 2 ani.
Multumim,
gabid spune:
Eu cand ma gandeam in RO ce voi face cand voi ajunge aici ma luau durerile de cap...cu cine imi voi lasa copilul acasa cand va fi bolnav...dar voi ajunge sa-l iau de la scoala la ora 16.00 etc,etc...acum,in Canada nu ma mai gandesc la asta...nici nu lucrez ce-i drept...dar parca nu imi mai fac zeci de probleme in privinta asta ca aici am descoperit alte probleme!
Nici dupa 2 luni de Canada nu stiu ce voi face in viitor ,adica intr-un fel stiu dar nu sunt sigura ca e bine!
Am fost admisa la un AEC in franceza si birotica...nu stiu ce voi face cu el dar il fac in loc de francizare ca incepe de luni si cica imi da si o diploma canadiana...dar lamuriti-ma si pe mine ce se face aici cu birotica...tot secretariat ca in RO?
Am fost admisa si la Universite de Montreal la un certificat in chimie si nu stiu daca e bine sa il fac ... habar n-am daca imi voi gasi job in domeniu ca nu ma pot lua dupa ce scrie pe internet.Asta imi place si as vrea sa-mi termin facult de chimie inceputa in RO si abandonata pt Fac de ind alimentara prin anul 3.
Acum trebuie sa renunt la Chimie ca incep birotica care imi pune franceza la punct.Am timp de gandire pana in aprilie cand trebuie sa ma inscriu la certificat si e 2 ani...asa ca Laurajr cate odata ma gandesc ca mai bine ma duc la asistente ca sunt o gramada de job-uri si in Montreal si tare bine platite dar sunt 4 ani...dar nu-mi placeee!!!!
Sa faci ce-ti place si mai putin platit sau ce nu iti place si bine platit?
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabid_2001/my_photos
Gabi si Moni 15.10.2001
Loma spune:
Daisy incearca si pe cheap tickets.com, orbitz.com
in general fiecare resort specifica daca copii, pana la o anumita varsta, sunt inclusi in biletele parintilor, sau urmareste review-urile altora care au mai fost acolo.
Daisy spune:
Va multumesc mult de raspunsuri.
Dar ce ma sfatuiti, sa merg in sfarsit de nov. inceput de dec sau in primavara? Cum e mai bine pentru clima si...punga?
Cricor spune:
Daisy, ai primit mesajul meu?
Eu zic ca-i mai ieftin acum. Cu clima epinde si de voi, noua ne place sa meargem cand aici e februarie, ca ne deprima iarna asta lunga a noastra.
Ira spune:
mi-e frica de ras, e un ras contagios si greu de stapanit. e acel ras din cele mai nepotrivite momente : la scoala, mai ales cand esti in primele banci si profului ii sare creta din mana, in autobuz sau metro, cand stai pe un scaun lateral si persoana din fata ta se decide brusc sa-si bage mana in nas pana la cot, la meeting, cand pixul se strica exact in momentul in care trebuie sa semnezi contractul mult asteptat si toata lumea te fixeaza din priviri, in sala de concert, cand in linistea divina a pauzelor intre partile concertului, dirijorului ii iese camasa din pantaloni de atata strofocare si pe tine te mai si doare nasul de atata strans intru evitarea pufniturii fatale.
nu-s cum se face, ca cele mai amuzante situatii se intampla atunci cand esti singur si nu ai cu cine sa imparti rasul. noroc ca s-au inventat mobilele....suni si razi la telefon, asa mai salvezi din penibil. sau iti deschizi repede o carte si razi intre pagini. mai nasol e cand razi cu lacrimi, ca atunci iti trebe si kleeneex-uri, si oglinda si pudra pt. refacerea machiajului.
miercurea am leçon de group (violon). 4 buburuze de 7 ani, aceeasi talie si inaltime, fetite frumoase toate, cuminti si foarte inteligente. intra in sir indian in clasa, isi desfac tocurile in acelasi timp si incep sa-si puna sacaz pe arcus simultan. le intreb daca au studiat acasa, imi raspund in cor oui, detaliaza apoi, dezbat, descriu, dezvolta. in timp ce recapitulam notiunile de saptamana trecuta, toate 4 stau pe scaunele, cuminti, cu mainile in poala. Apoi se face rand la acordat, o fetita in spatele celeilalte, serioase ca niste oameni mari, cu vioara in stanga si arcusul in dreapta...btw, de fiecare data viorile sunt atat de dezacordate incat ma intreb daca p-acas' copiii nu omoara muste cu ele de pereti, sau nu le baga in frigider, incat sa se contracte corzile si sa sara...
in fine, cand simt ca se apropie acel moment, penibilul moment de ras, incep sa am emotii...imi musc obrajii pe dinauntru, imi dau palme imaginare, ma calc pe bataturi. Fratioare, nu-s cum sa va descriu...da' fetitele cu rochite sunt atat de serioase, atat de calme si de depline in pacea lor interna...toate 4 ma privesc cu ochi mari si ma asculta cu gura intredeschisa...eu incep sa bat masura 1, 2, 3, si...si...atunci se intampla nenorocirea.
Deci imaginati-va pe cele mici si foarte dulci scartaind fiecare in durerea ei la vioara. Sunete discordante, puternice, vacarmice....vuiete si tunete, ce mai !!! E dezastru, fratilor, orice as incerca si oricat m-as stapani, in 3 secunde flegmaticul, imperturbabilul, placidul ras...isi intra in actiune. E ca o avalansa. Incepe usor si se termina dezastruos. Orice as incerca sa fac, in timpul acelei ore am dureri musculare de burta.
Ce e dureros, e ca fetitele (toate) raman in continuare serioase, si ma privesc cu aceeasi ochi mari. Calme pana la disperare. Nici nu vreau sa ma gandesc ce e in mintea lor, ca nu ar fi spre binele meu.
Mai am o singura speranta....ca incet, da' sigur, fetitele progreseaza la vioara. Ori ele la vioara, ori eu la psiholog.
Podeanu spune:
Daisy, si noi vrem sa mergem la inceputul lui ianuarie cind mai au inca copiii vacanta, asa ca tot testam piata. Ptr Mexic am cumparat biletele de pe seloffvacation, precum a zis Khristin. Mai au preturi bune lastminutetravel.com.,la astia te poti si inregistra si-ti trimit pe email oferte de tot genul.
Daca ai de ales, alege sf noiembrie, incep decembrie,ca in primavara (martie) au copiii o saptamina de vacanta si iar sunt biletele scumpe.
Gabid, eu sunt de parere sa faci ceea ce iti place, avind in vedere ca vei sta mai mult timp la servici decit acasa cu familia.E drept ca si latura financiara conteaza,dar in timp , cu doua salarii va fii mai bine.AEC-ul cit dureaza? Eu as merge la Univ de Mtl, daca tot ai fost acceptata, te pui tu la punct cu franceza pe parcurs.
In plus vei vedea, e diferenta mare intre cursurile si examenele de aici de la facultate si cele facute in Ro.Nota finala la examen se obtine din nota de la midterm (de regula 20-30%), inca 10-15% din teme si proiecte si doar 50-60 % reprezinta examenul final.Nu ca in Ro cind invatai de-ti pocneau creierii toata materia in 2-3 zile si apoi trebuia sa stergi totul cu buretele sa treci la urmatorul curs de invatat.
Ira, bine ai revenit, ca intotdeauna ne binedispui.
Ma vaitam acum citeva pagini de alergii. Am facut testele de alergie si mi-a iesit ca sunt alergica cam la tot: praf, iarba, copaci, gindaci, mincare, ciocolata....ce era mai important era ragweed (herbe a poux) nu stiu ce e in romina, care banuiam de altfel.
Dupa doctori nu ar trebui sa maninc nimic si sa stau numai in casa, cu geamurile inchise. Sau sa ma mut mai in sud,dupa clima mai buna.
Ange , mi-ai deschis apetitul ptr cardio.M-am inscris si eu la un curs de cardio militaire, ca ala latin se ocupase deja. O data pe saptamina e de ajuns, ca restul zilelor ma refac.Dar imi place, ma destinde si simt ca in toata rutina asta de servici, casa, lectii, gatit ,etc imi ofer si eu o ora ptr sufletul meu. Cit o tine minunea asta, mai vedem.
Dana si gemenii
Voiculestii
arinna spune:
Buna fetelor!
Si eu de vreo 3 luni rezident permanent in - in sfarsit impreuna cu sotul!Ontario, la 150 km de Toronto, nu romani, oameni putini, natura multa si f frumoasa.Imi place, dar nu-s cursuri ESL pentru engleza si nici sa conversez nu prea vad cu cine.Greu de invatat de unul singur, desi am cursuri si din tara si online am gasit pe net.
Ne gandeam si noi la plecat in vacanta la iarna, eu vroiam mereu Cuba- dintotdeuna- dar acum prietenii nostri se tem de oarece probleme daca dispare Fidel(...) si vor Dominicana.Dar putem merge i independent, fara grup, numai sa ne hotaram.
Daisy, am auzit ca prin februarie preturile sunt mult mai bune...
Eu nu vreau plaja, oare unde e mai atractiv fara plaja ?Cuba!
Trebuie sa caut ceva detalii despre tarisoarele astea de vizitat...
Loma, te pup!
Carmen77ma bucur sa-l revad pe Matei, tot mai frumos!
Similar www.montreal.ro este www.toronto.ro, cam aceeasi treba da si cu trasaturi caracteristice, daca te intereseaza Yael,sunt multe de aflat acolo, e super !
Chrysion spune:
Yael: despre Canada
Cateva lucruri pe care le-am invatat dupa ce am venit aici:
- informeaza-te cat mai bine: citeste cat mai mult si vorbeste cu cat mai multi oameni (de exemplu, inainte sa vin in Canada am inceput sa citesc arhiva grupului de discutii Escape from Romania de pe Yahoo. Pe langa faptul ca am aflat multe informatii utile (referitoare la documente, etc), am citit relatari ale imigrantilor. Acum citesc arhivele forumului desprecopii :)
- take with a grain of salt informatiile cu caracter extrem: total pozitive ("aici e paradisul") sau negative ("aici e iadul") - nu sunt complet adevarate (nu ai sa gasesti o tara in care sa iti placa absolut tot sau in care sa detesti tot: cei care sustin asa ceva, in primul caz ascund aspectele negative din diferite motive, iar in al doilea sunt extrem de frustrati de diverse probleme si ignora voit aspectele pozitive), insa totusi contin o parte de adevar si poti extrage ceva util din ele; ai cea mai mare incredere in opiniile echilibrate (care prezinta atat avantaje cat si dezavantaje)
- cat despre cum iti va place intr-un nou loc, nimeni nu iti poate spune, pentru ca fiecare simte diferit - ramane sa vezi tu
In Canada sunt si parti bune si parti rele. Daca vii, asteapta-te si la greu - nu e paradisul, nu te va intampina nimeni cu un covor rosu, nu iti va da cheile de la o casa si o tava cu oferte de job. Nu e nici iadul - ai sa gasesti multe lucruri bune si frumoase. Cum iti va place si cum ai sa te descurci depinde doar de tine: cat de adaptabila esti, cum rezisti la greu, daca gasesti aici ceea ce e important pentru tine sau nu, cat de bine reusesti sa te integrezi in stilul de viata din aceasta societate, etc.
Din punct de vedere practic, e util:
- sa vii pregatita pentru ce e mai greu (daca iti va fi mai usor decat te asteptai, cu atat mai bine - e preferabil decat sa te gasesti in situatia inversa)
- fa-ti cati mai multi prieteni si invata arta networking-ului (daca nu o stii deja - e esentiala aici) - fara ajutorul prietenilor noi de pilda nu stiu unde eram azi
- nu arde puntile, astfel incat sa te poti intoarce sau sa poti pleca altundeva daca nu gasesti aici ceea ce cauti
Succes!
Chrysion